info@fcdekampioenen.com

Archief

28/08/2018: De vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film komt er tóch en speelt zich af in Aalst: “Het einde van de vorige film vergeten we gewoon”

Een dikke hoofdrol voor Boma, twee nieuwe slechteriken én een ontknoping tijdens het carnaval van Aalst. De vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’, die eind 2019 in première gaat, krijgt stilaan vorm. En wat met het einde van de vorige film, waarin de personages met pensioen gingen? “Dat vergeten we gewoon”, zegt regisseur Jan Verheyen.

Het is nog ruim 16 maanden te gaan voor de vierde Kampioenenfilm zijn wereldpremière beleeft, maar het scenario is nagenoeg af. Na drie avonturen in verre oorden – de Provence, Thailand en Zuid-Afrika – blijft ’s lands bekendste cafévoetbalploeg nu in eigen land. De nieuwe avonturen van Markske en co krijgen een apotheose op het grootse carnavalgebeuren in Aalst. Voorzitter Boma (Marijn Devalck) krijgt een hoofdrol in de nieuwe film, waarin ook twee extra ‘slechteriken’ een grote rol gaan spelen. Ook DDT (Jacques Vermeire) en Fernand Costermans (Jaak Van Assche) mogen weer alles in het werk stellen om de Kampioenen het leven zuur te maken. De volledige cast tekent overigens opnieuw present, behalve Carry Goossens. Hij koos ervoor om zijn alter ego Oscar Crucke toch maar in Afrika te laten blijven.

Honger was te groot

Dat die vierde Kampioenenfilm er komt, heeft alles te maken met het blijvende succes van de tv-reeks en de films. Nochtans zorgde regisseur Jan Verheyen voor een passend en schijnbaar definitief einde in ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’. In de slotscène zagen we wat er in de (verre) toekomst met de hoofdrolspelers zou gebeuren. Boma bleek in een rolstoel te zitten, Xavier zat aan het bierinfuus, Maurice bleek meer dan ooit erg vergeetachtig, Pascalleke en Carmen hadden rimpels en wit haar, Paulientje diende op in het café en Ronaldinho was de nieuwe Oscar. “Dat slot vergeten we dus gewoon”, maakt Verheyen nu duidelijk. “Na de derde film bleek de honger bij de acteurs en de fans immers zo groot dat een vierde film eigenlijk niet kon uitblijven.”

Maar honger alleen kon de makers uiteraard niet over de streep trekken. Ook het financiële plaatje moest kloppen. “De derde Kampioenenfilm was met ruim 592.000 kijkers dan wel een groot succes, maar het was ook een peperdure film. Vooral de opnames in Zuid-Afrika joegen de kosten omhoog. Vergeet bovendien niet dat wij enkel met privé-investeerders werken. Dan moet je niet zomaar in het wilde weg te werk gaan”, aldus de regisseur.

Goedgekeurd

Voor de nieuwe film, die volgend jaar in maart en april wordt opgenomen, blijft de cast dus in eigen land. “Back to the roots, inderdaad. Want wat konden we, na onze trip naar Zuid-Afrika, nog beter en straffer doen? Dus heeft An Swartenbroekx, die opnieuw script editor is (en Bieke vertolkt, red.), een ingenieus verhaal bedacht dat zich in Vlaanderen zal afspelen. De acteurs hebben dat scenario inmiddels goedgekeurd”, vertelt Verheyen. “De hele filmmachine – na drie titels stilaan een perfect gerodeerd apparaat – is in gang gezet. We moeten locaties zoeken en vastleggen, we doen straks de casting voor nog twee belangrijke extra rollen en, absoluut noodzakelijk, we beginnen binnenkort al aan de bouw van de praalwagens die we gaan gebruiken tijdens het carnaval van Aalst. Da’s een ingewikkeld en complex gebeuren. En dan zwijg ik nog over het filmen tijdens het carnaval. Dat is productioneel uiteraard een nachtmerrie. Precies daarom gaan we in Aalst ook een paar straten een week lang inpalmen om in alle rust extra scènes te kunnen draaien.” Kampioen zijn is en blijft duidelijk plezant.

Tekst: Het Laatste Nieuws / foto: FCDK3

02/08/2018: ‘F.C. De Kampioenen’ in de teletijdmachine

Bent u deze zomer ook geregeld in de war door de sprongen in de verhaallijnen van ‘F.C. De Kampioenen’? Niet onlogisch, want tot dusver zond Eén lukrake afleveringen uit vijf verschillende seizoenen uit. Dat gebeurde niet zomaar: alles heeft te maken met de duur van de afleveringen.

Trouwe kijkers krijgen kop noch staart aan de volgorde waarin de afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ deze zomer wordt uitgezonden. Enkele weken geleden waren enkele heruitzendingen uit seizoen 11 te zien, gevolgd door een paar afleveringen uit reeksen 12 en 13. Daarna ging de VRT plots verder met een deel uit reeks 17 en de voorbije dagen waren er plots episodes uit reeks 21, het allerlaatste seizoen. Maar wie dacht dat er zo een einde komt aan de tijdsprongen, komt bedrogen uit: sinds dinsdag loopt het zestiende seizoen van ‘De Kampioenen’, en dat wordt wél chronologisch uitgezonden.

Puzzelen met speeltijd

Het is niet de eerste keer dat Eén een loopje neemt met de chronologie van ‘F.C. De Kampioenen’: afgelopen jaren werd telkens gekozen om de seizoenen waarin het onpopulaire personage BTW meespeelde te schrappen. Maar deze keer lijken de herhalingen lukraak gekozen. De VRT heeft wel degelijk een logische verklaring. De afleveringen van de voorbije weken werden gekozen op basis van hun duur.

“Tijdens de Ronde van Frankrijk zonden we iedere avond ‘Vive Le Vélo’uit met Karl Vannieuwkerke”, zegt Eén-woordvoerster Lesley Hernalsteen. “Dat werd live uitgezonden, dus moesten we telkens op het juiste uur kunnen beginnen. En aangezien de afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ vaak verschillen qua speeltijd (sommige episodes duren een half uur, andere bijna drie kwartier, nvdr.), kozen we voor afleveringen van dezelfde duur. Om die puzzel te leggen, moesten we dus rondneuzen in verschillende seizoenen.” Nu de Tour is afgelopen is en het team van Vannieuwkerke even van het scherm verdwijnt, is de duurtijd van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer van tel. Daarom lopen de afleveringen in augustus weer chronologisch.

Tekst: HBVL / foto: VRT

25/07/2018: We kijken dagelijks 16.438 uur naar ‘F.C. De Kampioenen’

Uit een onderzoek dat Telenet uitvoerde bij 1.840 families blijkt dat we in 2017 maar liefst zes miljoen uur naar ‘F.C. De Kampioenen’ keken. Omgerekend zijn dat 16.438 uren per dag.

Eenentwintig televisieseizoenen, een eigen stripreeks en drie bioscoopfilms zijn er al gemaakt rond de bekende voetbalploeg, maar we zijn Doortje, Boma en Néroke nog lang niet beu. Uit cijfers van Telenet blijkt immers dat we jaarlijks 6 miljoen uur kijken naar ‘F.C. De Kampioenen’, omgerekend zijn dat 16.438 uren per dag.  Uitzendingen van ‘F.C. De Kampioenen’ zorgen vooral voor een familiemoment, want 70% procent van de gezinnen die naar Vlaamse programma’s kijkt, doet dat samen. Internationale series daarentegen worden vaker individueel bekeken.

’F.C. De Kampioenen” liep van 1990 tot en met 2011, maar wordt door VRT aan de lopende band herhaald. Wegens het nog steeds groeiende succes werden ook al drie bioscoopfilms uitgebracht. Ook die zorgden voor volle zalen. De vierde – en waarschijnlijk laatste – film van de ‘F.C. De Kampioenen’ wordt verwacht in 2019.

Tekst: HLN / foto’s: VRT

15/06/2018: WK in het Kampioenen café

 

De Rode Duivels zijn klaar voor hun eerste groepswedstrijd op het WK in Rusland. We wensen ze alvast veel succes. Ook De Kampioenen staan paraat om te supporteren. Daarom kan je terecht in het F.C. De Kampioenen Café in Plopsaland De Panne. Alle matchen die tijdens de openingsuren van het park worden gespeeld, worden er live uitgezonden. De eerste match van de Belgen vindt plaats op maandag 18 juni om 17 uur.

Tekst: Plopsa / foto’s: Red Devils en fcdekampioenen.com

9/06/2018: Waarom je straks niet meer naar ‘De Kampioenen’ kunt kijken op YouTube

Youtube is aansprakelijk als er auteursrechtelijk beschermde inhoud – pakweg een aflevering van FC De Kampioenen – wordt geüpload. Dat zei een Oostenrijkse rechter deze week. Bij Google – het moederbedrijf van Youtube – zijn ze daar bepaald niet gelukkig mee. ‘We zullen deze uitspraak aandachtig bestuderen en overwegen onze opties, inclusief een beroep’, zegt Google-woordvoerder Michiel Sallaets. Hij wijst erop dat Youtube heel wat instrumenten biedt aan rechthebbenden om hun inhoud te beschermen. Zo is er Content ID, een systeem waarbij organisaties hun eigen video’s uploaden, zodat Google kan checken of er illegale versies van opduiken. Maar voor de Oostenrijkse rechter volstaat dat niet

Maar hoe werkt dat dan precies? Zowat de meest bekeken illegale Vlaamse filmpjes op Youtube zijn de hele seizoenen van FC De Kampioenen die al jarenlang ongestoord online staan. Ze zijn daar per stuk soms al meer dan een miljoen keer bekeken. Heeft de VRT nooit de moeite gedaan die te laten weghalen, of heeft Youtube dat halsstarrig geweigerd? Het antwoord daarop bleef de VRT ons vrijdag schuldig. Hoe dan ook: voorlopig staan ze er nog – en is Youtube daar zelf niet aansprakelijk voor.

Als Youtube, zoals verwacht, tegen de Oostenrijkse uitspraak in beroep gaat, kan het nog jaren duren voor daar duidelijkheid over komt. Maar op 20 juni wordt in het Europees Parlement gestemd over een nieuwe directieve over het auteursrecht. Het inmiddels beruchte artikel 13 van de nieuwe tekst stelt dat de aanbieders van online diensten, zoals Youtube, inhoud actief moeten filteren om inbreuken op het auteursrecht te voorkomen.

Tekst: de Standaard / foto’s: de Standaard

01/06/2018: Jacques Vermeire kijkt uit naar FCDK4

Enkele weken geleden maakte Jacques Vermeire even tijd voor ons zodat we een interview met hem konden afnemen.

“We zijn 3 weken geleden samengekomen en hebben beslist dat we nog een film gaan maken. Ik weet dat het DDT tegen de rest zal zijn, en dat de opnames in België plaatsvinden. We gaan met F.C. De Kampioenen 4 weer voor 600.000 bezoekers” vertelt Jacques aan fcdekampioenen.com.

Lees het volledige interview op fcdekampioenen.com/jacques.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: F.C. De Kampioenen 3

26/05/2018: Fandagen F.C. De Kampioenen

Ook dit jaar zullen er fandagen van De Kampioenen plaatsvinden in Plopsaland De Panne. Wil jij samen met je favoriete acteur op een attractie? Of een strip laten signeren en het foto met hen maken? Dat kan allemaal op 6,7,8 en 9 juli. Ontdek hieronder welke acteurs aanwezig zullen zijn. 

6 juli: Pol, Boma en Markske
7 juli: Bieke, Markske en DDT
8 juli: Fernand, Bieke en Carmen
9 juli: Pascale, Pol en Doortje

Tekst: Fcdekampioenen.com / foto’s: Plopsa Fans

11/05/2018: Vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film komt er in 2019

Dat pensioen aan het einde van de vorige film was maar een grapje. Omdat Vlaanderens populairste voetbalploeg nog altijd veel bezoekers lokt, en omdat de acteurs er erg veel zin in hebben, komt er eind 2019 een vierde ‘F.C. De Kampioenen’-film in de zalen. Hun avonturen beleven ze wel in eigen land. “Er komt een spectaculair slot in het centrum van een grote Vlaamse stad”, verklapt Jan Verheyen, opnieuw de regisseur van dienst.

De slotscène van ‘F.C. De Kampioenen 3: Kampioenen Forever’ was een ‘flash forward’ naar de toekomst. We zagen hoe de Kampioenen eruitzien op het ogenblik dat Eén de 8.000ste aflevering van ‘Blokken’ uitzond (vanavond presenteert Ben Crabbé de 5.114ste, red.), hoe DDT en Fernand de rest van hun dagen in de gevangenis slijten, en hoe trainer Oscar lang en gelukkig leefde in Afrika. Het blijkt maar een droom te zijn geweest, of een grapje, want eind volgend jaar kan Vlaanderen weer stormlopen voor een nieuwe ‘Kampioenen’-film.

Ook al hadden velen al luid geroepen dat er geen beter slot kon zijn voor de succesvolste tv-voetbalploeg ooit dan het einde van film 3. Vooral de acteurs hebben ontzettend veel zin om nog een vierde te draaien. En ook de cijfers dwingen haast tot een vervolg. De drie films haalden respectievelijk plaatsen 5, 9 en 11 in de hitlijst van best scorende Belgische films aller tijden. ‘Kampioen zijn blijft plezant’ uit 2013 wist 765.000 bezoekers te lokken, ‘Jubilee General’ uit 2015 haalde er 678.000 en ‘Kampioenen Forever’ klokte af op 596.000 – en was vorig jaar veruit de best bezochte film in Vlaanderen.

Race tegen de klok

Maar ondanks de goede score was er bij die laatste film niet vreselijk veel financiële marge. “We dachten dat ‘Kampioenen Forever’ de laatste prent ging worden en hebben dus fors uitgehaald. Filmen in Zuid-Afrika is leuk, maar kost veel geld”, licht Verheyen toe. “Toen de acteurs lieten weten dat ze heel graag nog een vierde film zouden maken, hebben we dan ook de financiële kant van het avontuur goed bekeken. Er is nu afgeklopt dat we voor een nieuwe Kampioenenfilm gaan, maar dat we in België blijven.” Na opnames in de Provence, Thailand en het verre Zuid-Afrika kiest de ploeg nu dus voor eigen land. “Zo kunnen we al het geld dat naar verre verplaatsingen zou gaan, aanwenden om toch een volwaardige, straffe Vlaamse film te draaien. Met veel spectaculaire scènes en een uniek slot. In de nieuwe film zullen we de Kampioenenfiguren ook meer tot hun recht laten komen, en stoppen we er meer emotie in. Er is al een basisidee. An Swartenbroekx zal opnieuw het scenario schrijven, maar zij staat nu voor de zeer zware taak om tegen september een compleet verhaal uit te werken. Een race tegen de klok, maar het kan niet anders. De opnames zijn ingepland voor volgend voorjaar, in maart en april.” Verheyen heeft nog enkele drukke maanden voor de boeg. “Eerst draai ik ‘De Collega’s’, waarvan de opnames nu maandag starten. In de zomer is er ‘Red Sara’, de film die ik samen met mijn echtgenote Lien opneem. Traditioneel komt de nieuwe Kampioenenfilm uit net voor Kerstmis. Da’s dus over anderhalf jaar.”

Bijna alle bekende gezichten zullen weer present geven. Ook Marijn Devalck, die eerder al had laten vallen dat hij een punt wilde zetten achter zijn rol als Balthasar Boma. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Alleen Carry Goossens speelt niet meer mee. “Die hebben we meer dan gelukkig achtergelaten in Zuid-Afrika”, lacht Verheyen. “Neen, Carry had vorig jaar al laten weten dat hij niet meer beschikbaar zou zijn. Jacques Vermeire zal er wel bij zijn. Net als Jaak Van Assche als die andere dwarsligger.”

Oudere ploeg

“Voor alle duidelijkheid: de groep heeft ingestemd voor een vierde film, maar voorwaarde is en blijft wel dat iedereen het uiteindelijke scenario ook ziet zitten. En een ander, niet onbelangrijk detail: ook de financiering moet rond zijn. Maar wie de cijfers van de vorige films ziet, weet dat succes gegarandeerd is.” Verheyen moet volgend jaar wel met een ploeg voornamelijk oudere acteurs aan de slag. Jonkie Niels Destadsbader is er nog maar 29, maar ouderdomsdeken Jaak Van Assche wordt 78 jaar. Jacques Vermeire is er inmiddels 66 en Johny Voners wordt 73. Bij de vrouwen is An Swartenbroekx 48, Ann Tuts 53, Danny Heylen 67 en wordt Loes Van den Heuvel er 62. “Dat zie ik vooral als een groot voordeel. Ze hebben stuk voor stuk ontzettend veel zin om dit te doen en ze willen er ook tijd voor vrijmaken”, aldus nog de regisseur.

Tekst: HLN / foto’s: INDEPENDENT FILMS

24/04/2018: De DVD van Forever te koop!

De dvd van de derde Kampioenenfilm is sinds vrijdag 20 april te koop in alle winkels. Maar wie in de winkel de blu-ray wil kopen van de nieuwe Kampioenenfilm, is er aan voor de moeite.

Bij onder meer Mediamarkt kregen klanten te horen dat er wegens een productiefout voorlopig geen blu-rays beschikbaar zijn. “Er was een probleem bij het kopiëren”, zo verneemt Het Nieuwsblad bij productiehuis De Mensen. “Na 32 minuten valt het geluid van de film gewoon weg. Vandaar dat de schijfjes weer zijn opgehaald en zo snel mogelijk vervangen zullen worden.” Over hoeveel blu-rays het precies gaat, is niet bekend. Het gaat zeker om duizenden exemplaren.”

Tekst: www.showbizzsite.be / foto’s: F.C. De Kampioenen 3

23/04/2018: De Boxy’s op de set van De Kampioenen in Afrika

Jan Verheyen nodigt de Boxy’s uit op de set van Forever in Afrika. De opdracht is eenvoudig: ontdek het land en zijn gastronomische geheimen en gebruik dit als inspiratie om de cast te belonen op een feestmaal. Dat wordt smullen, mijn gedacht! Woensdag om 21u15 op VIER.

Tekst: VIER / foto’s: VIER

18/04/2018: Herman Verbruggen en Jacques Vermeire openen sterrenrestaurant

Vier bekende duo’s openen straks een restaurant in Vlaanderen. En dat doen ze voor het gloednieuwe VTM-programma ‘2 Sterren Restaurant’. Jacques Vermeire en Herman Verbruggen openen binnenkort hun restaurant in Mechelen.

Jacques Vermeire en Herman Verbruggen leerden elkaar decennia terug kennen op de set van FC De Kampioenen. Ze houden allebei van lekker eten, stijl, gastvrije en gezellige restaurants en goede wijn. Horecaspecialisten zijn ze niet, maar Jacques en Herman hebben wel wat parallelle ideeën over wat een goed restaurant moet zijn. Die idëeen brengen ze in de praktijk in hun eigen restaurant in Mechelen. Op het menu komen “de gezelligste versies van Vlaamse klassiekers, met een touch of Herman en een glas Jacques”. Het duo maakt er ook een punt van om tijd vrij te maken voor de klanten, joie de vivre uit te stralen en van tafelen een hoogtepunt van de dag te maken.

Jacques Vermeire: “Iedereen weet dat ik graag een glas drink, zowel bier als wijn. Dat plezier wil ik heel graag delen. Ik sta met de glimlach in voor een vrolijke ontvangst en wil een erezaak maken van gezelligheid

Herman Verbruggen: “In mijn droom ben ik een topkok, helaas ben ik het niet. Ik wil samen met Jacques wel graag proberen om onze gasten in een fijne omgeving een smakelijke en gezellige ervaring te geven met creatieve variaties en mooie borden“.

Tekst: VTM / foto’s: VTM

17/04/2018: Vierde Kampioenenfilm op komst? “De goesting bij de acteurs is er absoluut”

De kans dat er een vierde Kampioenenfilm komt, lijkt reëel. “We denken erover na”, heeft Niels Destadsbader gezegd op MNM. “De goesting is er absoluut.” 

De laatste dag van april hebben we een vergadering”, legt Destadsbader (Ronaldinho) uit in “De grote Peter Van de Veire ochtendshow”. “Aan alle acteurs is gevraagd of ze nog goesting hebben. De producent, die alles moet betalen, is nu aan het rondbellen. Eind april zullen we dan weten of het haalbaar is of niet. Maar de goesting is er absoluut.”

Eerder hadden ook An Swartenbroekx (Bieke) en Herman Verbruggen (Marcske) in Het Nieuwsblad al bevestigd dat er met de acteurs over een vierde bioscoopfilm wordt gepraat.

De vorige Kampioenenfilms waren telkens een groot succes in de bioscoopzalen. Zowel “F.C. De Kampioenen 2: Jubilee general” als “F.C. De Kampioenen 3: Forever” werden geregisseerd door Jan Verheyen.  De derde Kampioenenfilm haalde in de zalen bijna 600.000 bezoekers.

Tekst: vrtnws.be/ foto’s: VRT

15/04/2018: ‘Dagschotel’ te koop vanaf 18 september

Het kookboek Dagschotel, geschreven door Johny Voners uit De Kampioenen, verschijnt op 18 september 2018.

Iedereen kent Johny natuurlijk als Xavier Waterslaeghers in FC De Kampioenen waar hij steevast in elke aflevering vraagt om z’n dagschotel. In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld. Het boek al reserveren? KLIK HIER!

Tekst: Fcdekampioenen.com/ foto’s: uitgeverij Lannoo

15/04/2018: Bewerk je foto’s op Instagram met de Kampioenen-stickers

  

Vroeg jij je altijd al af hoe je eruit zou zien als je zou meespelen in F.C. De Kampioenen? Dan zijn er de Kampioenen-stickers op Instagram! Dit moet je doen:

Stap 1: Open Instagram Stories en neem of kies een leuke foto.

Stap 2: Druk op de sticker-knop. Die kan je rechts bovenaan in je scherm terugvinden.

Stap 3: Druk op de knop ‘GIF’ met het vergrootglas ernaast. Je kan dan een zoekterm ingeven.

Stap 4: Typ in het zoekbalkje de term ‘dagschotel’ in. Je komt zo bij alle F.C. De Kampioenen stickers terecht!

Stap 5: Amuseer je en plaats de stickers naar hartelust op je foto’s. Je kan kiezen om iemand te verkleden, bewegende beelden toevoegen,… Tip: Vergroot of verklein de stickers om je ideale foto te krijgen.

Tekst: één/ foto’s: één

07/04/2018: Het einde lijkt nog niet in zicht voor FC De Kampioenen: vierde film op komst

Er zijn gesprekken aan de gang over een vierde film rond FC De Kampioenen. Scenariste en actrice An Swartenbroekx zegt dat er wel degelijk een kans bestaat dat er een nieuwe film komt. Acteur Herman Verbruggen bevestigt dat. “We zitten in de fase waarin over een vierde bioscoopfilm wordt gepraat. Als je ziet dat FC De Kampioenen 3: Forever bijna 600.000 bezoekers heeft gehaald, dan spreekt het voor zich dat over een nieuwe film wordt nagedacht. Met zo’n stevige bezoekersscore mag je ervan uitgaan dat er nog altijd een publiek voor is. Blijft natuurlijk de vraag of de acteurs een volgend filmavontuur zien zitten. Momenteel wordt bij iedereen naar de interesse gepolst en ik heb de indruk dat de sfeer positief is.”

Of er nog een film komt, lijkt dus vooral af te hangen van de producent die het geld op tafel moet leggen. “En het is logisch dat die het risico zal afwegen. Mij lijkt een vierde film die pakweg twintig procent minder ­bezoekers zou lokken nog een haalbare kaart, maar natuurlijk zal de producent in functie van zijn verwachtingen het filmbudget bepalen. En dan valt te bezien of de film die we willen maken mogelijk is.”

Een verhaal voor FC De Kampioenen 4 is er nog niet, maar Verbruggen gaat ervan uit dat An Swartenbroekx al “enkele ideetjes” heeft. Dat regisseur Jan Verheyen aan boord zou komen lijkt hem haast evident. “We hebben voor twee Kampioenen-films al zeer aangenaam met Jan samengewerkt. Hij is een prima partner voor ons.”

Tekst: Het Nieuwsblad/ foto’s: F.C. De Kampioenen 3

30/03/2018: Shirt DDT te koop

Nadat enkele maanden geleden bekend geraakte dat je het officiële wedstrijdshirt van F.C. De Kampioenen uit de derde film kan bestellen, kan je sinds deze maand ook het enige echte shirt van F.C. DDT kopen op jartazi.com.

Ook de shirts van F.C. De Kampioenen zijn terug verkrijgbaar, nadat ze even uitverkocht waren. Interesse? KLIK HIER!

Tekst: Fcdekampioenen.com/ foto’s: Jartazi

14/03/2018: Neroke uit ‘F.C. De Kampioenen’ wordt mode-icoon

Met Carmen haar Nero’ke een dagschotel bestellen: het kan met de nieuwe capsulecollectie Yesteryear van de Gentse kledingzaak ­Rewind. Het hondje speelt een prominente rol op truien, kousen en T-shirts.

De collectie is het geesteskind van winkelmanager Candice Reijers, die ermee terugblikt op de jaren 90. Met een speciale rol voor ‘F.C. De Kampioenen’, en ’s lands bekendste yorkshireterriër. Er zijn ook T-shirts en kousen met opschriften als ‘Zeugsteeg 14’ – het adres van Carmen en ­Xavier -, ‘Camping Marina’ – de bestemming van hun huwelijksreis – of prints van een braadworst.

De collectie is verkrijgbaar vanaf 29 maart bij Rewind Women in Gent.

De Kampioenen zitten duidelijk in de modelift. Onlangs bracht ook winkelketen ZEB een T-shirt uit met daarop een print van ‘DDT oké cars’.

Tekst: Het belang van Limburg / foto’s: Rewind Collection

06/03/2018: 585.000 bezoekers voor derde Kampioenenfilm

De top-10 van best bekeken films in de Belgische bioscopen in 2017 bestaat volledig uit Amerikaanse titels. Eén Vlaamse titel zou zonder enige twijfel die top-10 lijst gehaald hebben, was de film iets vroeger uitgekomen : ‘FC De Kampioenen 3 : Forever’.  De film zit nu aan 585.000. verkochte tickets. Sinds 1 maart speelt hij ook in het circuit van de culturele sector.  De kans bestaat dus nog dat hij de kaap van de 600.000. haalt. Beauty and the Beast was de best bekeken film in 2017.

Tekst: Cinevox / foto’s: Cinevox

03/03/2018: Forever in de iTunes Store

Kan je niet wachten tot ‘Forever’ op dvd uitkomt? Dan hebben wij goed nieuws! Je kan ‘Forever’ sinds vandaag nu al vooruit bestellen op iTunes. Klik HIER. Je zal hem vanaf 15 april kunnen bekijken. De DVD zelf zal 20 april in de winkels liggen.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Independent Films

24/02/2018: Dossier: F.C. De Kampioenen 4

Komt er nog een vierde Kampioenenfilm? Er is al veel over gezegd en geschreven. Maar hoe zit het nu? Wij zochten het uit.

De bedoeling was na de derde Kampioenenfilm definitief te stoppen met F.C. De Kampioenen. Maar tijdens de opnames van de F.C. De Kampioenen Forever werd er toch al gepraat over een een vierde film. Ook regisseur Jan Verheyen bevestigde dat. Maar Jan Verheyen zelf vindt dat dit het ideale einde van F.C. De Kampioenen is, aangezien het einde van de derde film. Ook Carry Goossens (Oscar) liet al weten dat hij niet meer mee zou spelen in een vierde film. Daardoor liet scenarist An Swartenbroekx een terugkeer van Oscar in De Kampioenen onmogelijk maken. In de film blijft hij in Afrika samen met zijn Afrikaanse liefde.

Ongeveer een week voor de première van Forever liet Marijn Devalck (alias Boma) in een interview met Dag Allemaal weten dat hij niet zou openstaan voor een vierde film. Hij had ook zijn twijfels bij het scenario van de derde film, maar hij vindt dat het resultaat er mag wezen. De derde Kampioenenfilm maakte een vliegende start. Begin januari waren er al meer als 400.000 mensen naar de film gaan kijken. In vele interviews lieten de andere Kampioenen weten dat ze nog niet zouden willen stoppen.

Jacques Vermeire liet aan Radio 2 weten dat ook hij graag nog een Kampioenenfilm zou maken. En hij vermoedt dat als er een vierde Kampioenenfilm komt, Marijn “Boma” Devalck ook van de partij is.

Ook Ann Tuts (Doortje) kreeg bij deze film een echt wow-gevoel en wil nog met héél veel plezier een vervolg maken. Zelfs nu nog leert ze als actrice iets bij tijdens het filmen… Van zo’n toffe groep wil je ook helemaal geen afscheid nemen, aldus de actrice. Danni Heylen die Pascalleke speelt is wel voorzichtiger in haar uitspraken. “Alle goede dingen bestaan uit drie,” vertelt ze in TV Familie. Voor haar is het mooi geweest, maar als ze iedereen meekrijgen zal zij evenmin nee zeggen tegen een vervolg.

Ondertussen zijn er al 560.000 mensen naar de film geweest en hebben De Kampioenen de award van beste film van het jaar gewonnen op het Gala Van De Gouden K’S op Ketnet. Scenarist van de films An Swartenbroekx liet weten dat alleen het publiek beslist. Bij een goed scenario en goede gezondheid van de acteurs sluit ze een vierde film zeker niet uit. Tijdens de première gaf ‘Bieke’ ook al een tipje van de sluier wat ze allemaal nog in haar hoofd had om te doen met De Kampioenen. Zo dacht ze eraan om in een vierde film carnaval met De Kampioen te vieren in Rio.

Ook Ben Rottiers liet aan TV Familie weten dat hij een vierde film ziet zitten. Hij vindt de derde film ook de beste van de drie. Tijdens de première in Antwerpen zong Ben ook een kerstlied over De Kampioenen en zong: ‘Misschien zien we elkaar terug binnen een jaar of twee’. Herman Verbuggen laat ook de deur op een kier voor FCDK4. En Jaak ‘Fernand’ liet in een kort interview met onze site weten dat hij zeker weer van de partij zou zijn bij een vierde film.

De derde Kampioenenfilm loopt nog even in de zalen. Halen we de 600.000 bezoekers? Dan is de kans groot op een vervolg. Het zal de komende weken afwachten worden op eventueel nieuws over de vierde film. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Independent Films

14/02/2018: The making of F.C. De Kampioenen

Whoppa! Het is krokusvakantie en Forever speelt nog steeds in alle bioscopen. De film haalde al meer dan 560.000 betalende bezoekers. We zijn benieuwd of FCDK3 de 600.000 bezoekers haalt. Grid gaf ons een kijkje achter de schermen bij de making of van ‘Forever’!

Tekst: fcdekampioenen.com / video: GRID

03/02/2018: Forever beste film van 2017

Op het Gala Van De Gouden K’s 2017 zijn de Kampioenen met de award voor de beste film van 2017 naar huis gegaan.

De Kampioenen gaven daarna nog een spetterend optreden. Het Gala Van de Gouden K’s kan je herbekijken op www.ketnet.be

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Ketnet

18/01/2018: Al meer dan 500.000 bezoekers voor F.C. De Kampioenen Forever

‘F.C. De Kampioenen Forever’, de derde Kampioenenfilm, ging gisteren de kaap van het half miljoen betalende toeschouwers voorbij. Daarmee staat de film nu ook officieel in het lijstje van meest succesvolle Belgische films aller tijden.

De kaap van een half miljoen is opmerkelijk gezien  de grote terugval van het bioscoopbezoek voor Vlaamse films vorig jaar. ‘Betalende bezoekers’ wordt hier benadrukt omdat veel distributeurs van Vlaamse films in persberichten wel eens de ‘gratis’, ‘gesponsorde’ en ‘betaalde’ toegangskaarten op een hoopje durven gooien.

‘FCDK 3’ is met grote voorsprong de best bezochte Belgische film van 2017 met al meer dan 2.5 keer het aantal toeschouwers van de nummer 2 (‘Het Tweede Gelaat’).

Succesvolste Belgische films

In de Belgische filmgeschiedenis zijn er slechts 15 films die meer dan een half miljoen bezoekers lokten. ‘Loft’ en ‘Koko Flanel’ zijn de enige Belgische films die meer dan een miljoen bezoekers naar de bioscoop haalden, ‘Hector’ staat met 933.000 verkochte tickets op plaats drie.

De vraag is of dit derde filmdeel beter gaat doen dan de twee voorgaande. ‘Kampioen zijn blijft plezant!’ (2013) staat in de alltime top twintig op nummer vijf, met 765.000 tickets. De tweede film uit de reeks,‘F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General’ (2015), staat op nummer negen met 678.065 betalende bezoekers.

Tot wanneer ‘F.C. De Kampioenen Forever’ in de zalen blijft is niet bekend.

Tekst: Independent Films+HLN / foto: Independent Films

10/01/2018: Nieuwe afleveringen van “F.C. de kampioenen”? Herman Verbruggen (Marcske) laat deur op een kier

Als de VRT ooit met een goed idee zou komen voor nieuwe afleveringen van “F.C. de kampioenen” dan zijn de acteurs bereid daarover rond de tafel te zitten. Dat laat Herman Verbruggen (Marcske) verstaan op Joe FM. “We zijn altijd bereid te praten, maar momenteel liggen geen plannen in die zin op tafel”, zegt netmanager Olivier Goris van Eén aan VRT NWS.

Bijna 7 jaar geleden is het intussen dat Eén besliste de stekker uit “F.C. de kampioenen” te trekken, de populaire reeks die sinds 1990 op het net van de openbare omroep liep.

Sindsdien zijn 3 succesvolle films over de olijke voetbalploeg gemaakt, maar het lijkt niet uitgesloten dat de reeks ooit een tweede leven krijgt op tv. Tenminste: op Joe FM zet hoofdrolspeler Herman Verbruggen (Marcske) hiervoor de deur op een kier (mits enig aandringen van presentator Sven Ornelis).

“We doen het allemaal heel graag”, zegt Verbruggen. “Dus als er een goed idee zou komen dat ons ook als groep respecteert…”. Tegelijk maakt hij het nodige voorbehoud. “Misschien zijn we het stadium van “F.C. de kampioenen” als tv-programma voorbij. Dat neemt niet weg dat de serie als een concept kan blijven bestaan waarbij men nieuwe mensen aantrekt.”

Sowieso betreurt Verbruggen dat Eén de reeks in 2011 stopzette. “We vonden dat niet fijn, al voelden we wel dat het er zat aan te komen. De toenmalige directie heeft ons samengeroepen en zei ons dat we “op een hoogtepunt” moesten stoppen.”

Netmanager Eén: “Ik wil niks uitsluiten”

Ook Olivier Goris vindt het spijtig dat 7 jaar geleden een einde aan de reeks is gekomen. Hij is vandaag nethoofd van Eén. “Het succes van “F.C. de kampioenen” was en is bijzonder groot”, zegt hij aan VRT NWS. “Het is heel moeilijk om dat met een nieuw project te bereiken.”

“We hebben de voorbije jaren al nagedacht over nieuwe afleveringen van “F.C. de kampioenen”, maar de lat ligt erg hoog voor een vervolg. Achter het programma ging een hele machine schuil en het is niet evident die weer op te starten, maar ik wil niets uitsluiten. Als iemand met een goed voorstel komt, zijn wij zeker bereid daarover te praten. Momenteel liggen evenwel geen plannen in die zin op tafel.”

Tekst: VRTNWS / foto: VRT / video: JOE FM

02/01/2018: 1,3 miljoen Vlamingen keken gisteren naar FC De Kampioenen, Guga Baúl onderzocht de succesformule

Meer dan 1,3 miljoen mensen keken op 1 januari naar “FC De Kampioenen 2: Jubilee General” op Eén. Het succes blijft fascineren. Guga Baúl schreef er ooit zelfs een thesis over. Bestaat er zoiets als een Kampioenentoverformule? 

De reeks liep van 1990 tot 2011, en werd al talloze keren herhaald. Ook de films en de stripverhalen blijven scoren, de derde film lokt op dit moment nog altijd heel wat bezoekers naar de cinema. Een wetenschappelijke verklaring komt uit verrassende hoek: Laurent Bailleul, beter bekend als Guga Baúl, schreef er in 2008 zijn thesis over. In “De magie van F.C. De Kampioenen als populair cultuurproject” ging Baúl op zoek naar de succesformule.

Één van de verklaringen van het succes is polysemie.

“Polysemie wil zeggen dat er heel wat moppen op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden. De humor is toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. Een visuele mop kan voor kinderen leuk zijn, maar ouderen kunnen er heel andere connotaties bij zien”, vertelde Baúl eerder in “Van Gils & gasten”.

Volgens Alexander Dhoest, professor televisiestudies aan de UAntwerpen, zijn de herkenbaarheid en de toegankelijkheid de belangrijkste succes­factoren. “We mogen niet onderschatten dat er veel nostalgiekijkers zijn: mensen hebben het zelf als kind nog gezien en herbekijken het nu met hun kinderen. Denk bijvoorbeeld maar aan “Throwback Thursday in het Sportpladijs”. De herhaling en het vertrouwde spreken aan. Het kan paradoxaal klinken, maar de voorspelbaarheid is net een deel van de aantrekkingskracht. Wanneer FC De Kampioenen te veel zou vernieuwen, zou het succes plots veel minder kunnen worden.”

Een vaste succesformule is er volgens professor Dhoest helaas niet. Voor elke FC De Kampioenen zijn er tientallen series in de vergeethoek beland. Het gaat om een combinatie van factoren die klopt bij FC De Kampioenen. Zo is volgens Guga Baúl bijvoorbeeld het evenwicht tussen de personages belangrijk.

De tweede FC De Kampioenenfilm kan je nog tot 31 januari herbekijken op VRT NU.

Tekst: VRTNWS / foto: Independent Films

01/01/2018: F.C. De Kampioenen 3 Forever redt de meubels voor de Vlaamse film

De populariteit van de Vlaamse film kreeg in 2017 spijtig genoeg harde klappen.  Gelukkig zorgde F.C. De Kampioenen Forever, de derde Kampioenenfilm, op de valreep nog voor een hoopvol lichtpunt, zodat het Vlaams Audiovisueel Fonds haar statistieken toch nog een klein beetje kan opsmukken.

De film overschreed gisteren de kaap van de 300.000 betalende toeschouwers. De teller stond na de laatste vertoningen van 2017 op 309.000. FCDK 3 is daarmee met grote voorsprong de best bezochte Vlaamse film van 2017.

Opmerkelijk daarbij is dat de film de voorbije dagen overal in Vlaanderen zelfs veel beter scoorde dan Star Wars – The Last Jedi. De Vlaamse bezoekerscijfers volstaan zelfs om FCDK 3 deze week op de eerste plaats van de Belgische Top 10 te brengen, dus voor Star Wars die in heel België loopt en dat aan hogere ticketprijzen.

Met dat fantastische resultaat tekende regisseur Jan Verheyen voor de twee best presterende Vlaamse films van 2017. Zijn film: ‘Het tweede gelaat’ haalde intussen iets meer dan 200.000 toeschouwers.

De derde Kampioenenfilm loopt nog verder in alle Vlaamse steden.

Tekst: Independent Films / foto: Independent Films

01/01/2018: Gelukkig nieuwjaar

De beste wensen voor 2018! Veel F.C. De Kampioenenplezier in het nieuwe jaar! 2018 wordt weer een jaar met heel wat hoogtepunten. Zoals het honderdste stripalbum van De Kampioenen dat zal uitkomen, de fandagen in Plopsaland De Panne. Ook de derde Kampioenenfilm loopt nog steeds in de zalen. Vanavond kan je op één naar de TV-première van F.C. De Kampioenen -2- Jubilee General kijken.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: FCDK3

31/12/2017: Derde Kampioenenfilm genomineerd voor Het Gala van de Gouden K’s 2017


De derde Kampioenenfilm is genomineerd voor de categorie ‘bioscoopfilm van het jaar’ voor Het Gala van de Gouden K’s 2017. Vanaf vandaag kan je stemmen via www.ketnet.be.

Stem zeker op de tofste voetbalploeg van het land! De Kampioenen wonnen deze award ook met hun eerste en tweede film.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Ketnet

30/12/2017: F.C. De Kampioenen-fandagen in Plopsaland De Panne


Ook in 2018 komen er terug F.C. De Kampioenen-fandagen in Plopsaland De Panne. Ga met je favoriete acteurs op een attractie of drink een chocomelk in het Kampioenencafé!

De fandagen zullen plaatsvinden op 6, 7, 8 en 9 juli 2018. Info en tickets: www.plopsalanddepanne.be.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Plopsaland De Panne

20/12/2017: Truitjes F.C. De Kampioenen te koop


Vandaag lanceerde Jartazi, wie de truitjes voor de derde film gemaakt heeft, de officiële Kampioenentruitjes.

Deze truitjes kan je kopen via de website Jartazi.com. Voor elke Kampioenenfan het ideale kerstcadeau. Let wel op: Jartazi is gesloten van maandag 25 december 2017 tot en met dinsdag 2 januari 2018.
Alle bestelling die we tijdens deze periode ontvangen zullen aan de start van het nieuwe jaar verwerkt en opgestuurd worden.

  Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Jartazi

20/12/2017: Niels Destadsbader zingt over zijn band met de ‘Kampioenen’-cast: “We zijn er als iemand een dierbare verliest, maar ook op elkaars trouwfeesten”


Bij de vorige ‘Kampioenen’-film was zijn ‘Hey Pa’ te horen bij de aftiteling. En ook in ‘F.C. De Kampioenen 3 – Forever’ is Niels Destadsbader van de partij. Zijn nummer ‘Tranen met tuiten’ is zonder meer de verborgen parel van deze film.

“Ik heb het lied enerzijds geschreven als fan van ‘De Kampioenen’, maar ook als collega en vriend,” aldus de zanger. “Jan Verheyen had me gevraagd er nostalgie en ook een beetje melancholie in te steken en daarvoor heb ik uit de vriendschap tussen de acteurs geput. Want hoewel er in de cast heel wat verschillende persoonlijkheden zitten, is de groep wel hecht. We zijn er allemaal als iemand een dierbare verliest, maar we zijn er ook op elkaars trouwfeesten. Het is een lied over vriendschap. Zo één dat je ’s avonds op café hoort en waarbij je zonder melig te worden denkt: “Ik ben blij dat ik hier bij jullie ben. Want eigenlijk zie ik jullie graag.’”

Wie zelf eens wil klinken met zijn vrienden tijdens de song: Niels speelt op 9 mei in Capitole Gent, op 11 mei in het Kursaal van Oostende, op 20 mei in de Ethias Arena Hasselt en op 2 juni in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Info en tickets: www.livenation.be

Tekst: Het Laatste Nieuws / foto: Independent Films

18/12/2017: Tekeningen F.C. De Kampioenen te koop voor goede doel


Onderstaande tekeningen van De Kampioenen kunnen jullie kopen. De opbrengst gaat naar Esten vzw. Steun een jongen met een zeldzame ziekte.

Het zijn houten panelen: 1.20 meter op 90 cm. Bij interesse: contacteer Alain op: alain.balis@bpbchemicals.be.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s:  Alain Balis

16/12/2017: Derde F.C. De Kampioenenfilm in première


‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ dinsdagavond in première gegaan in Antwepen. Ook voor de derde film kwam er heel wat volk opdagen. Herbeleef de première hieronder. Bovendien lijkt het definitieve afscheid van de ­bekendste amateurploeg van Vlaanderen te worden. Twee hoofd­acteurs — Carry Goossens én Marijn Devalck — haken sowieso af en het slot van de derde bioscoopfilm is zó verrassend, dat een vervolg overbodig wordt.

In Antwerpen vond op 12 december de grote première van de derde Kampioenenfilm plaats. Ook dit jaar was het weer een grote drukte!

De voltallige cast werd verwelkomt door de Kinepolis,een massa fans en heel wat Pers. Eerst volgde er de sterlegging.

Na de sterlegging konden de fans voor de aller eerste keer de derde film bekijken. Op de première waren ook heel wat bekende Vlamingen te spotten.

Na de film kregen heel wat fans nog de kans om op de foto te gaan of een handtekening te vragen aan hun idolen.

Een reactie van Jan Verheyen over het mogelijke einde van De Kampioenen

‘Deze film is het uitgelezen moment om afscheid te nemen.’ -Jan Verheyen-

Regisseur Jan Verheyen vindt de film ook een mooi orgelpunt. “Het scenario is zo geschreven dat de laatste scène gezien kan worden als het definitieve einde. Dat was het opzet. We wilden dit verhaal afronden. Op de set hebben we ook meermaals tegen de acteurs gezegd dat het hierna gedaan was. Sommigen zijn nu al 27 jaar Kampioen. Er moet toch ooit een moment komen dat je daar afscheid van neemt? Het is niet aan mij om dat moment te bepalen, maar deze film is daar het uitge­lezen moment voor.”

Wij waren aanwezig op de première in Hasselt, enkele foto’s.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Het Laatste Nieuws/ Showbizz Nieuws/ fcdekampioenen.com

12/12/2017: Daarom wil Marijn Devalck liever stoppen met F.C. De Kampioenen


Op 20 december is het zover, dan komt ‘F.C. De Kampioenen: Forever’ uit in de bioscoop. Voor acteur Marijn Devalck – in heel Vlaanderen bekend als Balthazar Boma – mag het de laatste film in de reeks zijn. Hij zou er graag mee stoppen, een punt zetten achter de vertolking van zijn legendarische personage. Dat vertelt hij dinsdag in Dag Allemaal.

“Ik voel de goesting niet meer”

Een gevoel dat volgens hem voornamelijk bij zichzelf te zoeken is. “Ik voel de behoefte niet meer om Boma te spelen”, klinkt het. “Om te acteren tout court. Ik heb ‘De Kampioenen’ altijd gerespecteerd, heb de ploeg nooit in de steek gelaten. (…) Maar ik voel de goesting niet meer.”

Bovendien had Devalck ook zijn twijfels bij het scenario, terwijl zijn collega’s wel dolenthousiast waren. Zelf had hij liever gezien dat ‘De Kampioenen’ in de richting van ‘Van Vlees En Bloed’ waren geëvolueerd.

“Ernstige acteurs maar situaties die het geheel grappig maken”, zegt hij. “Niet dat ‘De Kampioenen even serieus moest zijn, maar soms begon de reeks naar kindertheater te neigen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. Vind ík, hé! Maar bon, na 27 jaar en 7 regisseurs is het niet abnormaal dat ik vond dat we het stilaan wel hadden gehad. Zonder afbreuk te willen doen aan het feit dat wij televisiegeschiedenis hebben geschreven.”

Met deze nieuwe film wil Marijn Devalck eindigen in schoonheid: “Het is een mooie film geworden, echt waar. Jan Verheyen heeft dat schitterend gedaan.”

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: Independent Films

08/12/2017: Vanaf dit weekend in jouw frituur


Op zondag 10 december om 15 uur worden de “Boma Cervela Pikant“, de “Kampioenenballetjes” en de bijbehorende tomatensaus officieel gelanceerd in Antwerpen, aan de overdekte ijspiste op de Groenplaats, met Balthasar Boma en Markske erbij.  In de tv-reeks is Boma de worstenmagnaat die F. C. De Kampioenen sponsort. Maar was die worst van hem net niet oneetbaar slecht? “Ja, dat is zo op tv, ” zegt Peter Rosiers van VRT Brand Extensions, “maar iedereen zal wel zo nieuwsgierig zijn om hem nu echt te proberen.”

F. C. De Kampioenen wordt al sinds 1990 uitgezonden en heruitgezonden. Waarom komt die Bomaworst er nu pas in het echt? Zegt Peter Rosiers: “Er waren eerder al plannen om iets met de worst te doen, maar nu was er een mooie opportuniteit om met een grote producent te werken.  Meer dan 1000 frituren hebben de producten al besteld. ”

VRT brengt wel vaker producten op de markt om de eigen werking te financieren, zoals het bier “Slurfke” van Thuis of truffels zoals in de reeks “Tytgat Chocolat”.

  Tekst: VRT NWS / foto: VRT NWS

01/12/2017: Tranen met tuiten nieuwe single van Niels Destadsbader


2 Jaar geleden, meerbepaald bij het verschijnen van de tweede F.C. De Kampioenen-film Jubilee General, pakte Niels Destadsbader Vlaanderen in met zijn single Hey Pa, een pakkend nummer waarmee Niels hoge ogen gooide in de hitlijsten. Ondertussen zijn we 2 jaar later en is de derde film van F.C. De Kampioenen Forever bijna een feit.

Regisseur Jan Verheyen vroeg Niels opnieuw om een nummer te schrijven voor de soundtrack van de film en dat deed Niels maar al te graag, uiteraard weer samen met zn kompaan Miguel Wiels. Dat dit duo garant staat voor succes bewijzen ze nog maar eens opnieuw met deze prachtige nieuwe single Tranen Met Tuiten.

Tranen Met Tuiten is vanaf 1 december beschikbaar als digitale download of via streaming en is exclusief ook te koop op het verzamelalbum bij de film F.C. De Kampioenen – Forever dat tevens op 1 december in de handel verschijnt.

Tekst: sterrennieuws.be / foto: Niels Destadsbader

25/11/2017: Kampioenencast ziet in absolute première hun nieuwe film en is razend enthousiast


Een échte film. Echte cinema. Groots, spectaculair, met romantische scènes, met humor en met Kampioenen-onzin. Zo omschrijven de acteurs van ‘FC De Kampioenen’ en hun regisseur Jan Verheyen hun nieuwste film ’FC De Kampioenen – Forever- die ze zopas in absolute première mochten zien. Wij waren erbij.

DDT is ‘back in bu-zi-nes’ en dat zal en mag Vlaanderen vanaf woensdag 20 december geweten hebben. Die woensdag gaat ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ in première voor het grote publiek. Er zijn vanaf woensdag 13 december wel al massaal ‘avant premières’ doorheen Vlaanderen. De hoofdrolspelers mochten echter nu al in absolute wereldpremière naar het resultaat gaan kijken van de acteerprestaties die ze de voorbije maanden op de set in Vlaanderen en in Zuid-Afrika hadden neergezet.

Ruim honderd minuten na de allereerste beelden, vanuit de fonkelnieuwe showroom van garage DDT, zagen we niks dan lachende en stralende gezichten van o.a. slechteriken van dienst Jacques Vermeire en Jaak Van Assche, van scenariste An Swartenbroekx en van good old Kampioenen als Loes Van Den heuvel, Johny Voners, Ann Tuts, Herman Verbruggen, Danni Heylen en Carry Goossens.

In een verrassend spel van evenwichten beleven alle Kampioenen elk hun avontuur in deze gelaagde derde Kampioenenfilm. Met humor, knipogen, veel cameo’s van bekende gezichten, wat stripverhaalmomenten, een mooi uitgewerkt romantisch hoogtepunt en een slotscène met hoog en waardig Kampioenengehalte.

De film heeft even tijd nodig om op snelheid te komen, maar presenteert zich dan op een schitterend dienbladje als perfect familie-entertainment. Met dank aan het verhaal: DDT is dus ‘back in business’ en slaagt er snel en sluw in om eigenaar te worden van FC De Kampioenen. Boma wordt buitenspel gezet en de Kampioenen worden vervangen door een nieuw team van jonge, getalenteerde spelers. Die worden overigens niet getraind door gelegenheidscoach Johan Boskamp, zoals eerder werd aangekondigd maar omwille van medische redenen moest afhaken, maar door super-invaller Jean-Marie De Decker. De Kampioenen zitten in zak en as, willen hun ploeg weer in handen krijgen en sluiten in grote nood een onmogelijke deal met erfvijand DDT: ze moeten ervoor voetballen. Wie wint mag zijn ploeg ‘FC De Kampioenen’ blijven heten.

De Kampioenen beseffen dat ze kansloos zijn tegen het DDT-team en gaan op zoek naar versterking in Babacouta, een dorp in Afrika, waar Pol ook nog heeft gewerkt voor Artsen Zonder Grenzen. Een bewogen reis met niks dan hindernissen uiteraard, waarbij ze o.a. worden geconfronteerd met de halve dierentuin van Antwerpen. Vinden de Kampioenen versterking en winnen ze de match die beslist over hun voortbestaan?

Overdonderd

Johny Voners is na afloop van zijn ‘wereldpremière’ haast idyllisch over de Kampioenenfilm. ”Ik vind het een échte film. Dat is heel simpel uitgedrukt, maar, dit is echt cinema. Ik ben zeer tevreden. Dat heeft niks te maken met mijn rol, maar ik ben serieus overdonderd. Ik ben niet echt een grote lacher, maar ik heb hier wel veel gelachen. En meer dan je van mij zou verwachten. Waarom het publiek moet gaan kijken? Dat kan ik niet in lange volzinnen zeggen. Gewoon omdat het verdomme échte cinema is.”

Tien euro waard

“Ja, nu je het vraagt, de chocomelk smaakte anders in Zuid-Afrika. De context was anders, die smaak was anders. Ik heb daar echt hard moeten werken als het chocomelktijd was”, lacht Herman Verbruggen. “Neen, ernstig, ik vond het heel moeilijk om naar mezelf te kijken. Mijn grootste zorg was of het de moeite waard is om tien euro te betalen om naar deze film te gaan kijken. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het inderdaad zijn tien euro waard zal zijn. Dat zeker. Deze Kampioenenfilm is zijn geld waard. Het is zonder meer de beste film die de Kampioenen gemaakt heeft. Grote kunst ook van An en haar kornuiten om alle personages zo goed in deze film te laten evolueren.”

Familiefilm

Carry Goossens, die in 1993 aan het einde van de vierde tv-reeks van ‘FC De Kampioenen’ door Xavier werd weggetoverd (een slotscène die later werd vervangen door een meer realistisch slot waarbij de trainer naar Tenerife vertrok), is in de wolken met de derde Kampioenenfilm. “Het is vooral een geestige film, maar er zijn ook echt gevoelige momenten, wat ik erg apprecieer. En vooral, het is echt grote cinema. Daarvoor moeten alle fans zeker komen kijken. Het is uiteraard vooral ook een familiefilm, ontspanning voor jong en oud.”

Carry beleefde naast veel plezier ook minder leuke momenten tijdens de opnames in Afrika. “Ik heb beetje pech gehad, ja”, lacht hij. “Er is een belangrijke scène die ’s nachts moest ingeblikt worden. Met vuur enzo. En ik was doodziek met diarree, koorts, noem maar op. Verschrikkelijk en hard. Maar in de film is er niks van te zien, zo heb ik nu vastgesteld.”

Voor Carry is de derde film ook meteen zijn laatste Kampioenen-avontuur. “Ik heb aan scenariste An Swartenbroekx gevraagd om mijn verhaal zo te schrijven dat Oscar er straks niet meer bij zal zijn. Wie wil weten wat er met mij gebeurt moet komen kijken.”

Hittegolf in Eeklo

“Ik denk dat het qua avonturenfilm zonder meer de beste film is sinds de start van de Kampioenen. Met alles erop en eraan. Prachtige beelden, goeie muziek, straffe effecten en een spectaculaire apotheose. Een film voor het grote publiek”, licht Jacques Vermeire toe. “Neen, ik heb niet met mijn eigen gelachen. Wel met de anderen (lacht). Maar het is en blijft wel hard werken. De scènes in mijn garage in Eeklo zijn ingeblikt tijdens een hittegolf. Het was hier toen heter dan in Zuid-Afrika waar iedereen het naar verluidt behoorlijk koud heeft gehad.”

Opgelucht

“Awel, ik ben op dit moment een fiere An Swartenbroekx. Het is toch een beetje de geboorte van een kindje. Ik vond het ongelooflijk spannend om te ervaren wat mijn collega’s van de film zouden vinden. Ik weet nu dat ik opgelucht mag zijn. De mooiste commentaren zijn toch dat we veertien personages op honderd minuten allemaal een verhaallijn hebben kunnen geven, met een begin, een midden en een slot. Als je naar buiten gaat heb je ook niet het gevoel dat deze of gene Kampioen de hoofdrol had. Da’s leuk voor alle fans. Ben je fan van Carmen, dan kom je aan je trekken. Net zoals dat het geval is voor Markske, Doortje, Boma, noem maar op. Iedereen komt aan bod. Ik hoop dan ook dat heel Vlaanderen straks gaat komen kijken want dit is een echte film. Groots, avontuurlijk, echte cinema.”

Spitsroeden lopen

“Dit is échte cinema: een grote, dure, spectaculaire, grappige film. Een film!”

Regisseur Jan Verheyen was duidelijk een opgeluchte man nadat zijn ‘cast’ de wereldpremière van ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ met applaus had afgewerkt. “Zo’n visie voor cast en crew is altijd een bijzonder moment. Je maakt als regisseur na de opnames een reeks keuzes die zij nog niet kennen. Een zin die de film niet haalt, een scène die wordt weggegooid. Acteurs kijken in eerste instantie naar zichzelf. Het is dus vaak spitsroeden lopen. En dat heb ik nu nog niet gehoord. Het was en is de film die we in gedachten hadden. Ik ben trots dat het ongelooflijk goed vooruitgaat, het er geweldig uitziet en dat dat Afrika-gevoel een dimensie toevoegt. Ik ben echt wel erg tevreden.”

“Eerlijk, deze film is échte cinema. Ik heb de laatste dingen veel dingen in de bioscoop gezien die niet meer zijn dan veredelde afleveringen zijn van wat ook op televisie bestaat. Dit is cinema. Dit is een grote, dure, spectaculaire, grappige film. Film op groot scherm en die daar overeind blijft.”

Tekst: Het Laatste Nieuws / foto: Het Laatste Nieuws

16/11/2017: Stripmuur F.C. De Kampioenen in Brussel verdwijnt


Naast de stripmuur wordt nu volop gewerkt aan een nieuwbouwproject. Tekenaar Hec Leemans maakte de tekening in 2011.

Na zes jaar verdwijnt in de Vaartstraat in Brussel de muurtekening van de bekendste caféploeg van Vlaanderen. Door de bouw van een flatgebouw is de tekening amper nog te te zien. Tekenaar Hec Leemans is verrast: “Jammer dat de muur verdwijnt, maar wat kan ik daaraan doen?”, klinkt het. “Mocht het een paneel zijn dat je er kunt afschroeven, dan kun je die bewaren of ergens anders tentoonstellen. Maar ik zie geen enkele mogelijkheid om die muurschildering te redden.”

In Brussel blijven er wel nog bijna 60 andere stripmuren over.

Zo zag de stripmuur er vroeger uit:

Tekst: Radio 2 / foto: bovenaan: Bruzz  onderaan: Stefflater (CC BY-SA 4.0)

15/11/2017: Oud stationsgebouw van Kalmthout herbergt binnenkort vier escaperooms


Kalmthout – Het oude stationsgebouw in Kalmthout krijgt straks een nieuwe invulling: er zullen vier escaperooms worden ondergebracht

Wie onlangs langs het station van Kalmthout reed, vroeg zich misschien af wat het grote vraagteken betekende dat het gebouw sierde. Gisteravond werd in Bistro Tutti het mysterie dan eindelijk opgelost. Via mails en de website van het restaurant werden mensen uitgenodigd voor een etentje waarbij ze meteen konden deelnemen aan een spel. Meer info was er niet. Maar het werd topamusement, waarbij de deelnemers konden kennismaken met Clocks: een concept van de broers Tom en Dave Vercauteren, Joris Meyers en Björn Herrewijn.

Een escaperoom is een teambuildingspel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van aanwijzingen, sleutels, codes, puzzels en raadsels de kamer binnen een uur proberen te verlaten. “Het is een mooi en statig stationsgebouw, het stond al sinds 2013 leeg”, zegt Dave Vercauteren. “Het ligt centraal en is makkelijk bereikbaar. De trein stopt hier letterlijk voor de deur, maar er is ook parking voor fietsen en auto’s. De verbouwingen zijn nog volop aan de gang, maar straks kun je hier verdwalen in een van onze vier themakamers. Een eerste thema is ‘lijn 12’, want het station ligt langs de spoorlijn tussen Antwerpen en Essen. Je kunt ook proberen te ontsnappen uit ‘Ristorante Paradiso Perduto’ of uit het café uit FC De Kampioenen. Hiervoor hebben we onderhandeld met de VRT, want zomaar zelf dit themacafé uit de grond stampen mag natuurlijk niet. In de laatste kamer gaan de bezoekers de virtuele toer op. In de Post-Apocalyptic World krijg je een virtuele bril op je neus.”

De opening van de koffiebar en de escaperooms vindt plaats in het weekend van 15 en 16 december. De prijs is afhankelijk van de kamer. Zo zal de virtuele kamer iets duurder zijn dan de andere kamers, maar geïnteresseerden mogen rekenen op een bedrag van 20 euro per persoon.

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: VRT

14/11/2017: Marcske siert bokaal eigen tomatensaus


Oelegem / Ranst – Pauwels Sauzen uit Oelegem gaat een samenwerking aan met FC De Kampioenen. Op de Horeca Expo volgende maandag wordt de nieuwe Kampioenen Tomatensaus gelanceerd

Sauzenproducent Pauwels, bekend van zijn sauzen en de cyclocross, gaat in zee met het populaire Eén-programma FC De Kampioenen. Van Marc Vertongen, het personage dat gespeeld wordt door Herman Verbruggen, is bekend dat hij graag chocomelk lust. Maar de bebrilde man van Bieke is ook verlekkerd op balletjes in tomatensaus, normaal een kindergerecht.

Pauwels gaat nu de favoriete saus van Marcske produceren in bokalen van één liter, bestemd voor frituren, snackbars, broodjeszaken en de horeca. U zult een bokaal Kampioenen Tomatensaus dus niet gewoon in de supermarkt kunnen kopen.

Volle smaak

“De saus wordt getypeerd door een volle tomatensmaak”, vertelt Kim Maesschalck van Pauwels Sauzen. “Op de Horeca Expo in Gent volgende maandag komt Marcske persoonlijk de tomatensaus lanceren en becommentariëren tussen 14 en 16u.”

Pauwels Sauzen gaat ook een actie houden, zodat bij de aankoop van balletjes in tomatensaus van FC De Kampioenen de klant zijn balletjes met een speciaal vorkje zal kunnen prikken. “Marcske staat op het etiket en ook op het deksel van de bokaal”, aldus Kim Maesschalck nog.

Pauwels stelt op de Horeca Expo nog twee andere sauzen voor: de mayonaise met truffel en die met het iets pikantere jalapeño.

Nieuwe film

Eerder dit jaar raakte al bekend dat snackfabrikant Vanreusel in samenwerking met Eén de Boma cervela pikant en Marcskes favoriete gehaktballetjes in december lanceert voor de frituur- en snackmarkt. Het is dus niet abnormaal dat daar nu ook nog tomatensaus bijkomt, anders is het favoriet gerecht van Marcske niet compleet. De introducties gebeuren niet toevallig kort voor de première van de nieuwe film van FC De Kampioenen die in de kerstvakantie in de bioscoop komt.

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: Pauwels Sauzen

02/11/2017: Regi en Kathleen Aerts op soundtrack derde Kampioenenfilm


In de derde Kampioenenfilm Kampioenen Forever zal niet alleen nieuw werk van Niels Destadsbader (Ronaldhino in de film) te horen zijn. Met zijn nieuw nummer ‘Tranen met tuiten’.  Regisseur Jan Verheyen heeft Regi Penxten en Kathleen Aerts, lid van K3 van 1999 tot 2009, gevraagd om een nummer te maken voor de eindgeneriek van de film. 

De keuze voor die twee is niet zo vreemd als ze lijkt, want de nieuwe Kampioenenfilm speelt zich in Afrika af. Regi en zijn gezin vertoeven regelmatig in Zuid-Afrika, Kathleen woont er zelfs permanent. Het nummer heeft als titel: ‘Afrika’. De derde en wellicht laatste film van FC De Kampioenen gaat op 20 december in première. Je kan het nummer al eens beluisteren via deze link: https://lnk.to/Afrika  

Tekst: Het Belang Van Limburg / foto’s: Kathleen Aerts

18/10/2017: Xavier uit ‘FC De Kampioenen’ giet zijn dagschotels in kookboek


“Voor mij nog een dagschotel Pascalleke”, het is het zinnetje waarmee je Xavier Waterslaeghers in elke aflevering van ‘FC De Kampioenen’ een pintje hoorde bestellen. Johny Voners, de acteur achter het legendarische personage, heeft op Radio 1 nu bekendgemaakt dat hij volgend jaar een kookboek uitbrengt met de titel ‘Dagschotels’. Alleen komen in het boek geen bieren, maar wel de echte dagschotels uit Vlaamse restaurants.

Johny Voners heeft in de Radio 1-uitzending ‘De Bende van Annemie’ verklapt dat hij volgend jaar een kookboek zal uitbrengen. Niet toevallig koos hij voor het thema en de titel ‘Dagschotels’, want laat dat nu net de vaste bestelling zijn van Xavier Waterslaeghers, het personage uit ‘FC De Kampioenen’ waar hij jarenlang gestalte aan gaf.

Zelf geeft hij echter toe dat hij er eigenlijk een beetje tegen is dat elke BV een kookboek uitbrengt, maar het was zijn stiefzoon die hem op het idee bracht. Om gerechten te selecteren, trekt hij momenteel door Vlaanderen en dat op zoek naar de dagelijkse gerechten die in restaurants worden geserveerd.

Quinoa

“Ik kijk wat er op het menu staat. Dat is onder meer stoofvlees, rode poon met een sausje, spaghetti. Het is zeker niet overal hetzelfde. Ik heb bijvoorbeeld nog maar een keer stoofvlees en heb zelfs nog geen koninginnenhapje in mijn lijstje staan. Tegenwoordig zijn de gerechten trouwens ook met quinoa, niet alleen met frieten”, zegt hij al lachend.

Tekst: Het Belang Van Limburg / foto’s: VRT

14/10/2017: 20 Jaar Kampioenenstrips


ANTWERPEN – De stripversie van FC De Kampioenen, die twintig jaar geleden voor het eerst verscheen, rondt deze week de kaap van de 12,5 miljoen verkochte exemplaren. Geen enkele strip-spin-off van een Vlaams televisieprogramma deed ooit beter. Ook nu er al jaren geen nieuwe afleveringen van de televisieserie gemaakt worden, houdt het succes van de strip aan.

20 jaar F.C. De Kampioenen.

Het idee om een stripversie van FC De Kampioenen te gaan maken, komt van Hec Leemans, die op dat moment vooral bekendheid genoot met de realistische avonturenstrip Bakelandt. De verkoop van Bakelandt ging gestaag achteruit waardoor ik vond dat ik een beetje vooruit moest denken, en met iets nieuws moest komen. Ik zag het niet meer zitten om van nul te beginnen, en een nieuwe strip met totaal onbekende personages  te lanceren. In het beste geval zou ik er dan tien jaar over doen om er misschien een matig succes van te maken. Op de een of andere manier had ik dus een onderwerp nodig dat al bekend was bij het publiek.

Hec Leemans dacht aan F.C. De Kampioenen. Hij ontwikkelde getekende versies van de verschillende personages, en trok ermee naar de VRT en naar Standaard Uitgeverij. Leemans: “Bij de uitgeverij hadden ze er wel oren naar, al zagen ze het als een beperkt experiment. De toenmalige uitgever had voor het eerste album een oplage van 15.000 exemplaren vooropgesteld, maar de vertegenwoordigers, die de titel bij de winkels aanboden, lieten meteen weten dat dat niet genoeg zou zijn. Het werden er 50.000, meteen gevolgd door herdrukken van 15.000 en 5.000 exemplaren. We bleken onmiddellijk veel lezers te hebben. Tijdens het eerste jaar van de FC De Kampioenen-strip verkochten we in totaal 250.000 albums van de reeks.

De eerste drie jaar van FC De Kampioenen ging de verkoop van de albums gestaag achteruit. Alle reeksen hadden het toen moeilijk.  Bij een directiewissel werd er vastgesteld dat er nooit herdrukken waren geweest van FC De Kampioenen.  Het jaar daarop verdubbelden de verkoopcijfers.  Sindsdien moet niemand nog overtuigd worden van het potentieel van de serie. Van FC De Kampioenen verschijnt volgend jaar het honderdste album.

In 2011 startte Leemans nog een aparte reeks op rond het populairste personage uit de reeks, Markske. Vertongen & Co werd geboren. De stripreeks wordt getekend door Wim Swerts en Luc Vanasten van Lighthouse Producties. Voor FC De Kampioenen doet Leemans alle creatieve werk zelf, voor Vertongen & Co schrijft hij enkel de scenario’s. De Franse topscenarist François Cortegianni schreef ook al enkele scenario’s van de reeks. Van Vertongen & Co verschijnt volgend jaar ook alweer het 25ste album.

Tekst: WPG / foto’s: WPG/ Standaard Boekenhandel

11/10/2017: T-Shirt DDT te koop in de ZEB


De Belgische winkelketen ZEB pakt uit met een verrassende nieuwe samenwerking, eentje met het iconische personage DDT dat in de jaren 90 door Jacques Vermeire werd vertolkt in de serie ‘FC De Kampioenen’.

FC De Kampioenen, de televisiereeks waarmee ondertussen een aantal generaties Vlamingen opgroeiden, wordt door ZEB naar de catwalk gebracht. Het lanceert namelijk een T-shirt die een ode brengt aan Dimitri De Tremmerie, beter bekend als de garagehouder van DDT oké cars en die werd gespeeld door Jacques Vermeire. Niet geheel toevallig werd voor dat personage gekozen, want hij maakt binnenkort zijn comeback in de nieuwe film ‘FC De Kampioenen 3 Forever’.

Het kledingstuk werd ontworpen door de bekende grafische vormgever Musketon en is ook een knipoog naar de foute reclameshirts die tegenwoordig hip zijn. Het item is online en in de winkels te verkrijgen en kost 29,99 euro.

Tekst: Het Nieuwsblad / foto’s: ZEB

06/10/2017: 27 jaar F.C. De Kampioenen


Hoera! Vandaag werd exact 27 jaar geleden de allereerste aflevering van F.C. De Kampioenen uitgezonden! Daar drinken we ene op, mijn gedacht!

Bedankt om jullie foto’s in te sturen!

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: fcdekampioenen.com

25/09/2017: Binnenkort in de frituur


De familiale Belgische onderneming Vanreusel lanceert in samenwerking met F.C. de Kampioenen 2 unieke frituursnack concepten waar de consument vele jaren op heeft moeten wachten. Na ruim 25 jaar F.C. De Kampioenen zijn de Boma Cervela Pikant en Marks favoriete balletjes in tomatensaus verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische horeca.

Boma Cervela Pikant

De Boma Cervela Pikant is de eerste Boma Worst die fysiek verkrijgbaar zal zijn voor de consument. Vanreusel, o.a. gekend van haar groot gamma Cervela’s, ontwikkelde onder toeziend oog van BalthazarBoma een Cervela met een licht pikante toets.  Zowel warm als koud een heerlijke snack en met zekerheid de eerste Boma worst die echt lekker is. De licht pikante Cervela wordt uitgeserveerd in een opvallend Boma bakje, volledig herkenbaar in de uitstraling van Vanreusel en F.C. de Kampioenen. Ook het darmpje van de  Cervela zelf zal herkenbaar zijn aan de bekende  groengele kleuren van F.C. de Kampioenen.  Voor elke horecaonderneming waar gefrituurd wordt is deze Boma Cervela Pikant een klantenbinder van ongekende omvang.

Kampioenenballetjes

Het lievelingsgerechtje van Mark Vertongen in de serie, waar tevens veel kinderen ook dol op zijn, gaat voor de kinderen ook verkrijgbaar zijn. De Kampioenenballetjes bestaan uit een 7-tal balletjes gepresenteerd in 4 verschillende unieke design buckets. De 4 verschillende buckets bevatten elk typische foto’s en verzinsels van Mark waardoor een verzameleffect ontstaat aldus Maurice de Kroon van Vanreusel.  De Kampioenenballetjes worden in de horeca ondersteund door een life-size visual   van maar liefst  1,80m groot, zodat kindjes allemaal op de foto kunnen met Mark Vertongen en zijn favoriete balletjes.

Introductie gelijktijdig met F.C. de Kampioenen film 3

Beide producten  zijn vanaf begin december verkrijgbaar, net voor de release van de 3e F.C. de Kampioenen film.

Tekst: horecavizier.nl / foto’s: Vanreusel

22/09/2017: Shoppen met De Kampioenen in Roeselare


In de shopping van Roeselare kan je op 1 oktober shoppen met enkele acteurs van De Kampioenen. De aanwezige zullen zijn: Carmen, Xavier, Bieke, Marckske en Pascale.

Tot dan!

22/09/2017: Update


Dit is de laatste week dat je je foto’s kan insturen voor de omslagfoto van deze site! Als je nog een foto wil versturen kan dat naar: info@fcdekampioen.com.

Het 22ste album van Vertongen en Co zal Het huis van de beer noemen. In november verschijnt er de special 20 jaar Kampioenenstrips.

15/09/2017: De trailer en avant première


Vandaag werd de trailer van de nieuwe film gelanceerd! In de namiddag kon je tickets bestellen voor de première.

Maar deze tickets zijn bijna al allemaal uitverkocht! Haast je om nog enkele tickets te kunnen bemachtigen!

Bekijk de trailer nu:

13/09/2017: Eerste informatie over première bekend


fcdekampioenen.com

Eerste informatie over de première bekend:

De Kampioenen komen naar Kinepolis om de film persoonlijk in avant-première voor te stellen ! 

  • Dinsdag 12/12 – Antwerpen (Première)
  • Woensdag 13/12 – Hasselt
  • Donderdag 14/12 – Brugge
  • Vrijdag 15/12 – Kortrijk
  • Zondag 17/12 – Antwerpen
  • Maandag 18/12 – Leuven (In Leuven zal helaas niet de volledige cast aanwezig kunnen zijn)
  • Dinsdag 19/12 – Gent

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Skyline Entertainment

12/09/2017: Spotje


Vandaag namen De Kampioenen een spotje op voor de nieuwe film.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: An Swartenbroekx en F.C. De Kampioenen 3- Forever op Facebook

09/09/2017: Oproep


In oktober bestaan De Kampioenen 27 jaar! fcdekampioenen.com gaat daarvoor een speciale banner ontwerpen. Met allemaal foto’s van fans. Hebben jullie een foto met een acteur? Of een foto van jou en je collectie van FC De Kampioenen. Zet hem in de reacties of mail hem naar info@fcdekampioenen.com
Alvast bedankt, mijn gedacht!
Groetjes,

19/08/2017: Instagrampagina


Vandaag haalde wij de 200 volgers op Instagram!

Dankjewel!

18/08/2017: Poster 3. Forever


Vandaag werd de poster van de derde Kampioenenfilm bekend gemaakt! Het resultaat is alvast geweldig! De première is op 12 december 2017.

14/08/2017: Niels Destadsbader wint Zomerhit 2017


Niels en Wiels hebben vandaag de Radio 2 zomerhit gewonnen met de hit: Skwon Meiske.

Een dikke proficiat!

10/08/2017: Fan van Augustus


En de eerste fan in de spotlights is ‘Niconar’.

Hij maakte het voetbalteam van De Kampioenen na op de voetbalgame PES 2017. Het resultaat kan je hieronder bewonderen. Geslaagd! Niet?

  

 

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Niconar

09/08/2017: Stel je kandidaat voor ‘fan van de maand’


Wil jij volgende maand Fan van de maand worden? Schrijf je dan hier in!

[contact-form]

09/08/2017: Nieuwsbericht


Hallo fans van F.C. De Kampioenen,

Ik heb jullie wat nieuws mee te delen. We gaan beginnen met ons nieuwe logo. Sinds deze week zijn we aan het werken aan een nieuw logo voor deze website. Jullie mogen het nieuwe logo verwachten tegen eind augustus.

Ten tweede: ik heb besloten elke maand een fan in de kijker te zetten. De eerste maanden hebben wij enkele fans uitgekozen. Nadien mogen jullie je kandidaat stellen.

Morgen verschijnt ‘De fan van augustus’!

Groeten,

De webmaster

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: VRT

9/08/2017: Maurice de zwijger vanaf vandaag te koop


Maurice gedraagt zich vreemd. Pascale weet niet waar hij mee bezig is.
Hij verdwijnt soms voor uren naar de zolder. Wat is er aan de hand?
Niemand die het weet en Pascale maakt zich zorgen.
Burgemeester Freddy Van Overloop heeft grote plannen voor een ringweg rond zijn stad en hij brengt Balthazar Boma op de hoogte. De plannen hebben echter grote gevolgen voor de Kampioenen.
De ringweg zou over hun veld lopen…
Bieke ontdekt dat Maurice een pop heeft gekocht in een poppenwinkel. Ze begint aan de geestelijke gezondheid van Maurice te twijfelen. Maar Maurice zwijgt.
Dit splinternieuw album ligt vanaf vandaag in de rekken!

24/07/2017: Leestip Jacques Vermeire De man met de pet


Leestip van de week: DE MAN MET DE PET.

Het boek is geschreven door Jacques Vermeire alias ‘DDT’ en gaat over het leven van Jacques. Een echte aanrader!

Meer info op http://www.jacquesvermeire.be/

Tekst: fcdekampioenen.com

21/07/2017: Première Forever


De wereldpremière van F.C. De Kampioenen 3 Forever is voorzien op 12 december 2017 in Antwerpen.

Tekst: fcdekampioenen.com

08/07/2017: De opnames zitten erop


De opnames zitten erop. Het waren zware weken voor de acteurs. Nu kan de monteur alles samenzetten. En wij ……. kijken al uit naar de première!

Tekst: fcdekampioenen.com

07/07/2017: Dag 4 op Stayen


Vandaag werd de allerlaatste scène van de nieuwe film ingeblikt! En ook ik was er weer van de partij. Normaalgezien is dit ook de allerlaatste film van De Kampioenen. Nu is het uitkijken naar de première in december!

Tekst: fcdekampioenen.com

06/07/2017: Dag 3 op Stayen


Vandaag vond de voorlaatste opnamedag plaats van F.C. De Kampioenen Forever.

Tekst: fcdekampioenen.com

05/07/2017: Dag 2 op Stayen


De opnames op Stayen gaan verder…..

Tekst: fcdekampioenen.com

04/07/2017: Dag 1 op Stayen


Vandaag vonden de eerste opnames op Stayen plaats. Wij waren ook aanwezig als figuranten. Het was een geweldige ervaring! Wij laten jullie enkele foto’s zien. Maar willen jullie heel wat dingen zelf laten ontdekken in de bioscoop 😉

  

Tekst: fcdekampioenen.com

03/07/2017: Kampioenen gaan laatste opname week in


Vanaf morgen worden er 4 dagen gefilmd op Stayen. Het stadion van Sint-Truiden. Wij houden jullie verder op de hoogte.

Tekst: fcdekampioenen.com

30/06/2017: Eerste trailer derde film vrijgegeven


Copains,

Geweldig nieuws! De eerste trailer van de derde film kan je nu bekijken op deze pagina! De film is in de zalen vanaf 20 december 2017!

Tekst: fcdekampioenen.com

29/06/2017: F.C. De Kampioenen fandagen


Op 1, 2, 8 en 9 juli vinden de F.C. De Kampioenen fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Op welke attractie wil jij gaan?

Info en tickets: https://goo.gl/4x7ZZ9.

Tekst: Plopsaland De Panne

24/06/2017: Herhalingen starten weer


Nu dat Thuis weer afgelopen is zijn de Kampioenen weer te zien op één! Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.10 uur kan je kijken naar herhalingen te beginnen met reeks 11.

Tekst: fcdekampioenen.com

13/06/2017: Johan Boskamp gaat dan toch niet meespelen in de nieuwe film


Johan Boskamp gaat dan toch niet meedoen in de derde Kampioenenfilm. Nochtans had die toegezegd, maar op het laatste haakte hij af. Wie er dan wel zal opduiken als trainer van de voetbalploeg, die het tegen De Kampioenen moet opnemen, blijft een geheim. De opnames vinden de komende dagen plaats.

Tekst: Het Belang van Limburg

10/06/2017: Fcdekampioenen.com start met Instagram pagina


Hoera! Onze website is sinds vandaag gestart met een fanpagina over De Kampioenen op Instagram! Voor alle foto’s van de opnames van de derde film kan je terecht op fcdekampioenen.fanpagina op Instagram!

Klik hier

Tekst: fcdekampioenen.com

10/05/2017: De opnames zijn nu echt begonnen


De opnames van de derde film zijn nu begonnen! Tot eind mij wordt er in Afrika gefilmd en in juni In België. Locaties zoals Aalst, Eeklo en Sint-Truiden.

Hoe de opnames lopen en foto’s kan je vinden op deze pagina! fcdekampioenen.com/bioscoopfilm/3-for-ever/

Klik hier.

Tekst: fcdekampioenen.com

07/05/2017: De Kampioenen zijn aangekomen


De Kampioenen vertrekken naar Zuid-Afrika en Mumandmelist mag exclusief mee voor ‘De Madammen’. Je kan hun filmavonturen vanaf morgen volgen op Radio 2.

Marijn Devalck vertelde aan De Beiaard dat er onder meer opnames zijn in het Golden Gate National Park. De opnames in Afrika zullen tot 2 juni duren. Achteraf filmen de acteurs nog een maand in België. Hij wist ook te vertellen dat we DDT, Doortje en Goedele niet in Afrika moeten verwachten.

Tekst: fcdekampioenen.com

07/05/2017: De kampioenen gaan naar Afrika


Vandaag nemen de acteurs het vliegtuig richting Johannesburg! Van daaruit vertrekken ze in de namiddag naar de locatie waar de komende maand een deel van de derde film wordt opgenomen.

Het resultaat van hun avonturen zie je vanaf 20 december in de bioscoop!

Tekst: fcdekampioenen.com

28/04/2017: Johan Boskamp gaat meespelen in de derde film


Johan Boskamp gaat meespelen in ‘F.C. De Kampioenen Forever’. In de derde langspeelfilm kruipt het 68-jarige woelwater in de huid van trainer. De Nederlander krijgt de leiding over de ploeg van DDT.

Vanaf 20 december in de bioscoop

Tekst: fcdekampioenen.com

18/04/2017: Figureren in Forever


Voor de opnames van hun derde filmavontuur trekken de Kampioenen begin mei samen met regisseur Jan Verheyen naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. En ze zoeken nog figuranten! Zie jij je als supporter of als ober rondlopen? Dit is je kans!

Schrijf je nu in!

10/04/2017: Budget Derde film


Met een budget van 3 500 000 euro is de derde kampioenenfilm alvast veelbelovend!

Tekst: fcdekampioenen.com

09/04/2017: F.C. De Kampioenen naar Stayen


Jan Verheyen draait begin juli met de volledige crew vier dagen lang de finale van de derde ‘FC De Kampioenen’-film op het veld van STVV. “Wij filmen er onder meer een spectaculaire stunt en zullen dan graag een beroep doen op ettelijke honderden figuranten.” zegt Jan Verheyen in het Belang van Limburg.

Tekst: Het Belang Van Limburg

01/04/2017: Weetje over de film


Jacques Vermeire (DDT) en Machteld Timmermans (Goedele) gaan niet mee naar Zuid-Afrika. Ze komen namelijk niet voor in deze verhaallijn. Ze hebben enkel opnames in België.

Tekst: fcdekampioenen.com

31/03/2017: Marijn Devalck liever niet mee naar Afrika


Voor de derde Kampioenenfilm trekt de cast naar Zuid-Afrika. Daar is Marijn Devalck, Balthazar Boma in F.C. De Kampioenen, minder blij mee.

Hij heeft geen goede herinneringen aan de opnames van de eerste film “Kampioen zijn blijft plezant!”. Toen werd hij tijdens de opnames gestoken door een insect. Door de insectenbeet is hij nog steeds niet de oude.

Gelukkig slaagde de VRT er toch in om hem op andere gedachten te brengen!

23/03/2017: F.C. De Kampioenen fandagen


Op 1, 2, 8 en 9 juli 2017 vinden er opnieuw fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Ben jij ook van de partij?

Info en tickets: https://goo.gl/qIPkqn

Tekst: fcdekampioenen.com

20/03/2017: Het scenario is af


Het scenario is af! Wij kunnen alvast niet wachten!

Tekst: fcdekampioenen.com

11/01/2017: Opnames in Afrika


Jan Verheyen vertrekt vrijdag naar Johannesburg om er locaties te kiezen voor de derde Kampioenenfilm. “De helft van de film draaien we in Zuid-Afrika. Het wordt een serieuze onderneming, want er reizen twaalf acteurs mee.” vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Tekst: Gazet Van Antwerpen

05/01/2017: Einde Warmste week


Eén en producent Skyline Entertainment gaven enkele gastrollen weg in de derde Kampioenenfilm die geregisseerd wordt door Jan Verheyen. Wie een sms’je stuurde kon hierop kans maken. Er werd 4.744 euro ingezameld voor Kom op tegen kanker.

Tekst: fcdekampioenen.com

04/01/2017: F.C. De Kampioenen 3 Forever


De nieuwe werktitel van de derde Kampioenenfilm wordt ‘F.C. De Kampioenen 3: For Ever’.

Vanaf 20 december 2017 in de bioscoop.

Tekst: fcdekampioenen.com

03/01/2017: De Kampioenen doen mee aan De Warmste week


Regisseur Jan Verheyen staat opnieuw aan het roer van de nieuwe F.C. De kampioenen-film. Speciaal voor De Warmste Week geeft hij samen met Eén 5 mensen de kans om samen met Boma, Marcske en co. op de set te staan. En jij kan daar bij zijn.

Wat moet je doen?
Stuur tot en met zondag 18 december een sms met de boodschap “FC De Kampioenen” naar 4342*. Uit de verschillende inzendingen worden er 5 gelukkige winnaars getrokken die samen met de tofste ploeg van het land mag schitteren in hun nieuwe film.

*Een sms kost €1 en gaat integraal naar Kom op tegen kanker.

Tekst: Music for life

02/01/2017: Meer details bekend over de derde Kampioenenfilm


DDT is er in geslaagd om zijn garage uit te bouwen tot de grootste van de streek. Door enkele sponsorperikelen slaagt DDT er echter in om de functie van sponsor en voorzitter op zich te nemen, wat uiteraard de nodige gevolgen met zich meeneemt. Hij stelt een ander team samen waardoor de vaste spelers op de bank komen te zitten. DDT wil De Kampioenen echter nog een kans geven maar dan moeten ze zijn jonge ploeg verslaan. Pol krijgt het schitterende idee om zelf nieuwe spelers te zoeken… in Afrika!

Tekst: fcdekampioenen.com

01/01/2017: De Kampioenenfansite wenst u een prachtig 2017


2016 Heeft ons uitgezwaaid. 2017 Is binnengekomen, het wordt weer een jaar om van te smullen! Met o.a. de derde film van F.C. De Kampioenen en natuurlijk weer een lading nieuwe strips!

Een geweldig jaar toegewenst!!

Tekst: fcdekampioenen.com | Foto: Jubilee General

11/10/2016 FC De Kampioenen 3: De Kampioenen gaan naar Afrika:

14691410_1595202590776242_4886593322463331738_oGroot nieuws! Een titel van de nieuwe film is momenteel ‘De Kampioenen gaan naar Afrika’, maar zeker is wel dat de avonturen van Boma en co zich in de derde film in de franchise gedeeltelijk in Afrika zullen afspelen. “Het scenario is stilaan klaar”, vertelt regisseur Verheyen aan deredactie.be. “Het verhaal telt verschillende plotlijnen. Sommige spelen zich in Vlaanderen af, maar één lijn loopt in Afrika.”
In die verhaallijn volgt de kijker enkele Kampioenen naar een onbestemd land in Centraal-Afrika op zoek naar de Lukaku’s en de Benteke’s van de toekomst om hun ploeg te versterken. “Die scènes ook effectief in een Centraal-Afrikaans land draaien, is om logistieke redenen niet mogelijk. Daarom trekken we naar Zuid-Afrika, meer bepaald naar de provincie Kwazoeloe-Natal. Die komt qua natuur en landschappen het beste overeen met Centraal-Afrika. Bovendien kent Zuid-Afrika een bloeiende filmindustrie met veel internationale producties.”
Hoeveel Kampioenen de trip naar Zuid-Afrika maken, staat nog niet vast. In elk geval zullen het er meer zijn dan in de vorige film toen verschillende scènes in Thailand plaatsvonden. “Een grote meerderheid van de Kampioenen komt mee. We gaan ook vrij lang draaien in Zuid-Afrika, wellicht drie weken.”
De opnames in Zuid-Afrika vinden plaats in mei, die in Vlaanderen komende zomer. De film zelf komt eind 2017 in de zalen.

Radio Hallo heeft nog meer goed nieuws te brengen!
Zowat de hele cast trekt naar Afrika om de ploeg van de ondergang te redden. In het scenario van de prent kwakkelt het ploegje pottenstampers van Balthasar Boma immers meer dan ooit. En in een ultieme poging om nieuw voetbaltalent te vinden vertrekken De Kampioenen naar Afrika om er jonge voetbalparels te gaan scouten en een contract aan te bieden. Dat zal uiteraard niet zonder slag of stoot gebeuren. Zowel DDT als Fernand Costermans zullen de stoorzenders van dienst zijn.
An Swartenbroekx die de rol van Bieke vertolkt fungeert deze maal ook als scenariste. “Het is een heel slim scenario met veel verrassende wendingen” zegt ze in Het Laatste Nieuws. “Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Afrika maar er ontwikkelen zich ook heel wat intriges in het klassieke Kampioenenmilieu.”

Tekst: HLN | Foto: FC De Kampioenen 3

13/06/2016 De Kampioenen supporteren voor de Rode Duivels:

belpolVandaag gaat het EK van start voor de Rode Duivels! Ze nemen het op tegen Italie. De Kampioenen supporteren alvast mee! En jij?

Programma:

Belgie-Italie

Belgie- Ierland

Zweden-Belgie

Gouden plaat voor dubbelalbum FC De Kampioenen:

De tweede film van FC De Kampioenen ‘Jubilee General’ trok al meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop en ook het dubbelalbum dat werd uitgebracht doet het uitstekend met meer dan 10.000 exemplaren. Op het album de Jubilee General Feestmix feat. DJ Marc en alle favoriete kampioenenhits.

Vandaag kwamen Balthasar Boma (Marijn Devalck), Marc Vertongen (Herman Verbruggen) en regisseur Jan Verheyen naar het FC De Kampioenen café in Plopsaland om de gouden plaat in ontvangst te nemen.

Tekst: FWT | Foto: FWT

28/04/2016 Jubilee general is niet meer in de bioscoop:

De tweede film van FC De Kampioenen kan je vanaf vandaag niet meer in de bioscoop gaan bekijken! Maar geen paniek, je kan de DVD gaan kopen! De film lokte 678.065 bezoekers naar de bioscoop. Ondanks het slechtere weer en de terreurdreiging is dat toch een mooi cijfer!

04/03/2016 DVD Jubilee General NU te koop:

De DVD van de tweede film is nu overal te koop! Ook nu in de winkel:

FC De Kampioenen CD Jubilee General

FC De Kampioenen Boek: Het verhaal van de film

FC De Kampioenen Boek: 25 jaar FCK

19/01/2016 DDT & Oscar doen weer mee:

Goed nieuws voor de fans van Oscar en DDT. Jan Veheyen heeft bevestigd dat de twee terug te zien zullen zijn in de derde Kampioenenfilm.

Verder zal er ook weer in het buitenland gefilmd worden maar meer dan dit wil de regisseur nog niet kwijt.

De derde Kampioenenfilm is vanaf 20 december 2017 te zien in de bioscoop.

Tekst: Facebook.com/FCDeKampioenenFilm

17/01/2016 Het Gala van de Gouden K 2015:

12473837_577624085719444_5581570685357315657_oJubilee General heeft zonet de Gouden K gewonnen voor beste film van 2015. Daar drinken wij eentje op, mijn gedacht!

De kampioenen wonnen in 2013 dezelfde prijs op Ketnet met Kampioen zijn blijft plezant.

Tekst: fcdekampioenen.com | Foto: Ketnet

13/01/2016 The Championettes in Tegen de sterren op:

12493817_1159710577387265_8656961486340479544_oOok De Championettes blijven niet gespaard in Tegen De Sterren Op.

Vanavond op VTM.

Foto: VTM

10/01/2016 “De kampioenen” surfen voort op succes en maken derde film:

Er komt een derde film van “F.C. De Kampioenen”. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws is ook bevestigd aan onze redactie. Eind volgend jaar zou hij te zien moeten zijn in de zalen.

Hoewel vijf jaar geleden de reeks “F.C. De Kampioenen” afscheid nam van het televisiepubliek, lijkt op de succesformule geen halt te staan. De herhalingen halen nog steeds prima kijkcijfers en ook de films doen het meer dan behoorlijk.

Zo had de eerste film – “Kampioen zijn blijft plezant” – meer dan 750.000 bezoekers in de bioscopen. Naar “Jubilee General” – die in de herfstvakantie van dit jaar uitkwam – gingen tot nog toe al meer dan 600.000 mensen kijken.

De vraag of er een derde zou komen, kon dus niet uitblijven. Enkele dagen geleden zaten de acteurs nog samen met regisseur Jan Verheyen om een eventueel vervolg te bespreken.

De kogel is nu door de kerk: dat vervolg komt er. De opnames starten in mei volgend jaar, opnieuw in het buitenland. Net als bij de vorige film neemt ook nu Verheyen de regie in handen. Over de verhaallijn is nog niets bekend. De film zou op 20 december 2017 in de zalen te zien moeten zijn.

Tekst: Deredactie.be

07/01/2016 Geheime vergadering rond derde Kampioenenfilm:

0982b234-b4a1-11e5-9931-0552f387cd7b_web_scale_0-05_0-05__Op een geheime locatie in het Antwerpse zijn de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’ gisteren samengekomen voor een nieuwjaarsreceptie. Niet alleen voor een hapje en een drankje, maar ook om in het geheim te vergaderen over een derde film. Daar leek veel animo voor, vooral nadat de ­acteurs te horen kregen dat de kaap van 650.000 bezoekers ­intussen gerond is voor tweede langspeler ‘Jubilee General’.

Actrice en scenariste An ‘Bieke’ Swartenbroekx kan nu samen met enkele coscenaristen rustig werken aan het script voor de derde ­Kampioenenfilm. “Er moest eerst een goed idee zijn waarin alle acteurs zich kunnen ­vinden, maar ik denk dat we een leuke insteek hebben”, verklapte ze eerder al.

Die mysterieuze derde film komt er pas in 2017, want ­regisseur Jan Verheyen heeft dit jaar andere katten te ­geselen. “De verbouwingen aan mijn door een wervelwind vernielde huis zijn bijna achter de rug”, zegt Verheyen.

“Ik kan me dus de komende maanden concentreren op het schrijven van het scenario van Het Tweede Gelaat, de derde Jef Geeraertsverfilming met opnieuw Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrol. Daarmee maken we de trilogie rond.”

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: DBA

07/01/2016 De Kampioenen verpulveren record best bekeken film op tv:

8904_3_fc-de-kampioenen-10Het record van de best bekeken speelfilm op televisie, dat ruim een week geleden fors scherper werd gesteld door Marina van Stijn Coninx, is dan toch verbroken. De nieuwe recordhouder is Kampioen Zijn Blijft Plezant, de eerste FC De Kampioenenfilm die op 27 december werd uitgezonden.

Het is met de uitgestelde kijkers dat de komische film het verschil heeft gemaakt. Live deed Marina (1,4 miljoen) beter dan de Kampioenen (1,36 miljoen). Maar Kampioen Zijn Blijft Plezant werd opmerkelijk veel opgenomen om later te bekijken.

De definitieve score is 1.583.000. Daarmee is de film in extremis nog het zevende best bekeken programma van 2015. De teller van Marina bleef inclusief uitgesteld kijken hangen op 1.479.000.

Tekst: Deredactie.be | Foto: Kampioen zijn blijft plezant

04/08/2015 ‘Carmen’ poetst liever diervriendelijk:

cc737bb8-3a1a-11e5-85ef-f3553703487c_web_scale_0.0289352_0.0289352__

Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft een opvallende nieuwe ambassadrice: actrice Loes Van den Heuvel. De nieuwe campagne richt zich dan ook tegen dierproeven voor schoonmaakmiddelen. En daar weet haar personage Carmen, ’s lands populairste poetsvrouw, alles van.

‘Te weinig mensen beseffen dat elk jaar duizend dieren gedood worden zodat wij onze ruiten kunnen kuisen’, zegt Loes Van den Heuvel, die veel dieren heeft thuis. ‘Maar meer dan alleen sensibiliseren, ijveren we voor een aanpassing van de wet. Voor cosmetica zijn dierproeven al twee jaar verboden. Dat verbod moet worden uitgebreid naar schoonmaakmiddelen en wasproducten. Er zijn alternatieven genoeg om die op een andere manier te testen.’

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: jh

 22/07/2015 Dieven stelen laptop met alle opnames van ‘Kampioenen’-film:

13509112_542483335954596_349390253041275495_n

Het was maandagnacht even spannend voor de makers van de nieuwe FC De Kampioenen-film. Bij Jan Goossen, de monteur van de film, werd de laptop gestolen waarop hij Jubilee Général aan het samenstellen is. ‘Gelukkig werd mijn computer na een achtervolging door de politie teruggevonden en is de film veilig.’

Regisseur Jan Verheyen heeft de opnamen van de tweede film van FC De Kampioenen achter de rug en momenteel is Jan Goossen bezig met de montage. ‘Ik doe dat thuis op mijn laptop’, aldus Goossen die ook de baas is van Grid, een Gents bedrijf dat aan animatiefilms zoals De Beestenboot en Asterix werkt

In de nacht van maandag op dinsdag kreeg Goossen inbrekers over de vloer. ‘Ze namen mijn autosleutels en de laptop mee waarop ik Jubilee Général aan het monteren ben. Gelukkig was mijn computer beveiligd met een paswoord en kon ik hem meteen van op afstand blokkeren, zodat de film nooit in gevaar kwam. Veel konden de dieven sowieso niet aanvangen met de laptop, omdat ze nog extra programma’s nodig hadden om aan de filmbeelden te raken. De beelden staan trouwens op een aparte schijf die ik niet samen met mijn laptop bewaar.’

Opgelucht

Toch is Goossen opgelucht dat hij zijn laptop ondertussen terug heeft. ‘Het zou bijzonder vervelend zijn geweest om mijn werkinstrument kwijt te zijn, vooral omdat ik tegen een ­behoorlijk strakke deadline zit te werken. De release van de film is immers met zeven weken vervroegd naar 28 oktober.’

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: FC De Kampioenen

16/07/2015 Limburgse brouwerij lanceert De Dagschotel uit FC De Kampioenen:

Bocholt – De Bocholtse brouwerij Martens lanceert volgende week een nieuw bier, gelinkt aan FC De Kampioenen. De nieuwe drank krijgt de toepasselijke naam De Dagschotel. Via een app kan je de personages op het flesje zelfs tot leven wekken. Eind deze week draait regisseur Jan Verheyen de laatste scènes van de film FC De Kampioenen – Jubilé général, die op 28 oktober in de zalen verschijnt.

Elke Kampioen brengt vervolgens een boodschap en maant u aan om naar de website van het Kampioenenbier te surfen. Daar kan je prijzen winnen: van meet-and-greets met de cast op de première tot een knalgele Fiat 500, de hoofdprijs. Door twee flesjes gelijktijdig voor de camera te houden, kan je zelfs een gesprek creëren tussen pakweg Xavier en Carmen.

Tekst: Het Nieuwsblad | Video: TVL

 03/07/2015 Marc Coucke leeft zich uit in bordeel:

KDS_FCDeKampioenen_12Hij is de jongste tijd zo alomtegenwoordig als de herhalingen van ‘FC De Kampioenen’, dus het heet geen verrassing dat Marc Coucke ook een rolletje heeft in de tweede langspeelfilm van Vlaanderens populairste voetbalploeg. Gisteren mocht de zakenman/schlagerzanger zijn scène inblikken in nachtclub De Princesse in het West-Vlaamse Koekelare, dat als decor fungeert voor de populaire bar De Pussycat uit de tv-serie. Zijn opdracht: een spelletje pokeren met DDT, aangemoedigd door vrouwelijk schoon.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: Kurt DESPLENTER

 26/06/2015 Film FC De Kampioenen palmt broederschool in:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Sint-Niklaas – Regisseur Jan Verheyen nam donderdag in de Broederschool in Sint-Niklaas vier scènes op voor de nieuwe film van FC De Kampioenen. Hij bracht onder meer DDT, Pol en Doortje mee naar de set.

De politie van Sint-Niklaas was op voorhand verwittigd dat er donderdag een hele ‘Kampioenenkaravaan’ de stad zou binnenrollen. En daar bleek geen woord van gelogen. Vier grote trailers vol decorstukken, belichting en opnamemateriaal draaiden ’s ochtends het Kroonmolenplein op. Van daaruit werden de vrachtwagens op de speelplaats van de Broederschool geloodst. Kort daarna arriveerde ook de volledige crew van de populaire Vlaamse televisiereeks. Tientallen acteurs, technici, figuranten en cateraars palmden een hele vleugel van de school in.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: FC De Kampioenen 2 – Jubilee General – officieel

23/06/2015 VIDEO Kleine overrompeling op set voetbalveld FC De Kampioenen:

Rumst – Op het voetbalveldje in de wijk Predikherenvelden in Reet zijn de opnames voor de nieuwe film van FC De Kampioenen volop aan de gang. Dinsdag mochten de buurtbewoners uitzonderlijk een kijkje komen nemen op de set. Meer dan 400 mensen gingen in op de uitnodiging en konden de acteurs van dicht bij in actie zien. En tussen die acteurs liepen een paar oude bekenden…

Tekst: ATV | Video: ATV

19/06/2015 Carry Goossens zag af tijdens opnames van ‘F.C. De Kampioenen’:

KnipselCarry Goossens was in Thailand voor de opnames van de tweede film van F.C. De Kampioenen. Die opnames verliepen niet zonder slag of stoot.
Carry kruipt terug in de huid van Oscar Crucke. Die zit in Thailand bij een sekte. “In Thailand was het bloedheet en vochtig. Dat gewaad schuurde tegen mijn lichaam, waardoor ik na twee dagen vol uitslag stond. Reken daarbij een fameuze jetlag en je weet dat het een hels avontuur was. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan”, aldus ‘Oscar’ in Het Belang van Limburg.
Afscheid in schoonheid
Hij wil zijn personage in deze film in schoonheid afscheid laten nemen. “Ik was de eerste die overstapte naar VTM. Toen was je in dat geval nog echt de vijand. Ik had ook niks te zeggen over hoe Oscar uit het verhaal werd geschreven. Hij werd weggetoverd door Xavier (een rol van Johny Voners, red.), wat compleet van de pot gerukt was. Nu kan ik Oscar in schoonheid laten eindigen.”

Tekst: Story | Foto: VRT

19/06/2015 FOTO’S: Zo gaat het er aan toe op de filmset van F.C. De Kampioenen:

De opnames voor de tweede film van F.C. De Kampioenen zijn volop bezig. Story ging een kijkje nemen achter de schermen. Het ging er vrolijk aan toe.
De oude kantine werd helemaal nagebouwd en ook de terugkeer van Jacques Vermeire als DDT valt natuurlijk op.
Bekijk in onderstaande fotospecial hoe het eraan toe gaat bij de opnames van F.C. De Kampioenen – Jubilee Général.

 733_detail   20150620_084817000_iOS   20150620_084821000_iOS 20150620_084825000_iOS   20150620_084829000_iOS   20150620_084834000_iOS 20150620_084837000_iOS   20150620_084842000_iOS   20150620_084845000_iOS 20150620_084852000_iOS   20150620_084856000_iOS

Tekst: Story | Foto: Story

11/06/2015 VIDEO Worstenfabriek van Balthazar Boma voor het eerst in beeld:

Berlare – In Overmere lopen deze week de opnames van de nieuwe FC De Kampioenen-film ‘Jubilée Generale’. Voor het eerst krijgen we de worstenfabriek van het personage Balthazar Boma te zien. En de ideale locatie daarvoor vond regisseur Jan Verheyen in Overmere.

Tekst: TV OOST | Video: TV OOST

04/06/2015 ‘DDT’ geniet: ‘Precies Hollywood’:

ddtJacques Vermeire kruipt weer in de huid van DDT. De opnames zijn bezig en de populaire garagehouder geniet van zijn terugkeer in ‘F.C. De Kampioenen 2’.
“Ik heb na mijn afscheid wel even mogen meespelen in de feestreeks van de Kampioenen, maar dat was eigenlijk even van het aperitief proeven en dan naar huis moeten. Nu is het een comeback in volle glorie, vind ik. Ja, echt of ik hier altijd ben bijgeweest. Onze kleedkamers zijn aan het voetbalterrein, net zoals dat heel vroeger was als we buitenopnames maakten”, aldus Vermeire in Het Laatste Nieuws.
“Marijn Devalck en ik lachen weer als vanouds. Het loopt ook allemaal uitstekend. Ik voel me perfect op mijn gemak hier, ben compleet ontspannen. Ik heb tijd, heb mijn agenda ook volledig onder controle. Vroeger was het altijd een zottenkot, als een gek van hier naar daar spurten.”
“Als je hier toekomt en je ziet al die drukte en bezigheid. Ge-wel-dig. Precies Hollywood. Dat circus heeft toch iets magisch. Veel toeters en bellen. Maar, er wordt ongelooflijk hard en efficiënt gewerkt.”

Tekst: Story | Foto: VRT

20/05/2015 Dit is de populairste figurant van het land:

ceec1eb6-fe58-11e4-a2f5-de6ab3fcc0a7_originalBerlaar – Rudy Nuyens, de Berlaarse figurant bij FC De Kampioenen, heeft een eigen fanclub. De voorbije dagen meldden plots meer dan drieduizend fans zich op het internet. Vreemd en Rudy zelf begrijpt er ook niets van.

Na jaren pintjes drinken in het café van Pascaleke en slechte passes geven op het veld van FC De Kampioenen heeft Rudy Nuyens plots een trouwe schare fans. ‘Ik kreeg een berichtje van mijn dochter dat er een Facebookpagina over mij was opgericht. Op enkele dagen tijd hadden zich blijkbaar drieduizend mensen aangemeld als fan. De pagina bleek al twee jaar te bestaan, maar zonder echt succes. De voorbije dagen ging het plots heel snel. Op één dag ging de teller plots van 1400 naar ongeveer 3000. Ik begrijp er niets van’, lacht Nuyens.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: jodw

11/05/2015 Eerste scène nieuwe Kampioenenfilm ingeblikt:

thZondagmiddag is de eerste scène van de nieuwe Kampioenenfilm, F.C. De Kampioenen, Jubilee Génèrale, ingeblikt in Thailand. Acteurs Herman Verbruggen en Johny Voners, die de rollen van Marcske en Xavier spelen, mochten meteen na hun landing in Thailand aan de slag.
De eerste opnamedag kon al op hoge temperaturen rekenen. Het was maar liefst rond de 40 graden in Thailand toen de camera’s begonnen te draaien.
“In de eerste scène zien we hoe Marcske en Xavier op weg zijn naar de tempel waar Oscar Crucke vertoeft”, vertelt regisseur Jan Verheyen. Carry Goossens, die zich voor de opnames kaal moest scheren, komt vandaag in actie en vliegt woensdag al terug naar België waar hij aan de slag moet voor de nieuwe opnames van de VTM-reeksDe Zonen van Van As.

Tekst: Story | Foto: Nieuwsblad.be

11/05/2015 ’Oscar’ maakt na 21 jaar comeback in FC De Kampioenen-film:

df6b3ff2-f7a4-11e4-bb2d-1f36131daf7c_web_scale_0.1614639_0.1614639__“Nooit gedacht dat ik ooit nog de rol van Oscar zou spelen en zeker niet in een hitte van veertig graden.” Carry Goossens (62) kon het gisteren zelf nauwelijks geloven: het ‘FC De Kampioenen’-avontuur begint voor hem gewoon opnieuw. Vandaag begint hij samen met Johny Voners en Herman Verbruggen in Thailand aan de eerste opnames van ‘Jubilee General’, de nieuwe Kampioenenfilm.

Meer dan 21 jaar geleden ruilde Carry Goossens de openbare omroep voor VTM. Tegelijk stapte hij uit de populaire VRT-reeks FC De Kampioenen én uit het trainingspak van Oscar Crucke, trainer van Vlaanderens bekendste caféploeg en pantoffelheld van Pascalleke, zijn vrouw. “Het is haast niet te geloven, maar ze hadden die blauwe training nog ergens hangen bij de VRT. Je zou denken dat ze die ondertussen hergebruikt zouden hebben, maar niet dus. Hij is op mij blijven wachten. Ik heb hem vorige maandag opnieuw gepast en hij zit nog altijd als gegoten’, zegt Goossens niet zonder enige trots.

Of hij in trainingspak meteen al op de Thaise set zal verschijnen, is nog de vraag. De opnamen van de verhaallijn waarin Marcske en Xavier de spoorloos gewaande Oscar terughalen uit een Oosterse sekte worden immers een ziedende hete bedoening. Veel warmer dan dit wordt het niet in de streek rond Ratchaburi, een slaperige stad op zo’n twee uur rijden van Bangkok.

“Hitte is niet aan mij besteed. Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar het is de tweede keer in mijn leven dat ik me gepakt voelde door de warmte bij het buitenkomen uit het vliegtuig. In Cuba overkwam me dat ook een keer, maar voorts reis ik vooral naar koele streken. Het wordt puffen en smeren op de set.” (Wrijft over z’n kale hoofd)

Goossens zegt het evenwel met een brede glimlach want hij heeft duidelijk zin in een nieuw rondje Kampioen. ‘Dit hield ik gewoon niet voor mogelijk. Wat een unieke kans terug te mogen keren naar zo’n heerlijk personage. Het is wel passen en meten geweest om het in mijn schema te krijgen. In totaal wordt er tot en met zaterdag in Thailand gedraaid, maar ik vertrek alweer woensdagavond. Snel nog even een paar souvenirs voor mijn vrouw kopen in Bangkok en dan het vliegtuig op zodat ik donderdag weer thuis ben. Ik moet meteen met de opnamen van een nieuwe seizoen ‘Zonen van Van As’ beginnen.’

Regisseur Jan Verheyen moet er dus vaart achter zetten en daarom werd er zelfs zondagavond, op een moment dat de acteurs amper waren bekomen van een ruim elf uur lange vliegreis, al een korte scène gedraaid. Eentje zonder Carry Goossens, maar met Johny Voners en Herman Verbruggen. ‘Om er alvast onze tanden in te zetten en te proeven hoe het smaakt’, aldus Verbruggen. Naar meer, als u het ons vraagt.

Tekst: HBVL | Foto: HBVL

06/05/2015 DDT krijgt handlanger in nieuwe ‘FC De Kampioenen’-film:

a230c5ac-f368-11e4-9e10-7c28f72ec55a_web_scale_0.528169_0.528169__Sven De Ridder (40) gaat in FC De Kampioenen – Jubilee General de handlanger van Jacques ‘DDT’ Vermeire spelen. Daarmee is de hoofdcast rond. Niets te vroeg, want vrijdag vertrekt regisseur Jan Verheyen naar Thailand voor de eerste draaidagen. ‘Ik heb daar geen scènes, want mijn personage is een vies ventje dat DDT in een Vlaamse gevangenis heeft leren kennen’, zegt De Ridder.

Geen acteur die de jongste maanden zo alomtegenwoordig was als Sven De Ridder. Nu zet hij de kers op de taart met een mooie rol in de tweede FC De Kampioenen-film. De Ridder gaat ‘De Witten’ spelen, geen hoofdrol want die zijn uiteraard voor de acteurs die ook in de tv-serie te zien waren, maar toch de laatste grote rol. Jan Verheyen is van plan de toeschouwers nog te verrassen met enkele cameo’s, piepkleine gastrolletjes die naar opvallend bekend volk zullen gaan, maar De Witten is het laatste personage ‘waar behoorlijk wat vlees aan zit’, zoals De Ridder het formuleert. ‘Ik speel een louche figuur die DDT in de gevangenis heeft ontmoet. Wanneer DDT wordt vrijgelaten en een plan smeedt om Boma en De Kampioenen hun café en voetbalveld afhandig te maken, krijgt hij daarbij de hulp van De Witten.’

Grote fan

Voor Sven De Ridder kwam het telefoontje van Verheyen als een geschenk uit de hemel. ‘Toen Jan mij vroeg of ik interesse had, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik hoefde niet eens te weten wat ik zou moeten spelen. Ik volg FC De Kampioenen sinds jaar en dag en zelfs nu zijn ze nog zeer aanwezig. Dat heb ik te danken aan mijn zoon, die een ontzettend grote fan is en haast dagelijks naar de dvd’s of afleveringen op YouTube zit te kijken. Vaak kijk ik dan met een half oog mee en wat me dan telkens weer opvalt, is hoe veel acteurs in die twintig jaar gastrolletjes hebben gespeeld.’

Zélfs Sven De Ridder. ‘Eén keer heb ik meegespeeld. Vele jaren geleden was ik in één aflevering het vriendje van Doortje.’

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: VRT

02/05/2015 FC De Kampioenencafé geopend door de vrouwelijke cast:

c8446fbb-307b-4da9-8526-8dfefd91c7d4_originalDE PANNE – Met een regen van voetballen en geflankeerd door Bieke en Doortje opende cafébazin Pascalleke vrijdag de deur van het FC De Kampioenencafé in Plopsaland De Panne.

Het FC De Kampioenencafé op het Dorpsplein in Plopsaland bestaat niet alleen uit het café zelf maar ook uit de Pussy Cat, de dubieuze bar waar Boma goed thuis was en het atelier van brocanteur Fernand Costermans (Jaak Van Assche).

CEO van de Plopsalandparken Steve Van den Kerkhof had het decor zien staan op de tentoonstelling Lang Leve de TV in Gent en was meteen verkocht. ‘Dit is het originele decor van de reeks. Het werd gedemonteerd en weer opgetimmerd voor de eerste kampioenenfilm. Kenners beweren dat er enkele kleine verschillen zijn tussen het decor uit de serie en dat van de film’, zegt Van den Kerkhof.

Ann Tuts (Doortje), Danni Heylen (Pascalleke) en An Swartenbroekx (Bieke) kregen als verrassing ook nog een ster op de Walk of Fame van Plopsaland. Of Plopsaland nu ook KVV Coxyde – die andere echte kampioen in derde nationale – zal sponsoren, zoals de geruchten het willen? ‘Wij steunen veel ploegen uit de regio, maar je zal ons niet op voetbalshirts zien staan. Plopsaland wil daarin neutraal blijven’, zegt Van den Kerkhof.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: mma

14/02/2015 Jacques Vermeire had relatie met An ‘Bieke’ Swartenbroekx:

6deb44ea-b432-11e4-b74b-14096a9568e8_web_scale_0.0664894_0.0664894__Over het liefdesleven van Jacques Vermeire is al veel geschreven. Maar dat de acteur en komiek een relatie heeft gehad met An Swartenbroekx, beter bekend als Bieke uit FC de Kampioenen, is een goed bewaard geheim.

Maar één aspect van het liefdesleven van Jacques Vermeire is voor het grote publiek lang geheim gebleven. Maar wisten vrienden en familie natuurlijk wel dat hij een relatie begon met An ‘Bieke’ Swartenbroekx. ‘Ook al was An 18 jaar jonger dan ik, we zijn twee jaar een koppel geweest’, zegt Vermeire in Het Laatste Nieuws. ‘We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we geloofden in een toekomst samen. Tot het niet meer ging. (…) We hebben echt geprobeerd, maar onze relatie was gedoemd te mislukken: werk en privé liepen te veel door mekaar.’

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: Daniel Geeraerts

30/01/2015 Zo doet ‘Marcske’ het bij Komen Eten: ‘De pot op!’:

75653-herman-verbruggen-nieuwe-stem-van-komen-eten-1045949Herman Verbruggen, Marcske uit FC De Kampioenen, zal maandag voor het eerst te horen zijn als nieuwe stem in Komen Eten. En dat doet hij met verve: ‘Dat moppeke met dat vuur, ik weet toch zo niet hoor…’

Komen Eten, maandag 2 februari op Vier

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: VIER

19/01/2015 Te koop: originele bus uit “F.C. De Kampioenen”-film:

132573983Verzamelaars van memorabilia van “F.C. De Kampioenen” kunnen momenteel een uniek item aan hun collectie toevoegen: op de zoekertjessite 2dehands.be staat de originele bus uit “Kampioen zijn blijft plezant” te koop.

Wie de “Kampioenen”-film “Kampioen zijn blijft plezant” heeft gezien, kent ‘m vast en zeker: de krakkemikkige bus waarmee Fernand Balthazar Boma en Co naar het zuiden van Frankrijk rijdt.

Diezelfde bus staat sinds kort “in zeer goede staat” te koop op 2dehands.be. Het vehikel rolde in 1997 van de band en heeft ruim 300.000 kilometer op de teller. “Het was een witte schoolbus die wat is bijgewerkt”, staat te lezen. “Technisch in orde, originele zetels en een oerdegelijke motor”, belooft de verkoper nog.

De prijs is overeen te komen. Bieden kan wel pas vanaf 7.500 euro. Volgens de verkoper kan de bus nog perfect dienen als reclamevoertuig, camper of personenbus. Eenmaal, andermaal…

Tekst: Deredactie.be | Foto: Tweedehands.be

13/01/2015 The Championettes maken comeback na 20 jaar:

C

Het ziet ernaar uit dat The Championettes na meer dan twintig jaar een comeback maken. Het groepje waarmee Danni Heylen, Loes Van den Heuvel, An Swartenbroekx en Ann Tuts in 1993 voor het eerst optraden in De Droomfabriek, krijgt een tweede leven in het kader van de nieuwe Kampioenen-film.

Regisseur Jan Verheyen bevestigt dat Jan Leyers aan een nieuw nummer werkt voor het groepje dat destijds als een grap ontstond, maar uiteindelijk flink wat succes oogstte. De Kampioenen-actrices toerden met The Championettes heel Vlaanderen rond en stonden verschillende keren in de hitparade. Leyers produceerde ook de eerst plaatjes van The Championettes en zowel op de singles Elke Keer Opnieuw, In the Army, Medley en Go Latin als op het album van de groep speelde hij gitaar.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: The Championettes

04/12/2014 Tweede ‘F.C. De Kampioenen’-film komt er op 16 december 2015:

Het is nu écht zeker, de tweede F.C. De Kampioenen-film komt er nu de VRT haar akkoord gegeven heeft. “Het wordt een enorm spektakel waarin we Oscar Crucke, de rol van Carry Goossens,en Dimitri De Tremmerie, de rol van Jacques Vermeire, op een originele manier zullen introduceren”, vertelt producent Eric Wirix.
In de film zal te zien zijn hoe DDT de gevangenis mag verlaten en opnieuw de strijd aangaat met de Kampioenen, maar ook hoe Oscar wordt teruggevonden nadat hij op mysterieuze wijze uit de reeks is verdwenen. Als de schrijvers mogen kiezen, wordt die opgevist in India, waar hij zich heeft aangesloten bij een sekte. Er moet echter productioneel nog bekeken worden of dat haalbaar is. De opnames gaan in juni van start en de film wordt 16 december 2015 in de zalen verwacht.

Tekst: Story

30/10/2014 ‘Neroke’ uit FC De Kampioenen naar de hondenhemel:

1128770c-5ffd-11e4-8397-07cdfff21834_web_scale_0.0714286_0.0714286__De op Samson na bekendste hond uit de Vlaamse televisiewereld in niet meer. ‘Neroke’, de Yorkshire die tussen 2004 en 2010 de trouwe viervoeter was van Carmen uit ‘FC De Kampioenen’, is op 18 oktober overleden. Dat melden haar baasjes Alfons D‘Hollander (77) en zijn echtgenote Hilda Tourné (77) uit Meise in Het Nieuwsblad.

Lily was van 2004 tot 2010 in ‘FC De Kampioenen’ te zien aan de zijde van Carmen. In de film acteerde ze niet meer mee, “omdat de opnames in het buitenland te vermoeiend waren”.

Lily werd 15,5 jaar. Ze laat een zusje na, Beau.

Tekst: GVA | Foto: VRT

08/10/2014 Jan Verheyen zal tweede ‘Kampioenen’-film regisseren:

Jan_Verheyen“Er komt zo goed als zeker een tweede Kampioenenfilm en Jan Verheyen zal die regisseren.” Dat heeft producent Skyline aan onze redactie bevestigd. Als alles volgens plan verloopt, vinden de opnames volgende zomer plaats. In december 2015 moet de film in de zalen komen.

“Ik kan bevestigen dat Jan Verheyen heeft toegezegd om de tweede Kampioenenfilm te regisseren”, vertelt Eric Wirix van productiehuis Skyline. “Het is zo goed als zeker dat de film er ook echt komt. Bij film is het vaak een kwestie van de kip of het ei. Om een project erdoor te krijgen, moeten we vaak al op voorhand een regisseur en de acteurs aan boord hebben.”

Die laatsten tekenen alvast present. “Alle acteurs uit de eerste Kampioenenfilm hebben toegezegd om ook in de tweede film mee te spelen. Het verhaal ligt al klaar, maar een eigenlijk scenario is er nog niet.”

“We hopen de film in de zomer van 2015 te draaien. In december volgend jaar moet hij in de zalen komen. Nu moeten we de financiering rond krijgen. Ook met de VRT moeten we nog onderhandelen, want de openbare omroep is de eigenaar van de serie “F.C. de kampioenen”. We hebben de toestemming om de film te draaien, maar moeten het nog eens worden over de inhoudelijke en zakelijke aspecten.”

De eerste Kampioenenfilm, “Kampioen zijn blijft plezant”, was eveneens in handen van Skyline. De film kwam eind vorig jaar in de zalen en was een groot succes. Slechts 18 dagen na de release waren al 500.000 mensen naar de bioscoop getrokken.

Tekst: Deredactie.be | Foto: Q Music

01/09/2014 Opnames tweede Kampioenenfilm gepland voor zomer 2015:

groep_cast02

Nadat vorige week bekend was geraakt dat er plannen zijn voor een tweede FC De Kampioenen-film, lijkt niets het project nog in de weg te staan. “De VRT heeft groen licht gegeven en alle acteurs hebben toegezegd. Volgende zomer willen we draaien”, zegt Herman ‘Marcske’ Verbruggen.

Vorige week kon u in deze krant lezen dat er plannen voor een tweede FC De Kampioenen-film op tafel liggen. Regisseur en producent Erik Wirix bevestigde het nieuws toen na maanden speculatie, al kwam het niet als een verrassing. ‘Kampioen zijn blijft plezant’, de eerste langspeelfilm, tekende in december vorig jaar voor het beste openingsweekend ooit voor een Belgische film en kon midden februari afkloppen op 750.000 bioscoopbezoekers.

Tekst: GVA | Foto: VRT

20/03/2014 Ben ‘Pol De Tremmerie’ Rottiers op Antwerpse Kamerlijst PVDA+:

a6ec5cda-b01d-11e3-a570-b1347917a4b5_web_scale_0.4394531_0.4394531__Acteur Ben Rottiers – vooral bekend als ‘Pol van FC De kampioenen’ – komt op 25 mei op voor PVDA+ in Antwerpen. Hij krijgt de achtste plaats op de Kamerlijst, meldt de partij donderdag. In 2012 riep Rottiers samen met een reeks collega’s al eens op tot een stem voor de radicaal linkse partij.

3478690183“F.C. De Kampioenen zit vol seksuele toespelingen”, zei Bart Degryse van Sensoa naar aanleiding van een onderzoek naar jongeren en porno. Acteur Marijn Devalck, die jarenlang in de huid kroop van Boma, reageert hevig op die uitspraak. “Dit maakt me niet kwaad, maar wel verontwaardigd. We hebben altijd een fatsoenlijk familieprogramma gemaakt geschikt voor alle leeftijden.”

“Vreemd dat niemand zich vragen stelt bij de seksuele opmerkingen in “F.C. De Kampioenen””, zei Bart Degryse van Sensoa. Devalck stuurde als reactie hierop een verontwaardigde lezersbrief naar Het Laatste Nieuws. “Ik heb hevig gereageerd, omdat ik die uitspraken over de reeks straf en ongepast vond. Ik kon oprecht niet begrijpen waarom iemand de vergelijking met porno zou maken”, vertelt de acteur aan onze redactie.

Degryse maakte onder meer het verwijt dat het personage Boma in “F.C. De Kampioenen” continu over hoeren praat. “Over alle seizoenen heen heb ik dat woord nooit uitgesproken”, zegt Devalck die Boma vertolkte. “We wilden in alle opzichten een fatsoenlijke reeks maken, ook wat betreft taalgebruik. We hebben er bijvoorbeeld altijd op gelet om niet te vloeken en geen plat dialect te gebruiken. Ook kusscènes waren altijd gespeeld, en niet zoals je dat tegenwoordig ziet in hedendaagse series”, aldus Devalck.

“Nooit vrouwen als object voorgesteld”

De tweede opmerking van Sensoa ging over het personage Carmen, die er continu “wulps en schaars gekleed bijliep”. “Carmen had inderdaad een stereotiepe outfit”, zegt Devalck daarover. “Loes (Van den Heuvel, de actrice die Carmen speelde, nvdr) heeft die kant van haar personage ook uitvergroot en uitgespeeld, maar dat deden we eigenlijk allemaal. Dat maakte de personages ook zo populair. Markske sprak om die reden heel wat kinderen aan.”

Devalck zegt dat de reeks zelfs enkele stereotiepe beelden wilde bijstellen. “We wilden net afrekenen met mannen die denken dat ze vrouwen als objecten kunnen behandelen. Boma kickte misschien wel op Carmen, maar werd keer op keer afgeblokt of terechtgewezen.”

Ondanks zijn hevige reactie is Devalck niet kwaad op Sensoa, enkel verontwaardigd. “Excuses zijn dus niet nodig want dit is een faits divers. Misschien is die man geen fan van ons programma en heeft hij het eigenlijk nooit bekeken, en dat is dan zijn goed recht.”


recordopkomst-in-cinema-dankzij-vlaamse-films_100_1000x0Vier op de tien bioscoopbezoekers kiezen deze kerstvakantie voor een Vlaamse film. Dankzij het ongeziene succes van de films van eigen bodem tekenen de bioscopen in Vlaanderen deze kerstvakantie voor recordcijfers. Met als absolute uitschieter de komedie ‘Kampioen zijn blijft plezant’.

Sterke buitenlandse kaskrakers (The Hobbit, The Hunger Games, Frozen) en een ideaal bioscoopweer zijn belangrijke factoren om de uitverkochte zalen te helpen verklaren. Maar nog belangrijker is het succes van de Vlaamse film.

“Die staat deze kerstvakantie gemakkelijk voor 40 procent van alle verkochte tickets”, zegt Carl Lenaerts van Kinepolis. Dat is een ongezien hoog aantal.

De films ‘Marina’ en ‘Het Vonnis’ scoren zeer goed, maar ‘Kampioen zijn blijft plezant’ steekt er bovenuit. De film van FC De Kampioenen lokte in twee weken 400 000 bezoekers, een absoluut snelheidsrecord voor een Vlaamse film.

De drukte aan de filmkassa’s doet bezoekers vaker dan ooit teleurgesteld terug naar huis keren. Steeds meer Vlamingen kiezen daarom voor een elektronische reservatie, om zo het bordje ‘uitverkocht’ voor te zijn.

Tekst: GVA | Foto: Patrick De Roo

10/12/2013 Cast FC De Kampioenen als sterren ontvangen in Kinepolis Antwerpen:

cast-fc-de-kampioenen-als-sterren-ontvangen-in-kinepolis-antwerpen_100_1000x0Chaotische taferelen dinsdagavond bij de ingang van Kinepolis Antwerpen. Het leken wereldsterren die op bezoek kwamen maar het was de cast van FC De Kampioenen die zich triomfantelijk een weg baande tussen de honderden fans die langs de voetbalgrasgroene loper stonden.

Terwijl een pak bv’s deze keer vrij onopgemerkt naar de zalen kon begeven, ging alle aandacht naar de Kampioenenploeg. Veel fans hadden stripalbums mee en sommigen hadden het geluk een handtekening te krijgen of even op de foto te gaan met hun favoriete ster.

Bij het onthullen van de ster voor de film was de drukte zo groot, dat enkele castleden zelf foto’s begonnen te nemen van de meute pers en publiek. De komende dagen trekt de cast als echte kampioenen aan boord van een ‘spelersbus’ door Vlaanderen om de film te promoten.

Tekst: GVA | Foto: Belga

21/10/2013 Bekijk de trailer van FC De Kampioenen Kampioen zijn blijft plezant:

De Kampioenen maken op 18 december hun langverwachte debuut op het witte doek. De fans die het lastig hebben om die lange rit van twee maanden uit te zweten, kunnen vanaf nu hun hart ophalen aan de trailer.

Daaruit blijkt dat voor de grand finale van de successerie alle registers worden opengetrokken. Zo komt Carmen (Loes Van den Heuvel) voorbij in sexy lingerie en belandt ook Doortje (An Tuts) – schijnbaar tot haar eigen verbazing – in bh en slipje tussen een bonte menigte feestvierders.

In de film trekt de ploeg naar Zuid-Frankrijk om er een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen Saint Tin-Tin, het elftal van Albert Tartuffe (Mike Verdrengh), een oude vriend van Balthazar Boma. Dat de prent tekent voor een hoop misverstanden staat al vast, en dat de kassa vlot zal rinkelen ook. Zelfs de herhalingen van FC De Kampioenen halen – bijna drie jaar nadat de reeks werd stopgezet – nog vlot meer dan een miljoen kijkers.

Tekst: De Standaard |Video: VRT

18/09/2013 Marijn Devalck klaagt: ‘VRT speelde het niet eerlijk’:

32ec6184-1fbf-11e3-be5e-ef53dce64a55_original_tabletMet de film die midden december in de bioscopen komt, wordt de kers gezet op de succesvolste Vlaamse tv-reeks ooit: FC De Kampioenen. Met de eindeloze herhalingen en vele afgeleide producten een goudmijn, behalve voor de acteurs. ‘De VRT speelde het niet altijd even eerlijk’, zegt Marijn ‘Boma’ Devalck.

Met de zomer achter de rug, heeft Vlaanderen ook de ­zoveelste herhalingsgolf van FC De Kampioenen weer gehad. Niet dat de Vlaming daar om maalt. De herhalingen van de herhalingen waren vaak het best bekeken programma. Ook de strips en dvd’s verkopen als zoete koek en de merchandising blijft populair, zeker nu de film een extra Kampioenen-opstoot aankondigt. ‘Voor de openbare omroep is De Kampioenen een onversneden succesverhaal, maar dat is niet voor iedereen zo’, zegt Marijn Devalck die Balthazar Boma speelt.

9/07/2013 Kampioenen hebben ambitie: “We willen in Vlaamse film top 10”:

media_xll_5972860

De ploeg van ‘F.C. De Kampioenen’ heeft hoge verwachtingen voor de langverwachte bioscoopfilm. “We zijn superambitieus”, zegt acteur Niels ‘Ronaldo’ Destadsbader vandaag in Dag Allemaal. “Wij willen zeker een plaats in de top tien van populairste Vlaamse films aller tijden.” 

Volgens Destadsbader, die sterspeler Ronaldinho speelt in de film, zijn de doelstellingen realistisch: “Het kán lukken, want de film wordt geen veredelde tv-aflevering. Daar zorgen de budgetten en stunts voor: op mijn eerste draaidag stond er 140 man op de set. Dat maak je in Vlaanderen zelden mee”, legt hij uit in het dagblad. Ook Ben Rottiers alias Pol is enthousiast. “Soms viel onze mond open van verbazing als we zagen waar we mochten opnemen”, zegt hij. “Alsof we op de set van een James Bond-film stonden.

Niels Destadsbader. © photo news.

Niels Destadsbader. © photo news.

Einde carrière

Marijn Devalck:

Nu de opnamen voor de ‘Kampioenen’-film voor mij achter de rug zijn, is het een goed moment om mijn acteursbestaan vaarwel te zeggen

Tussen al het enthousiasme door maakt Marijn ‘Boma’ Devalck intussen een drastisch besluit: “Nu stop ik als acteur. Het brengt me toch niets op”, aldus de 62-jarige acteur. “De politiek heeft voor een nieuw

Ben Rottiers/Pol. © photo news.

e wending in mijn leven gezorgd en neemt nu zowat al mijn tijd in

beslag”, zegt Marijn Devalck die na de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Brakel OCMW-voorzitter en schepen van Cultuur en Feestelijkheden werd. “Nu de opnamen voor de ‘Kampioenen’-film voor mij achter de rug zijn, is het een goed moment om mijn acteursbestaan vaarwel te zeggen, voilà.”

Tekst: HBVL | Foto: Photo News

14/06/2015 Opnames ‘FC De Kampioenen’-film geteisterd door tegenslag:

197715_196775390470984_1443153799_nDe opnames voor de film van ‘FC De Kampioenen’ wordt geteisterd door tegenslag. De hele ploeg trok naar Frankrijk, maar het slechte weer stuurde de planning danig in de war.
De opnames voor de film van ‘FC De Kampioenen’ wordt geteisterd door tegenslag. De hele ploeg trok naar Frankrijk, maar het slechte weer stuurde de planning danig in de war. Maar het stopte niet bij het slechte weer, want vervolgens waren er heel wat organisatorische problemen. Daardoor is regisseur Johan Gevers opnieuw naarFrankrijk getrokken met een nieuwe ploeg. Actrice An Swartenbroekx, die Bieke speelt, liet weten dat het ook voor hen heel zwaar was. Zowat alles hebben ze over zich gekregen: storm, oorontstekingen, keelontstekingen, isectenbeten,… De film van de Kampioenen komt op 18 december in de zalen.

Tekst: Story | Foto: Skyline Entertaiment

03/05/2013 Eerste scènes langverwachte bioscoopfilm ingeblikt!

In Grasse, aan de Franse Rivièra, werden woensdag en donderdag, in en rond het imposante kasteeldomein ‘Château Diter’, de eerste opnames gemaakt voor de langverwachte bioscoopfilm van FC De Kampioenen.
In de avontuurlijke familiefilm reizen de Kampioenen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin.
In de scène die gisterenavond werd ingeblikt, viel het voetbalelftal ongevraagd binnen op het feest van een steenrijke emir.
FC De Kampioenen reisde daarvoor (letterlijk) naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden.
Alle hoofdacteurs van het 21ste en laatste seizoen van FC De Kampioenen spelen ook mee in de film: Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Danni Heylen, Tuur De Weert en Jaak Van Assche.
Mike Verdrengh speelt op zijn beurt de rol van antagonist Albert Tartuffe en Joyce Beullens kruipt in de huid van Carlita, een liftend meisje dat de Kampioenen onderweg oppikken.
 In juni staan er nog opnames in België gepland, waarvoor het ganse café en de keuken van Pascale wordt nagebouwd. De originele decors uit de reeks waren namelijk al gesloopt.
Voor het scenario van de film sloegen vier schrijvers de handen in elkaar: Hec Leemans, de auteur van de populaire stripreeks van FC De Kampioenen, actrice An Swartenbroekx, die de rol van Bieke speelt in de reeks en verscheidene scenario’s schreef voor de reeks, Bart Cooreman, een van de vaste scenaristen van FC De Kampioenen, en Johan Gevers, die ook de regie van de bioscoopfilm voor zijn rekening neemt.
De productie van de film is in handen van Skyline, de makers van de Eén-reeks Salamander en de bioscoopfilmGroenten uit Balen, en de avontuurlijke familiefilm wordt half december in de zalen verwacht.
31/01/2013 “Kampioenenfilm wordt gedraaid in Zuid-Frankijk”:

fc-de-kampioenen-film-weer-wat-dichterbij_100_1000x0Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar de bioscoopfilm rond ‘FC De Kampioenen’ gaat er nu toch komen. Dat heeft Johny Voners gisteren verteld op TV Limburg.

Voor de financiering komt er geen geld van het Vlaams Audiovisueel Fonds. “Puur commerciële films liggen daar wat moeilijk en dat is ook normaal”, zegt Marijn Devalck.

Alle Kampioenen zullen in de film te zien zijn. De acteurs zijn allemaal blij dat er nog een verlengstuk komt aan de populaire comedy, die 21 seizoenen heeft gelopen.

Geen DDT in Kampioenenfilm

Jacques Vermeire heeft een rol geweigerd in de bioscoopfilm rond FC De Kampioenen. In een van de laatste scenarioversies was nochtans een rolletje gevonden voor de garagist Dimitri De Tremmerie, tot 1998 een vaste waarde in de VRT-reeks.

Volgens producent Eric Wirix ging het niet om een grote rol, vermits het personage al zo lang uit de reeks verdwenen is. Nu de filmopnames – die in april van start gaan in de Provence – dichterbij komen, heeft de komiek beslist niet mee te doen. Ook die andere oudgediende Carry Goossens (Oscar Crucke) zal niet opduiken in de FC De Kampioenenfilm.

Opnames F.C. De Kampioenen-film in april van start

Half april starten Eén en productiehuis Skyline met de opnames van de langverwachte bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. De eerste opnames vinden plaats in Zuid-Frankrijk, in juni verhuist de cast terug naar België. De film moet half december in de Belgische zalen verschijnen. Dat kondigt Eén donderdag aan.

Eén meldt dat alle acteurs uit het 21ste en laatste seizoen van de reeks zullen meedoen.

Voor het scenario werken vier schrijvers samen: Hec Leemans, de auteur van de Kampioenen-strips, actrice An Swartenbroekx, die Bieke speelt in de reeks, F.C. De Kampioenen-scenarist Bart Cooreman en een van de regisseurs, Johan Gevers.

De productie gaat uit van het productiehuis Skyline, dat eerder al de reeks Salamander heeft gemaakt en de film Groenten uit Balen.

De financiering van de film is nog niet helemaal rond maar Eén en Skyline hebben er alle vertrouwen in dat ze de nodige extra middelen zullen krijgen.

Tekst: HBVL | Foto: VRT

20/12/2012 Geen geld voor film FC De Kampioenen:

fc-de-kampioenen-film-weer-wat-dichterbij_100_1000x0De FC De Kampioenenfilm komt er niet. Dinsdagavond weigerde het Vlaams Audiovisueel Fonds (V.A.F.) de gevraagde productiesubsidie van 350.000 euro.

Het project, dat dinsdagavond in Brussel werd besproken, kreeg een njet van de commissie die bij het V.A.F. beslist over de verdeling van subsidiegelden.

Productiehuis Skyline van Eric Wirix had aan het V.A.F. een bescheiden 350.000 euro gevraagd. “We hebben dat geld echt nodig om deze film te maken”, zegt Wirix. “Een film over FC De Kampioenen is immers een puur Vlaams verhaal, zonder coproductiemogelijkheden.”

Hoe het nu verder moet met de film? Daar wordt later over beslist. “Maar veel tijd hebben we niet. Alle acteurs waren beschikbaar, maar dat geldt maar tot het einde van 2013. Hebben we tegen dan geen film gemaakt, dan komt hij er niet meer.”

Tekst: HLN | Foto: VRT

04/10/2012 Polleke van FC De Kampioenen stemt PVDA+:

50Jaak Van Assche, die dit jaar zestig wordt, weet van geen ophouden. In de tiende reeks van ‘FC De Kampioenen’, die op dit ogenblik loopt, maakt hij tijdens de twee laatste afleveringen zijn opwachting. Jacob Beks alias BTW verdwijnt uit de reeks.

ANTWERPEN – Ben Rottiers, alias Polleke uit FC De Kampioenen, stemt op 14 oktober voor PVDA+. Samen met enkele andere bekende Antwerpenaars (BA’s), steunt hij lijsttrekker Peter Mertens in een opvallende campagne. Al waren de meeste BA’s, zoals Warre Borgmans en An Nelissen, afwezig op de persvoorstelling ‘wegens ziekte’.

9.000 stemmen

Samen met 19 bekende en mindere bekende Antwerpenaren roept Borgmans op om PVDA+ te stemmen. Het initiatief doet denken aan de campagne waarmee Patrick Janssens (die op 14 oktober de Stadslijst aanvoert, een combinatie van SP.A en CD&V) in 2006 de verkiezingen won. De burgemeester pakte toen ook al uit met affiches van bekende Antwerpenaars die hem hun steun toezegden. ‘Er zijn nog voorbeelden van politici die op deze manier campagne voerden’, reageert Peter Mertens, die nog eens benadrukt dat PVDA+ voor een zetel in de oppositie gaat. Minstens 9.000 stemmen heeft PVDA+ daar voor nodig. ‘Wij hebben er alle vertrouwen in, al blijven verkiezingen een raar fenomeen. Zeker in Antwerpen, waar veel mensen overwegen om eerder strategisch dan wel ideologisch te stemmen. ’Aan de campagne van PVDA+ nemen bekende namen als actrice An Nelissen, stand-upcomedian Nigel Williams en Eric Baranyanka van Ketnet deel. Merkwaardig genoeg liet Nigel Williams zich pas onlangs interviewen voor het campagnemagazine van Meyrem Almaci, lijsttrekker voor Groen in Antwerpen. ‘Ik wil minstens één iemand in de gemeenteraad die ik kan geloven’, liet Williams daarover weten. Niet dat hij er gisteren bij was op de persvoorstelling van de campagne. ‘Ziek’, klonk het. Een besmettelijke ziekte, blijkbaar, want nogal wat bekende Antwerpenaars die de PVDA+ steunen, moesten door ziekte verstek geven op de persconferentie. Wél van de partij was Ben Rottiers, in Vlaanderen wereldberoemd als Polleke uit FC De Kampioenen . De acteur las een stuk tekst voor uit Tijdsnede van Wannes Van de Velde om zijn politieke steun te verklaren. ‘Wanneer worden er eindelijk eens ernstige vragen gesteld? Waar blijft de staatsman, de denker?’, citeerde hij Van de Velde. ‘Er is nood aan een linkse en sociale koers in Antwerpen en bij de socialisten vind ik dat al lang niet meer terug’, verklaarde Ben Rottiers zijn keuze voor PVDA+.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: vjb

11/06/2012 FC De Kampioenen-film weer wat dichterbij:

fc-de-kampioenen-film-weer-wat-dichterbij_100_1000x0De moeizame totstandkoming van de FC De Kampioenen-film staat weer een stapje verder. “Eindelijk is er een script geschreven waarvan we allemaal zeggen: daar kunnen we iets mee aanvangen”, zegt Marijn Devalck.

Het staat al vast dat de opnames daardoor niet meer voor dit jaar zullen zijn. Volgens het scenario speelt de film zich immers af in zonnige omstandigheden. Vermoedelijk beginnen de opnames in de lente van volgend jaar, met een release tegen eind 2013.”

Tekst: HLN | Foto: VRT

4/01/2012 Komt er toch een film van FC De Kampioenen?

downloadEerst wel, dan weer niet. Nu zou er toch weer groen licht gegeven zijn voor een film van FC De Kampioenen. Dat staat vandaag te lezen in een krant van De Persgroep. Al zal er toch nog menige dagschotel getapt moeten worden eer de film werkelijk op het witte doek te zien zal zijn.

De krant schrijft dat de openbare omroep de rechten heeft vrijgegeven, de acteurs het scenario hebben goedgekeurd en de opnames rond de zomer van start zullen gaan.

Genoeg stof voor radiozender Q-Music voor een telefoontje naar één van de acteurs voor een woordje uitleg, al bleek dat niet evident. Niemand die echt wilde reageren omdat er toch nog niet voor de volle honderd procent groen licht is gegeven.

Uiteindelijk kreeg de radiozender toch Marijn Devalck (Balthazar Boma) aan de lijn die zich niet bijster positief uitliet. “Ik ben niet bij de project betrokken geweest, maar had minstens toch een telefoontje of mailtje van Jean Philip De Tender verwacht”, aldus Devalck. De Tender is de netmanager van Eén.

“Nooit voorstander”

De Valck was nooit echt te vinden voor een film, maar wel “een goede collega”. Of hij hiermee bedoelt dat hij zijn medewerking aan het project zal verlenen, is daaruit wel af te leiden.

Tekst: HLN | Foto: VRT

7/11/2011 Kampioenen-inboedel op het stort:

kampioenen-inboedel-op-het-stort_1_515x0Zowat alle decors uit FC De Kampioenen zijn na afloop van de afscheidsexpo rond de beroemde Eén-reeks in alle stilte op de vuilnisbelt beland. “Tot op de draad versleten”, argumenteert de VRT over de inboedel die oorspronkelijk een plekje in het VRT-archief zou krijgen.

Het café en de woonkamer van Pascale, het bureau van Boma; ruim 21 jaar stonden deze en andere Kampioenen- decors opgeslagen in het Omroepcentrum in Brussel. Het afgelopen jaar stonden de interieurs dan weer in het Antwerpse Centraal Station en het Casino Kursaal in Oostende voor de Kampioenen-expo, die ruim 120.000 mensen wist te lokken.

Na afloop zou de Kampioeneninboedel een mooi plekje krijgen in het archief van de openbare omroep, klonk het nog bij de opening van die expo. Nu blijkt dat er in het nochtans ruime archief van de VRT geen plaats was voor dit stukje tv-geschiedenis. Haast alle decorstukken zijn op de vuilnisbelt beland, ontdekte Herman Verbruggen, alias Markske, na afloop van de expo.

Radio Hallo

“Als aandenken aan de reeks wilde ik graag de studio van Radio Hallo hebben. Dat decor was immers niet zo groot. Ondanks het feit dat ik meteen na de expo mijn interesse liet blijken, was ik al te laat. Ik kreeg te horen dat de spullen al vernietigd waren. Vlak nadat de laatste bezoekers buiten waren, is men met de grove borstel door het casino gegaan. Het enige souvenir dat ik heb, is mijn Bolleke, het autootje waarmee Markske rondreed. Dat staat bij mij thuis in de inkomhal.”

Als er ergens in de toekomst toch nog een Kampioenenfilm zou komen, iets waar de hele cast nog op hoopt, zal die dus zonder de originele decors moeten gefilmd worden.

Versleten

“Het klopt dat de houten wanden die de decors vormden, in Oostende zijn achtergebleven”, zegt VRTwoordvoerder Bjorn Verdoodt. “Ook een aantal houten stoelen, tafels, kasten en sofa’s hebben we niet meer meegenomen naar de Reyerslaan, om de eenvoudige reden dat die tot op de draad waren versleten. De staat waarin ze zich bevonden na, in sommige gevallen, ruim twintig jaar trouwe dienst, was zo pover dat het geen zin had om ze nog in het VRT-archief te bewaren.”

Verdoodt wijst er op dat niet alles na de expo in de container werd gegooid. “Kostuums van de personages, juwelen en een aantal herkenbare spullen zijn wel netjes gestockeerd. Voorlopig hebben we die niet meer nodig, maar het kan altijd dat ze ooit nog van pas komen.”

Tekst: GVA | Foto: GVA

13/08/2011 Protestactie tegen het afvoeren ‘FC De Kampioenen’ heuse flop:

protestactie-tegen-het-afvoeren-fc-de-kampioenen-heuse-flop_1_515x0De protestactie aan het Casino van Oostende – tegen het stopzetten van de populaire televisiereeks ‘FC De Kampioenen’ – is een regelrechte flop geworden. Slechts een tiental mensen nam deel. Vooraf had men op ruim duizend sympathisanten gehoopt.

Momenteel loopt er in het Kursaalgebouw een expo over de amateurvoetballers, hun vrienden en vijanden. De drie initiatiefnemers spraken wel voorbijgangers aan, voornamelijk bezoekers van de musical “Mamma Mia”. Driehonderd van hen zetten hun kribbel onder een petitie.

“We willen de petitie afgeven op de VRT en hopen dat de reeks terugkeert”, klinkt het. “Maar we vrezen eveneens dat onze actie, die al 23.000 sympathisanten kent op Facebook, tevergeefs zal zijn.”

Acteur Johnny Voners, die ‘Xavier’ in de reeks speelde, stak zaterdag wel een onverwachts handje toe. Hij was aan het werk op de expo in het Kursaal en riep het publiek op om de petitie te tekenen. “Zelf wil ik niet tekenen. Ik vind dat het een zaak is van de VRT. Pas nadat zij beslissen, kunnen acteurs bijeenkomen en van daaruit voort werken”, klonk het.

Tekst: GVA | Foto: Facebook

12/08/2011 Protestmars tegen verdwijnen van ‘FC De Kampioenen’:

protestmars-tegen-verdwijnen-van-fc-de-kampioenen_1_515x0Twee broers uit Rotselaar zetten zaterdag in Oostende een protestactie op tegen het stopzetten van ‘FC De Kampioenen’.

Zitten voor ‘De Kampioenen’

“Bedoeling is om zaterdag een stil en zittend protest te houden. Tussen 14u en 16.30u willen met zo veel mogelijk fans samenkomen. We weten dat de kans klein is dat we de grote VRT kunnen overtuigen, maar er zijn zo veel fans die nu op hun honger blijven zitten dat ze de reeks eigenlijk nog een kans zouden moeten geven.”

“En ja: we weten ook dat er een periode is geweest dat de afleveringen begonnen te slabakken, maar de laatste jaren waren het wel weer goede scenario’s. En als je ziet dat zelfs de herhalingen meer dan een miljoen kijkers halen, begrijpen we niet dat de VRT hier niet mee verder wil en nu niet op zoek gaat naar nieuwe verhalen. Met onze actie steken we meteen ook de acteurs een hart onder de riem, want die vallen nu in een zwart gat.”

Tekst: GVA | Foto: GVA

 31/07/2011 Eigen stripreeks voor klungel Marc Vertongen:

strip-van-marcske-vlot-over-de-toonbank (1)Voor de fans van ‘FC De Kampioenen’ en personage Marc Vertongen in het bijzonder is er bijzonder goed nieuws. In december komt er een eerste strip over de klungelige en naïeve spits uit.

In ‘Vertongen & Co’ eisen Marcske en Paulien alle aandacht op. Nu en dan zal er een gastrol zijn voor de andere Kampioenen. Elk jaar komen drie albums uit.

“Ik was heel blij toen ik het voorstel hoorde om een spin-off van FC De Kampioenen te maken”, aldus tekenaar Wim Swerts.

Het eerste album krijgt als titel ‘Het Gouden Bolleke’.

Tekst: HBVL | Foto: VRT

14/05/2011 Rode Kruis haalt 2,7 miljoen uit stickerverkoop:

40

Het Rode Kruis Vlaanderen heeft dit jaar 540.000 stickers verkocht, met in totaal 2,7 miljoen euro opbrengst. Dat maakte John Kinnart, persverantwoordelijke van het Rode Kuis Vlaanderen, zaterdag bekend.

laatste-inlachsessie-fc-de-kampioenen-opgenomen_1_515x0Het doek is nu definitief gevallen voor de populaire televisiereeks “FC De Kampioenen”. In het Amerikaans Theater werd zaterdagavond de allerlaatste inlachsessie opgenomen. Die werd bijgewoond door zowat honderden fans.

De honderden gelukkigen kregen de twee laatste afleveringen te zien. Ze hebben zich erg geamuseerd. Er werd hartelijk gelachen.

Na de aftiteling van de laatste episode barstte er een daverend applaus los. Enkele acteurs moesten een traantje wegpinken.


expo-over-fc-de-kampioenen-razend-populair_1_515x0‘De wereld van FC De Kampioenen’, de expo rond de bekende Vlaamse televisieserie, kent een vliegende start. Vier dagen na de opening zijn er al 20.000 tickets besteld.

Verder staan er ook de authentieke decors. Die hebben speciaal voor de expo voor de 1e keer in 21 jaar de VRT-gebouwen verlaten.

‘De wereld van FC De Kampioenen’ loopt nog tot en met 30 januari.

Tickets en info viawww.fcdekampioenenexpo.be of www.sherpa.be.

 Tekst: HBVL | Foto: VRT

23/12/2010 Expo F.C. De Kampioenen officieel geopend in Antwerpen:

image3

In het Antwerpse Centraal Station wordt vanavond de expositie ‘De wereld van F.C. De Kampioenen’ officieel geopend. Voor de tentoonstelling, die zondag opent voor het grote publiek, zijn in voorverkoop al 10.000 tickets verkocht.’De wereld van F.C. De Kampioenen’ geeft bezoekers een blik achter de schermen van de populaire tv-reeks op één. Zo staan er de originele decors opgesteld, zijn er rekwisieten en kostuums te zien en kunnen bezoekers aan het einde van de tentoonstelling een dagschotel of warme choco drinken in het café van de legendarische voetbalploeg. Er worden ook fragmenten en bloopers vertoond uit de tv-reeks, bezoekers kunnen poseren in de decors voor een foto of strips lezen in de stripcorner.Wat na afloopt van de expo gebeurt met de decors van de legendarische reeks is nog niet uitgemaakt, zegt Lesley Hernalsteen van Eén. “We zullen zeker onze best doen om ze een goede bestemming te geven”, zegt ze nog.De overzichtstentoonstelling van 21 jaar F.C. De Kampioenen beslaat 2.000 vierkante meter aan de in- en uitgang van het station Antwerpen-Centraal nabij het Kievitplein. Ze is dagelijks geopend in de kerstvakantie en daarna nog tot 30 januari op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag. F.C. De Kampioenen zelf loopt in de lente van 2011 teneinde na 21 seizoenen, 273 afleveringen en 10.000 uur televisie.

 Tekst: HLN | Foto: HLN

12/11/2010 ‘FC De Kampioenen’ in avant-première:

thDLGEKDQKOp zaterdag 27 en zondag 28 november is het opnieuw zover! Dan komen De Kampioenen opnieuw in ’t groot en in ’t echt naar de Kinepolis-bioscopen in Vlaanderen!
Tijdens de Kinepolis-Tour van De Kampioenen kan het publiek samen met Carmen, Boma, Xavier, Doortje, Bieke, Markske en alle andere kampioenen in avant-première de eerste afleveringen bekijken van de nieuwe, 20ste reeks!
Dit jaar schrapt één wel Kortrijk uit het schema! In plaats gaat de kampioenen-bus naar Brugge!
Hieronder vindt u meer info over de verschillende zalen en uren.
Zaterdag 27 november:
– Kinepolis Brugge: om 10u45, 11u00, 11u15 en 11u30.
– Kinepolis Gent: om 14u00, 14u30, 14u45, 15u00 en 15u15.
– Metropolis Antwerpen: om 20u15, 20u30, 20u45 en 21u00.
Zondag 28 november:
– Kinepolis Leuven: om 10u45, 11u00, 11u15 en 11u30.
– Kinepolis Hasselt: om 14u15, 14u30, 14u45, 15u00 en 15u15.
Tekst: HBVL | Foto: F.C. De Kampioenen
08/10/2010 Kies de 5 beste afleveringen uit 20 jaar:

fcdk_r21_debeste_logoVanaf zaterdag 9 oktober kan u op de website van Eén stemmen voor de aller beste afleveringen van F.C. De Kampioenen. De vijf favoriete afleveringen van de kijkers worden in de aanloop naar het 21ste en laatste seizoen van de populaire familiereeks uitgezonden in F.C. De Beste Kampioenen op Eén.
Dit najaar presenteert Eén het 21ste en laatste seizoen van F.C. De Kampioenen, maar voor het zo ver is, kunnen de kijkers hun hartje ophalen aan de beste Kampioenen-afleveringen van de voorbije twintig jaar. Vanaf zaterdag 9 oktober stellen Pascal, Doortje, Xavier en alle andere Kampioenen hun persoonlijke favorieten voor op www.een.be. Uit de dertig afleveringen van F.C. De Kampioenen die zij het leukst vinden, kunnen de kijkers hun drie persoonlijke favorieten kiezen.
Stemmen kan van zaterdag 9 oktober tot en met zondag 17 oktober. En het loont beslist de moeite, want drie stemmers worden beloond met een dvd-verzamelbox met alle seizoenen van F.C. De Kampioenen.
De vijf beste afleveringen van F.C. De Kampioenen worden vanaf zaterdag 30 oktober uitgezonden in F.C. De Beste Kampioenen op Eén, te beginnen met de vijfde populairste aflevering. Op zaterdag 6 november wordt de vierde populairste aflevering uitgezonden, enzovoort, om op zaterdag 27 november uiteindelijk te eindigen met de absolute favoriet van de kijkers.
Na afloop van F.C. De Beste Kampioenen kunnen de kijkers op Eén genieten van het 21ste en laatste seizoen van F.C. De Kampioenen.

F.C. De Beste Kampioenen: op zaterdag om 20.45 u. op Eén vanaf 30 oktober

FC De Beste Kampioenen
30 oktober: vijfde beste aflevering.
6 november: vierde beste aflevering.
13 november: derde beste aflevering.
20 november: tweede beste aflevering.
27 november: Beste aflevering uit 20 jaar FC De kampioenen!
4 December: Start reeks 21: Champagnevoetbal.
vanaf 30 oktober om 20.45 u. Op één!

Tekst: dekampioenen.be | Foto: VRT

8/09/2010 Boma zat achter ontslag Pico, “die wel in marginaliteit moést belanden”:

201009081156-1_boma-zat-achter-ontslag-pico-die-wel-in-marginaliteit-moest-belandenMarijn ‘Boma’ Devalck vertelt in Story dat hij destijds aan de basis lag van het ontslag van Walter Michiels, alias Pico uit ‘FC De Kampioenen’, die nu op de sukkeltoer is.

“Hij stoorde de repetities. Ik heb op een bepaald moment gezegd: Nu ga je buiten, of zal ik je een handje helpen“, zegt Devalck in het blad.

“Hij is naar het bureau van de directeur gelopen om zijn beklag te doen maar is op staande voet ontslagen. Walter ziet zichzelf zeer graag. Wat er ook misloopt: het is altijd iemand anders’ schuld, maar dat is eigen aan verslaafden.”

“Voor mij was het een uitgemaakte zaak dat hij in de marginaliteit terecht zou komen, dat kon niet anders. Hij heeft alle hulp die hem werd aangeboden geweigerd en is niet volwassen genoeg om alleen in het leven te staan.”

Kiezen

“De vrt moest kiezen tussen Walter en An Tuts (Doortje, met wie Walter Michiels buiten de serie ook in het echte leven een relatie had, red.) en ze hebben voor haar gekozen”, zegt Walters vriendin Sabine in hetzelfde blad.

Tekst: Vandaag.be | Foto: VRT

20/07/2010 Bestelwagen uit FC De Kampioenen gaat naar Congo:

kampioenen

ASSE – Op een oprit in het Vlaams-Brabantse Asse staat een bestelwagen te roesten die menig Eén-kijker zal herkennen: de witte camionette van ‘antiekhandelaar’ Fernand Costermans uit ‘FC De Kapioenen’. Maar terwijl fans van het programma hun fototoestel bovenhalen, trekt de eigenares van de bestelwagen grote ogen: ‘FC De Kampioenen? Nooit van gehoord!’

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: rds

13/07/2010 Brugge hoopt op extra toeristen door FC De Kampioenen:

Brugge – Brugge rekent op FC De Kampioenen om in 2011 extra hotelovernachtingen te realiseren. De televisie-voetbalploeg brengt tijdens zijn 21ste en laatste seizoen een bezoek aan de Breydelstad. ‘De opnames alleen al zijn goed voor 90 overnachtingen’, zegt schepen Jean-Marie Bogaert (N-VA).

23In december start het 20ste seizoen van ‘FC De Kampioenen’ op één. Naast het nieuwe personage Ronaldinho, gespeeld door Niels Destadsbader, keert ook een oude bekende terug. Jacques Vermeire kruipt opnieuw in de huid van Dimitri ‘Zal’t gaan ja‘ De Tremmerie.

Na twaalf jaar kan DDT uiteindelijk ontsnappen uit de gevangenis en in de laatste aflevering van de 20ste reeks maakt hij opnieuw zijn opwachting. De voormalige garagist is vast van plan om wraak te nemen op de Kampioenen en sluit daarvoor een pact met Fernand Costermans.

 Tekst: GVA | Foto: VRT

01/04/2009 Acteurs kelderen film F.C. De Kampioenen:

Het scenario voor de eerste langspeelfilm van “FC De Kampioenen” is nagenoeg klaar, maar toch zal de film de bioscoopzalen niet halen. Sommige acteurs van de populaire reeks op Eén kunnen zich immers niet vinden in het scenario. De VRT heeft daarom beslist de plannen op te bergen.
Idee van ‘Bieke’
In april 2008 pakte Eén uit met plannen om, samen met productiehuis Menuet, een bioscoopfilm te maken van “FC De Kampioenen”. Het idee kwam van An Swartenbroekx, Bieke in de reeks, en haar partner Guido Decraen. De film zou in de zomer van dit jaar gedraaid worden en zou in de herfst in de bioscoop komen.
Onvoorwaardelijk engagement
Zover komt het dus niet. Zowat een jaar later is het scenario van Koen Vermeiren klaar, maar niet alle acteurs zijn overtuigd van de tekst. Omdat de VRT enkel een film wil maken als hij op het onvoorwaardelijke engagement van de hele ploeg kan rekenen, worden de filmplannen opgeborgen.
Wat er dan precies scheelde aan het scenario, en of er geen aanpassingen mogelijk waren, meldt de VRT niet.

 Tekst: HLN | Foto: VRT

20/06/2009 ‘De serie was perfect tot DDT verdween’:

Laurent Roose (19) Billie in seizoen 11/12 (2001-2002):

Schrok je toen je hoorde dat ‘De Kampioenen’ op hun laatste benen lopen?

Laurent Roose: ‘Ach neen, het zat er al een tijdje aan te komen. Enkele jaren geleden waren er al acteurs die zeiden dat ze stilaan wilden stoppen met De Kampioenen, maar dat ze nog niet goed wisten op welke manier dat best gebeurde. Het is goed dat de VRT in schoonheid wil eindigen, maar wat mij betreft hadden ze hun hoogtepunt al een hele tijd achter de rug. De jongste seizoenen kwamen sommige afleveringen nogal krampachtig over. Eigenlijk hadden ze al moeten stoppen voor ik er bijkwam als Billie. Echt, voor mij was FC De Kampioenen perfect tot het personage DDT (vertolkt door Jacques Vermeire, nvdr.) verdween.’

Hoe kijk je terug op je Billie-periode?
Laurent Roose: ‘Voor een jongen van elf was het uiteraard een unieke ervaring om op de set te staan met de acteurs uit zo’n succesreeks. Ik speelde toneel bij De Kopergieterij in Gent en daar vernam ik dat er een auditie werd georganiseerd voor de rol van Billieke. Ik werd uit 25 kandidaten gekozen, dat vond ik super natuurlijk. Ik herinner me nog dat Herman Marcske Verbruggen me een rondleiding gaf op de VRT en dat ik de studio’s van Ketnet mocht bezoeken. Ik keek echt mijn ogen uit. De sfeer tussen de acteurs was ook heel goed, iedereen zei altijd vriendelijk goeiedag. Een paar jaar geleden ben ik Marijn Devalck nog eens tegen het lijf gelopen. Hij herkende mij en we hadden een heel fijn gesprek.’

Vond je het jammer dat na twee jaar iemand anders je rol overnam?
Laurent Roose: ‘Op dat moment vond ik het wel erg, maar ik was vlug over de teleurstelling heen omdat ik het toch steeds drukker kreeg op school. Achteraf gezien ben ik blij dat ik niet te lang meegedraaid heb, want herkend worden vond ik niet zo tof. Ik ben liever geen BV. Af en toe zie ik mensen nog wel eens met een vage blik van herkenning in mijn richting kijken, want er zijn natuurlijk nog de herhalingen en de dvd’s. Ik kijk er zelf niet naar, maar soms kom ik mezelf toch toevallig tegen op een tv-scherm, en dat is altijd even schrikken. Maar ik schaam me er zeker niet over, het is eerder grappig om mezelf als kleine jongen terug te zien.’

Zit je nog in het acteermilieu?
Laurent Roose: ‘Ik heb in het middelbaar wel woordkunst-drama gevolgd, maar nu liggen mijn ambities meer achter de schermen. Ik heb even pauze genomen, maar dit najaar begin ik aan de hogeschool in Brussel, waar ik Film ga studeren. Ik heb de voorbije maanden een vriend geholpen bij opnames van een kortfilm, en dat is erg meegevallen. Regisseren is mijn ding, en eventueel wil ik dat wel combineren met acteren. Misschien had ik mijn contacten in de tv-wereld wat beter moeten onderhouden, maar toen stond ik daar echt niet bij stil. Ik speelde Billie puur voor het plezier. Als ze voor de laatste aflevering nog een reünie zouden plannen met alle acteurs die ooit meegedaan hebben, zal ik daar heel graag naartoe gaan.’

Tekst: Het Nieuwsblad

20/06/2009 ‘Voor het laatste seizoen maak ik me met plezier vrij’:

Rob Teuwen (22) Billie in seizoen 13-18 (2003-2007):

Hoe reageerde jij op het nieuws dat ‘De Kampioenen’ gingen stoppen?

Tekst: Het Nieuwsblad

31/07/2009 “Zelfs een lachbui doet verschrikkelijk veel pijn”:

200907310633-1_zelfs-een-lachbui-doet-verschrikkelijk-veel-pijnDinsdag is Danni Heylen, Pascalleke uit ‘FC De Kampioenen’, zwaar ten val gekomen toen haar oefenpaard door een dazenbeet opgeschrikt werd. De actrice brak bij haar val haar sleutelbeen en vier ribben. Net nu binnen drie weken de nieuwe opnames starten.

“Het is de eerste keer in haar leven dat ze van een paard tuimelt”, zegt haar man Frank Thieleman. “Ze was aan het oefenen op een manegepaard, zonder teugels en zonder zadel. Plots werd het paard opgeschrikt; wellicht door een dazenbeet. Dan heb je natuurlijk nog maar weinig houvast en dus ging Danni hard tegen de grond.”

Operatie

De 58-jarige actrice werd na aanhoudende pijn woensdagochtend voor observatie opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek meteen dat ze haar sleutelbeen en vier ribben had gebroken.

“Het is een bijzonder pijnlijke affaire. Zelfs lachen doet enorm veel pijn, maar veel zin om te lachen heeft ze dan ook niet echt. Ze kreeg ondertussen al flink wat pijnstillers toegediend. Een dezer uren wordt beslist of ze geopereerd wordt of niet. Het is een gecompliceerde breuk dus zo’n operatie is best ingrijpend, maar heeft als grote voordeel dat de revalidatie een stuk sneller zou verlopen. Anders zou het kunnen dat ze zes weken of langer out is.”

Opnames

Dat zou wel eens problemen kunnen opleveren voor de opnames van de allerlaatste reeks van ‘FC De Kampioenen’. Die starten immers binnen drie weken. Gisteren was niemand van de productie bereikbaar om uitsluitsel te geven over de te verwachten moeilijkheden. Thieleman verwacht dat het best nog kan meevallen.

”Eerst zijn er de lezingen, dan volgen de buitenopnames. Danni heeft gelukkig vooral binnenopnames. We zien wel hoe het uitdraait. Het worden in elk geval zware revalidatieweken thuis. Al een geluk dat we geen reisplannen hadden gemaakt deze vakantie.”

Tekst: Vandaag.be | Foto: Vandaag.be

16/06/2009 F.C. De Kampioenen stopt ermee in 2011:

HIGHRESDe VRT stopt met de komische reeks FC De Kampioenen. In de lente van 2011 is het definitief gedaan met de fratsen van Boma, Xavier, Carmen en de rest van de bende. FC De Kampioenen zal dan 21 seizoenen gelopen hebben en is daarmee de langstlopende reeks die de VRT ooit gemaakt heeft. De VRT wil naar eigen zeggen “in schoonheid eindigen” met de succesreeks.

Instant succes
FC De Kampioenen werd voor de eerste keer uitgezonden op 6 oktober 1990 en was meteen een succes. Op het hoogtepunt van de reeks zaten bijna twee miljoen Vlamingen voor het scherm om de avonturen van de amateurvoetballers te volgen. Zelfs de herhalingen konden in de zomermaanden nog bijna een miljoen mensen bekoren.

DDT
In de loop der jaren zijn er heel wat personeelswissels gebeurd. Volgens velen is het niveau van de reeks gedaald sinds Carry Goossens (als Oscar Crucke) en vooral Jacques Vermeire (als Dimitri De Tremmerie) de Kampioenen verlieten. De rol van Jacques Vermeire als antiheld werd overgenomen door Jakob Beks (als restaurantchef Bernard Theofiel Waeterslaeghers alias BTW), maar wegens gebrek aan succes werd die al snel vervangen door Jaak Van Assche die de antiekverkoper Fernand Costermans neerzette.

Film
In april van vorig jaar werd bekendgemaakt dat er ook een langspeelfilm op stapel stond van F.C. De Kampioenen. Die had dit najaar, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de reeks, in de zalen te zien moeten zijn. Het hele project werd in april van dit jaar echter geschrapt, nadat het scenario al klaar was, “omdat sommige acteurs zich niet in de tekst konden vinden, omdat het scenario niet goed genoeg was”.

Naar eindpunt werken
Woordvoerster Diane Waumans van de VRT zegt dat de beslissing om te stoppen enkele weken geleden al genomen werd. Door deze beslissing tijdig te nemen krijgen de scenaristen de mogelijkheid om naar een eindpunt toe te werken en alle verhaallijnen netjes af te ronden, aldus Waumans. (sps)

-> Lees meer over de stopzetting op deze pagina

Tekst: HLN | Foto: HLN

2/04/2009 Acteurs ontgoocheld over beslissing VRT om Kampioenenfilm te schrappen:

acteurs-ontgoocheld-over-beslissing-vrt-om-kampioenenfilm-te-schrappen_7_235x280Er komt géén bioscoopfilm rond FC De Kampioenen. Er is geen draagvlak voor het filmscenario bij de acteurs, stelt de VRT in een persbericht.

Het verdict bleek niet unaniem positief. Na een vergadering met de Directie Media en alle acteurs besliste de VRT woensdag om het filmproject te begraven. ”De film wordt verticaal geklasseerd, omdat sommige acteurs zich niet kunnen vinden in het scenario”, stelt de VRT in een persbericht.

Ontgoocheling groot

Marijn Devalck:

De beslissing om de film definitief op te bergen is door de VRT genomen

Niettemin bleek de ontgoocheling bij de acteurs gisterenavond groot. Marijn Devalck, alias Boma (foto), is de enige die wil reageren. ”De beslissing om de film definitief op te bergen is door de VRT genomen”, benadrukt Devalck.

”De cast heeft het scenario pas vorige week onder ogen gekregen. Er was een basisverhaal, maar daar diende nog heel wat aan bijgewerkt te worden. De VRT kon echter niet langer wachten om de knoop door te hakken. Wij, de acteurs, verwijten de scenarist niets. Er is niks zo moeilijk als het schrijven van goede comedy. Ook de voorbije weken was er kritiek op de scenario’s van de reeks. Maar ik heb niets dan respect voor de scenaristen.”

Tekst: GVA | Foto: VRT

23/03/2009 Zoon van Boma doet intrede bij ‘FC De Kampioenen’:

fcdk_r20_nve_ronaldinho_464Komend seizoen zal in de populaire Eén-reeks ‘FC De Kampioenen’ een nieuw personage zijn opwachting maken; Niels Destadsbader zal de rol van Ronald, de stiefzoon van Balthazar Boma, gaan vertolken.

De zoon van Goedele, de vriendin van Boma, zal vertolkt worden door Niels Destadsbader. Die is bekend van ‘Amica’ (Ketnet) en ‘Steracteur, sterartiest’.

December

Voor de kijkers is het wachten tot december eer Boma’s stiefzoon zijn opwachting op het scherm maakt.

Tekst: GVA | Foto: VRT

13/03/2009 Jenny Tanghe (82) overleden:

jennytaghneActrice Jenny Tanghe is woensdag op 82-jarige leeftijd overleden in Gent. Tanghe verwierf naam en faam door haar rol in ‘Wij, heren van Zichem’. Ze speelde toen Moeder Cent. De actrice speelde ook mee in ‘De Collega’s’ en ‘F.C. De Kampioenen’. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.

Tekst: GVA | Foto: VRT

2/12/2008 Boma vindt lief in 19de seizoen FC De Kampioenen:

downloadOp zaterdag 13 december begint het nieuwe seizoen van ‘FC De Kampioenen’. Het negentiende al. De nieuwe reeks draait vooral rond Paulientje en Boma. Paulientje krijgt, als het van Pascale afhangt, het chicste doopfeest aller tijden en Boma vindt een lief.

Intussen draait Pascale (Danni Heylen) lelijk over haar toeren. Ze heeft zich voorgenomen om van het doopfeest van Paulientje een nooit gezien evenement te maken. Natuurlijk loopt het in het honderd, wat op 10 januari genoeg stof zal bieden voor een extra lange aflevering.

Carmen (Loes Van den Heuvel) slaat ook nog aan het paaldansen, maar wat niemand voor mogelijk hield, zal op het einde van de reeks gebeuren: rokkenjager Boma (Marijn Devalck) vindt een lief. Geen poppemieke van de Pussycat, maar een stijl volle, 45-jarige dame die Goedele Decocq heet. Boma: “Ze is antropologe, maar ik zou niet weten wat dat wil zeggen.”

Goedele was al eens getrouwd, maar ze werd bedrogen door haar man. Sindsdien is ze bang om zich te binden. Daarom zal ze er lang over twijfelen of ze wel iets met Boma wil beginnen. Ten slotte vindt ze zijn stuntelig haantjesgedrag zo ontwapenend dat ze ervan overtuigd geraakt dat hij het goed meent. Het is een geruststellende gedachte dat hij toch niks verborgen kan houden.

De rol van Goedele wordt gespeeld door Machteld Timmermans (38) uit Lummen, die twee jaar sociologie studeerde in Leuven en dan aan het conservatorium van Brussel een toneelopleiding ging volgen. Ze was vooral actief in het theater, o.a. bij Ensemble Leporello, Bronks, Ceremonia, Tirasila en Het Ongerijmde. “Op televisie kunt u me kennen van gastrollen in ‘Wittekerke’, ‘Kinderen van Dewindt’, ‘Thuis’, ‘16+’ en ‘W817’.

Op 6 en 7 december wordt reeks 19 van ‘FC De Kampioenen’ al vertoond in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Oostende. Hasselt is uitverkocht.

Tekst: GVA | Foto: VRT

15/04/2008 An Swartenbroekx schrijft scenario Kampioenen-film:

1184-fe5df232cafa4c4e0f1a0294418e5660FC De Kampioenen gaat naar de bioscoop. De populaire Eén-serie wordt in het najaar van 2009 in de zalen verwacht. Het scenario wordt geschreven door An Swartenbroekx, in de serie bekend als Bieke Crucke.

Een titel voor de langspeelfilm is nog niet bekend.

Tekst: GVA | Foto: VRT

05/04/2008 Pauline nieuwste aanwinst FC De Kampioenen:

markskeenbieke2008kleinHet is een vruchtbare week voor de Kampioenen. Zaterdag bevalt Bieke in de voorlopig laatste aflevering van een dochtertje, Pauline. Tegelijk komt de 51ste strip uit onder de titel ‘Baby Vertongen’. En de buitenopnamen van de 19de reeks zijn begonnen.

Eerder deze week werd er gedraaid in Schaffen. “We werken er na bijna twintig jaar nog altijd met evenveel plezier aan,” zegt Marijn Devalck, de enige die gisteren niet op de set hoefde te zijn.

“Je kunt het vergelijken met speelgoed dat je nooit moe wordt. We hebben op dit ogenblik 1,4 miljoen kijkers. Dat is heel veel voor een zaterdag want dan zitten er enkele honderdduizenden minder voor de televisie dan op zondagavond. De laatste aflevering van de 18de reeks is heel grappig. Markske telt als een echte autist de negen maanden af tot de laatste seconde en wanneer de baby dan nog niet komt, geraakt hij in paniek.”

De bevalling zelf is een hilarisch stukje comedy. De baby ziet het levenslicht in de wagen, die wordt achternagezet door alle andere Kampioenen. Het dochtertje van Marc en Bieke heet Pauline en dat is ook de echte naam van de baby, in werkelijkheid het dochtertje van iemand uit de kennissenkring van de makers van de reeks. Het kind was zelf ook nog maar enkele dagen op de wereld.

Ook de 51ste strip gaat over de komst van de nieuwe Kampioen. Daarnaast heeft stripauteur Hec Leemans nu ook een Pretboek gemaakt met spelletjes, grappen, tekeningen en foto’s van de Kampioenen. Elk personage heeft zijn eigen pagina’s in het boek: Pussycatpuzzels van Boma, woordspelletjes van Markske, hersenkrakers van Carmen. Voorts komt de 17de reeks uit op dvd, samen met een heruitgave van de eerste twee reeksen.

  Tekst: HBVL | Foto: VRT
29/05/2007 Danni Heylen promoot energiezuinige renovatie:

Actrice Danni Heylen -Pascale uit FC De Kampioenen- wordt de meter van het renovatieplan van Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) waarmee hij tegen 2020 het huishoudelijke energieverbruik fors wil terugdringen.

Tekst: Het Nieuwsblad

12/06/2007 FC De Kampioenen – Verkiezingen: 1-0:

kampieoe

BRUSSEL – De grote verkiezingsshow van de VRT lokte zondag niet minder dan 910.000 kijkers. Erg goede cijfers, maar niet goed genoeg om FC De Kampioenen te onttronen.

Tekst: Het Nieuwsblad | Foto: VRT

04/08/2005 Conciërge voetbalterrein FC De Kampioenen moet opkrassen:

nbn_A5cafe_lhv.MM

Een 80-jarige barones onteigent de volkse kantine en het achterliggende boerderijtje van een Vlaamse voetbalploeg. Het lijkt niet alleen recht uit FC De Kampioenen geknipt, Vlaanderens populairste serie wordt er ook echt mee geconfronteerd. Hubert – Bère – Van De Perre (75) zal in het voorjaar van 2006 niet langer de terreinverzorger en cafébaas zal zijn van KFC Michiel in Emblem, bij Lier. De gebouwen en het veld waar De Kampioenen hun buitenopnames draaien, worden een taverne. De kleinzoon van de barones komt in de boerderij van Bère en Mariëtje wonen.

 Tekst: Nieuwsblad

18/07/2005 Groepsgevoel verklaart succes F.C. De Kampioenen:

Niet alleen de humor, de eenvoud en herkenbaarheid van de verhalen, het voetbalthema en de goede acteerprestaties verklaren het blijvend succes van de VRT-reeks FC De Kampioenen . Ook het groepsgevoel in de reeks speelt een belangrijke rol. In een samenleving die steeds individualistischer wordt, spreekt dat de kijkers sterk aan. Dat blijkt uit het eindwerk van Marieke Quinten, studente aan de KU Leuven. ,,Mensen verwijzen vooral naar de eenvoudige, ontspannende en herkenbare kenmerken van de scenario’s. Ook het feit dat de verhalen steeds goed aflopen spreekt aan. Kijkers ervaren de acteurs niet als individuen, maar als lid van een hechte groep. ,,Wellicht is het hechte groepsgevoel één van de belangrijke redenen waarom de mensen zoveel succes kent”, zegt Quinten.

 Tekst: Nieuwsblad | Foto: GBR

10/01/2005 Herman Verbruggen: ,,Ik ben echt blij”:

Herman Verbruggen speelt Markske in de TV1-reeks FC De Kampioenen . Hij is peter van de Damiaanactie en is via zijn moeder Virginia Damiana De Veuster zelfs familie van Damiaan. 
,,Ik las in jullie krant dat Damiaan genomineerd was voor de eindoverwinning. Waarom niet, dacht ik. Hij spreekt tot de verbeelding, dwingt respect af. Zijn leven was toch een sterk verhaal. Zelf ben ik voor de Damiaanactie naar Bangladesh geweest. Heel indrukwekkend, zo achter de schermen van het armste land ter wereld. Nu schenkt iedereen geld aan Azië, heel terecht. Ik hoop alleen dat de Damiaanactie daar niet onder lijdt.”

 Tekst: Nieuwsblad | Foto: GBR

 28/11/2004 Garage DDT wordt weer verkocht:

De garage van DDT uit de TV1-comedy ‘FC De Kampioenen’ wordt 6 december opnieuw openbaar verkocht. Toine Mattheus uit Nijlen kocht midden juni de hoeve in Emblem ‘per ongeluk’ door iets te voortvarend zijn hand op te steken bij de openbare verkoop.

De notaris gaf de failliete everzwijnkweker en caravanbewoner tot gisterende tijd om een andere koper te vinden, maar dat lukte niet. ,,Ik moet opdraaien voor de beschrijfkosten en de intresten. Maar ik heb geen rotte frank”, zegt Toine. ,,Ik kocht het gebouw voor 215.400 euro. Om alle kosten te betalen heb ik 255.000 euro nodig maar het enige dat ik bezit, zijn mijn kleren en mijn caravan.”

Toine ging wanhopig op zoek naar een nieuwe koper maar niemand wou genoeg bieden om alle kosten te dekken. ,,Ik kreeg al een bod van 245.000. Maar de notaris heeft geen geduld meer. Het is voorbij.”

Tekst: Deredactie.be

03/02/2000 Sjoemelaar Jaak vervangt Jacob in ‘De Kampioenen’:

Herhaling op 9/06/2009 Reeks XI brengt verschuivingen en vernieuwingen met zich mee binnen het vertrouwde wereldje van FC De Kampioenen. Groot nieuws is natuurlijk de komst van hun nieuwe buurman, Fernand Costermans vertolkt door Jaak Van Assche.

Jaak Van Assche, die dit jaar zestig wordt, weet van geen ophouden. In de tiende reeks van ‘FC De Kampioenen’, die op dit ogenblik loopt, maakt hij tijdens de twee laatste afleveringen zijn opwachting. Jacob Beks alias BTW verdwijnt uit de reeks.

  Tekst: HBVL

10/11/1999 Kampioenen-kok hangt pollepel aan de haak:

HASSELT – Jakob Beks stapt uit ‘FC De Kampioenen’. Bernard Theofiel Waterslaeghers, de kok die DDT moest vervangen, speelt nog één seizoen mee in de populaire VRT-reeks. Beks, afkomstig van het Limburgse Hamont, gaat terug freelancen in theater- en televisiewereld. «Ik had een contract voor twee jaar,» zegt Beks die al sinds 1970 in Gent woont. «Ik ben freelance-acteur en dat zal ik dus nu ook weer zijn. Het zou zelfs kunnen dat ik na mijn contract nog een stukje zal meedraaien bij de Kampioenen. Ik ga in ieder geval opnieuw in het theater op de planken en zal misschien zelfs nog televisie doen.»

 Tekst: HBVL

12/10/1999 vader en dochter Swartenbroekx in ‘Tien jaar Kampioen’:

PCD3282-IMG0002.PCDBRUSSEL – De Kampioenen zijn één grote familie. Dat blijkt nog eens in de aflevering van ’10 jaar Kampioen’ die vanavond wordt uitgezonden. Centrale gast is An Swartenbroekx. Zij vliegt met Sabine De Vos naar de Franse champagnestreek en wanneer ze aan het eind van de dag, volgeladen met champagne, terug thuis landt, wachten alle acteurs haar op voor een fuif. Drieëntwintig flessen gaan eraan.

Naïef

An: «Voor mij betekenen de Kampioenen veel meer dan voor pa. Het is mijn inkomen, ik ben er zeven maanden per jaar mee bezig. De Kampioenen hebben mijn leven bepaald. Ik sta daar niet bij stil, hoor. Ik vraag me niet af wat ik nu zou doen als ik die kans om Bieke te spelen nooit had gekregen. Ik geloof nl. in lotsbestemming: alles loopt zoals het moet lopen. Door mijn tv-bekendheid ben ik presentaties gaan doen, ik heb ‘Kickx’ mogen doen op VT4 en heb daarvoor leren duiken. Door ‘Kickx’ ben ik in de Malediven terechtgekomen, waar ik Michael heb leren kennen en nu verwachten we ons tweede kind. Zonder de Kampioenen was ik nu dus misschien geen moeder geweest.»
– An komt uit ‘Tien jaar Kampioen’ te voorschijn als een wildebras. Klopt dat?
René: «Ik heb vroeger vaak angsten uitgestaan. Toen ze 18 was, kreeg An het in haar hoofd om helemaal alleen, met niks dan een rugzak, naar Taiwan te trekken, waar ze mensen kende die haar zouden opvangen. Maar tegelijk wilde ze ook Bangkok en Singapore bezoeken.»
An: «Een leraar van het lyceum woonde in Taiwan. Maar ik wou er een echte trip van maken en ook een stukje van Thailand en Singapore zien. Ik was behoorlijk naïef en had geen enkel benul van de gevaren. Gelukkig is het goed afgelopen en ik heb er een reismicrobe aan overgehouden. Peru, Vietnam, Australië, Costa Rica heb ik allemaal gedaan en in Europa heb ik ongeveer alles gezien. Bijna alles wat ik met ‘FC De Kampioenen’ verdiende, deed ik tijdens mijn vrije maanden op aan reizen. Daardoor heb ik niks gespaard maar wel veel ervaring en wijsheid opgedaan.»

Gevoel

– Hoelang gaat ‘FC De Kampioenen’ nog door?
René: «Ik vermoed zeker nog twee seizoenen. Het wordt van jaar tot jaar opnieuw bekeken en de kijkcijfers zijn zeker niet onbelangrijk. Er is nog altijd geen comedy die de potentie in zich heeft om de Kampioenen op termijn te vervangen. Maar ik lig er niet wakker van hoelang we nog doorgaan. Ik ben nu bezig aan een nieuw jeugdboek over een tv-presentator die de kijkers misbruikt om zijn kijkcijfers op te krikken. Het is tegelijk fictie en realiteit, want gebaseerd op wat ik in de tv-wereld zie.»
An: «Als ‘FC De Kampioenen’ op een dag stopt, zal ik ander werk zoeken maar ik heb nog geen flauw idee wat het zou kunnen zijn. Misschien ga ik me dan meer toeleggen op zingen. Maar ik zou het ook heel leuk vinden om eens in een film te spelen. Die kans heeft zich nog niet voorgedaan. Ik weet ook helemaal niet of ik ervoor geschikt ben want het is niet omdat je op het kleine scherm goed overkomt dat je ook voor het grote witte doek geschikt bent. Welk kans zich ook aandient, ik zal altijd mijn gevoel volgen.»
Tien jaar Kampioen, TV1, 20.25 uur

Geen zwangerschap voor Bieke
– Is er veel verschil tussen An en Bieke?
René: «In het begin niet zoveel. De eerste jaren heb ik bij het schrijven van de scenario’s vaak zaken gebruikt die thuis gebeurden. An was een typische, opstandige tiener, die flink met de deuren kon slaan als het haar niet zinde.»
An: «Intussen ben ik in het echte leven mijn personage ontgroeid. Ik ben tien jaar ouder. Dat ik in verwachting ben, zal in de reeks niet te zien zijn en ik zou dat ook niet graag willen. Ik houd dat liever privé.»

«Drie onbeduidende replieken»
– Is het aan de rol van Bieke te merken wanneer Ans vader het scenario heeft geschreven?
René: «Haar personage lag al vast toen ik erbij kwam. Afgezien van enkele voorvallen die ik thuis met haar heb meegemaakt en die ik dan verwerkte, denk ik niet dat iemand aan mijn scenario’s kan merken dat ik haar vader ben. Eén keer heeft ze er wel eens over geklaagd. Toen had ze in een hele aflevering die ik had gemaakt maar drie onbeduidende replieken.»
An: «Elke aflevering begint met een idee en daar wordt het hele verhaaltje door bepaald. Dat heeft niks te maken met een voorliefde voor een personage. Ik kan wel altijd merken welke auteur het scenario heeft geschreven: aan de stijl, de woordkeuze, de verhaalsopbouw, de humor.»

 Tekst: HBVL | Foto: VRT

 31/08/1999 Ben Crabbé brengt hulde aan de kampioenen:

XnQK6LPBRUSSEL – ‘FC De Kampioenen’ viert dit jaar zijn tiende verjaardag. TV1 kan dat jubileum van de meest succesvolle Vlaamse comedy aller tijden dan ook niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom worden de serie en haar acteurs vanaf vanavond negen weken lang gefêteerd.

 Tekst: HBVL | Foto: VRT

25/08/1999 DDT en Oscar niet uitgenodigd door de VRT voor ’10 jaar Kampioenen’:

XnQK6LPBRUSSEL – Vanaf 31 augustus vieren Ben Crabbé en Sabine De Vos negen weken na mekaar het tienjarig bestaan van de succesvolste sitcom aller tijden ‘FC De Kampioenen’. Hiervoor wordt elke dinsdag een andere acteur naar de studio uitgenodigd, die in het praatprogramma ’10 jaar Kampioen!’ ongeremd mag leuteren over zijn favoriete fragmenten.

Tegenprestatie

«Een aantal redactieleden van ’10 jaar Kampioen!’ heeft Jacques Vermeire en Carry Goossens nochtans om een medewerking verzocht,» zegt iemand van de productieploeg. «Het is de VRT-directie die hen heeft tegengehouden.» Een telefoontje naar netmanager Wim Vanseveren schept ietwat meer duidelijkheid. «Het is niet zo dat Carry en Jacques na hun vertrek naar VTM niet meer welkom zijn bij de VRT,» aldus Vanseveren. «Wij wilden de acteurs hiervoor uitnodigen, maar al snel bleek dat we hiervoor bij de VTM-top moesten aankloppen. En zoals je weet wordt daarvoor een tegenprestatie gevraagd, waardoor men op het productieniveau bij de VRT beslist heeft niet met onderhandelingen te starten.» VTM, die naar verluidt geen bezwaren zou gehad hebben tegen deelname van Vermeire en Goossens aan ’10 jaar Kampioen’, heeft de afgelopen weken dan ook geen telefoontje van de VRT ontvangen.
Een tweede verklaring van Vanseveren is het strikt volgen van het VRT-vedettenbeleid. «De mensen waarmee wij bij de VRT een exclusiviteitscontract hebben afgesloten, worden gevraagd niet aan een programma bij de concurrentie deel te nemen. Wij wensen TV1-gezichten niet te laten renderen bij VTM. Onze mensen worden niet geacht programma’s bij VTM door hun aanwezigheid sterker te maken. Als ik die redenering omgekeerd volg, dan begrijp je dat wij Jacques en Carry niet voor ons programma gevraagd hebben. Maar nogmaals: er is geen veto tegen die twee acteurs gesteld.»

 Tekst: HBVL | Foto: VRT