info@fcdekampioenen.com

Seizoen 5

Listen, bedrog, vergissingen: zo kan je reeks 5 wel omschrijven. Oscar is vertrokken, zijn pa achterna. Helaas is dat niet zo goed voor de ploeg want Boma is nu trainer en Pascale kan niet op cruise omdat ze geen partner heeft. Lea De Wilde maakt DDT zot, maar ook Boma en een baron. Overtijd zijn is niet plezant, ook niet voor alleenstaande moeders die geen moeders blijken te zijn. DDT pakt het exotisch aan en wil er een nieuw handeltje bijnemen. Een film maken is niet voor iedereen weggelegd: ook niet voor Carmen en Xavier. Boma verzint een list en de stagiaire van DDT zit eigenlijk bij Pascale. Marc moet intussen meer zelfvertrouwen krijgen. Hij wordt een echte macho. Een tombola doet de clubkas wat aanvullen, maar veel geld lokt dieven. DDT stoort de geheime frequentie van de rijkswacht en is getrouwd met Pascale voor een weekend. Genoeg opschudding dus!

1.De nieuwe start

Na het vertrek van Oscar Crucke, heeft Boma zichzelf uitgeroepen tot trainer. Hij wil de zaken zeer streng aanpakken, maar de spelers hebben dat niet zo begrepen. Het komt tot een conflict. Boma beslist ermee te stoppen en het veld te verkopen, bijvoorbeeld aan DDT. DDT heeft ondertussen gezelschap van zijn neef Pol Detremmerie, die net terug is uit Afrika. Als DDT het veld aangeboden krijgt denkt hij dat het om een misplaatste grap gaat. Pascale probeert haar invloed bij Boma aan te wenden om hem van gedacht te laten veranderen en het veld toch niet te verhandelen. Deze keer blijkt dat niet te lukken.

2. De huwelijksmakelaar

Pascale heeft een cruise gewonnen. Voorwaarde is wel dat ze een partner meeneemt. Carmen mag zich niet met de zaak bemoeien, maar binnen de kortste keren komen DDT en Boma zich aanbieden als medereiziger. Pascale blijkt eerder iets te zien in ‘iemand van de voetbal’, dus waarschijnlijk Pol. Xavier maakt kennis met Alex Cooremans, een trainer van een andere ploeg. Carmen vindt dit de juiste reisgenoot voor Pascale. Xavier steunt het initiatief in de hoop van zijn trainerschap af te geraken. Carmen besluit iedereen uit te nodigen op een verjaardagsfeest voor Nero om één ander te regelen…

3. Liefde is blind

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen, Lea De Wilde genaamd. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen, laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

4. Overtijd

Bieke is overtijd met een artikel over alleenstaande moeders. Carmen hoort hierover en leidt er uit af dat Bieke zwanger is. Carmen gaat het nieuws onmiddellijk uitbrengen bij Doortje en ook bij Boma. De Kampioenen gaan zich met de zaak bemoeien, vooral als ze horen dat Bieke en Marc helemaal geen trouwplannen hebben. Ze drijven de misverstanden zover dat Bieke denkt dat Marc een kind verwekt heeft bij een andere vrouw , en dat Marc denkt dat Bieke zwanger is van iemand anders. Als Pascale hierover wordt ingelicht slaan haar stoppen door.

5. Vrouwenhandel

Mike, een oude klasgenoot, stopt bij DDT met zijn Ferrari. Hij blijkt zich recent als importeur van exotisch vlees te hebben gevestigd. Hij importeert struisvogel, krokodil en slang, voor gebruik in Vlaamse restaurants. Mike doet DDT een voorstel. DDT kan een flinke cent verdienen als hij mee in de verkoop stapt. Er ontstaat verwarring als Pol een deel van het gesprek verkeerd interpreteert en DDT verdenkt van vrouwenhandel.

6. De filmster

Xavier komt met het nieuws dat het leger hem heeft uitgekozen om mee te doen in een promotiefilm. Het bericht wordt eerst op gelach onthaald, maar blijkt toch waar te zijn. Plots is DDT bereid Xaviers auto een gratis herstelbeurt te geven. Boma verwent Carmen in de hoop op sluikreclame voor zijn worst in de legerfilm. Pol en Doortje willen niet meewerken aan een film van het leger. De militaire regisseur komt eens rondkijken en vindt het café van Pascale prima omdat het zo… ordinair is. Er zal ook bij Xavier thuis en op het voetbalveld gefilmd worden.

7. Boma’s list

Boma mislukt nog maar eens in zijn toenaderingspogingen tot Pascale. Doortje is erg verliefd op Pol, maar ze krijgt geen duidelijk antwoord op haar verzuchtingen. Boma en Doortje komen op het idee te doen alsof ze een relatie hebben om hun geliefden jaloers te maken en ze op die manier te veroveren. Carmen gaat als eerste het nieuws uitbrengen. Het plan van Boma en Doortje lijkt te lukken, hoewel Pol het niet geloven wil. Boma gaat zo op in zijn rol als partner van Doortje, dat hij het moeilijk krijgt ermee op te houden.

8. De stagaire

Pascale heeft het plan opgevat om het café te veranderen in een chique taverne. De vrouwen steunen haar plan en staan haar bij met raad en daad. Dit tot groot ongenoegen van de mannen, die niet meer in voetbaluitrusting in het café mogen verschijnen. Bieke staat aan de zijde van de mannen. Zij wil niet meer meehelpen in de zaak. Pascale komt dus onverwacht zonder personeel te zitten. Een stagiaire aannemen lijkt de oplossing. De mannen smeden een plan om Pascales taverneproject te laten mislukken. Door Doortje op hetzelfde idee gebracht, vraagt DDT ook een stagiair aan, als gratis werkkracht.

9. Marc macho

Marc heeft problemen met DDT over zijn auto, als keeper met de ploeg en met Boma over een reclamestunt. Men denkt dat hij te meegaand is. De Kampioenen, met Bieke op kop, vinden dat Marc zijn gedrag moet veranderen: hij moet meer een man worden. Carmen vindt zichzelf de geschikte persoon om Marc te helpen. Als haar therapie mislukt en nadat ook Boma’s lessen in zelfvertrouwen niets uithalen, komt Doortje op het idee hem een workshop zelfvertrouwen te laten volgen. Blijkbaar met resultaat, want Marc komt als een andere persoonlijkheid terug.

10. De steward

DDT leest in de krant dat een voetbalclub de deuren moet sluiten wegens supportersgeweld. Hij recruteert twee zware jongens, Fred en Frank, om keet te schoppen. Geconfronteerd met de dreiging van DDT’s handlangers, nemen de Kampioenen een steward aan. Leslie De Decker blijkt een oud lief van Carmen te zijn. Als Carmen opnieuw verliefd wordt op Leslie en ze plannen maakt om Xavier te verlaten, wil Xavier de steward zo snel mogelijk buiten krijgen. De Kampioenen trachten Xavier te helpen. Iedereen geeft hem goede raad op zijn eigen manier. Xavier vangt echter steeds bot bij Carmen en werkt zijn eigen noodlot nog meer in de hand.

11. De clubkas

De Kampioenen hebben een tombola georganiseerd die uitzonderlijk goed verlopen is: de opbrengst is groot. Ondertussen zit Pol in geldnood. Hij heeft wel werk in het onderwijs, maar moet maanden wachten voor hij zijn eerste loon krijgt. Erg vervelend is wel dat Valentijn op komst is en Doortje hem al een mooi cadeau gegeven heeft. Pol probeert geld te lenen bij zijn oom DDT, maar die vraagt een woekerintrest… Marc had de opdracht de clubkas naar Boma te brengen. Volgens Carmen was de clubkas bij aankomst leeg. Zij wil uitzoeken waar het geld van de tombola gebleven is.

12. Aardstralen

Carmen heeft een wichelroede gekocht. Zij denkt hiermee negatieve stralen te kunnen opsporen. Volgens haar hebben de slaapproblemen van Pascale ook alles te maken met negatieve stralen, en het feit dat de voetbalploeg altijd verliest ligt volgens haar eveneens aan slechte stralen. Niemand neemt Carmen ernstig tot blijkt dat haar wichelroede boven het veld wel degelijk uitslaat.

13. DDT getrouwd

Moeder DDT belt haar zoon met het nieuws dat zij de ideale vrouw voor hem gevonden heeft. DDT probeert zich te redden door te zeggen dat hij al een vrouw heeft. Als zijn moeder beslist langs te komen om die vrouw te leren kennen, probeert DDT een schijnrelatie met Pascale op te zetten. Pascale ziet dat helemaal niet zitten, maar als DDT belooft dat het maar voor één weekend is, dat er niets zal gebeuren, en dat er bovendien voor haar een auto aan vastzit, besluit Pascale voor twee dagen mee te spelen. De Kampioenen kunnen hun ogen niet geloven en Bieke, die Boma al altijd een slechte partij vond, vreest dat haar moeder seniel wordt.