info@fcdekampioenen.com

Seizoen 12

Het twaalfde seizoen start meteen met een ruzie. Het gaat namelijk zeer slecht tussen Bieke en Marc. Het is zelfs zo erg dat ze op internet opnieuw het pad van de liefde aan het bewandelen zijn. Gelukkig komt alles goed en besluit het koppel zelfs om samen ergens anders te gaan wonen. Hopelijk niet te dicht bij het veld, want dat blijkt namelijk vervuild te zijn. Intussen neemt Doortje deel aan de Supersecretary-wedstrijd en is Billie gebuisd voor turnen. Pol probeert Billie warm te maken voor sport, zonder veel succes. Een nieuwe wind waait door het café, met de naam Siska. Zij is het nieuwe hulpje van Pascale. Boma ziet Siska meteen volledig zitten en overdrijft er wat in. Een ontwenningskliniek is voor hem de enige oplossing. Of is dit niets meer dan een flauwe aprilgrap? Misschien maakt Bieke er wel een enquête over. Pascale trekt zich hier niets van aan en begint yogalessen te volgen. Hieraan komt al snel een einde, als blijkt dat er iemand in het dorp de lotto heeft gewonnen. Al snel wordt er gespeculeerd wie de winnaar zou zijn. Duitsers zijn echter nooit winnaars geweest, zeker niet in de oorlog. Fernand zet dat nog eens extra in de verf. Naast dit alles moeten de Kampioenen zo snel en zo veel mogelijk besparen en wordt Boma verplicht zijn vroegere kuisvrouw terug in dienst te nemen. De poppen gaan al snel aan het dansen…

1.Geheime aanbidders

Het gaat niet goed tussen Marc en Bieke: Bieke is Marcs geklungel beu en Marc snapt niet waarom Bieke altijd kwaad wordt op hem. Als Bieke bij het chatten op het internet een andere mogelijke vrijer ontmoet, komt hun relatie helemaal op de helling te staan. Ondertussen is Pol wanhopig op zoek naar een ticket voor de interland België-Italië. Wanneer Fernand door een stom toeval een dergelijk ticket op de kop tikt, is Pol tot alles bereid om het te bemachtigen…

2. Stoelendans

Na een ruzie met Pascale besluiten Marc en Bieke te verhuizen. Net dan gaan Pol en Doortje weg bij Fernand, dus komt dat goed uit. Pascale is niet blij met de toestand en maakt zich zorgen over de toekomst. Maar wanneer blijkt dat Pol en Doortje niet in hun nieuwe huis kunnen, gaan de poppen aan het dansen. En welke rol speelt de nieuwe prijsduif van Fernand in dit verhaal?

3. Vuil spel

Om de Kampioenen weg te pesten, laat Fernand uitschijnen dat het veld vervuild is. Tot ieders ontzetting blijkt na een analyse door de milieu-inspectie dat er wel degelijk sporen van milieuverontreiniging zijn. De paniek slaat toe bij iedereen en vooral bij Carmen en Doortje, die tot extreme acties overgaan om hun schatjes Billie en Nero voor onheil te behoeden…

4. Dag van de secretaresse

Boma wil absoluut dat Doortje deelneemt aan de Supersecretary-wedstrijd, maar zij ziet dit niet zitten. Hij slaagt erin Pol aan zijn kant te krijgen door hem een business-seatabonnement te beloven als Doortje wint. Wanneer Doortje erachter komt hoe de vork in de steel zit, besluit ze beide mannen een lesje te leren.

5. Gebuisd

Billie is gebuisd voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets moet maken van zijn leven en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet weet te appreciëren…

6. De nieuwe kracht

Carmen is haar winkeltje beu en in samenspraak met Boma besluit ze ermee te stoppen. Fernand stelt voor haar inboedel en resterende stock op de rommelmarkt te verkopen. Doortje en Pol willen verhuizen. Hierdoor komt Pascale alleen te staan en moet er personeel worden gezocht voor het café. Fernand stelt zich kandidaat, samen met twee jonge vrouwen, waarvan één door Boma is gestuurd. Er worden selectieproeven gehouden in het café.

7. Psycho Boma

Boma valt het nieuwe caféhulpje Siska zodanig lastig dat Pascale erop aandringt dat hij psychologische hulp zoekt voor zijn vrouwenverslaving. Boma laat zich in een ontwenningskliniek inschrijven en krijgt het aan de stok met de mooie maar strenge dokter Helga Botermans. Ondertussen hebben Marc en Bieke hun eerste ruzie en de pogingen van de andere koppels om hen te helpen, lopen falikant af…

8. Aprilvissers

Het is 1 april, een hoogdag voor Xavier. Zijn aprilgrappen worden evenwel door weinigen gesmaakt. Hij probeert Fernand een poets te bakken door als Arabier verkleed een duif van Fernand te kopen voor veel geld. Hij krijgt echter de rekening gepresenteerd. Bieke wil een nieuwe account binnenhalen en besluit de verantwoordelijke te verleiden. Ze zegt Marc dat het een aprilgrap is. Ook zij krijgt het deksel op haar neus.

9. De enquête

Boma wordt door Bieke uitgedaagd om de Kampioenen te laten doorlichten. Iedereen moet een enquêteformulier invullen waarin hij zijn mening over zijn medespelers mag zeggen. Fernand steelt de formulieren en gaat vervolgens roddels rondstrooien waardoor er ruzie ontstaat in de ploeg. Alles wordt echter opgehelderd en Fernand krijgt zijn verdiende straf. Doortje en Pascale volgen yogacursus. Ze zijn beiden verkikkerd op de leraar en zien elkaar als geduchte rivales.

10. Lottokoorts

Pol wordt geselecteerd om deel te nemen aan een vervolmakingscursus voor trainers, ingericht door de voetbalbond. Hij kan echter het cursusgeld niet betalen en moet op zoek naar financiële middelen. Intussen heeft iemand in het dorp de lotto gewonnen en de wildste speculaties ontstaan omtrent de winnaar. De geruchten worden concreter als Boma opeens in een nieuwe Porsche Cabriolet aankomt.

11. Made in Germany

Boma heeft zakenrelaties met een Duitser die geïnteresseerd is in zijn worsten. Het belooft een grote klant te worden. Toevallig heeft de Duitser ook een voetbalploeg onder zijn hoede en hij stelt Boma voor om een match te organiseren. Fernand neemt het op zich om de Kampioenen Duits te leren en Boma’s speech te schrijven. Pol en Marc moeten echter met Doortje en Bieke mee op weekend naar Parijs. Pol blijkt tot veel in staat om toch maar thuis te kunnen blijven.

12. Besparingsplan

Doortje heeft in opdracht van Boma de boekhouding van de Kampioenen doorgelicht en concludeert dat de ploeg ernstig verlieslatend is. Boma wil niet meer in de ploeg investeren tot de Kampioenen bewezen hebben dat ze zelfbedruipend kunnen zijn. Iedereen gaat op zijn manier op zoek naar nieuwe inkomsten. Ook Fernand proveert natuurlijk een graantje mee te pikken door Pascale te overhalen van het café een duivenlokaal te maken.

13. Baboeleke

Moema verplicht Boma om haar vroegere kuisvrouw, Amelie, in dienst te nemen. Boma doet dit met veel tegenzin, want Amelie blijkt een onverbeterlijke bemoeial te zijn. En Boma moet Carmen ontslaan. Die vindt via een interimkantoor werk als directiesecretaresse. Ondertussen besluit Xavier om zijn pensioen aan te vragen.