info@fcdekampioenen.com

Seizoen 15

Baby baby, deze vijftiende reeks bewandelt meteen het pad van de liefde. Als dat geen verrassing is! Ook Boma zorgt mede voor de verrassing: een tripje naar de Ardennen. Al weet hij nog niet wat hem daar te wachten staat. De Kampioenen staan in vuur en vlam en spelen geregeld met vuur. Boma verklaart namelijk de jacht op Pascale voor geopend. Dat is wel zonder Maurice gerekend. Ook zware Julien komt daar een stokje voor steken. Intussen loopt onze antiquair Fernand op vrijersvoeten. Hij leert een vrouw kennen. Voor een verloving is het wel nog te vroeg, behalve voor Marc en Bieke. Ze zijn van plan om te trouwen en bereiden gedurende de slotafleveringen van dit seizoen hun huwelijk voor. Nu moeten ze alleen nog maar van dat cadeau en die moeders verlost raken… Marc bekijkt het van de positieve kant en laat het lied voor de openingsdans componeren door Miguel Wiels. Iedereen mag zijn steentje bijdragen en wordt ook aangesteld om als getuige te fungeren. De vrijgezellenavond loopt danig in de soep, maar het daaropvolgende huwelijk verloopt – ondanks het feit dat Marc ’s morgens nog ladderzat rondliep en een nachtje had doorgebracht in het politiekantoor – prima…

1.Baby baby

Xavier ontmoet een oude liefde. Janine wordt zijn nieuwe overste in de kazerne. Fernand probeert Carmen ongerust te maken door allerlei insinuaties. Carmen beweert niet jaloers te zijn, maar maakt zich meer en meer zorgen. Ze besluit op onderzoek te gaan. Marc en Bieke passen op het zoontje van een collega. Fernand mist daardoor heel wat nachtrust.

Gastacteurs: Janine Bisschops, Hilde de Baerdemaeker, Daisy Ip, Ludo Hellinx en Yaro Cooreman
Eerste uitzenddatum: 04 december 2004
Kijkcijfers: 1 259 000 kijkers

2. Boma surprise

Boma boekt een avonturenweekend in de Ardennen omdat hij denkt dat twee mooie hostesses hem dan fantastisch zullen vertroetelen. Hij moet echter de Kampioenen meenemen, want het adventurebedrijf organiseert enkel voor groepen. Alleen Bieke en Pol zijn zich er van bewust dat ze echt op adventure gaan. Maurice heeft een geheim, en zowel Pascale als Fernand proberen er achter te komen wat dat is.

Gastacteurs: Ophelia Van Keer, Anneke Van Hooff, Ella Leyers, Marc Decorte, Dirk Van Vaerenbergh en Rita Lommee
Eerste uitzenddatum: 11 december 2004
Kijkcijfers: 1 281 000 kijkers

3. In vuur en vlam

De Kampioenen maken kennis met een collega van Pol: Maya. Carmen is er rotsvast van overtuigd dat Pol en Maya een verhouding hebben en probeert Doortje hier ook van te overtuigen. Bieke zoekt een manier om de interesse van haar collega’s op te wekken voor één van haar projecten. Ze gaat samen met Marc en Fernand een receptie geven in het magazijn.

Gastacteurs: Truus Druyts, Rob Teuwen en Jos Geens
Eerste uitzenddatum: 18 december 2004
Kijkcijfers: 1 221 000 kijkers

4. Boma op jacht

Boma hoort van Pascale dat ze samen met Maurice gaat jagen. Boma vindt dat de jacht meer iets voor hem is dan voor Maurice. Hij probeert van alles om mee te kunnen. Pascale doet een goed woordje bij Maurice. Marcs tweelingbroer Bart komt logeren. Fernand weet dit niet en denkt dat hij gek wordt als hij met de twee geconfronteerd wordt.

Gastacteurs: Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 25 december 2004
Kijkcijfers: 1 365 000 kijkers

5. Zwarte Julian

Boma heeft van Jean-Luc Grootjans, een concurrent charcutier en voorzitter van de Schellekens, een nieuwe spits gekocht: Julien. Julien blijkt een fantastische speler te zijn, maar waar hij komt, volgt zijn familie. En die familie is niet zo fantastisch. Pascale krijgt telefoon dat Madeleine op bezoek komt. Ze piekert zich dood wat de reden daarvoor zou kunnen zijn.

Gastacteurs: Tuur De Weert, Fred Van Kuyck, Maarten Bosmans, Julienne De Bruyn, Bart Sleghers, Ella Leyers, Inge Van Olmen en Aafke Bruining
Eerste uitzenddatum: 01 januari 2005
Kijkcijfers: 1 302 000 kijkers

6. Op vrijersvoeten

Carmen is het beu dat Fernand achter haar vlerken zit en doet haar beklag bij de Kampioenen. Deze besluiten een contactadvertentie te plaatsen om Fernand aan een vrouw te helpen. Fernand slaat de huur van Marc en Bieke met 150 euro op. Als ze hier niet mee akkoord gaan, zet hij de loft te huur. Billie wil mee met Saartje op kamp, maar Doortje verbiedt dit omdat het kamp gemengd is.

Gastacteurs: Ella Leyers, Rob Teuwen en Chris Lomme
Eerste uitzenddatum: 08 januari 2005
Kijkcijfers: 1 408 000 kijkers

7. Verloofd

Marc wil Bieke ten huwelijk vragen, en wil dat op een originele manier doen. Xavier helpt hem hier bij. De andere Kampioenen vermoeden echter dat Marc een ander heeft en willen Bieke beschermen. Fernand denkt dat Maurice Pascale ten huwelijk gaat vragen en schakelt Boma in. Pascale is in de wolken met het nakende aanzoek.

Gastacteurs: Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 15 januari 2005
Kijkcijfers: 1 234 000 kijkers

8. Het cadeau

Een collega-duivenmelker van Fernand, en gemeenteraadslid, wil een voorstel indienen om het voetballen te verbieden als de duiven moeten vallen. De Kampioenen gaan hiertegen in het verweer. Bieke en Marc krijgen van Marcs ouders hun begrafenisonderneming als huwelijksgeschenk. Marc en Bieke moeten hier op een beleefde manier vanaf zien te geraken.

Gastacteurs: Lea Couzin, Alex Cassiers, Greta Van Langendonck, Mieke Verheyden en Ben Hemerijck
Eerste uitzenddatum: 22 januari 2005
Kijkcijfers: 1 407 000 kijkers

9. De moeders

Billie denkt er niet aan om voor zijn moeder iets te kopen voor moederdag. Doortje concludeert daaruit dat Billie haar niet graag meer ziet. Ze doet dan ook haar uiterste best om Billie terug voor zich te winnen. Ze wil zijn vriendin worden. De moeders van Marc en Bieke zijn vast van plan om van de bruiloft een groot feest te maken, tot grote wanhoop van Bieke.

Gastacteurs: Rob Teuwen, Ella Leyers, Lea Couzin, Joren Seldeslachts, Thomas Van Praet en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 29 januari 2005
Kijkcijfers: 1 438 000 kijkers

10. Het lied

Bieke vindt maar geen geslaagd nummer voor hun openingsdans. Marc besluit om samen met de Kampioenen zelf een lied op te nemen. Hij doet daarvoor een beroep op Miguel Wiels. Fernand wil ook graag meezingen… Boma ontmoet Isabelle, een vertegenwoordigster in sportpakken. Hij wil bij haar nieuwe uitrustingen voor de spelers kopen om haar zo voor zich te winnen. Maar ook de vrouwen willen in het nieuw gestoken worden. Als Boma dat weigert, gaan onze vrouwen over tot de actie.

Gastacteurs: Miguel Wiels, Marc Peeters, Fred Van Kuyck, Helga van der Heyden en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 05 februari 2005
Kijkcijfers: 1 532 000 kijkers

11. De getuigen

Pol en Doortje krijgen bezoek van ma DDT die net uit het ziekenhuis ontslagen is en besluit bij hen in te trekken. Binnen de kortste keren maakt ma DDT het leven voor Doortje onmogelijk. Alleen Fernand blijkt blij met het bezoek. Als blijkt dat Marc en Bieke nog geen getuigen hebben gekozen, stelt iedereen zich kandidaat. Dat leidt tot een ietwat vreemd resultaat.

Gastacteurs: Rob Teuwen, Jenny Tanghe en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 12 februari 2005
Kijkcijfers: 1 423 000

12. De vrijgezellenavond

De mannen willen een vrijgezellenavond voor Marc organiseren, maar dat zien de vrouwen niet zitten. Met een list willen de mannen hun plannen toch doorzetten. Pascale zit in een identiteitscrisis. Nu Bieke gaat trouwen voelt ze zich oud en versleten. Niemand kan haar helpen.

Gastacteurs: Rob Teuwen, Ella Leyers, Debbie Schnieder, Kim Nelis en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 19 februari 2005
Kijkcijfers: 1 386 000 kijkers

13. Het huwelijk

De mannen zitten op de morgen van het huwelijk nog in de gevangenis. Het wordt een grote opdracht voor de Kampioenen om Marc op tijd toonbaar te krijgen om voor het altaar te verschijnen. Fernand probeert op alle manieren om toch maar op het feest uitgenodigd te worden. Het lukt hem… bijna.

Gastacteurs: Rob Teuwen, Ella Leyers, Stef Van Litsenborgh, Michel de Warzee, Leah Thys, Lea Couzin, Alex Cassiers, Guido De Craene, Hugo Danckaert en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 26 februari 2005
Kijkcijfers: 1 668 000 kijkers