info@fcdekampioenen.com

Seizoen 14

Deze reeks start meteen slecht: een Pascale met een gebroken voet en een Xavier die onverwacht is heengegaan. Of toch niet? Maurice wil alvast een nieuwe matras kopen voor Pascale. Toch vertrekt Pascale met Boma op reis naar Spanje. Fernand van zijn kant, denkt een goede slag te kunnen slaan in de kazerne. Pol deelt condooms uit aan zijn leerlingen en maakt daardoor geen goede beurt bij Doortje. Zij wil niet dat Billie met seks geconfronteerd wordt. Desondanks alles zijn er toch redenen genoeg om te feesten. De ploeg bestaat maar liefst veertien jaar én ze gaan een reus maken om mee te stappen in een stoet in het dorp. Als blijkt dat de Kampioenen Xavier als het perfecte model voor de reus zien, besluit Boma zijn eigen reus door Fernand te laten maken. Boma vindt namelijk dat hij mag gezien worden, evenals hij van zichzelf vindt dat hij de grootste vrouwenverleider is die er rondloopt. Dat komt hem echter duur te staan… Intussen heeft Billie een bandje opgericht met zijn liefste Saartje. Ook de grote Jan Leyers is hiervan getuige. Deze gebeurtenis wordt algauw verstoord door een geval van hersenvliesontsteking. Alle Kampioenen dienen een spuitje te krijgen. Maurice en Pascale ontkomen hier echter aan en gaan samen naar de Ardennen. Pol heeft niet zo veel geluk: hij kampt met een zware depressie. Misschien kan een gezellige quiz hem er terug bovenop helpen…

1.Café op stelten

Pascale heeft haar voet gebroken en kan haar café niet openhouden. Zij krijgt tijdelijk onderdak bij Bieke, maar die kan binnen de kortste keren niet meer tegen de drukte van haar moeder. Kaat houdt het café open en tovert het om tot een jongerenkroeg. De Kampioenen voelen er zich niet meer thuis en besluiten dan maar bij Bieke op café te gaan. Bieke appreciëert dit allerminst.

Gastacteurs: Ella Leyers, Rob Teuwen, Greet Verstraete, Joren Seldeslachts, Anneleen Liegeois, Baicha Bellaaja en Tuur De Weert
Eerste uitzenddatum: 06 december 2003
Kijkcijfers: 1 398 000 kijkers

2. Innige deelneming

Xavier is in vorm tijdens de training en schrikt met een prachtige safe de duiven van Fernand op. Die is woedend en bedreigt Xavier met een geweer. Xavier veinst dat hij een hartaanval krijgt van de schrik. Fernand dumpt het ‘lijk’ in de gracht, waardoor de Kampioenen op wraak zinnen.

Gastacteurs: Lea Couzin, Alex Cassiers en Luk D’Heu
Eerste uitzenddatum: 13 december 2003
Kijkcijfers: 1 278 000

3. De nieuwe matras

Bieke wil een verjaardagscadeau kopen voor Pascale en vraagt Maurice om hulp. Deze stelt voor Pascale een nieuwe matras te kopen, aangezien ze veel rugpijn heeft. Door omstandigheden geloven de Kampioenen dat Maurice en Bieke een verhouding hebben en dat ze Pascale in een rusthuis willen krijgen. Fernand ontdekt dat er in de kazerne van Xavier veel afgedankte obussen liggen en denkt een zaakje te kunnen doen.

4. Eviva España

Pascale zou graag eens alleen zijn met Maurice en stelt hem voor om samen een weekendje weg te gaan. Maurice kan echter niet omdat hij zijn moeder niet alleen kan laten. Fernand zet Boma aan om Pascale mee te nemen naar Spanje. Hij hoopt zo Maurice te ontmoedigen nog in het café te komen. Pascale stemt toe, maar enkel om Maurice jaloers te maken en het er eens goed van te nemen. Carmen heeft auditie gedaan voor een film en heeft een hoofdrol gekregen.

5. Zet ‘m op!

Bieke ontmoet Stijn, een jeugdkennis, die doet alsof ze vroeger een paar waren. Hij gaat zover dat hij iedereen wijsmaakt dat hij en Bieke ook nu weer een koppel zijn. Dit wordt eerst op ongeloof onthaald, maar… Carmen heeft een romantisch programma op Radio Hallo waarin ze brieven van luisteraars behandelt. Ze krijgt een brief in handen waarvan ze denkt dat hij geschreven is door Bieke aan Stijn. De poppen gaan aan het dansen. Pol heeft tijdens een voorlichtingsles condooms uitgedeeld in de klas. Billie krijgt, via Saartje, een exemplaar in handen en daar is Doortje allerminst gelukkig mee.

6. Met 2 aan zee!

Er is feest omdat de Kampioenen veertien jaar bestaan. Xavier mag niet komen van Carmen, omdat hij met haar mee moet naar een klassenreünie. Boma lacht hem uit omdat hij onder de sloef ligt. Als Carmen een dik oog heeft van een insectenbeet, denkt Fernand dat Xavier Carmen mishandelt. Als Xavier op het feest verschijnt, wordt dat vermoeden bevestigd. Bieke zit aan zee op een congres waar ze moet spreken. Marc moet haar speech brengen, maar geraakt het gebouw niet in.

7. Kere weer om

De Kampioenen gaan een reus maken om mee te stappen in een stoet in het dorp. Boma wil er een publiciteitsvertoning voor zijn worsten van maken, maar dat zien de Kampioenen niet zitten. Boma besluit dan maar om apart een reus te laten maken door Fernand. Marc sluit zich aan bij de plaatselijke harmonie en probeert diverse instrumenten uit.

8. O sole mio

Pol moet stage doen bij een andere ploeg. Een collega moet voor zijn stage de Kampioenen trainen. De nieuwe trainer bevalt de Kampioenen zo hard, dat Pol bang is dat ze hem niet meer terug willen. Boma vindt van zichzelf dat hij de grootste vrouwenverleider is en dat alle vrouwen aan zijn voeten liggen. De burgemeester wil hem zijn hoogmoed afleren en spant een valstrik.

9. Rock a billie

Billie heeft een gitaar gekregen voor zijn verjaardag en heeft een bandje opgericht met Saartje. Boma werpt zich op als manager. Billie en Saartje moeten van school een bekende Vlaming interviewen, en Billie heeft Jan Leyers uitgenodigd. Boma vindt dit een goede gelegenheid om professioneel advies te vragen. De dames zijn in alle staten door het nakende bezoek. Carmens frituur heeft niet genoeg meer te doen. Er moet dan ook dringend naar nieuwe klanten worden gezocht.

10. Voor een prikje

In de ploeg waar de Kampioenen tegen hebben gespeeld is een geval van hersenvliesontsteking vastgesteld. Iedereen die met de patiënt in contact is geweest moet ingeënt worden. Pascale is echter bang van een spuitje. Fernand verneemt dat hij zal erven van een rijke nonkel die zou gestorven zijn. Hij maakt al plannen om te emigreren. Hij denkt echter dat de Kampioenen op zijn erfenis uit zijn en hem om het leven willen brengen.

11. Ardennenoffensief

Pascale en Maurice gaan een dagje naar de Ardennen. Dit is niet naar de zin van Boma. Fernand spoort hem aan de twee te achtervolgen om te verhinderen dat Maurice Pascale zou verleiden. Pol is het beu om de Kampioenen te trainen. Ze nemen hem nooit serieus. Hij stopt er mee en wordt vervangen door Marc. Xavier denkt dat er nu een paradijselijk leventje aanbreekt met de nieuwe trainer, maar hij vergist zich.

12. Pol in de put

Pol baalt omdat hij een week moet gaan logeren bij zijn schoonmoeder. Van collega Juul krijgt hij de tip een depressie voor te wenden. Pol doet dit, maar raakt verstrikt in zijn eigen spel. Marc heeft een nieuwe hobby: filmen. Hij wil per se een filmpje maken voor Videodinges.

13. Quix

Carmen is geselecteerd om mee te doen aan Quix. Ze is al overtuigd dat ze drie keer zal spelen en heel wat geld mee naar huis zal nemen. Maurice is echter haar tegenspeler. Fernand legt een busje in en slechts na veel omzwervingen arriveren ze op de VRT. Saartje heeft Billie overgehaald om de examenvragen van biologie, die Pol moet opstellen, te stelen en over te schrijven. Als hij daarin slaagt wordt hij door Saartje beloond met een echte zoen.