info@fcdekampioenen.com

Seizoen 16

Kopzorgen, kopzorgen en nogmaals kopzorgen. Een slechte start voor het zestiende seizoen dus. Ook het feit dat Marc zijn bolleke goed is voor het autokerkhof versterkt het trieste gevoel in deze reeks. Ook Xavier heeft problemen: zijn parkiet is van zijn stokje gedraaid. Gelukkig komt er snel zon door de wolken en zien we gauw wat meer blije gezichten. Er komt namelijk een heuse tribune voor de bezoekers van de matchen. Althans, dat hopen de mannen. Hopelijk staat ie er dan vóór de vijfhonderdste match van Xavier die er ziet aan te komen. Ook Billie loopt op wolkjes. Hij is namelijk weer op zwier met een meisje. Fernand is intussen op zwier met ma DDT. Als dat maar goed afloopt! Om de team spirit wat op te krikken, doen de Kampioenen een daad voor het goede doel. Ze organiseren een benefiet. Daarnaast organiseren ze een wedstrijd Schijt je rijk op het veld. Er worden ter plekke ook Bomaworsten verkocht. Als daar maar geen voedselvergiftiging van komt… Valentijn is naast dit alles ook terug in het land en dat vergeten de Kampioenen niet. Pascales nonkel komt ook op bezoek, nonkel Gilbert. Of dat denkt iedereen tenminste. Deze reeks eindigt met een conflict tussen Boma en de ploeg. Alles komt gelukkig weer goed. Amen en uit.

1.Kopzorgen

Billie is het beu dat zijn moeder al zijn vriendinnetjes wegjaagt. Op aanraden van Boma laat hij de Kampioenen geloven dat hij niet meer in meisjes is geïnteresseerd. Hij valt nu op jongens. Paniek bij Doortje, tot ze de geaardheid van Billie dreigt te aanvaarden. Carmen is het beu dat Xavier snurkt en zal, letterlijk dan, niet rusten voor daar iets aan gedaan wordt.

Gastacteurs: Barbara Dzikanowice, Rob Teuwen, Ella Leyers, Joren Seldeslachts en Tine Cartuyvels
Eerste uitzenddatum: 03 december 2005
Kijkcijfers: 1 103 000 kijkers

2. Lief klein bolleke

Aan het bolleke van Marc zijn grote kosten. Bieke wil dat Marc zijn autootje opgeeft, maar daar wil Marc niet van weten. Het komt tot een conflict. Nu Bieke en Marc getrouwd zijn, slaat Pascale aan het dromen over een kleinkind. Als blijkt dat Bieke niet meteen te vinden is voor zo’n lief klein bolleke, gaat Pascale zich moeien. Boma wil zijn kans nog eens wagen bij Pascale en krijgt daarvoor advies van Carmen.

Eerste uitzenddatum: 10 december 2005
Kijkcijfers: 1 302 000 kijkers

3. Verslaafd

Het vogeltje van Xavier is van zijn stokje gedraaid. Volgens de dierenarts komt het doordat Carmen rookt. Om in de toekomst erger te voorkomen, zal Carmen moeten stoppen met roken. Billie heeft een nieuw lief: Moonbeam. Moonbeam is veganiste. Doortje doet een vreemde ontdekking in Billie zijn boekentas. Wanneer Saartje zich ook begint te moeien, is het voor Doortje snel duidelijk: Billie zit aan de drugs.

Gastacteurs: Achiel Van Malderen, Kader Gūrbūz, Antoine van der Auwera, Rob Teuwen, Ella Leyers, Stefanie Lambrechts en Joren Seldeslachts
Eerste uitzenddatum: 17 december 2005
Kijkcijfers: 1 201 000 kijkers

4. De tribune

Er komt haast geen volk meer kijken naar de matchen van FC De Kampioenen. Volgens Pol is dat omdat de Kampioenen geen zittribune hebben. Wanneer Boma weigert om een tribune te betalen, stelt Pol voor om geld uit de clubkas te gebruiken. Maar het idee van Pol stuit op verzet van de vrouwen. Zij willen met de centen van de clubkas liever op reis naar Venetië. Bieke vindt het niet normaal dat ze nog altijd niet zwanger is. Ze beslist om zich samen met Marc te laten testen in de fertiliteitkliniek.

Gastacteurs: Magali Uytterhaegen, Geert Vermeulen en Veerle Bormans
Eerste uitzenddatum: 24 december 2005
Kijkcijfers: 861 000 kijkers

5. Feest

Xavier zal binnenkort zijn vijfhonderdste match spelen en de Kampioenen willen dat vieren door Xavier eens flink in de bloemetjes te zetten. Hij mag echter niet te weten komen wat zijn ploegmaats van plan zijn. Fernand wil daar een stokje voor steken. Carmen heeft de hulp ingeroepen van een relatietherapeute om haar seksleven met Xavier nieuw leven in te blazen. De therapeute raadt haar aan een tweede huwelijksreis naar Blankenberge te maken.

Gastacteurs: Nicky Langley, Vera Puts, Claudia Calberson en Dany Verlinden
Eerste uitzenddatum: 31 december 2005
Kijkcijfers: 940 000 kijkers

6. Een beetje verliefd

Doortje wil dolgraag dat Billie mee komt zingen in het kerkkoor. Hij kan het koor verrijken met zijn stem ën hij kan daar deftige meisjes leren kennen. Billie stemt in, op voorwaarde dat hij een brommer krijgt. Doortjes plan verloopt echter niet zoals verwacht. Fernand krijgt het bezoek van ma DDT, die hem haar liefde verklaart. Fernand laat haar bij hem intrekken omdat ze bereid is in zijn zaak te investeren. Maar de Kampioenen zien ma DDT liever zo snel mogelijk vertrekken.

Gastacteurs: Jenny Tanghe, Jo Decaluwe, Joris Van Dael, Rob Teuwen, Charlotte Timmers en Griet Debacker
Eerste uitzenddatum: 07 januari 2006
Kijkcijfers: 1 030 000 kijkers

7. Het goede doel

Boma maakt kans om regionaal manager van het jaar te worden. Als hij die titel echt in de wacht wil slepen, zal hij echter moeten bewijzen dat hij regelmatig goede doelen steunt. Daarom besluit Boma een benefiet voor blinden te organiseren en daarvoor schakelt hij de Kampioenen in. Die zetten een vrij podium op het getouw… Pascale is teleurgesteld wanneer Maurice opnieuw een afspraak afzegt omwille van zijn moeder. Anderzijds is ze gecharmeerd door de goede daden van Boma en lijken zij en Boma weer naar elkaar toe te groeien. Bij Maurice steekt een gevoel van jaloezie de kop op.

Gastacteurs: Bart Dauwe en Harry Geyskens
Eerste uitzenddatum: 14 januari 2006
Kijkcijfers: 1 158 000 kijkers

8. Team spirit

Boma is het geklungel van zijn ploeg meer dan beu en hij schakelt mental coach Frank Casteleyns in om tot betere resultaten te komen. Zijn aanpak blijkt vruchten af te werken, want de Kampioenen winnen zelfs een tornooi. Helaas is er voor Carmen en Bieke ook een keerzijde aan de medaille… Fernand, die aanvankelijk niet geloofde in de aanpak van de mental coach, is jaloers op het succes van de Kampioenen. Hij hoopt dat Frank hem kan helpen een hoger omzetcijfer te realiseren.

Gastacteurs: Miel Van Hasselt, Nele Bauwens, Tom de Hoog, Willem Carpentier en Sophie Duflou
Eerste uitzenddatum: 21 januari 2006
Kijkcijfers: 1 143 000 kijkers

9. De eerste prijs

De grasmaaier van de Kampioenen laat het afweten op een wel heel ongelegen moment. Ondanks het niet aflatende gezeur van Pol, is Boma niet van plan om weer in zijn zak te tasten. Doortje kan redding brengen wanneer ze de eerste prijs wint met een tombola. Of toch niet? Billie is verliefd op Leentje, een meisje dat samen met hem op de kinderboerderij werkt. Als blijkt dat Leentje van tattoos houdt, wil Billie er ook ëën laten zetten.

Gastacteurs: Rob Teuwen, Clara Cleymans, Jarich Dewit, Ronald Van Rillaer, Joris van den Eynde en Frans Konings
Eerste uitzenddatum: 28 januari 2006
Kijkcijfers: 1 213 000 kijkers

10. Voedselvergiftiging

Boma is woedend wanneer Carmen alle Bomaproducten uit haar frituur gooit en in zee gaat met ëën van zijn concurrenten. Carmen laat het niet aan haar hart komen, want haar frituur draait als nooit tevoren. Maar wanneer na de match de tegenstanders van de Kampioenen allen in het ziekenhuis belanden met een voedselvergiftiging, gaan de poppen aan het dansen. De douche van Marc en Bieke is defect. Bieke krijgt Fernand zo ver dat hij een spiksplinternieuwe douche installeert. Maar de nieuwe douche is het begin van heel wat ellende.

Gastacteurs: Fred Van Kuyck, Walter De Donder, Jef Desmedt en Eddy Cooremans
Eerste uitzenddatum: 04 februari 2006
Kijkcijfers: 1 253 000 kijkers

11. Valentijn

Boma moet op zoek naar een nieuwe kuisvrouw nadat Carmen haar ontslag heeft gegeven. Barbara, een Oost-Europese schone, biedt zich aan. Maar of zij werkelijk een aanwinst is, zal nog moeten blijken. Pascale loopt op wolkjes want ze viert haar eerste Valentijn met Maurice. Ze is echter diep teleurgesteld wanneer blijkt dat Maurice helemaal niets gepland heeft. Ook bij Pol en Doortje lijkt Valentijn dit jaar in mineur te zullen verlopen.

Gastacteurs: Eddy Vereycken, Ella Leyers en Veerle Dejonghe
Eerste uitzenddatum: 11 februari 2006
Kijkcijfers: 1 261 000 kijkers

12. Nonkel Gilbert

Maurice kan Pascale niet vergezellen naar een klasreünie omdat zijn moeder hem weer eens opeist. Pascale is het beu om altijd op de tweede plaats te komen. Op aanraden van Bieke besluit ze om Maurice een koekje van eigen deeg te geven. Wanneer Maurice haar mee vraagt naar een activiteit van zijn hengelclub, verzint ze een zieke nonkel Gilbert waar ze voor moet zorgen. Dat wordt echter een probleem wanneer Maurice die nonkel Gilbert wil ontmoeten. Misschien weet Fernand raad? Xavier kan zijn geluk niet op want hij krijgt te horen dat hij op vervroegd pensioen kan. Maar dat is buiten Carmen gerekend…

Gastacteurs: Arnold Willems, Herbert Bruynseels en Ella Leyers
Eerste uitzenddatum: 18 februari 2006
Kijkcijfers: 1 115 000 kijkers

13. Amen en uit

Nu Maurice en Pascale een koppel zijn, overweegt Boma – in een dronken bui – om te stoppen met FC De Kampioenen en het veld en het cafë te verkopen. Pol is in alle staten. Maar Boma wil alleen doorgaan met de Kampioenen als Pol voor een breuk kan zorgen tussen Pascale en Maurice… Tijdens de training is Marc zijn trouwring verloren. Hij vreest de reactie van Bieke en gaat samen met Xavier op zoek naar de ring. Fernand vindt de trouwring van Marc eerst en probeert er, zoals gewoonlijk, munt uit te slaan.

Gastacteurs: Ella Leyers, Luk D’Heu, Elke De Roeck en Suzanne Juchtmans
Eerste uitzenddatum: 25 februari 2006
Kijkcijfers: 1 316 000 kijkers