info@fcdekampioenen.com

Seizoen 17

Doortje gaat over tot actie wanneer ze hoort dat Billie zich heeft ingeschreven in de boksschool, en dat om zijn nieuw liefje te plezieren. Met de Kampioenen gaat het ondertussen niet zo goed. Ze verliezen meer en meer supporters en als de gemeente de subsidies aan de hand van die supporters gaat berekenen, zal het helemaal mis lopen. Ook tussen Marc en Bieke gaat het niet goed, omdat Bieke destijds een mooie huwelijksreis moest missen. Marc doet desondanks de klandizie bij de Schellekens verdubbelen met zijn befaamde spaghetti. Tijdens de winterstop wil Carmen Xavier vergezellen bij een flamencofestival in Sevilla. Om het huwelijk van Marc en Bieke te redden, gaan zowel Pascale en Maurice als Pol en Doortje aan boord van de ‘Freedom of the Seas’. Maar daar is alleen Pol niet echt enthousiast over. Bieke heeft een plan om de clubkas te spijzen, ze wil een naaktkalender maken. Het mag wel van de mannen, op voorwaarde dat er échte mooie vrouwen in verschijnen. Pascale gaat er niet mee akkoord dat Fernand zijn brocantiek begint uit te stallen voor het café. Carmen vermoedt dat er iets meer aan de hand is tussen Pol en één van zijn leerlinges, en gaat op onderzoek. Er wordt in de gemeente een kermiskoers voor amateurs gehouden. De reden dat Pol meedoet, is om de herstellingwerken in de kleedkamer te kunnen betalen. Voor Pascale is de maat vol wanneer Maurice twee peperdure kristallen glazen laat sneuvelen en besluit dat Maurice in therapie moet gaan. Maar dat gaat niet zo vlotjes. Xavier neemt op direct bevel van Carmen deel aan een bierproevenwedstrijd, de hoofdprijs is een luxe arrangement in een historisch kader. Om Pascale haar eer te kunnen redden, moet Maurice ook meedoen. Maar ook Doortje en Fernand doen mee. Billie krijgt nog één kans van zijn lerares om te slagen voor zijn businessproject. Als hij mislukt, zal hij moeten blijven zitten. Hij heeft geen geluk als hij ontdekt wie hem hierbij moet helpen… Boma moet tenslotte een vrouw zoeken omdat hij Pascale blijft lastigvallen. En dat voert hij dan ook onmiddellijk uit…

1.Knock out

Pascale wil heel graag met Maurice gaan samenwonen, maar die kan ‘maman’ niet in de steek laten. Op aanraden van Bieke zal Pascale Maurice voor de keuze stellen: het is zij of zijn moeder. Boma hoort van de spanningen tussen Pascale en Maurice en krijgt weer hoop. Om zijn nieuwe liefje te plezieren, heeft Billie zich ingeschreven in de boksschool. Doortje gaat meteen tot de actie over…

Gastacteurs: Rob Teuwen, Ella Leyers, Luk D’Heu, Freddy De Kerpel, Maja Hendrickx en Hannah Van Ongevalle
Eerste uitzenddatum: 16 december 2006
Kijkcijfers: 1 409 000 kijkers

2. De twaalfde man

Aan het bolleke van Marc zijn grote kosten. Bieke wil dat Marc zijn autootje opgeeft, maar daar wil Marc niet van weten. Het komt tot een conflict. Nu Bieke en Marc getrouwd zijn, slaat Pascale aan het dromen over een kleinkind. Als blijkt dat Bieke niet meteen te vinden is voor zo’n lief klein bolleke, gaat Pascale zich moeien. Boma wil zijn kans nog eens wagen bij Pascale en krijgt daarvoor advies van Carmen.

Gastacteurs: Ellen Schoeters en Veerle Eyckermans
Eerste uitzenddatum: 23 december 2006
Kijkcijfers: 1 552 000 kijkers

3. Spaghetti Championaise

Marc is nog steeds op zoek naar werk. Uiteindelijk kan hij aan de slag als kok in de kantine van de Schellekens, een concurrerende voetbalploeg, waar hij in een mum van tijd het klantenbestand verdubbelt met zijn befaamde spaghetti. Bij Pascale komt echter steeds minder volk over de vloer. Fernand is verdwenen en hoewel dat eerst aangename reacties uitlokt, begint iedereen na een tijd echt ongerust te worden. Pascale brandt van nieuwsgierigheid om te weten wat er in de oude kist van Maurice zit.

Gastacteurs: Fred Van Kuyck, Sandrine André en Jan Van Hecke
Eerste uitzenddatum: 30 december 2006
Kijkcijfers: 1 240 000 kijkers

4. Winterstop

Het gaat niet goed tussen Bieke en Marc. Bieke verwijt hem dat hij haar nooit heeft meegenomen op huwelijksreis. Wanneer Marc de kans krijgt om Nicole en Hugo te interviewen voor Radio Hallo, zorgt dat voor nog meer spanningen. Een poging van Boma om het koppel weer dichter bij elkaar te brengen, mislukt. Tijdens het interview met Nicole en Hugo krijgt Marc van het showbizzduo een job als presentator aangeboden op hun cruiseschip. Carmen wil tijdens de winterstop met Xavier deelnemen aan een flamencofestival in Sevilla.

Gastacteurs: Nicole & Hugo
Eerste uitzenddatum: 06 januari 2007
Kijkcijfers: 1 386 000 kijkers

5. Love boat

Pascale en Maurice gaan aan boord van de ‘Freedom of the Seas’ om het huwelijk van Marc en Bieke te redden. Pol en Doortje schepen ook in, maar alleen Doortje is echt enthousiast over haar droomvakantie. De charmante cruiseofficier Olivier komt Bieke wel héél gauw ter hulp, terwijl Marc gewoon verder stuntelt. Carmen is steeds banger voor een botsing van het schip met ijsbergen en bereidt zich op het ergste voor. Nicole en Hugo mogen dan al doorwinterde cruisegangers zijn, ze moeten toch telkens hun pasjes repeteren zonder elkaar voor de voeten te lopen. Boma tracht op de ‘Freedom’ vrouwelijk schoon te verleiden. Dat gaat echter niet vanzelf. En waar is Fernand gebleven?

Gastacteurs: Nicole & Hugo en Rudy Morren
Eerste uitzenddatum: 13 januari 2007
Kijkcijfers: 1 567 000

6. Kalenders

Bieke stelt voor om dit jaar een naaktkalender met de vrouwen te maken om de clubkas te spijzen. Boma en de mannen willen wel een naaktkalender, maar dan wel één met écht mooie vrouwen. Achter de rug van hun echtgenotes gaan ze op zoek naar ‘geschikt materiaal’. Fernand moet dringend nieuwe inkomsten binnenrijven om een faillissement af te wenden. Doortje suggereert dat hij zich misschien ook aan een kalender kan wagen.

Gastacteurs: Jan Verbist, Johan Dils, Anke Frédérick en David Davidse
Eerste uitzenddatum: 20 januari 2007
Kijkcijfers: 1 536 000 kijkers

7. Allemaal beestjes

Wanneer Fernand zijn brocantiek begint uit te stallen voor het café, komt het tot een zware aanvaring met Pascale. Die grijpt in en laat een groep vuilnismannen alles opruimen. Een woedende Fernand beschuldigt Pascale van broodroof en zint op wraak. Billie past, buiten medeweten van Doortje, enkele dagen op Tara, de rat van zijn nieuw lief. Binnen de kortste keren zet het lieve diertje de boel op stelten bij de Kampioenen…

Gastacteurs: Rob Teuwen, Alice Van Innis, Ben Hemerijckx, Hans De Munter, Erik Verschueren en Joren Seldeslachts
Eerste uitzenddatum: 27 januari 2007
Kijkcijfers: 1 499 000 kijkers

8. Een groen blaadje

Carmen vindt dat Pol wel heel goed opschiet met de meisjes uit zijn klas. Ze is ervan overtuigd dat er meer aan de hand is tussen Pol en Debbie, één van zijn leerlingen, en besluit op onderzoek uit te gaan. In het park is Carmen getuige van een rendez-vous tussen Pol en Debbie. Ze luistert hun gesprek af en concludeert dat Debbie zwanger is van Pol. Fernand heeft van een clochard een waardevol stuk antiek gekocht: de eeneiige tweeling van Friedrich Von Klump. Fernand is in de wolken, tot hij ontdekt dat de tweeling gestolen blijkt te zijn. Als de politie dan ook nog langskomt, slaat Fernand in paniek. Hij probeert zo snel mogelijk van de tweeling af te geraken, maar dat lijkt niet zo eenvoudig te zijn.

Gastacteurs: Herman Fabri, Ine Brulot, Stef Van Litsenborgh en Anick Van Dam
Eerste uitzenddatum: 03 februari 2007
Kijkcijfers: 1 495 000 kijkers

9. Stokken in de wielen

Carmen vindt dat Pol wel heel goed opschiet met de meisjes uit zijn klas. Ze is ervan overtuigd dat er meer aan de hand is tussen Pol en Debbie, één van zijn leerlingen, en besluit op onderzoek uit te gaan. In het park is Carmen getuige van een rendez-vous tussen Pol en Debbie. Ze luistert hun gesprek af en concludeert dat Debbie zwanger is van Pol. Fernand heeft van een clochard een waardevol stuk antiek gekocht: de eeneiige tweeling van Friedrich Von Klump. Fernand is in de wolken, tot hij ontdekt dat de tweeling gestolen blijkt te zijn. Als de politie dan ook nog langskomt, slaat Fernand in paniek. Hij probeert zo snel mogelijk van de tweeling af te geraken, maar dat lijkt niet zo eenvoudig te zijn.

Gastacteurs: Herman Fabri, Ine Brulot, Stef Van Litsenborgh en Anick Van Dam
Eerste uitzenddatum: 03 februari 2007
Kijkcijfers: 1 495 000 kijkers

10. Buitenspel

Tijdens een woordenwisseling met Pascale over maman, laat Maurice twee peperdure kristallen glazen sneuvelen. Voor Pascale is de maat vol en ze wil dat Maurice in therapie gaat. De sessies verlopen niet echt van een leien dakje. Tot Fernand zijn hulp aanbiedt. Billie heeft binnenkort examen geschiedenis maar ziet er heel erg tegenop. Hij is het naar school gaan beu en hij kondigt aan ermee te willen stoppen. Doortje probeert Billie op andere gedachten te brengen. En wat is buitenspel eigenlijk?

Gastacteurs: Rob Teuwen, Diane Belmans en Laura Posson
Eerste uitzenddatum: 17 februari 2007
Kijkcijfers: 1 264 000 kijkers

11. proost!

Xavier neemt op bevel van Carmen deel aan een bierproevenwedstrijd rond Trappistbieren, met als hoofdprijs een all-in verblijf in een historische locatie. Maurice moet ook meedoen van Pascale om haar eer te verdedigen, en Doortje schrijft zich ook in. Fernand besluit ook een gooi te doen naar de hoofdprijs, om Carmen dan mee op vakantie te vragen. Onderweg blijkt dat Maurice écht niet tegen trappistbier kan, dat Doortje een sekssymbool wordt voor de kloosterbroeders, en dat Xavier eigenlijk geen enkel verstand heeft van bier. Marc moet het drie dagen zonder Bieke stellen. Willeke, die net de bons geeft aan haar vriend, denkt verkeerdelijk dat Marc terug vrijgezel is. Ze probeert Marc te veroveren.

Gastacteurs: Sandrine André, Bert André, Ben Van Ostade en Bert Vannieuwenhuyse
Eerste uitzenddatum: 24 februari 2007
Kijkcijfers: 1 565 000 kijkers

12. De veiling

Fernand belandt met zijn camionette in de gracht. Het verdict: perte totale! Omdat Fernand zelf in fout is, probeert hij de schuld voor het accident in de schoenen van Marc te schuiven, in de hoop dat de verzekering alsnog tussen beide zal komen. Billie zakt op school voor zijn businessproject. Hij krijgt van zijn lerares nog één kans. Als hij er dan niets van bakt, moet hij zijn jaar over doen. Tiffany, een saaie medeleerlinge die een oogje op Billie heeft, wordt door de lerares aangeduid om hem hierbij te helpen. Nu Pascale ook snacks serveert, is ze toe aan een nieuwe keuken. Maar wie gaat die betalen?

Gastacteurs: Rob Teuwen, Quentin Smits, Martje Ceulemans, Dominique Collet en David Michiels
Eerste uitzenddatum: 03 maart 2007
Kijkcijfers: 1 451 000 kijkers

13. Operatie Betina

Xavier moet drie maanden naar Afghanistan voor ‘Operatie Betina’, een humanitaire opdracht. Xavier vreest de reactie van Carmen. Op aanraden van zijn collega Senne probeert hij Carmen gunstig te stemmen. Carmen laat zich de attenties van Xavier welgevallen, tot ze bij zijn legerspullen een vreemde ontdekking doet. Boma blijft Pascale maar lastigvallen. Pascale heeft er genoeg van en zegt Boma dat hij maar een andere vrouw moet zoeken. De volgende dag verschijnt Boma met zijn nieuwe verovering Machteld, een echte klassedame. Boma ondergaat een heuse metamorfose en bij Pascale steekt een gevoel van jaloezie de kop op.

Gastacteurs: Pascale Bal en Ludo Hellinx
Eerste uitzenddatum: 10 maart 2007
Kijkcijfers: 1 384 000 kijkers