info@fcdekampioenen.com

Winnaar editie 3

Kampioen der Kampioenen winter 2017: Glenn Van den Bossche

Sinds wanneer bent u fan van F.C. De Kampioenen?

Ik ben al zo’n zeven jaar fan van F.C. De Kampioenen. Sinds ik juist kon praten keek ik af en toe als ik bij familie was naar de serie. Écht fan, ben ik pas later geworden.

Wat is jouw favoriete aflevering van F.C. De Kampioenen? 

Daar heb ik al veel over nagedacht. En eerlijk, ik kan niet kiezen. ‘Boma Surprise’, ‘Een moeilijke bevalling’, ‘Carmen BV’, Het Huwelijk’ en ‘Boem!’. Deze afleveringen zijn topafleveringen.

Wat is jouw favoriete personage in F.C. De Kampioenen? Waarom?

Alle personages zijn zo goed uitgewerkt. Ze zijn stuk voor stuk fantastisch. DDT, Mark en Carmen zijn toch wel mijn favorieten. Deze personages zijn ook onmisbaar in de serie en films. Al is Jaak Van Assche (Fernand) een goede (tweede) opvolger geweest van DDT.

Leest u ook de strips van De Kampioenen? Wat is jouw favoriete album?

Ik heb alle strips. Ik heb ze ook allemaal gelezen en één daarvan is mij altijd bijgebleven. ‘20 jaar later’. Deze strip was heel origineel gevonden van Hec Leemans. Het was net iets anders dan de andere strips. Op het einde van de derde film wordt die strip eigenlijk werkelijkheid.

Wat vind je zo leuk aan F.C. De Kampioenen? 

Heb je een dag de tijd? Het is één familie. Dat spat van het scherm. Het is zo uniek. De personages zijn fenomenaal uitgewerkt. Het succes blijft na al die jaren. Als ik naar De Kampioenen kijk wordt ik gewoon rustig. Even verstand op 0. Het is generatie overschrijdend. Dat is een uniek fenomeen. De grootouders, ouders en kinderen gaan naar de bioscoop. Dat zie je bijna nergens anders. De moppen zijn eenvoudig en simpel, maar zo goed! Het werkt ook alleen bij hun. Ik heb super veel respect voor alle acteurs. Ondanks hun leeftijd (sommige) blijven ze stralen op het witte doek en geven ze alles voor hun personage. Dat is heel mooi om te zien. Ik ben een trotse fan.

Ben jij al naar de nieuwe film gaan kijken? Wat vond je ervan?

Natuurlijk. Ik was er bij op de grote prèmiere in Antwerpen. Het was fantastisch. De film is de beste van de drie. Ik heb alles op de voet gevolgd twee jaar lang. Een mooie film met prachtige beelden uit Afrika. Ik ben ook de set van De Kampioenenfilm gaan bezoeken vorig jaar. Het enthousiasme spat er vanaf. De acteurs hadden ook even tijd voor een babbel.

Wat vind je persoonlijk het hoogtepunt en het dieptepunt uit het 27-jarig bestaan van F.C. De Kampioenen? 

De Kampioenen zitten volgens mij nu op hun hoogtepunt. Na 21 seizoenen en 3 films blijven ze ervoor gaan. En dit is niet het einde van De Kampioenen. De vierde film zal er komen. Daar ben ik als grote fan gerust in!

De Kampioenen hebben niet echt dieptepunten gehad. Maar als ik dan toch iets moet kiezen is het de stopzetting van de serie. De acteurs waren er nog niet klaar voor om te stoppen maar de VRT heeft de stekker uitgetrokken. Maar De Kampioenen verschijnen nu al enkele jaren op het grote, witte doek. En de film zijn even goed, of zelfs nog beter dan de serie.

Ten slotte: heb je nog een speciale mededeling voor de bezoekers van mijn website en de fans van F.C. De Kampioenen?

Ik heb misschien wel een boodschap. Ga massaal naar de derde Kampioenenfilm ‘Forever’ kijken. Laat het succes nog groter worden dan het nu al is. Laten we allemaal hopen dat we in 2019 terug naar de cinema gaan voor ‘F.C. De Kampioenen 4’. Nog veel Kampioenenplezier allemaal!