info@fcdekampioenen.com

Seizoen 2

In reeks 2 zoekt DDT via een contactadvertentie een vrouw, maar hij is niet de enige. Ook Boma denkt dat hij zijn liefde gevonden heeft. Een voetbaltornooi zonder beker gaat niet en ook niet zonder beker voor de beste speler, alleen is deze beker er niet. Jean-Marie Pfaff doet zijn opwachting en zal voor een benefietwedstrijd in de goal staan, Xavier zal moeten oppassen. Maar oppassen doet hij ook, dankzij zijn vrienden haalt hij zijn streep toch maar binnen. Door die streep krijgt Carmen het helaas hoog in haar bol, wat bij haar vriendinnen in het verkeerde keelgat schiet. Als ze toneel spelen doet een mooi jong meisje iedereen in vuur en vlam slaan. Bieke koopt een grote witte auto(-wrak) om nadien te eindigen in een klein tof zwart autootje. De parkieten van onze boefer zijn heilig en hij is daarom ook bang dat er iets zal gebeuren als hij op legeroefening gaat. Pico mishandelt Doortje of dat denkt DDT toch maar, en de hele ploeg wordt mishandeld door de heer Vissers van de belastingsinspectie. Voor één keer krijgt Xavier eens veel gedaan van Joske, euh… DDT, en hij zal hiervan profiteren. Verliefd zijn in reeks 2 heeft nadelen, als blijkt dat de vrijer van Bieke meer verstand heeft van vrouwen dan van auto’s.

1. Alleen is maar alleen:


 

 

 

 

Xavier komt erachter dat DDT een advertentie gezet heeft om aan een vrouw te geraken. DDT heeft net Xavier liggen gehad, en Xavier besluit zich te wreken. Hij geeft zich uit voor een dure vrouw en belt DDT voor een amoureuze afspraak.

2. Bekers:

 

 

 

 

 

Boma organiseert met FC De Kampioenen een voetbaltornooi. Naast de wisselbeker had hij ook een speciale Bomaworst Bokaal aangekondigd voor de beste speler, maar hij is die beker vergeten. Hij geeft Xavier wat geld om vlug een beker te gaan kopen. Xavier komt op het idee één van de bekers te nemen die hij op een vogeltentoonstelling gewonnen heeft

3. Naar Amerika:

 
Bieke heeft bericht gekregen dat ze voor een jaar naar Amerika mag. Ze vraagt zich af of haar ouders wel zullen toestemmen. De reis blijkt bovendien flink wat geld te kosten. Onverwacht kan DDT een beroemde keeper inschakelen voor een benefietmatch: Jean-Marie Pfaff. Doortje en Pico maken voortdurend ruzie.
Een mevrouw komt uitzoeken waarom Oscar en Pascale ertegen zijn dat Bieke naar Amerika gaat. Er wordt ook nog vermeld waarom DDT Jean-Marie Pfaff kent.
En dat blijkt niet de reden te zijn die DDT voor ogen had, hij krijgt nog een dure rekening gepresenteerd door Jean-Marie.
Spanning verzekerd in deze aflevering!

4. De streep:

 

 

 

 

 

Carmen en Xavier trekken mooi opgekleed naar een bal van het leger. Als blijkt dat ze niet binnen mogen omdat Xavier maar de graad van korporaal heeft, dreigt Carmen ermee op te stappen. Boma zal proberen een bevriende kolonel aan te spreken om één en ander te regelen.

5. Carmen rukt op:

 

 

 

 

 

Nu Xavier sergeant geworden is wil Carmen zich gedragen als een chique madam. Ze zal bij DDT een dure auto bestellen. Xavier moet voortaan bij een militaire ploeg spelen, en die spelen tegen deze week tegen FC De Kampioenen.

6. FC Toneel:

 

 

 

 

 

De Kampioenen komen op het idee een toneelstuk te spelen om wat meer geld in kas te krijgen. Sabine, een nichtje van Pascale, wil bij de familie Crucke komen logeren. Nu hun dochter Bieke naar Amerika is zou dat normaal geen problemen mogen geven.

7. De vriendin:

 

 

 

 

 

Boma heeft een vriendin die bij hem past: Chantal De Graaf. Hij heeft ze bij een dom auto-ongeval leren kennen. Als Chantal haar auto bij DDT laat herstellen, vertelt ze hem dat Boma misschien wel eens het voetbalterrein zou kunnen verkopen. DDT ziet zijn dromen al in vervulling gaan. Eindelijk zal hij zijn garage kunnen uitbreiden. Als Chantal ook naar de spelers van FC De Kampioenen begint te lonken krijgt ze het aan de stok met de vrouwen.

8. Bieke’s auto:

 

 

 

 

 

Bieke krijgt een uitnodiging voor een optreden voor de televisie. Boma, die al zinnens was de sponsoring van de ploeg stop te zetten, denkt nu zijn plannen voor voor een Vrije Televisie ernstig uit te werken. De garage van DDT zal dienst doen als voorlopige studio en alle spelers van de Kampioenen kunnen een job krijgen bij Boma’s Vrije Televisie. Bieke is vervroegd teruggekomen uit Amerika. Ze gaat op zoek naar een job en een auto. DDT heeft net een ‘prachtoccasie’ en wil die voor veel geld aan Bieke verkopen. Doortje vindt dat dit niet kan en wil tussenkomen.

9. Operatie parkiet:

 

 

 

 

 

Op de regionale sportbladzijde van de krant staat dat de Kampioenen niet in staat zijn om te winnen en dat Oscar niet in staat is daar iets aan te veranderen. Radio Hallo neemt het nieuws over, en vult het aan met een interview met Boma. Boma zegt dat als de Kampioenen hun volgende match verliezen, Oscar aan de kant gezet wordt. Pascale voelt zich beschaamd en vernederd. Zowel Carmen als Doortje hebben beslist hun mannen harder aan te pakken. Ze willen nu ook Pascale overtuigen hun tactiek te volgen. Xavier moet op oefening naar het leger. Hij vreest dat er iets met zijn parkieten zal gebeuren want Carmen heeft duidelijk laten blijken dat ze die grondig beu is. Bieke biedt Carmen aan de vogels enkele dagen mee naar huis te nemen en daar gaat Carmen graag op in. Pascale blijkt allergisch te zijn voor vogels.

10. De ooievaar:

 

 

 

 

 

Nu Oscar is afgezet als trainer, heeft Boma bij Xavier thuis een vergadering samengeroepen om over de toekomst van de ploeg te praten: er moet immers een nieuwe trainer gevonden worden. Oscar is er helemaal van in de put. Zijn vrouw is nog opgestapt ook. Bieke weet de zaken zo te draaien dat de Kampioenenploeg, die een trainer zoekt, en haar vader Oscar die als trainer een ploeg zoekt mekaar vinden in een match die ze… winnen. Ook tussen Pascale en Oscar komt het weer goed. Maar nu komt het voorzitterschap van Boma op de helling… Doortje denkt dat ze zwanger is. DDT denkt dat Doortje door Pico mishandeld wordt omdat ze naar de dokter gaat. Doortje belt Pascale om haar te vertellen dat ze in verwachting is. Ze vraagt Pascale het voorlopig stil te houden. Oscar hoort een deel van het gesprek en denkt dat Pascale zwanger is. Hij zal haar nu extra met zorgen omringen.

11. De controleur:

 

 

 

 

 

Pico ontdekt dat Boma het veld wil verkopen aan DDT. Ook Carmen komt erachter als zij bij Boma aan het stofzuigen is. Carmen en Xavier gaan bij Pascale vragen haar invloed bij Boma aan te wenden om hem op zijn stappen te laten terugkomen, en het veld niet te verkopen. Zonder iets af te weten van de plannen van Carmen en Xavier, organiseert Pico een betoging: een groene actie voor het veld en tegen Boma. Boma heeft eigenlijk het veld al beloofd aan DDT. Boma krijgt een belastingscontroleur op bezoek. Hij kan nog vlug DDT waarschuwen dat er onheil dreigt. Doortje is ongerust dat Pico tegen de lamp zal lopen met zijn tv-herstellingen en Oscar raakt in paniek over de in het zwart aangekochte Bomaworsten. Carmen vreest gepakt te worden voor haar zwartwerk bij Boma.

12. Xavier gekwetst:

 

 

 

 

 

Pico vindt dat het niet langer kan dat Boma zonder meer voorzitter is van de ploeg: er moeten verkiezingen komen. De vrouwen van de spelers ontdekken dat er vreemde elementen zitten in de vuile was van de ploeg. Daar moet DDT voor iets tussenzitten. Als ze hem om uitleg gaan vragen, blijkt hij net bezoek te hebben van zijn strenge moeder. Moeder DDT komt op het idee haar zoon kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Pascale vindt dan weer dat Oscar moet meedoen. Het voorzitterschap van Boma wordt langs alle kanten bedreigd, maar Boma heeft beslist zich te weren. Boma doet bij Oscar zijn beklag over de verdediging van de ploeg. Vooral de keeper is een ramp. Hij vindt dat Oscar als trainer daar zijn conclusies moet uit trekken. Tijdens een training trapt Xavier DDT een bal in zijn maag. DDT schopt de bal woedend terug. Xavier krijgt de bal tegen zijn achterhoofd. Hij valt met zijn hoofd tegen de doelpaal en blijft liggen…

13. Verliefd:

 

 

 

 

 

Carmen en Doortje vinden dat ze aan nieuwe kleren toe zijn. Doortje heeft van Pico een dictafoon gekregen, en die komt goed van pas op haar werk bij DDT. Vooral als aan het licht komt dat DDT betrokken is bij een omkoopschandaal van de voetbalploeg. De vrouwen weten nu dat er geld genoeg is om uitgebreid nieuwe kleren te gaan kopen… maar alles blijkt toch niet zo simpel in mekaar te zitten. Boma zoekt een nieuwe speler en is in onderhandeling met Tony Vanleer van de ploeg Vlam VV. Bieke heeft een nieuwe vrijer, maar wil er niet veel over lossen. Haar nieuw lief raakt aan werk bij DDT. Van auto’s blijkt hij niet veel af te weten, maar op het liefdesvlak is hij wel geschoold.