info@fcdekampioenen.com

Seizoen 6

Prijs is het kernwoord in reeks 6, alleen niet altijd op een positieve manier. Mijnheer Constant belt zogezegd constant naar meneer Boma zijn nieuwe gsm. DDT heeft prijs met zijn geweldige bakvis dat eigenlijk voor een mosselsouper moet dienen. Ook heeft hij prijs als het blijkt dat er onder zijn garage een Romeinse villa ligt, helaas is de prijs een obus. Bierfeesten voor Xavier en DDT wint bijna de prijs van sympathiekste garagist. Ook bij de vrouwtjes doet DDT het goed, maar valt hij niet op de verkeerde? Bij Xavier komt een arbeidsinspecteur langs die veel zwartwerk vaststelt; welke prijs zullen ze hiervoor moeten betalen? Carmen en Xavier winnen met de tombola, maar helaas gaat deze winst naar DDT. Dieven doen hun werk in de winkel van Carmen en Cupido komt bij Pol aan de deur aankloppen. Marc neemt deel aan een protestactie en probeert American football uit. Tenslotte komt Boma’s zus op bezoek, wat zal dat geven?

1.Mijnheer Constant

Boma doet zeer gewichtig over zijn nieuwste aanwinst: een draagbare telefoon. Er wordt flink mee gelachen totdat er een zekere mijnheer Constant van Anderlecht opbelt met het voorstel een vriendenmatch te spelen. DDT mag een tribune bouwen, maar hij kan er niet mee instemmen als hij hoort dat hij daarvoor zal moeten betalen. Tot zijn grote woede zet concurrent Van Roost een tribune vlak voor zijn garage. De vrouwen vinden dat zij iets moeten organiseren nu Anderlecht zal komen spelen. Ze oefenen een cheerleadersdansje in. Pol heeft ondertussen de handen vol met de verhuis van zijn spullen naar het appartement van Doortje.

2. De bakvis

Bij de Kampioenen is er discussie over het jaarlijks smulfestijn. Boma wil een maaltijd met worst op het menu, de anderen een mosselsouper. Pascale voelt zich ziek, en als de dokter van wacht langskomt blijkt die op zijn minst in haar smaak te vallen. Zeker als uitkomt dat dokter Mercier vrijgezel is. Pascale wringt zich in bochten om met haar dokter naar de opera te kunnen. DDT heeft ondertussen vernomen dat er veel geld te verdienen valt met het leveren van mosselen. Hij draait de zaken zo dat hij zal mogen leveren en trekt erop uit om mosselen te plukken. Net als Pascales liefdesavontuur, zal DDT’s mosseluitstap anders aflopen dan hij het zich had voorgesteld.

3. Boem!

De Kampioenen hebben in de garage van DDT een bal geschopt toen hij net met een precisiewerkje bezig was. DDT neemt weerwraak door mollen op het veld los te laten. De Kampioenen hebben veel moeite om de mollen weg te krijgen. Om hem een poets terug te bakken besluiten ze hem wijs te maken dat er een Romeinse villa gestaan heeft op de plek waar nu DDT’s garage ligt. DDT loopt er niet in, tot er een borstbeeld van een verre voorvader van Balthazar Boma wordt opgegraven.

4. Blauwhelmen

Xavier en zijn maat Seppe hebben het plan om eens goed te gaan drinken op de bierfeesten. Ze zullen zich verkleden als blauwhelmen om gratis drank te krijgen. Carmen zullen ze wijsmaken dat ze op een geheime missie moeten. Carmen ontdekt zo’n blauwe helm en leidt daaruit af Xavier zal uitgezonden worden als UNO-soldaat. Men gelooft haar niet, totdat Boma naar zijn vriend kolonel Vandesijpe belt en te horen krijgt dat er inderdaad iets Top Secret op stapel staat waar niets over mag geweten worden. De Kampioenen zullen een afscheidsfeestje bouwen. DDT wordt die dag veertig jaar en denkt dat men bezig is met de voorbereidingen voor zijn verjaardagsfeest.

5. De sympathiekste

Op DDT’s poort is het opschrift DDT OK CARS veranderd in DDT WC CARS. Dimitri is hierover behoorlijk boos en denkt dat de Kampioenen daar voor iets tussen zitten. Midden in zijn woede krijgt DDT bezoek van een afgevaardigde van het middenstandverbond. Men is bezig met een actie om het imago van de garagehouders op te vijzelen. Als DDT hoort dat de sympathiekste garagist een hele som geld zal krijgen, wringt hij zich in allerlei bochten om bij de Kampioenen sympathiek over te komen. Dat komt hen goed uit, want er moesten allerlei reparaties gebeuren. Pol en Doortje dromen van een loft boven de garage van DDT. Zij willen van de situatie gebruik maken om een zo gunstig mogelijke huurcontract te verkrijgen.

6. Vermist

Carmen is alles beu en vindt dat haar leven geen zin meer heeft. Als ze verneemt dat de uitbaatster van een plaatselijke krantenwinkel is overleden, wil ze dat winkeltje overnemen, maar Xavier ziet dat helemaal niet zitten. Carmen trekt tijdelijk in bij Pol en Doortje om Xavier zich eenzaam te laten voelen, maar Xavier mist haar minder dan zij verwacht. Bovendien raakt Xavier verliefd op een zekere Daisy, een vrouw waar ook DDT een oogje heeft op laten vallen.

7. Bij Xavier

Carmen zit helemaal onder de stress: zij wil haar winkel openen, maar er moet nog zoveel in orde gebracht worden. Xavier voelt aankomen dat hij alle dagen vroeg zal moeten opstaan om de kranten aan te nemen. Hij vreest ook op zijn vrije dagen in de winkel te moeten staan. Bieke wil hem helpen door een vriend, die tevens acteur is, langs te sturen om als zogezegde arbeidsinspecteur aan Carmen duidelijk te maken dat Xavier niet in haar winkel mag werken. Pascale ziet de wereld rooskleuriger, want zij heeft tijdens een uitstap een nieuwe vriend leren kennen die goed kan dansen. Bieke weet niet dat de nieuwe vriend van haar moeder in het dagelijkse leven een arbeidsinspecteur is… een échte.

8. Prijs

Als Xavier bij DDT zijn auto na een reparatie komt ophalen, blijkt hij niet genoeg geld bij te hebben om de herstellingen te betalen. Hij kan zijn auto meekrijgen door een lotje dat hij op zak heeft als onderpand te geven. Als Carmen de horoscopen in haar krant zit na te pluizen ondekt ze plots dat haar lotje gewonnen heeft. Het zal er nu op aan komen het lotje terug te krijgen van DDT zonder dat die doorheeft dat er iets speciaals aan de hand is met dat lotje. Ondertussen wil Boma bij Bieke een goede indruk maken om haar weerstand tegen zijn relatie met Pascale weg te halen. Bieke heeft zijn spelletje door en geniet van de situatie.

9. Houd de dief

De Kampioenen vinden het vervelend dat Xavier zoveel in de winkel van Carmen moet werken. Hij heeft geen tijd meer voor zijn spelers, en de trainingen lijden er onder. De mannen komen op het idee Xavier vast te binden op een stoel in de winkel en een schijnoverval te ensceneren. Xavier moet daarna spelen dat hij zo’n schrik te pakken heeft dat hij niet meer in de winkel kan staan. De vrouwen hebben veel medelijden met het trauma van Xavier. Volgens hen is er maar één oplossing: een schijninbraak organiseren, zodat Xavier Carmen zal kunnen redden. Op die manier zal hij zijn zelfvertrouwen terugwinnen. De mannen zien het helemaal niet zitten om – een tweede – schijninbraak op te zetten. DDT laat zich langs alle kanten geld toestoppen om te zwijgen, maar zal toch de poppen aan het dansen brengen door de mannen en vrouwen van elkaars plannetjes op de hoogte te brengen.

10. Cupido

Pascale is bij een huwelijksbureau gaan aankloppen om een geschikte partner te vinden. Die zal naar het café van de Kampioenen komen met als herkenningsteken een rode roos in zijn knoopsgat. Diezelfde dag schenkt Carmen een gelijkaardige bloem aan de vijfhonderdste klant in haar winkeltje. Pascale schrikt zich dan ook een ongeluk wanneer ze Pol, die ruzie heeft met Doortje, het café ziet binnenkomen met een rode roos. Een bemoeizieke Carmen en een ‘hulpvaardige’ Marc en Xavier zullen ervoor zorgen dat de misverstanden zich steeds meer opstapelen.

11. Gigolo Marc

Marc neemt deel aan een protestactie op de universiteit: hij brengt daar met enkele medestudenten de nacht door bij een sleep-in manifestatie. De volgende morgen ontmoet Carmen in de kantine Maaike, een meisje waar Marc ’s nachts bij was. Ze brengt de sporttas van Marc terug. Carmen snuffelt in de tas, en vindt er bij de slaapspullen van Marc een beha. Voor Carmen is het duidelijk: Marc bedriegt Bieke en dat kan niet zijn. Bieke is binnenkort jarig. Ze vreest dat Marc, nu hij het zo druk heeft met de protestactie, haar verjaardag zal vergeten.

12. American Football

Boma lanceert de Bomaburger en wil aan promotie in Amerikaanse stijl doen. Bieke stelt voor een wedstrijd American football in te richten, waarbij de Kampioenen zullen spelen tegen de ploeg van Little Marc, een vriend uit Amerika. Wanneer Little Marc bij de Cruckes komt logeren, wordt onze Marc jaloers want het blijkt goed te klikken tussen Bieke en Little Marc.

13. Boma’s sister

Boma krijgt telefoon van zijn zus uit Australië. Zij is op zakenreis in Europa en zal van een tussenlanding in Zaventem gebruik maken om langs te komen… Hij raakt lichtelijk in paniek want hij heeft haar wijs gemaakt dat hij een vrouw en een kind heeft. Marc van Radio Hallo is bereid één dag te doen alsof hij Boma’s zoon is, in ruil voor een nieuwe zender voor de vrije radio. Wie Boma’s vrouw zal spelen is minder goed afgesproken want zowel Carmen als Pascale voelen zich geroepen voor die rol. Boma’s zuster ziet in DDT het evenbeeld van haar overleden echtgenoot en raakt hopeloos verliefd op hem. DDT heeft schrik van die opdringerige vrouw maar zal te laat te weten komen dat zij – en niet Boma – de echte eigenaar is van het veld.