info@fcdekampioenen.com

Café Plopsaland

Het decor van de televisiereeks FC De Kampioenen stond in 2014 een tijdlang opgesteld in de foyer van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Je kon er onder andere een ‘dagschotel’ of ‘ne warme choco’ bestellen en naar de Kampioenenfilm kijken.

Plopsaland De Panne heeft er tot aan de kerstvakantie een extra publiekstrekker bij. In de foyer van het Plopsa Theater pronkt het F.C. De Kampioenen Café, waar bezoekers voor of na de voorstellingen hun dagschotel of choco kunnen bestellen. Ook zullen er kleinere hapjes geserveerd worden.

Het idee voor deze tijdelijke toevoeging in Plopsaland De Panne ontstond op de tentoonstelling ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie’, laat Plopsa vandaag weten. “Het vult de behoefte van een bijkomende, originele drankgelegenheid in het Plopsa Theater perfect aan. Want zeg nu zelf: wat is er origineler dan een ‘choco’ of een ‘dagschotel’ te bestellen in het echte F.C. De Kampioenen Café?”, weet parkmanager Wim Wauters. CEO Steve Van den Kerkhof vult aan: “Na het succes van de film is het voor onze bezoekers ongetwijfeld een leuke meerwaarde om het decor in het echt te kunnen zien.”

Gert Verhulst is eveneens enthousiast over deze toevoeging. “Plopsa brengt al jaren de TV-figuren van Studio 100 tot leven in de parken. De wereld van televisie op een andere manier weergeven, is een belangrijke toegevoegde waarde van Plopsaland De Panne en het Plopsa Theater. Het verhoogt de beleving van onze bezoekers door ze een blik achter de schermen te kunnen geven”, klinkt het. Gert Verhulst sluit ook niet uit dat er in de toekomst ook decors van andere populaire series of programma’s een, al dan niet tijdelijk, plekje zullen krijgen in een Plopsa-park.

Na dit grote succes kwam het idee om De Kampioenen een vaste waarde plek te geven in het park:

De Vlaamse televisiereeks F.C. De Kampioenen is vanaf de paasvakantie alom tegenwoordig in Plopsaland De Panne. Het park wijdt een eigen evenement en gebouw aan de reeks.

 

Plopsaland De Panne heeft er opnieuw een sterk merk bij. Het park verwelkomt volgend seizoen de cast van F.C. De Kampioenen tijdens een eigen evenement. De zogenaamde F.C. De Kampioenen Fandagen zullen doorgaan op 1, 2 en 3 mei. Tijdens het evenement zal je ook enkele acteurs uit de reeks kunnen ontmoeten.

Plopsaland haalt vanaf 5 april opnieuw het bekende café naar het park. Op de website staat het decor ‘een permanente plaats krijgt langs het Dorpsplein’. Vermoedelijk zal het café een plaatsje krijgen in het voormalige K3 Museum, dat momenteel flink wordt verbouwd.

In een persbericht laat het park weten dat er camera’s en lichtspots in het decor zullen komen. Deze zullen bezoekers het gevoel geven dat ze echt op een filmset rondlopen. In datzelfde persbericht maakte Plopsaland bekend dat het z’n 15e verjaardag dit jaar viert met een dagelijkse figurenparade door het park en een gigantische verjaardagstaart bij de ingang.

Wist je dat? Dit decor gebouwd is voor de opnames van de F.C. De Kampioenenfilm die op 18 december 2013 in de première ging?

Plopsaland opent FC De Kampioenencafé:

Sinds dit seizoen kan je op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne op café. Enkele actrices openden vandaag officieel het café van de bekende televisieserie F.C. De Kampioenen.

Tijdens dit verlengde weekend staat Plopsaland De Panne in het teken van F.C. De Kampioenen. De populaire Vlaamse televisiereeks F.C. De Kampioenen houdt voor de eerste keer fandagen in het park.

Speciaal voor dit evenement komen er enkele acteurs naar het park. Vandaag waren dat Ann Tuts (Doortje), An Swartenbroeckx (Bieke) en Danni Heylen (Pascale). Morgen (zaterdag) kan je Ben Rottiers (Pol), Marijn De Valk (Balthazar Boma) en Herman Verbruggen (Marckse) ontmoeten en zondag zakken Johny Voners (Xavier), Ben Rottiers (Pol) en Jaak Van Assche (Fernand) af naar Plopsaland waar je hen kan ontmoeten in hun café. De acteurs rijden ook telkens mee in de Plopsa Parade in de namiddag.

Officiële opening F.C. De Kampioenen Café


Op deze eerste fandag van F.C. De Kampioenen werd het café op het Dorpsplein officieel geopend. Dat gebeurde door de acteurs uit de serie die vandaag in het park aanwezig waren, in bijzijn van onder andere Gert Verhulst en Ann Vanheste, burgemeester van De Panne. Presentator Gino Van Droogenbroeck leidde het hele gebeuren in goede banen en een fanfare zorgde voor een extra feestelijke tint.

Onthulling ster Walk of Fame


Plopsaland eert de cast van F.C. De Kampioenen ook met een ster op de Walk of Fame voor het Plopsa Theater. Na de opening van het Café veegden de drie aanwezige acteurs het zand van hun ster.

Zo kan je ook in de brocanterie van Fernand wandelen of halt houden in de Pussy Cat, de favoriete club van Boma. In de Plopsawinkel is ook al een reeks artikelen verkrijgbaar rond FC De Kampioenen. Meer informatie via de site: www.plopsa.be. (GUS)

 

Maar liefst 21 seizoenen lang – van 1990 tot 2011 – was het café van de Kampioenen het middelpunt van de tv-serie. Het kantine-decor wordt door jong en oud herkend en kreeg een vaste plek op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne. Studiospots en camera’s geven de bezoekers het gevoel dat ze echt op de tv-set van F.C. De Kampioenen rondlopen. Bovendien is het mogelijk om net als de acteurs in het café een hot dog, croque of de alom bekende ‘dagschotel’ te bestellen.  Naast het decor van het café kreeg ook de brocanterie van Fernand een plek in dezelfde ruimte.  Het F.C. De Kampioenencafé telt zo’n 100 zitplaatsen (binnen- en buitengedeelte).

F.C. De Kampioenen fandagen:

 

Elk jaar vinden dan ook de F.C. De Kampioenen Fandagen plaats. De fans kunnen hun populaire helden ontmoeten tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen. Naast verschillende meet & greets én fotomomenten met de fans zullen de Kampioenen ook meerijden in de parade.