info@fcdekampioenen.com

Winnaar editie 2

Kampioen der Kampioenen zomer 2017: Robin Verrecas

Sinds wanneer bent u fan van F.C. De Kampioenen?

Zolang ik mij kan herinneren stond F.C. De Kampioenen bij ons thuis altijd op waardoor ik er mee ben opgegroeid. 

Wat is jouw favoriete aflevering van F.C. De Kampioenen? 

Moeilijk te kiezen, er zijn dan ook zoveel goeie. Mijn favoriete aflevering met DDT is F.C. Championettes, met BTW kies ik voor “Wie het schoentje past” en met Fernand ga ik voor “De bende van Boma”.

Wat is jouw favoriete personage? Waarom? 

Balthasar Boma, voor mij is hij het kloppend hart van De Kampioenen. Zonder Boma, geen kampioenen, mijn gedacht.

Leest u ook de strips van De Kampioenen? Wat is jouw favoriete album?

Ik vind de stripreeks fantastisch. Sommige strips hebben zo’n leuk verhaal dat je zou wensen dat ze verfilmd worden. Ik heb een aantal favorieten maar één daarvan is “De Wereldkampioenen”.

Wat vind je zo leuk aan F.C. De Kampioenen? 

F.C. De Kampioenen blijft voor mij tijdloos. Ik sta er mee op en ga er letterlijk mee slapen. Hoewel ik alle afleveringen al meermaals heb bekeken en grotendeels uit het hoofd ken blijft het me toch altijd amuseren. Het gebeurd dagelijks dat ik gewoon enkele afleveringen laat spelen zonder er naar te kijken, het geluid alleen zorgt ook al voor wat sfeer in huis, en als ik weet dat er een leuk stuk aankomt ga ik snel even kijken.

Ga jij naar de nieuwe film kijken?

Ja en daar kijk ik enorm naar uit! Zelf heb ik ook mogen figureren als werknemer in de fabriek van Boma. Dat is een onvergetelijke ervaring. Als supporter ben ik ook gaan figureren maar dat is niet te vergelijken natuurlijk. Ik verwacht zeer veel van deze film. Terwijl de eerste wat gebaseerd is op de stripverhalen en de tweede film weer meer wat weg heeft van de beginjaren verwacht ik deze keer een mix van beide met heel wat actie.

Wat vind je persoonlijke het hoogtepunt en het dieptepunt uit het 27 jarig bestaan van F.C. De Kampioenen? 

Het dieptepunt is zonder twijfel de stopzetting van de reeks. Het hoogtepunt zijn voor mij de langspeelfilms, die zorgen voor de kers op de kaart. En dan vooral de 2de met de terugkeer van DDT en Oscar.

Ten slotte: heb je nog een speciale mededeling voor de bezoekers van onze website en de fans van F.C. De Kampioenen? 

Tournée Générale!