info@fcdekampioenen.com

Seizoen 8

In reeks 8 zijn er veel nieuwigheden. Pascale verhuist richting Boma, maar hierdoor moet Bieke het café openhouden. Helaas draait een café zonder bier niet. Xavier denkt dat Carmen zwanger is en Boma denkt dat Pascale zwanger is, maar wie is nu echt zwanger? Marcske wordt verkocht aan een betere ploeg, tot grote vrolijkheid van Boma, die eindelijk eens wint met zijn ploeg. Roger, de tweelingsbroer van Xavier, duikt ineens op. Maar zijn goudmijn is geen biermijn; een plannetje van Xavier om Roger te spelen mislukt, bij sommigen dan toch. Annemie of Ann: allemaal hetzelfde voor DDT, want hij is geraakt door een pijl van de boog van Cupido, alleen valt hij de verkeerde lastig. Ook valt een zekere Didier de ‘rijke’ garagist lastig. Maar als blijkt dat DDT niet zo rijk is, doet Didier alsof hij de zoon van Boma is. DDT kan een grote deal binnenhalen, al moet hij hiervoor wel infiltreren in de villa van meneer Boma. Wat niet van een leien dakje loopt. Boma wil starten met een jeugdploeg, maar moet hij niet wachten op zijn horoscoop voor hij iets doet? Althans gelooft DDT er niet in en hij denkt dat zijn horoscoop tegengesteld werkt, met vergaande gevolgen. Elke ploeg heeft een clubblad nodig, maar Boma denkt ook dat het geen volk zal lokken als er geen centerfold in komt te zitten. Hij bewijst dat de aanhouder wint, al valt de centerfold niet meteen in de smaak. Carmen valt ook niet in de smaak van Xavier als blijkt dat hij werkjes moet opknappen tijdens zijn verlof…

1.De verhuizing

Pascale is haar spullen aan het pakken om eindelijk bij Boma te gaan inwonen. Bieke probeert haar ervan te overtuigen om dit niet te doen, maar daar heeft Pascale geen oren naar. In een laatste poging om Pascale tegen te houden wil Bieke haar koppelen aan mijnheer Dobbelaere, haar baas bij Publi-Time. Dobbelaere begrijpt het verkeerd en denkt dat Bieke nu eindelijk voor hem gevallen is. Als DDT hoort dat Pascale verhuist wil hij onmiddellijk het café kopen. Hij schakelt zijn ma in om aan de nodige fondsen te geraken. Om zijn ma te overtuigen zegt hij haar dat hij het huis van Pascale wil kopen om het te verhuren aan Pol en Doortje. Ma DDT besluit hieruit dat de loft van Pol en Doortje vrijkomt en wil nu zelf op die loft gaan wonen, boven de garage van haar zoon Dimitri.

2. Café zonder bier

Nu Pascale bij Boma is in getrokken verwacht iedereen dat Bieke het café zal openhouden, maar Bieke heeft zoveel werk bij Publi-Time dat ze er geen tijd voor heeft. Carmen voelt zich geroepen om in te springen. Marc en Bieke moeten ondertussen haar winkeltje openhouden. DDT merkt dat het niet goed loopt bij FC De Kampioenen, en wil snel een deel van zijn garage ombouwen tot kantine.

3. Carmen zwanger

Carmen komt te weten dat de dokter uit de streek iemand zoekt om op zijn hondje te letten wanneer hij op reis gaat. Carmen is zo enthousiast over haar nieuw boeleke dat het misverstand ontstaat dat Carmen een kind verwacht. Xavier wil zich voorbereiden op zijn nieuwe rol als vader en gaat bij Doortje leren hoe hij een kind moet verzorgen. DDT interpreteert een en ander verkeerd en denkt dat Xavier een relatie begonnen is met Doortje, en Doortje waarschijnlijk heeft zwanger gemaakt.

4. Verkocht!

Pascale weet van bij Boma dat de Kampioenen een speciale bestuursvergadering zullen houden om over Marc te praten. Marc heeft de laatste tijd zoveel ballen binnengelaten in zijn goal dat het zelfs voor de Kampioenen een probleem begint te vormen. Bieke gaat bij Doortje langs om haar te vragen bij Pol een goed woordje te doen voor Marc. Ze moeten hem nog een kans geven. Twee talent-scouts van een andere ploeg hebben horen zeggen dat er bij de Kampioenen een goede speler speelt. Zij zijn bij DDT terecht gekomen. DDT zegt hen dat hij de ideale man is om, mits een vergoeding, een deal te regelen . Marc heeft een advertentie gezet om werk te vinden als garçon. Als de talent-scouts de kantine binnenkomen denkt hij dat ze hem werk komen aanbieden.

5. Roger

Xavier krijgt geen pinten meer in het café zolang hij zijn poef niet betaald heeft. Van Boma krijgt hij te horen dat hij een prutstrainer is en Carmen komt hem halen omdat hij de dakgoot moet herstellen. Xavier is blij dat er telefoon komt van het leger. Daar laten ze hem tenminste met rust. Kolonel Vandesijpe is evenwel op het idee gekomen Xavier in tropenkostuum te laten opdienen bij een reünie van Kongo-oudstrijders. Als DDT Xavier aanklampt en hem vraagt wanneer hij eindelijk eens zijn rekening zal betalen, zegt Xavier vlug dat hij niet Xavier is, maar zijn broer die al tientallen jaren in Zaire woont. Om zijn verhaal goed te laten klinken zegt hij er vlug bij dat hij daar in Afrika een goudmijn heeft. DDT wil onmiddellijk zijn garage ruilen voor die goudmijn.

6. FC De Valentino’s

DDT heeft gereageerd op de advertentie van zijn droomvrouw, Annemie. Om een goede indruk op haar te maken, heeft hij echter een fotootje van Pol bij zijn antwoord gestoken. Pol, van zijn kant, wil actiever in de Groene Beweging worden, en heeft hiertoe een afspraak met Anne Mertens, een lokale politica. Wanneer de dames bij de verkeerde De Tremmerie terechtkomen, gaan de poppen aan het dansen….

7. Het koekoeksjong

Doortje ontdekt dat DDT ooit een lief heeft gehad. Lang heeft het niet geduurd want DDT had de indruk dat zij achter zijn geld zat. In het café komt een zekere Didier opdagen die beweert een natuurlijk kind te zijn van DDT. Boma zou graag een opvolger hebben om in de toekomst zijn worstenfabriek over te nemen. Pascale wil geen kind van Boma en stelt Bieke voor als opvolger, maar Bieke weigert.

8. De infiltrant

Boma komt bij Pascale logeren omdat zijn villa herschilderd wordt. Vooral als hij ook daar zijn bureau wil installeren, zorgt dit voor de nodige spanningen. DDT’s zaken gaan weer eens slecht. Doortje vindt een advertentie van een taxibedrijf dat een nieuwe garage zoekt om zijn auto’s te onderhouden. DDT is te gierig om met de zaakvoerder op restaurant te gaan. Als hij hoort dat de villa van Boma tijdelijk leegstaat, komt hij op het idee om daar de zaakvoerder te ontvangen.

9. FC Junior

Kevin, een achterneefje van Pascale, logeert een dag bij haar omdat haar nicht op vakantie is naar Londen. De twaalfjarige jongen is een goeie voetballer en Boma is van plan een jeugdploeg op te richten: FC De Kapoenen. Hij wil echter dat de jeugdploeg een verrassing blijft voor de Kampioenen tot hij toestemming krijgt van de voetbalbond. Carmen hoort een bespreking van Boma met een secretaris van de voetbalbond. Ze denkt dat Boma de huidige spelers van de Kampioenen weg wil en met een vernieuwde ploeg wil starten. Ze denkt ook dat Pol de nieuwe trainer wordt. Carmen weet echter niet dat de bespreking over de jeugdploeg FC De Kapoenen gaat in plaats van over FC De Kampioenen. DDT vindt éénploeg al meer dan genoeg en heeft het niet zo begrepen op de jeugdploeg.

10. De horoscoop

DDT wil zijn garage verkopen aan meneer Boelen, die er een varkenskwekerij wil van maken. Bieke moet voor Publi-Time voor een week de horoscopen samenstellen. Zij komt op het idee te voorspellen dat DDT iets gruwelijks gaat overkomen als hij zijn garage verkoopt. Om DDT te doen geloven dat de voorspellingen van een horoscoop uitkomen, moeten de Kampioenen nu allemaal doen alsof hun horoscoop uitkomt. Daar had Bieke niet aan gedacht toen ze voor de grap zomaar wat geschreven had toen ze de horoscopen samenstelde.

11. Het clubblad

Boma krijgt het idee om een clubblad te beginnen. Niet zomaar een clubblad, maar een luxueze publicatie. Iedereen mag er op zijn manier aan meewerken. Een zekere Chris De Man heeft zich kandidaat gesteld voor een stage als trainer. Chris De Man, blijkt geen man maar een vrouw te zijn. Bovendien is het een ex-vriendin van Pol. Doortje is voor een poosje naar haar zieke moeder en Pol stelt Chris De Man voor enkele dagen bij hem te logeren. Roddeljournaliste Carmen ruikt een verhaal en zorgt voor heel wat problemen. Ondertussen krijgt DDT af te rekenen met zijn ma, die zich als secretaresse opwerpt tijdens Doortjes afwezigheid…

12. De aanhouder wint

Kolonel Vandesijpe vraagt aan zijn goede vriend Balthasar Boma om tussenpersoon te spelen tussen hem en zijn nieuwe vriendin Nicole. Wanneer die Nicole aan haar nicht Pascale hetzelfde vraagt, ontstaat er veel verwarring: Boma en Pascale beschuldigen elkaar van ontrouw. DDT, die met zijn ma zit opgezadeld, probeert op zijn manier ruzie te stoken tussen Pascale en Boma, om zo uiteindelijk het veld te kunnen kopen…

13. Spoorloos

Xavier heeft een weekje verlof. Carmen wil hem met de grote kuis opzadelen terwijl zij het er eens goed zal van nemen. Xavier ziet dat niet zitten en gaat bij Boma onderduiken. Voor Boma, die voor een paar dagen naar een congres vertrekt, komt dat goed uit. Nu heeft hij iemand om op zijn villa te passen. Vanessa komt ook onderdak zoeken bij Boma: ze is op de vlucht voor haar opvliegende vriendje. Vanessa palmt Boma’s villa in en laat zich door Xavier in de watten leggen. Carmen is ten einde raad: haar Xavier is spoorloos. Ze laat opsporingsaffiches drukken. Eens Carmen Vanessa toevallig bij Boma ontmoet en Xavier in de huid van Boma kruipt, stapelen de misverstanden zich op. Bij Radio Hallo kan een zonnebank gewonnen worden. DDT wil die prijs in de wacht slepen om er geld uit te slaan…