info@fcdekampioenen.com

Seizoen 4

In reeks 4 heeft DDT wel wat te vrezen. Een stoere bende komt hun chopper terug opeisen, tijdens een cinemavoorstelling in zijn garage is hij bang dat Oscar zal vertellen dat hij geen diploma heeft, een scheidsrechter die corrupt is, is rijk maar helaas ook betrapt. Oscar is ook niet op zijn gemak, de cinemavoorstelling zal een diep bewaard geheim aan het licht brengen, maar ook zijn pa is samen met ma DDT. De vrouwen maken hun opwachting als vrouwenploeg terwijl Pascale en Doortje onderling de strijd aangaan om secretaresse van Boma te worden. Nero is vermist, tot grote spijt van Carmen. Echter niet van de rest, want die zitten met rode vlekjes. Pascale is aangerand door Boma of was het zijn dubbelganger? Bieke is solo: Marc Vertongen van Radio Hallo heeft het geweten en zal zijn slag halen. In een huwelijk is het niet altijd zonneschijn. Oscar en Pascale willen zich op elkaar wreken en dat op hun jubileum. DDT heeft niet enkel aanleg voor auto’s maar ook voor de radio… of niet? Voor wafels op de wafelenbak kwam hij opdagen samen met een groep mensen uit Engeland.

 1.De motorfiets

Carmen haar auto is nog maar eens defect. In de garage van DDT ziet ze een motorfiets staan. Ze raakt erop verliefd en wil hem absoluut kopen. De pret duurt niet lang want de eerste dag al raakt ze haar rijbewijs kwijt. Als de motor terug te koop staat, wil Pico hem kopen. Hij zal Doortje bewijzen dat motorrijden niet gevaarlijk is, maar er komt een ongeval. Het resultaat is dat de motor opnieuw bij DDT belandt, maar niet voor lang want er duikt alweer een nieuwe koper op.

2. FC Championettes

De Kampioenen hebben alweer een desastreuze nederlaag geleden. Hun vrouwen zeggen al lachend dat zij het beter kunnen. Beslist wordt de proef op de soms te nemen: de vrouwen zullen een match tegen de mannen spelen. Pascale wordt als trainer aangeduid en DDT zal sponsor worden van de vrouwenploeg. Bij de mannenploeg zal Boma Oscar tijdelijk vervangen als trainer.

3. Verwisselingen

Boma heeft een advertentie geplaatst om een persoonlijke secretaresse te vinden. Carmen ontdekt dit en is daar behoorlijk kwaad over: zij vindt dat deze functie haar toekomt. Ondertussen is Doortje niet langer tevreden bij DDT. Zij stelt zich kandidaat voor de job bij Boma. Pascale is op haar beurt het leven als cafëvrouw grondig beu en solliciteert ook bij Boma. Beide vrouwen worden bij Boma onthaald door een boze Carmen. Het sollicitatiegesprek loopt behoorlijk uit de hand. Carmen gaat nu de vrijgekomen job bij DDT opeisen…

4. Rode vlekjes

Oscar heeft rode vlekjes die vreselijk jeuken. Ook Doortje moet zich de hele tijd krabben. Boma legt het probleem voor aan een bevriende dierenarts. Het blijken vlooien te zijn, afkomstig van een kat of een hond… Nero dus, denkt hij. Carmen kan dat niet geloven. Toch zal ze net als de andere Kampioenen haar huis ontsmetten. Nero ziet dat niet zitten en gaat lopen. Als de ouders van een nieuw lief van Bieke bij de Cruckes op bezoek komen, loopt het uit de hand door de vlooienplaag.

5. De aanranding

Pascale komt overstuur het café binnengelopen: zij is op weg naar huis aangevallen. Ze heeft zich kunnen verdedigen door de aanrander een slag met haar schoen te geven. Als DDT de volgende dag een kanjer van een blauw oog heeft is hij natuurlijk de eerste verdachte. De mannen gaan DDT in de gaten houden om hem te betrappen. De vrouwen volgen ondertussen een zelfverdedigingscursus.

6. Cinema, cinema

Gentil De Schepper is vroeger een klasgenoot geweest van Oscar. Gentil had indertijds eens de vragen van een examen gepikt, maar Oscar heeft dat doen uitlekken met als resultaat dat Gentil zijn jaar mocht overdoen. Gentil is nu aan een filmpje geraakt over het verleden van Oscar, die eventjes bij de Rode Duivels blijkt gespeeld te hebben. Tijdens een oefenmatch heeft hij zo geblunderd, dat men hem uit de ploeg gezet heeft. Nu Gentil het filmpje met het blunderen van Oscar in handen heeft, kan hij zich eindelijk wreken. Hij zal in de garage van DDT het filmpje tonen.

7. Bieke solo

Als Bieke erg laat thuis komt, van haar ouders naar haar voeten krijgt, en als dan bovendien nog blijkt dat Pascale één van haar brieven heeft opengemaakt, roept Bieke uit dat ze weg wil van haar ouderlijk huis. Omdat ze niet weet waar naartoe gaat ze bij Pico vragen om bij hem te logeren. Pico ziet dat wel zitten, maar Doortje is tegen. Als Doortje dit aan DDT vertelt, brengt ze DDT op het idee een nog in te richten zolder te verhuren. Carmen dringt zich op om ondertussen Bieke bij haar te laten logeren.

8. Liefdesverdriet

Marc Vertongen van Radio Hallo hoort dat het uit is tussen Bieke en haar vrijer. Marc vraagt raad aan Oscar, maar Oscar denkt dat het over voetbal gaat en adviseert hem ‘direct aan te vallen’. Marc probeert dit, maar het loopt natuurlijk mis. Ook bij Boma gaat hij zijn licht opsteken. Boma denkt dat Marc een oogje heeft op Pascale en maakt zich boos. Als Marc met zijn auto bij DDT langskomt, vraagt hij tussendoor DDT om raad. DDT denkt dat hij wil aanpappen met Doortje.

9. Het jubileum

Oscar en Pascale zijn vijfentwintig jaar getrouwd. Bieke bereidt samen met de Kampioenen een verrassingsfeestje voor om dit jubileum van haar ouders te vieren. Oscar en Pascale verdenken elkaar ervan deze belangrijke datum te zijn vergeten en trachten zich door een speciale keuze van een geschenk op mekaar te wreken. Ondertussen komt Bieke met haar ouders overhoop te liggen omdat zij haar verbieden met Marc op weekend te gaan. Terwijl de garage van DDT gebruikt wordt om de receptie achter de rug van Pascale en Oscar voor te bereiden, stapelen de misverstanden in verband met de gekochte geschenken zich op.

10. De scheidsrechter

DDT is een cursus scheidsrechter aan het volgen om een bijverdienste te hebben en om de Kampioenen het leven zuur te maken. Hij krijgt les van een strenge scheidsrechter, Charlie Degroot genaamd. Degroot waarschuwt DDT ervoor dat er sommige ploegen proberen de scheidsrechter om te kopen door allerlei cadeaus aan te bieden. Dit brengt DDT op een idee. Boma heeft de spelers bij zich geroepen voor een crisisvergadering. De volgende match moeten ze winnen, anders degradeert de ploeg. Het zal niet makkelijk worden want Degroot zal scheidsrechter zijn. DDT komt de Kampioenen vertellen dat hij Degroot goed kent, en er wel kan voor zorgen dat ze de match winnen in ruil voor… een aantal cadeaus.

11. Radiosterren

Bij Radio Hallo is een uur zendtijd vrijgekomen. Met veel plezier belooft Marc het programma aan Bieke. Carmen ziet zichzelf ook als radioster en gaat bij Boma de zendtijd opeisen. DDT verwacht via de radio veel reclame te kunnen maken en stelt zich ook kandidaat. Op aandringen van Pico en Xavier wil Oscar een programma maken over voetbal. Ten einde raad besluit Boma er een wedstrijd van te maken. Wie wint kan de vrije zendtijd krijgen. Iedereen start de voorbereidingen op zijn manier.

12. Here we come

De Kampioenen hebben een brief uit Engeland gekregen. Boma begrijpt dat de ploeg is uitgenodigd om in Engeland een match te spelen. De vrouwen willen van de gelegenheid gebruik maken om in Londen inkopen te doen. DDT wil een motor uit Engeland invoeren en wil daarom absoluut mee. Hij helpt Oscar een handje om een telegram te sturen om een precieze afspraak te maken. Hij is nogal zuinig op de letters zodat er een misverstand ontstaat…

13. Love story

Doortje zit rustig een kruiswoordraadsel in te vullen als ma DDT binnenkomt. Zij wordt op staande voet ontslagen. Ma DDT zal zelf haar plaats wel innemen. Oscar verwacht bezoek van zijn vader: een vrolijk man die voortdurend met goochelen bezig is, maar die het weinige gezag van Oscar ondermijnt. Het blijkt goed te klikken tussen ma DDT en de vader van Oscar. Zo erg dat DDT en Oscar vrezen binnenkort als stiefbroers aan één familietafel te zullen zitten.