info@fcdekampioenen.com

Seizoen 1

In de eerste reeks krijgt de Kampioenenploeg nieuwe truitjes en een nieuw busje van Boma, maar wanneer Oscar een videocamera koopt krijgt hij het aan de stok met Pascale, die op haar beurt een antieke kast koopt. Maar niet alleen Oscar krijgt het aan de stok: tevens ook Xavier die weer eens gebuisd is voor zijn bevorderingsexamen van het leger. Pico krijgt het ook niet makkelijk want hij zal een nieuw record moeten vestigen om Boma een lesje te leren. Doortje gaat zelfstandigeren worden en gaat werken bij DDT, Pico wil dit niet en zal proberen naar een andere ploeg te gaan. De wasmachine van Carmen gaat stuk, maar ook de sfeer bij de ploeg als Boma zijn plannen uit te doeken doet om te starten met een vrije televisiezender. Oscar krijgt weeral klappen als hij negatief in het nieuws komt met zijn ploeg, en zal op zoek moeten naar een nieuwe ploeg en de ploeg naar een nieuwe trainer. DDT is ook iets van plan: niet enkel het veld kopen maar ook voorzitter worden van de Kampioenen. Is er hier sprake van omkoping?

1.De nieuwe truitjes:

DDT heeft zijn garage naast het terrein van FC De Kampioenen, en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is besluit hij weerwraak te nemen. Hij doet de stem van speler Pico na en belt naar de tegenploeg om te zeggen dat de Kampioenen forfait geven wegens “de toestand van het veld”. Sponser Boma heeft net de plaatselijke pers uitgenodigd want hij zal de ploeg in nieuwe truitjes laten aantreden. Als duidelijk wordt dat er niet gespeeld zal worden omdat de tegenploeg is afgebeld, nodigt Boma de pers uit in de garage van DDT: daar staat een busje dat hij de Kampioenen kado wil doen. DDT raakt nu wel in nauwe schoentjes, want ook de tegenploeg heeft bij hem een busje besteld.

Gastacteurs: Pol Goossens, Greet Rouffaer en Herman Verbruggen
Eerste uitzending: 06 oktober 1990
Duur: 26 minuten

2. Koopjes:

Pascale heeft zonder medeweten van haar man Oscar een antieke kast gekocht. Voor Oscar geldt hetzelfde. Hij heeft, zonder dat Pascale het weet, een videocamera gekocht. Oscar verkoopt, zonder te beseffen wat hij doet, de antieke kast aan DDT voor een spotprijs. Xavier heeft van het leger een jeep meegebracht om de doelen recht te trekken. Als de verwikkelingen rond de kast aan het licht komen, staat de legerjeep in de garage van DDT en dat levert hem problemen op met de militaire politie.

Eerste uitzending: 13 oktober 1990
Duur: 29 minuten

 3. Vogelvrij:

Doortje maakt ruzie met Pico omdat hij teveel tijd steekt in de voetbal zodat de tv-herstellingen blijven liggen, en zij moet dan de ontevreden klanten opvangen. Xavier krijgt het aan de stok met Carmen, want hij is alweer gezakt voor zijn bevorderingsexamen bij het leger. Pico en Xavier gaan samen doorzakken in café De Kampioen. Van daaruit zien ze DDT een groot reclamebord voor zijn garage langs het veld plaatsen.

Gastacteurs: Herman Verbruggen
Eerste uitzending: 20 oktober 1990
Duur: 29 minuten

4. Het record:

Trainer Oscar betrapt Boma wanneer die avances maakt tegenover zijn vrouw. Oscar maakt zich kwaad en roept uit dat hij sponsor Boma en zijn geld niet nodig heeft. Om dit te bewijzen laat hij Pico een plaatselijk record verbeteren. Boma gooit het met DDT over een akkoord om daar een stokje voor te steken. Ook de reportage van Marc op Radio Hallo loopt in het honderd.

Gastacteurs: Herman Verbruggen
Eerste uitzending: 27 oktober 1990
Duur: 26 minuten

5. Doortje:

Net nu Xavier ervoor gezorgd heeft dat de Kampioenen tegen een ploeg van het leger kunnen spelen, komt Pico toe in vuile kleren. Doortje weigert nog langer zijn voetbalspullen te wassen. Carmen en Pascale vinden dat vrouwen veel zelfstandiger moeten zijn en ze moedigen dan ook Doortje aan om een job aan te nemen bij DDT, die net iemand zoekt. Doortje gaat zo werken bij de grote vijand van de ploeg.

Gastacteurs: Bert André
Eerste uitzending: 03 november 1990
Duur: 27 minuten

6.Transfer:

Boma is met een manager in onderhandeling over de mogelijke verkoop van Pico aan een ploeg die in eerste provinciale speelt. Oscar is tegen zo’n transfer: zijn Kampioenen zouden dan helemaal de mist ingaan. Bieke vangt enkele flarden van de gesprekken op en treedt in actie. In ruil voor Pico, zal de manager ook nog een nieuwe speler leveren. Pascale ziet in hem de ideale man voor haar dochter Bieke.

Gastacteurs: Dirk Tuypens en Alex Van Haecke
Eerste uitzending: 10 november 1990
Duur: 30 minuten

7. Carmens wasmachine:

De wasmachine van Carmen geeft het op bij het wassen van de truitjes van De Kampioenen. Er is geen geld voor een nieuwe. Carmen vindt dat Xavier daarvoor maar wat moet gaan bijklussen. Xavier gaat bij DDT werk vragen. Hij vraagt wel om discretie, want hij zou niet graag hebben dat de ploeg te weten komt dat hij bij de vijand werkt. Boma komt bij Pico een autoradio brengen die dringend moet hersteld worden. Pico heeft geen tijd, brengt de radio naar DDT, en komt erachter dat Xavier daar werkt.

Eerste uitzending: 17 november 1990
Duur: 25 minuten

8. De ster

Bieke krijgt een uitnodiging voor een optreden voor de televisie. Boma, die al zinnens was de sponsoring van de ploeg stop te zetten, denkt nu zijn plannen voor voor een Vrije Televisie ernstig uit te werken. De garage van DDT zal dienst doen als voorlopige studio en alle spelers van de Kampioenen kunnen een job krijgen bij Boma’s Vrije Televisie.

Gastacteurs: Walter van de Velde en Rudolf Vervliet
Eerste uitzending: 24 november 1990
Duur: 31 minuten

9. Crisis:

Op de regionale sportbladzijde van de krant staat dat de Kampioenen niet in staat zijn om te winnen en dat Oscar niet in staat is daar iets aan te veranderen. Radio Hallo neemt het nieuws over, en vult het aan met een interview met Boma. Boma zegt dat als de Kampioenen hun volgende match verliezen, Oscar aan de kant gezet wordt. Pascale voelt zich beschaamd en vernederd. Zowel Carmen als Doortje hebben beslist hun mannen harder aan te pakken. Ze willen nu ook Pascale overtuigen hun tactiek te volgen.

Gastacteurs: Herman Verbruggen en Eddy Jacobs
Eerste uitzending: 01 december 1990
Duur: 28 minuten

10. Voetbalploeg zoekt trainer:

Nu Oscar is afgezet als trainer, heeft Boma bij Xavier thuis een vergadering samengeroepen om over de toekomst van de ploeg te praten: er moet immers een nieuwe trainer gevonden worden. Oscar is er helemaal van in de put. Zijn vrouw is nog opgestapt ook. Bieke weet de zaken zo te draaien dat de Kampioenenploeg, die een trainer zoekt, en haar vader Oscar die als trainer een ploeg zoekt mekaar vinden in een match die ze… winnen. Ook tussen Pascale en Oscar komt het weer goed. Maar nu komt het voorzitterschap van Boma op de helling…

Gastacteurs: Greet Rouffaer en Lucas van den Eynde
Eerste uitzending: 08 december 1990
Duur: 29 minuten

11. Het geld of het veld

Pico ontdekt dat Boma het veld wil verkopen aan DDT. Ook Carmen komt erachter als zij bij Boma aan het stofzuigen is. Carmen en Xavier gaan bij Pascale vragen haar invloed bij Boma aan te wenden om hem op zijn stappen te laten terugkomen, en het veld niet te verkopen. Zonder iets af te weten van de plannen van Carmen en Xavier, organiseert Pico een betoging: een groene actie voor het veld en tegen Boma. Boma heeft eigenlijk het veld al beloofd aan DDT.

Gastacteurs: Herman Verbruggen
Eerste uitzending: 15 december 1990
Duur: 30 minuten

12. Verkiezingen:

Pico vindt dat het niet langer kan dat Boma zonder meer voorzitter is van de ploeg: er moeten verkiezingen komen. De vrouwen van de spelers ontdekken dat er vreemde elementen zitten in de vuile was van de ploeg. Daar moet DDT voor iets tussenzitten. Als ze hem om uitleg gaan vragen, blijkt hij net bezoek te hebben van zijn strenge moeder. Moeder DDT komt op het idee haar zoon kandidaat te stellen voor de verkiezingen. Pascale vindt dan weer dat Oscar moet meedoen. Het voorzitterschap van Boma wordt langs alle kanten bedreigd, maar Boma heeft beslist zich te weren.

Gastacteurs: Jenny Tanghe en Herman Verbruggen
Eerste uitzending: 22 december 1990
Duur: 31 minuten

13. Omkoopschandaal:

Carmen en Doortje vinden dat ze aan nieuwe kleren toe zijn. Doortje heeft van Pico een dictafoon gekregen, en die komt goed van pas op haar werk bij DDT. Vooral als aan het licht komt dat DDT betrokken is bij een omkoopschandaal van de voetbalploeg. De vrouwen weten nu dat er geld genoeg is om uitgebreid nieuwe kleren te gaan kopen… maar alles blijkt toch niet zo simpel in mekaar te zitten.

Gastacteurs: Herman Verbruggen en Jan Pauwels
Eerste uitzending: 29 december 1990
Duur: 31 minuten