info@fcdekampioenen.com

Seizoen 13

Een zekere meester Firmin heeft de eer het startschot te geven van dit dertiende seizoen. Hij schenkt Fernand de rommel die jarenlang de kelder van de school als grondterrein verkoos. Carmen heeft andere zorgen aan haar hoofd. Of aan haar enkel in dit geval. Pascale neemt intussen Dieudonné, een sinds kort dakloze werknemer van Boma, in huis. De twee komen enorm goed met elkaar overeen en dat zint Boma niet. Hij gaat dus ook maar de versiertoer op en komt al snel het café binnen met de blonde Kimberly. Hopelijk komt zij het Kampioenenbal, waarvan Bieke de organisatie dit jaar volledig op zich neemt, niet verstoren… Als blijkt dat Kimberly dan toch niet de ware is, komt ene Mariette Dupont algauw op de proppen. De andere Kampioenen trekken zich van de liefdesaffaires niets aan en gaan driekoningen zingen om zo geld in het laatje te brengen voor de ‘zieke’ Billie. Ten huize Waterslaeghers is ook niet alles rozegeur en maneschijn. Carmen opent namelijk een frituur tegen de zin van Xavier, die homo blijkt te zijn. Als dan ook een lumbago onze keeper velt, gaan de poppen helemaal aan het dansen. Ook Billie is gekwetst. Misschien brengt Fernand met zijn heiligenbeelden wel raad en kunnen de twee met de steun van God worden genezen. Als een bende hippies, die besluit om op het veld te kamperen, maar geen roet in het eten komt strooien. Tussen deze gebeurtenissen door, wordt Boma verkozen tot ereburger en gaat hij hierdoor letterlijk van de grond. Ook voelt Pascale vlinders in de buik voor behanger en klusjesman Maurice, van wie ze de kans krijgt naar het bal van de burgemeester te gaan. Als dat allemaal maar goed afloopt…

1.Het knekveld

Fernand krijgt meester Firmin op bezoek. Deze heeft de kelder van de school leeggemaakt en biedt Fernand de rommel aan. Zo komt Fernand te weten dat er zich vroeger een Spaans kerkhof bevond op de plaats waar nu het voetbalveld is. Hij probeert de Kampioenen bang te maken.

2. Kamer te huur

Dieudonné, een Kameroense werknemer van Boma, wordt dakloos. Na bemiddeling van Bieke neemt Pascale hem in huis en blijkbaar komen de twee zo goed overeen dat Boma, onder invloed van Fernand, razend jaloers wordt. Dieudonné moet koste wat kost weg! Carmen wil bewijzen dat ze een goede kokin is. De manier waarop ze dat wil doen is wel niet volgens de regels van de kunst.

3. Blond en meedogenloos

Boma is helemaal in de ban van Kimberly, een jong blond sexy ding dat met hem wil trouwen voor zijn geld. Iedereen ziet dat, uitgezonderd Boma. De vrouwen proberen hem zijn plannen uit het hoofd te praten, zonder veel succes. Als Kimberly Boma kan overtuigen om de Kampioenen op te doeken, komt Pol in actie. Het is echter Marc die de held wordt. Xavier moet aan een examen Frans meedoen om een premie te krijgen voor tweetaligheid. Carmen helpt hem voorbereiden.

4. Het Kampioenenbal

Boma wil geen bal meer geven voor de Kampioenen omdat alles toch altijd in het honderd loopt. Bieke gaat de uitdaging aan om het bal dit jaar te organiseren. Carmen wil scheiden van Xavier omdat hij haar zwaar beledigd heeft en ze er nu van overtuigd is dat hij niet van haar houdt. Xavier moet zijn uiterste best doen om haar terug te winnen. En dat loopt niet van een leien dakje.

5. Nennieuwennoed

Boma is smoorverliefd op ene Mariette Dupont, een vrouw die actief is in de daklozenwerking, en denkt dat de liefde wederzijds is. Doortje en Carmen denken dat Boma eindelijk voor Pascale heeft gekozen en vertellen haar dat ook. Tijdens de nieuwjaarsreceptie komen alle misverstanden bij elkaar. Marc denkt verkeerdelijk dat Billie ziek is en dat Doortje en Pol het geld niet hebben om een dure operatie in Amerika te betalen. De Kampioenen besluiten dan maar driekoningen te zingen.

6. Friet met mayonaise

Carmen is het beu om te gaan kuisen en heel haar leven geld tekort te hebben. Ze wil een frituur beginnen en op die manier binnen de kortste keren binnen zijn. Xavier ziet dat niet zitten en probeert Boma te overtuigen niet in Carmens idee te investeren. Boma ziet hier echter een afzetmarkt voor zijn worsten in. Samen met Pascale bedenkt Xavier een plan. Billie vindt dat Doortje te ouderwets en te streng is. Bieke vindt dat ook en neemt Billie een week in huis. Met alle gevolgen vandien…

7. Xaviera Waterslaeghers

Fernand probeert Carmen wijs te maken dat haar Xavier eigenlijk op mannen valt. Zo hoopt hij een wig tussen de twee te drijven en Carmen voor hem te winnen. Hij wordt echter ontmaskerd en de Kampioenen geven hem een koekje van eigen deeg. Marc moet van Bieke solliciteren bij een aanplakfirma maar zou liever in een speelgoedwinkel gaan werken. Daar wil Bieke niet van weten. Als Marc zijn sollicitatiegesprek verknoeit, gaan de poppen aan het dansen.

8. Keeper gezocht

Xavier veinst dat hij een lumbago heeft om niet in de frituur te moeten werken, maar hierdoor kan hij ook niet voetballen. Boma vervangt hem en krijgt de smaak te pakken. Hij wil keeper blijven. Marc gaat tijdelijk in de frituur werken en amuseert zich rot. Pascale en Bieke zijn hier niet zo gelukkig mee.

9. Het mirakel

Fernand heeft een zolder van het klooster leeggemaakt en zijn magazijn staat vol heiligenbeelden. Hij doet iedereen geloven dat Billie, die veinst gekwetst te zijn, op miraculeuze wijze genezen wordt. Zo kan Fernand veel poen scheppen. Dat is echter buiten Pol en Bieke gerekend.

10. Vrolijke vrienden

Twee hippies stranden op het veld. Ze besluiten, in afwachting van de Woodstockrevival waar ze naartoe gaan, te blijven kamperen. In een mum van tijd is het veld omgetoverd tot een camping. Dit tot grote vreugde van Boma en Fernand, maar tot grote ergernis van Pol. Er kan nu niet meer gevoetbald worden. Dus, daar moet iets aan gedaan worden.

11. Hoogtevrees

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is in paniek. Hij moet zo snel mogelijk iets verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

12. Gele limonade

Marc wordt aangevallen door een ontevreden klant die ziek geworden is van Bomaworst. Hierdoor durft Marc niet meer in de frituur te staan. Xavier en Carmen zijn in alle staten. Samen met Marc gaat Xavier op zoek naar een manier om Boma’s worsten eetbaar te maken. Pascale haar living krijgt een opknapbeurt. Hiervoor heeft Boma een zekere Maurice geëngageerd.

13. Bloemetjes en bijtjes

Pascale gaat met Maurice naar het bal van de burgemeester. Boma is hierover niet te spreken en wil dit uiteraard verhinderen. Hij gaat zelfs zover dat hij Maurice in een compromitterende situatie duwt. Bieke wil kindjes. Om er eentje te produceren eist ze Marc dag en nacht op.