info@fcdekampioenen.com

Seizoen 3

Reeks 3 zit vol spanning… Zo is Doortje zwanger. DDT vindt geld, maar de Kampioenen willen ook wat en krijgen bezoek van een gangster, een gevaarlijk virus ontsnapt in de garage en Doortje denkt dat DDT zelfmoord heeft gepleegd. Maar zo zit deze reeks ook vol kansen waarbij Carmen een weekendje aan zee wint met Radio Hallo, de vrouwelijke Kampioenen maken kans op de titel Miss Knalpot en Boma en Pico strijden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Niet enkel spanningen en kansen omvatten deze reeks: ook achterbakse manieren. Carmen en Doortje veinzen een depressie om van hun mannen alles gedaan te krijgen, Boma verzwijgt het probleem van zijn filter waardoor DDT de schuld krijgt van stankoverlast en Pico flirt met Ria de Stekker. Dit allemaal samen met DDT’s opendeurdag, de haptonoom Pieter Paul Pereboom en de Tango d’Amore…

1.De nieuwe Kampioenen:

 

 

 

 

 

Doortje is zwanger en denkt voortdurend dat ze haar weeën krijgt, maar het is telkens loos alarm. De Kampioenen gaan op verplaatsing spelen bij FC Stomp. Oscar maakt zich zorgen over de wedstrijd en krijgt er migraine van. Carmen bezeert haar teen tijdens het schoonmaken bij Boma en moet naar het ziekenhuis. Als Doortje dan plots toch moet bevallen en naar het ziekenhuis gebracht wordt, blijken ze zich daar Carmen nog goed te herinneren.

2. Depressief:

 

 

 

 

 

Na haar bevalling gedraagt Doortje zich depressief. Carmen komt erachter dat Doortje eigenlijk maar doet alsof. Dit brengt Carmen op het idee ook een depressie te simuleren om zo aan de hond te geraken waarvan ze al zolang droomt.

3. De elfde man:

 

 

 

 

 

DDT wil een opendeurdag organiseren ter gelegenheid van de jaarmarkt. Hij zou eigenlijk zijn garage moeten schilderen maar ziet er tegenop. Pascale verwacht bezoek van ‘ons Madeleine’ en wil nog vlug behangen om een goede indruk te maken. Boma heeft Liliane Verhoeven, schepen van vermakelijkheden, uitgenodigd om naar de match te komen kijken en achteraf ‘nog wat na te praten’. Doordat een aantal spelers afbellen komt Oscar niet aan elf spelers. Boma maakt zich boos en belooft zelf voor een elfde speler te zorgen.

4. De schat:

 

 

 

 

 

DDT vindt langs het voetbalterrein een koffertje aan de achterkant van een reclamebord. Hij haalt zijn vondst stilletjes binnen, maar Doortje en Bieke hebben het gezien. DDT zet Doortje onder druk om te zwijgen. Bieke vindt dat het verteld moet worden. Als DDT het koffertje openmaakt blijkt het vol bankbiljetten te zitten.

5. Besmet:

 

 

 

 

 

Xavier moet van sergeant De Kroet dringend ‘een gevaarlijke virus’ naar het militair ziekenhuis brengen. Hij valt voor de garage van DDT in panne. Ook Boma staat daar in panne. Doortje biedt de pechlijders van haar speciale thee aan. DDT giet zijn thee op de doos die in de jeep van Xavier ligt. Er ontstaat rook…

6. De haptonoom:

 

 

 

 

 

Boma komt in contact met Doctorandus Pieter Paul Pereboom: een Nederlandse haptonoom, die het moreel van FC De Kampioenen wil opkrikken. Oscar vreest voor zijn post als trainer en wil onder geen voorwaarde meedoen met de psychologische trainingen. DDT raakt erg onder de indruk van de verkooptechnieken van de Nederlander. Hij wil nu ook aan de sessies deelnemen.

7. Weekend aan zee:

 

 

 

 

 

Carmen wint bij een prijsvraag van Radio Hallo een weekend aan zee voor vier personen. Iedereen denkt mee te mogen, maar uiteindelijk mogen alleen de vrouwen mee. Nu hun vrouwen weg zijn organiseren de mannen een feestje. Boma belooft een vriendin mee te brengen. Hij vindt niemand vrij en belt naar een escortbureau.

8. Stank voor dank:

 

 

 

 

 

Rond het terrein van FC De Kampioenen hangt een vreselijke stank. Xavier krijgt er hoofdpijn van en het hondje van Carmen heeft last van een druipneus. Het eten bij de familie Crucke smaakt zelfs naar de stank. DDT heeft net een ‘nieuwe’ benzinepomp geplaatst en iedereen denkt dat hij de schuldige is.

9. Miss Knalpot:

 

 

 

 

 

DDT krijgt bezoek van een afgevaardigde van een belangrijk automerk. De man stelt hem voor plaatselijk filiaalhouder te worden. De garage moet dan wel uitgebreid worden, of met andere woorden: het voetbalterrein moet verdwijnen. De afgevaardigde geeft DDT de raad de vrouwen tegen mekaar op te zetten, om zo de ploeg te laten uiteenvallen. Zo komt DDT op het idee plaatselijke missverkiezingen te organiseren

10. Kiescampagne:

 

 

 

 

 

Pico stelt zich kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat is niet naar de zin van Boma, want die staat op een andere lijst. Zowel Pico als Boma trachten in hun verkiezingsstrijd DDT aan hun kant te krijgen. Boma heeft Marc van Radio Hallo ingeschakeld om een dure campagne te voeren. Pico heeft Bieke aan zijn zijde. Zij pakken het eerder sober aan.

11. Tango d’Amore:

 

 

 

 

 

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem de lievelingsdans van Carmen, de Tango d’Amore, aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen want het moet een verrassing blijven.

12. DDT niet oké:

 

 

 

 

 

DDT zit in de problemen: een grote garage uit de buurt pakt zijn klanten af. Doortje vreest voor haar job en krijgt zo’n medelijden met DDT, dat ze vindt dat de Kampioenen DDT moeten steunen. De Kampioenen denken er anders over: zij maken al plannen over de toekomst van het garagegebouw: een mooi huis voor Pascale, een superette voor Carmen, een hamburgerrestaurant voor Boma.

13. Betrapt:

 

 

 

 

 

Doortje komt wenend binnen bij Pascale en Oscar: op het bal van zijn school heeft Pico geflirt met een meisje. Doortje wil niet thuis gaan slapen. Een zwaar dronken Pico is op zoek naar Doortje. Hij kan haar niet vinden en blijft bij Carmen op de zetel slapen. Als Xavier thuiskomt van nachtdienst bij het leger, denkt hij dat Pico een relatie heeft met Carmen.