info@fcdekampioenen.com

2017

31/12/2017: Derde Kampioenenfilm genomineerd voor Het Gala van de Gouden K’s 2017


De derde Kampioenenfilm is genomineerd voor de categorie ‘bioscoopfilm van het jaar’ voor Het Gala van de Gouden K’s 2017. Vanaf vandaag kan je stemmen via www.ketnet.be.

Stem zeker op de tofste voetbalploeg van het land! De Kampioenen wonnen deze award ook met hun eerste en tweede film.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Ketnet

 

30/12/2017: F.C. De Kampioenen-fandagen in Plopsaland De Panne


Ook in 2018 komen er terug F.C. De Kampioenen-fandagen in Plopsaland De Panne. Ga met je favoriete acteurs op een attractie of drink een chocomelk in het Kampioenencafé!

De fandagen zullen plaatsvinden op 6, 7, 8 en 9 juli 2018. Info en tickets: www.plopsalanddepanne.be.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Plopsaland De Panne

 

20/12/2017: Truitjes F.C. De Kampioenen te koop


Vandaag lanceerde Jartazi, wie de truitjes voor de derde film gemaakt heeft, de officiële Kampioenentruitjes.

Deze truitjes kan je kopen via de website Jartazi.com. Voor elke Kampioenenfan het ideale kerstcadeau. Let wel op: Jartazi is gesloten van maandag 25 december 2017 tot en met dinsdag 2 januari 2018.
Alle bestelling die we tijdens deze periode ontvangen zullen aan de start van het nieuwe jaar verwerkt en opgestuurd worden.

  Tekst: fcdekampioenen.com / foto: Jartazi

 

20/12/2017: Niels Destadsbader zingt over zijn band met de ‘Kampioenen’-cast: “We zijn er als iemand een dierbare verliest, maar ook op elkaars trouwfeesten”


Bij de vorige ‘Kampioenen’-film was zijn ‘Hey Pa’ te horen bij de aftiteling. En ook in ‘F.C. De Kampioenen 3 – Forever’ is Niels Destadsbader van de partij. Zijn nummer ‘Tranen met tuiten’ is zonder meer de verborgen parel van deze film.

“Ik heb het lied enerzijds geschreven als fan van ‘De Kampioenen’, maar ook als collega en vriend,” aldus de zanger. “Jan Verheyen had me gevraagd er nostalgie en ook een beetje melancholie in te steken en daarvoor heb ik uit de vriendschap tussen de acteurs geput. Want hoewel er in de cast heel wat verschillende persoonlijkheden zitten, is de groep wel hecht. We zijn er allemaal als iemand een dierbare verliest, maar we zijn er ook op elkaars trouwfeesten. Het is een lied over vriendschap. Zo één dat je ’s avonds op café hoort en waarbij je zonder melig te worden denkt: “Ik ben blij dat ik hier bij jullie ben. Want eigenlijk zie ik jullie graag.’”

Wie zelf eens wil klinken met zijn vrienden tijdens de song: Niels speelt op 9 mei in Capitole Gent, op 11 mei in het Kursaal van Oostende, op 20 mei in de Ethias Arena Hasselt en op 2 juni in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Info en tickets: www.livenation.be

Tekst: Het Laatste Nieuws / foto: Independent Films

 

18/12/2017: Tekeningen F.C. De Kampioenen te koop voor goede doel


Onderstaande tekeningen van De Kampioenen kunnen jullie kopen. De opbrengst gaat naar Esten vzw. Steun een jongen met een zeldzame ziekte.

Het zijn houten panelen: 1.20 meter op 90 cm. Bij interesse: contacteer Alain op: alain.balis@bpbchemicals.be.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s:  Alain Balis

 

16/12/2017: Derde F.C. De Kampioenenfilm in première


‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ dinsdagavond in première gegaan in Antwepen. Ook voor de derde film kwam er heel wat volk opdagen. Herbeleef de première hieronder. Bovendien lijkt het definitieve afscheid van de ­bekendste amateurploeg van Vlaanderen te worden. Twee hoofd­acteurs — Carry Goossens én Marijn Devalck — haken sowieso af en het slot van de derde bioscoopfilm is zó verrassend, dat een vervolg overbodig wordt.

In Antwerpen vond op 12 december de grote première van de derde Kampioenenfilm plaats. Ook dit jaar was het weer een grote drukte!

De voltallige cast werd verwelkomt door de Kinepolis,een massa fans en heel wat Pers. Eerst volgde er de sterlegging.

Na de sterlegging konden de fans voor de aller eerste keer de derde film bekijken. Op de première waren ook heel wat bekende Vlamingen te spotten.

Na de film kregen heel wat fans nog de kans om op de foto te gaan of een handtekening te vragen aan hun idolen.

Een reactie van Jan Verheyen over het mogelijke einde van De Kampioenen

‘Deze film is het uitgelezen moment om afscheid te nemen.’ -Jan Verheyen-

Regisseur Jan Verheyen vindt de film ook een mooi orgelpunt. “Het scenario is zo geschreven dat de laatste scène gezien kan worden als het definitieve einde. Dat was het opzet. We wilden dit verhaal afronden. Op de set hebben we ook meermaals tegen de acteurs gezegd dat het hierna gedaan was. Sommigen zijn nu al 27 jaar Kampioen. Er moet toch ooit een moment komen dat je daar afscheid van neemt? Het is niet aan mij om dat moment te bepalen, maar deze film is daar het uitge­lezen moment voor.”

Wij waren aanwezig op de première in Hasselt, enkele foto’s.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Het Laatste Nieuws/ Showbizz Nieuws/ fcdekampioenen.com

 

12/12/2017: Daarom wil Marijn Devalck liever stoppen met F.C. De Kampioenen


Op 20 december is het zover, dan komt ‘F.C. De Kampioenen: Forever’ uit in de bioscoop. Voor acteur Marijn Devalck – in heel Vlaanderen bekend als Balthazar Boma – mag het de laatste film in de reeks zijn. Hij zou er graag mee stoppen, een punt zetten achter de vertolking van zijn legendarische personage. Dat vertelt hij dinsdag in Dag Allemaal.

“Ik voel de goesting niet meer”

Een gevoel dat volgens hem voornamelijk bij zichzelf te zoeken is. “Ik voel de behoefte niet meer om Boma te spelen”, klinkt het. “Om te acteren tout court. Ik heb ‘De Kampioenen’ altijd gerespecteerd, heb de ploeg nooit in de steek gelaten. (…) Maar ik voel de goesting niet meer.”

Bovendien had Devalck ook zijn twijfels bij het scenario, terwijl zijn collega’s wel dolenthousiast waren. Zelf had hij liever gezien dat ‘De Kampioenen’ in de richting van ‘Van Vlees En Bloed’ waren geëvolueerd.

“Ernstige acteurs maar situaties die het geheel grappig maken”, zegt hij. “Niet dat ‘De Kampioenen even serieus moest zijn, maar soms begon de reeks naar kindertheater te neigen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. Vind ík, hé! Maar bon, na 27 jaar en 7 regisseurs is het niet abnormaal dat ik vond dat we het stilaan wel hadden gehad. Zonder afbreuk te willen doen aan het feit dat wij televisiegeschiedenis hebben geschreven.”

Met deze nieuwe film wil Marijn Devalck eindigen in schoonheid: “Het is een mooie film geworden, echt waar. Jan Verheyen heeft dat schitterend gedaan.”

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: Independent Films

 

08/12/2017: Vanaf dit weekend in jouw frituur


Op zondag 10 december om 15 uur worden de “Boma Cervela Pikant“, de “Kampioenenballetjes” en de bijbehorende tomatensaus officieel gelanceerd in Antwerpen, aan de overdekte ijspiste op de Groenplaats, met Balthasar Boma en Markske erbij.  In de tv-reeks is Boma de worstenmagnaat die F. C. De Kampioenen sponsort. Maar was die worst van hem net niet oneetbaar slecht? “Ja, dat is zo op tv, ” zegt Peter Rosiers van VRT Brand Extensions, “maar iedereen zal wel zo nieuwsgierig zijn om hem nu echt te proberen.”

F. C. De Kampioenen wordt al sinds 1990 uitgezonden en heruitgezonden. Waarom komt die Bomaworst er nu pas in het echt? Zegt Peter Rosiers: “Er waren eerder al plannen om iets met de worst te doen, maar nu was er een mooie opportuniteit om met een grote producent te werken.  Meer dan 1000 frituren hebben de producten al besteld. ”

VRT brengt wel vaker producten op de markt om de eigen werking te financieren, zoals het bier “Slurfke” van Thuis of truffels zoals in de reeks “Tytgat Chocolat”.

  Tekst: VRT NWS / foto: VRT NWS

01/12/2017: Tranen met tuiten nieuwe single van Niels Destadsbader


2 Jaar geleden, meerbepaald bij het verschijnen van de tweede F.C. De Kampioenen-film Jubilee General, pakte Niels Destadsbader Vlaanderen in met zijn single Hey Pa, een pakkend nummer waarmee Niels hoge ogen gooide in de hitlijsten. Ondertussen zijn we 2 jaar later en is de derde film van F.C. De Kampioenen Forever bijna een feit.

Regisseur Jan Verheyen vroeg Niels opnieuw om een nummer te schrijven voor de soundtrack van de film en dat deed Niels maar al te graag, uiteraard weer samen met zn kompaan Miguel Wiels. Dat dit duo garant staat voor succes bewijzen ze nog maar eens opnieuw met deze prachtige nieuwe single Tranen Met Tuiten.

Tranen Met Tuiten is vanaf 1 december beschikbaar als digitale download of via streaming en is exclusief ook te koop op het verzamelalbum bij de film F.C. De Kampioenen – Forever dat tevens op 1 december in de handel verschijnt.

Tekst: sterrennieuws.be / foto: Niels Destadsbader

 

25/11/2017: Kampioenencast ziet in absolute première hun nieuwe film en is razend enthousiast


Een échte film. Echte cinema. Groots, spectaculair, met romantische scènes, met humor en met Kampioenen-onzin. Zo omschrijven de acteurs van ‘FC De Kampioenen’ en hun regisseur Jan Verheyen hun nieuwste film ’FC De Kampioenen – Forever- die ze zopas in absolute première mochten zien. Wij waren erbij.

DDT is ‘back in bu-zi-nes’ en dat zal en mag Vlaanderen vanaf woensdag 20 december geweten hebben. Die woensdag gaat ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ in première voor het grote publiek. Er zijn vanaf woensdag 13 december wel al massaal ‘avant premières’ doorheen Vlaanderen. De hoofdrolspelers mochten echter nu al in absolute wereldpremière naar het resultaat gaan kijken van de acteerprestaties die ze de voorbije maanden op de set in Vlaanderen en in Zuid-Afrika hadden neergezet.

Ruim honderd minuten na de allereerste beelden, vanuit de fonkelnieuwe showroom van garage DDT, zagen we niks dan lachende en stralende gezichten van o.a. slechteriken van dienst Jacques Vermeire en Jaak Van Assche, van scenariste An Swartenbroekx en van good old Kampioenen als Loes Van Den heuvel, Johny Voners, Ann Tuts, Herman Verbruggen, Danni Heylen en Carry Goossens.

In een verrassend spel van evenwichten beleven alle Kampioenen elk hun avontuur in deze gelaagde derde Kampioenenfilm. Met humor, knipogen, veel cameo’s van bekende gezichten, wat stripverhaalmomenten, een mooi uitgewerkt romantisch hoogtepunt en een slotscène met hoog en waardig Kampioenengehalte.

De film heeft even tijd nodig om op snelheid te komen, maar presenteert zich dan op een schitterend dienbladje als perfect familie-entertainment. Met dank aan het verhaal: DDT is dus ‘back in business’ en slaagt er snel en sluw in om eigenaar te worden van FC De Kampioenen. Boma wordt buitenspel gezet en de Kampioenen worden vervangen door een nieuw team van jonge, getalenteerde spelers. Die worden overigens niet getraind door gelegenheidscoach Johan Boskamp, zoals eerder werd aangekondigd maar omwille van medische redenen moest afhaken, maar door super-invaller Jean-Marie De Decker. De Kampioenen zitten in zak en as, willen hun ploeg weer in handen krijgen en sluiten in grote nood een onmogelijke deal met erfvijand DDT: ze moeten ervoor voetballen. Wie wint mag zijn ploeg ‘FC De Kampioenen’ blijven heten.

De Kampioenen beseffen dat ze kansloos zijn tegen het DDT-team en gaan op zoek naar versterking in Babacouta, een dorp in Afrika, waar Pol ook nog heeft gewerkt voor Artsen Zonder Grenzen. Een bewogen reis met niks dan hindernissen uiteraard, waarbij ze o.a. worden geconfronteerd met de halve dierentuin van Antwerpen. Vinden de Kampioenen versterking en winnen ze de match die beslist over hun voortbestaan?

Overdonderd

Johny Voners is na afloop van zijn ‘wereldpremière’ haast idyllisch over de Kampioenenfilm. ”Ik vind het een échte film. Dat is heel simpel uitgedrukt, maar, dit is echt cinema. Ik ben zeer tevreden. Dat heeft niks te maken met mijn rol, maar ik ben serieus overdonderd. Ik ben niet echt een grote lacher, maar ik heb hier wel veel gelachen. En meer dan je van mij zou verwachten. Waarom het publiek moet gaan kijken? Dat kan ik niet in lange volzinnen zeggen. Gewoon omdat het verdomme échte cinema is.”

Tien euro waard

“Ja, nu je het vraagt, de chocomelk smaakte anders in Zuid-Afrika. De context was anders, die smaak was anders. Ik heb daar echt hard moeten werken als het chocomelktijd was”, lacht Herman Verbruggen. “Neen, ernstig, ik vond het heel moeilijk om naar mezelf te kijken. Mijn grootste zorg was of het de moeite waard is om tien euro te betalen om naar deze film te gaan kijken. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het inderdaad zijn tien euro waard zal zijn. Dat zeker. Deze Kampioenenfilm is zijn geld waard. Het is zonder meer de beste film die de Kampioenen gemaakt heeft. Grote kunst ook van An en haar kornuiten om alle personages zo goed in deze film te laten evolueren.”

Familiefilm

Carry Goossens, die in 1993 aan het einde van de vierde tv-reeks van ‘FC De Kampioenen’ door Xavier werd weggetoverd (een slotscène die later werd vervangen door een meer realistisch slot waarbij de trainer naar Tenerife vertrok), is in de wolken met de derde Kampioenenfilm. “Het is vooral een geestige film, maar er zijn ook echt gevoelige momenten, wat ik erg apprecieer. En vooral, het is echt grote cinema. Daarvoor moeten alle fans zeker komen kijken. Het is uiteraard vooral ook een familiefilm, ontspanning voor jong en oud.”

Carry beleefde naast veel plezier ook minder leuke momenten tijdens de opnames in Afrika. “Ik heb beetje pech gehad, ja”, lacht hij. “Er is een belangrijke scène die ’s nachts moest ingeblikt worden. Met vuur enzo. En ik was doodziek met diarree, koorts, noem maar op. Verschrikkelijk en hard. Maar in de film is er niks van te zien, zo heb ik nu vastgesteld.”

Voor Carry is de derde film ook meteen zijn laatste Kampioenen-avontuur. “Ik heb aan scenariste An Swartenbroekx gevraagd om mijn verhaal zo te schrijven dat Oscar er straks niet meer bij zal zijn. Wie wil weten wat er met mij gebeurt moet komen kijken.”

Hittegolf in Eeklo

“Ik denk dat het qua avonturenfilm zonder meer de beste film is sinds de start van de Kampioenen. Met alles erop en eraan. Prachtige beelden, goeie muziek, straffe effecten en een spectaculaire apotheose. Een film voor het grote publiek”, licht Jacques Vermeire toe. “Neen, ik heb niet met mijn eigen gelachen. Wel met de anderen (lacht). Maar het is en blijft wel hard werken. De scènes in mijn garage in Eeklo zijn ingeblikt tijdens een hittegolf. Het was hier toen heter dan in Zuid-Afrika waar iedereen het naar verluidt behoorlijk koud heeft gehad.”

Opgelucht

“Awel, ik ben op dit moment een fiere An Swartenbroekx. Het is toch een beetje de geboorte van een kindje. Ik vond het ongelooflijk spannend om te ervaren wat mijn collega’s van de film zouden vinden. Ik weet nu dat ik opgelucht mag zijn. De mooiste commentaren zijn toch dat we veertien personages op honderd minuten allemaal een verhaallijn hebben kunnen geven, met een begin, een midden en een slot. Als je naar buiten gaat heb je ook niet het gevoel dat deze of gene Kampioen de hoofdrol had. Da’s leuk voor alle fans. Ben je fan van Carmen, dan kom je aan je trekken. Net zoals dat het geval is voor Markske, Doortje, Boma, noem maar op. Iedereen komt aan bod. Ik hoop dan ook dat heel Vlaanderen straks gaat komen kijken want dit is een echte film. Groots, avontuurlijk, echte cinema.”

Spitsroeden lopen

“Dit is échte cinema: een grote, dure, spectaculaire, grappige film. Een film!”

Regisseur Jan Verheyen was duidelijk een opgeluchte man nadat zijn ‘cast’ de wereldpremière van ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ met applaus had afgewerkt. “Zo’n visie voor cast en crew is altijd een bijzonder moment. Je maakt als regisseur na de opnames een reeks keuzes die zij nog niet kennen. Een zin die de film niet haalt, een scène die wordt weggegooid. Acteurs kijken in eerste instantie naar zichzelf. Het is dus vaak spitsroeden lopen. En dat heb ik nu nog niet gehoord. Het was en is de film die we in gedachten hadden. Ik ben trots dat het ongelooflijk goed vooruitgaat, het er geweldig uitziet en dat dat Afrika-gevoel een dimensie toevoegt. Ik ben echt wel erg tevreden.”

“Eerlijk, deze film is échte cinema. Ik heb de laatste dingen veel dingen in de bioscoop gezien die niet meer zijn dan veredelde afleveringen zijn van wat ook op televisie bestaat. Dit is cinema. Dit is een grote, dure, spectaculaire, grappige film. Film op groot scherm en die daar overeind blijft.”

Tekst: Het Laatste Nieuws / foto: Het Laatste Nieuws

 

16/11/2017: Stripmuur F.C. De Kampioenen in Brussel verdwijnt 


Naast de stripmuur wordt nu volop gewerkt aan een nieuwbouwproject. Tekenaar Hec Leemans maakte de tekening in 2011.

Na zes jaar verdwijnt in de Vaartstraat in Brussel de muurtekening van de bekendste caféploeg van Vlaanderen. Door de bouw van een flatgebouw is de tekening amper nog te te zien. Tekenaar Hec Leemans is verrast: “Jammer dat de muur verdwijnt, maar wat kan ik daaraan doen?”, klinkt het. “Mocht het een paneel zijn dat je er kunt afschroeven, dan kun je die bewaren of ergens anders tentoonstellen. Maar ik zie geen enkele mogelijkheid om die muurschildering te redden.”

In Brussel blijven er wel nog bijna 60 andere stripmuren over.

Zo zag de stripmuur er vroeger uit:

Tekst: Radio 2 / foto: bovenaan: Bruzz  onderaan: Stefflater (CC BY-SA 4.0)

 

15/11/2017: Oud stationsgebouw van Kalmthout herbergt binnenkort vier escaperooms


Kalmthout – Het oude stationsgebouw in Kalmthout krijgt straks een nieuwe invulling: er zullen vier escaperooms worden ondergebracht

Wie onlangs langs het station van Kalmthout reed, vroeg zich misschien af wat het grote vraagteken betekende dat het gebouw sierde. Gisteravond werd in Bistro Tutti het mysterie dan eindelijk opgelost. Via mails en de website van het restaurant werden mensen uitgenodigd voor een etentje waarbij ze meteen konden deelnemen aan een spel. Meer info was er niet. Maar het werd topamusement, waarbij de deelnemers konden kennismaken met Clocks: een concept van de broers Tom en Dave Vercauteren, Joris Meyers en Björn Herrewijn.

Een escaperoom is een teambuildingspel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van aanwijzingen, sleutels, codes, puzzels en raadsels de kamer binnen een uur proberen te verlaten. “Het is een mooi en statig stationsgebouw, het stond al sinds 2013 leeg”, zegt Dave Vercauteren. “Het ligt centraal en is makkelijk bereikbaar. De trein stopt hier letterlijk voor de deur, maar er is ook parking voor fietsen en auto’s. De verbouwingen zijn nog volop aan de gang, maar straks kun je hier verdwalen in een van onze vier themakamers. Een eerste thema is ‘lijn 12’, want het station ligt langs de spoorlijn tussen Antwerpen en Essen. Je kunt ook proberen te ontsnappen uit ‘Ristorante Paradiso Perduto’ of uit het café uit FC De Kampioenen. Hiervoor hebben we onderhandeld met de VRT, want zomaar zelf dit themacafé uit de grond stampen mag natuurlijk niet. In de laatste kamer gaan de bezoekers de virtuele toer op. In de Post-Apocalyptic World krijg je een virtuele bril op je neus.”

De opening van de koffiebar en de escaperooms vindt plaats in het weekend van 15 en 16 december. De prijs is afhankelijk van de kamer. Zo zal de virtuele kamer iets duurder zijn dan de andere kamers, maar geïnteresseerden mogen rekenen op een bedrag van 20 euro per persoon.

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: VRT

 

14/11/2017: Marcske siert bokaal eigen tomatensaus


Oelegem / Ranst – Pauwels Sauzen uit Oelegem gaat een samenwerking aan met FC De Kampioenen. Op de Horeca Expo volgende maandag wordt de nieuwe Kampioenen Tomatensaus gelanceerd

Sauzenproducent Pauwels, bekend van zijn sauzen en de cyclocross, gaat in zee met het populaire Eén-programma FC De Kampioenen. Van Marc Vertongen, het personage dat gespeeld wordt door Herman Verbruggen, is bekend dat hij graag chocomelk lust. Maar de bebrilde man van Bieke is ook verlekkerd op balletjes in tomatensaus, normaal een kindergerecht.

Pauwels gaat nu de favoriete saus van Marcske produceren in bokalen van één liter, bestemd voor frituren, snackbars, broodjeszaken en de horeca. U zult een bokaal Kampioenen Tomatensaus dus niet gewoon in de supermarkt kunnen kopen.

Volle smaak

“De saus wordt getypeerd door een volle tomatensmaak”, vertelt Kim Maesschalck van Pauwels Sauzen. “Op de Horeca Expo in Gent volgende maandag komt Marcske persoonlijk de tomatensaus lanceren en becommentariëren tussen 14 en 16u.”

Pauwels Sauzen gaat ook een actie houden, zodat bij de aankoop van balletjes in tomatensaus van FC De Kampioenen de klant zijn balletjes met een speciaal vorkje zal kunnen prikken. “Marcske staat op het etiket en ook op het deksel van de bokaal”, aldus Kim Maesschalck nog.

Pauwels stelt op de Horeca Expo nog twee andere sauzen voor: de mayonaise met truffel en die met het iets pikantere jalapeño.

Nieuwe film

Eerder dit jaar raakte al bekend dat snackfabrikant Vanreusel in samenwerking met Eén de Boma cervela pikant en Marcskes favoriete gehaktballetjes in december lanceert voor de frituur- en snackmarkt. Het is dus niet abnormaal dat daar nu ook nog tomatensaus bijkomt, anders is het favoriet gerecht van Marcske niet compleet. De introducties gebeuren niet toevallig kort voor de première van de nieuwe film van FC De Kampioenen die in de kerstvakantie in de bioscoop komt.

Tekst: Gazet Van Antwerpen / foto: Pauwels Sauzen

 

02/11/2017: Regi en Kathleen Aerts op soundtrack derde Kampioenenfilm


In de derde Kampioenenfilm Kampioenen Forever zal niet alleen nieuw werk van Niels Destadsbader (Ronaldhino in de film) te horen zijn. Met zijn nieuw nummer ‘Tranen met tuiten’.  Regisseur Jan Verheyen heeft Regi Penxten en Kathleen Aerts, lid van K3 van 1999 tot 2009, gevraagd om een nummer te maken voor de eindgeneriek van de film. 

De keuze voor die twee is niet zo vreemd als ze lijkt, want de nieuwe Kampioenenfilm speelt zich in Afrika af. Regi en zijn gezin vertoeven regelmatig in Zuid-Afrika, Kathleen woont er zelfs permanent. Het nummer heeft als titel: ‘Afrika’. De derde en wellicht laatste film van FC De Kampioenen gaat op 20 december in première. Je kan het nummer al eens beluisteren via deze link: https://lnk.to/Afrika  

Tekst: Het Belang Van Limburg / foto’s: Kathleen Aerts

 

18/10/2017: Xavier uit ‘FC De Kampioenen’ giet zijn dagschotels in kookboek


“Voor mij nog een dagschotel Pascalleke”, het is het zinnetje waarmee je Xavier Waterslaeghers in elke aflevering van ‘FC De Kampioenen’ een pintje hoorde bestellen. Johny Voners, de acteur achter het legendarische personage, heeft op Radio 1 nu bekendgemaakt dat hij volgend jaar een kookboek uitbrengt met de titel ‘Dagschotels’. Alleen komen in het boek geen bieren, maar wel de echte dagschotels uit Vlaamse restaurants.

Johny Voners heeft in de Radio 1-uitzending ‘De Bende van Annemie’ verklapt dat hij volgend jaar een kookboek zal uitbrengen. Niet toevallig koos hij voor het thema en de titel ‘Dagschotels’, want laat dat nu net de vaste bestelling zijn van Xavier Waterslaeghers, het personage uit ‘FC De Kampioenen’ waar hij jarenlang gestalte aan gaf.

Zelf geeft hij echter toe dat hij er eigenlijk een beetje tegen is dat elke BV een kookboek uitbrengt, maar het was zijn stiefzoon die hem op het idee bracht. Om gerechten te selecteren, trekt hij momenteel door Vlaanderen en dat op zoek naar de dagelijkse gerechten die in restaurants worden geserveerd.

Quinoa

“Ik kijk wat er op het menu staat. Dat is onder meer stoofvlees, rode poon met een sausje, spaghetti. Het is zeker niet overal hetzelfde. Ik heb bijvoorbeeld nog maar een keer stoofvlees en heb zelfs nog geen koninginnenhapje in mijn lijstje staan. Tegenwoordig zijn de gerechten trouwens ook met quinoa, niet alleen met frieten”, zegt hij al lachend.

Tekst: Het Belang Van Limburg / foto’s: VRT

 

14/10/2017: 20 Jaar Kampioenenstrips


ANTWERPEN – De stripversie van FC De Kampioenen, die twintig jaar geleden voor het eerst verscheen, rondt deze week de kaap van de 12,5 miljoen verkochte exemplaren. Geen enkele strip-spin-off van een Vlaams televisieprogramma deed ooit beter. Ook nu er al jaren geen nieuwe afleveringen van de televisieserie gemaakt worden, houdt het succes van de strip aan.

20 jaar F.C. De Kampioenen.

Het idee om een stripversie van FC De Kampioenen te gaan maken, komt van Hec Leemans, die op dat moment vooral bekendheid genoot met de realistische avonturenstrip Bakelandt. De verkoop van Bakelandt ging gestaag achteruit waardoor ik vond dat ik een beetje vooruit moest denken, en met iets nieuws moest komen. Ik zag het niet meer zitten om van nul te beginnen, en een nieuwe strip met totaal onbekende personages  te lanceren. In het beste geval zou ik er dan tien jaar over doen om er misschien een matig succes van te maken. Op de een of andere manier had ik dus een onderwerp nodig dat al bekend was bij het publiek.

Hec Leemans dacht aan F.C. De Kampioenen. Hij ontwikkelde getekende versies van de verschillende personages, en trok ermee naar de VRT en naar Standaard Uitgeverij. Leemans: “Bij de uitgeverij hadden ze er wel oren naar, al zagen ze het als een beperkt experiment. De toenmalige uitgever had voor het eerste album een oplage van 15.000 exemplaren vooropgesteld, maar de vertegenwoordigers, die de titel bij de winkels aanboden, lieten meteen weten dat dat niet genoeg zou zijn. Het werden er 50.000, meteen gevolgd door herdrukken van 15.000 en 5.000 exemplaren. We bleken onmiddellijk veel lezers te hebben. Tijdens het eerste jaar van de FC De Kampioenen-strip verkochten we in totaal 250.000 albums van de reeks.

De eerste drie jaar van FC De Kampioenen ging de verkoop van de albums gestaag achteruit. Alle reeksen hadden het toen moeilijk.  Bij een directiewissel werd er vastgesteld dat er nooit herdrukken waren geweest van FC De Kampioenen.  Het jaar daarop verdubbelden de verkoopcijfers.  Sindsdien moet niemand nog overtuigd worden van het potentieel van de serie. Van FC De Kampioenen verschijnt volgend jaar het honderdste album.

In 2011 startte Leemans nog een aparte reeks op rond het populairste personage uit de reeks, Markske. Vertongen & Co werd geboren. De stripreeks wordt getekend door Wim Swerts en Luc Vanasten van Lighthouse Producties. Voor FC De Kampioenen doet Leemans alle creatieve werk zelf, voor Vertongen & Co schrijft hij enkel de scenario’s. De Franse topscenarist François Cortegianni schreef ook al enkele scenario’s van de reeks. Van Vertongen & Co verschijnt volgend jaar ook alweer het 25ste album.

Tekst: WPG / foto’s: WPG/ Standaard Boekenhandel

 

11/10/2017: T-Shirt DDT te koop in de ZEB


De Belgische winkelketen ZEB pakt uit met een verrassende nieuwe samenwerking, eentje met het iconische personage DDT dat in de jaren 90 door Jacques Vermeire werd vertolkt in de serie ‘FC De Kampioenen’.

FC De Kampioenen, de televisiereeks waarmee ondertussen een aantal generaties Vlamingen opgroeiden, wordt door ZEB naar de catwalk gebracht. Het lanceert namelijk een T-shirt die een ode brengt aan Dimitri De Tremmerie, beter bekend als de garagehouder van DDT oké cars en die werd gespeeld door Jacques Vermeire. Niet geheel toevallig werd voor dat personage gekozen, want hij maakt binnenkort zijn comeback in de nieuwe film ‘FC De Kampioenen 3 Forever’.

Het kledingstuk werd ontworpen door de bekende grafische vormgever Musketon en is ook een knipoog naar de foute reclameshirts die tegenwoordig hip zijn. Het item is online en in de winkels te verkrijgen en kost 29,99 euro.

Tekst: Het Nieuwsblad / foto’s: ZEB

 

06/10/2017: 27 jaar F.C. De Kampioenen


Hoera! Vandaag werd exact 27 jaar geleden de allereerste aflevering van F.C. De Kampioenen uitgezonden! Daar drinken we ene op, mijn gedacht!

Bedankt om jullie foto’s in te sturen!

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: fcdekampioenen.com

 

25/09/2017: Binnenkort in de frituur


De familiale Belgische onderneming Vanreusel lanceert in samenwerking met F.C. de Kampioenen 2 unieke frituursnack concepten waar de consument vele jaren op heeft moeten wachten. Na ruim 25 jaar F.C. De Kampioenen zijn de Boma Cervela Pikant en Marks favoriete balletjes in tomatensaus verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische horeca.

Boma Cervela Pikant

De Boma Cervela Pikant is de eerste Boma Worst die fysiek verkrijgbaar zal zijn voor de consument. Vanreusel, o.a. gekend van haar groot gamma Cervela’s, ontwikkelde onder toeziend oog van BalthazarBoma een Cervela met een licht pikante toets.  Zowel warm als koud een heerlijke snack en met zekerheid de eerste Boma worst die echt lekker is. De licht pikante Cervela wordt uitgeserveerd in een opvallend Boma bakje, volledig herkenbaar in de uitstraling van Vanreusel en F.C. de Kampioenen. Ook het darmpje van de  Cervela zelf zal herkenbaar zijn aan de bekende  groengele kleuren van F.C. de Kampioenen.  Voor elke horecaonderneming waar gefrituurd wordt is deze Boma Cervela Pikant een klantenbinder van ongekende omvang.

Kampioenenballetjes

Het lievelingsgerechtje van Mark Vertongen in de serie, waar tevens veel kinderen ook dol op zijn, gaat voor de kinderen ook verkrijgbaar zijn. De Kampioenenballetjes bestaan uit een 7-tal balletjes gepresenteerd in 4 verschillende unieke design buckets. De 4 verschillende buckets bevatten elk typische foto’s en verzinsels van Mark waardoor een verzameleffect ontstaat aldus Maurice de Kroon van Vanreusel.  De Kampioenenballetjes worden in de horeca ondersteund door een life-size visual   van maar liefst  1,80m groot, zodat kindjes allemaal op de foto kunnen met Mark Vertongen en zijn favoriete balletjes.

Introductie gelijktijdig met F.C. de Kampioenen film 3

Beide producten  zijn vanaf begin december verkrijgbaar, net voor de release van de 3e F.C. de Kampioenen film.

Tekst: horecavizier.nl / foto’s: Vanreusel

 

22/09/2017: Shoppen met De Kampioenen in Roeselare


In de shopping van Roeselare kan je op 1 oktober shoppen met enkele acteurs van De Kampioenen. De aanwezige zullen zijn: Carmen, Xavier, Bieke, Marckske en Pascale.

Tot dan!

 

22/09/2017: Update


Dit is de laatste week dat je je foto’s kan insturen voor de omslagfoto van deze site! Als je nog een foto wil versturen kan dat naar: info@fcdekampioen.com.

Het 22ste album van Vertongen en Co zal Het huis van de beer noemen. In november verschijnt er de special 20 jaar Kampioenenstrips.

 

15/09/2017: De trailer en avant première


Vandaag werd de trailer van de nieuwe film gelanceerd! In de namiddag kon je tickets bestellen voor de première.

Maar deze tickets zijn bijna al allemaal uitverkocht! Haast je om nog enkele tickets te kunnen bemachtigen!

Bekijk de trailer nu:

 

13/09/2017: Eerste informatie over première bekend


fcdekampioenen.com

Eerste informatie over de première bekend:

De Kampioenen komen naar Kinepolis om de film persoonlijk in avant-première voor te stellen ! 

  • Dinsdag 12/12 – Antwerpen (Première)
  • Woensdag 13/12 – Hasselt
  • Donderdag 14/12 – Brugge
  • Vrijdag 15/12 – Kortrijk
  • Zondag 17/12 – Antwerpen
  • Maandag 18/12 – Leuven (In Leuven zal helaas niet de volledige cast aanwezig kunnen zijn)
  • Dinsdag 19/12 – Gent

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Skyline Entertainment

12/09/2017: Spotje


Vandaag namen De Kampioenen een spotje op voor de nieuwe film.

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: An Swartenbroekx en F.C. De Kampioenen 3- Forever op Facebook

09/09/2017: Oproep


In oktober bestaan De Kampioenen 27 jaar! fcdekampioenen.com gaat daarvoor een speciale banner ontwerpen. Met allemaal foto’s van fans. Hebben jullie een foto met een acteur? Of een foto van jou en je collectie van FC De Kampioenen. Zet hem in de reacties of mail hem naar info@fcdekampioenen.com
Alvast bedankt, mijn gedacht!
Groetjes,

19/08/2017: Instagrampagina


Vandaag haalde wij de 200 volgers op Instagram!

Dankjewel!

18/08/2017: Poster 3. Forever


Vandaag werd de poster van de derde Kampioenenfilm bekend gemaakt! Het resultaat is alvast geweldig! De première is op 12 december 2017.

14/08/2017: Niels Destadsbader wint Zomerhit 2017


Niels en Wiels hebben vandaag de Radio 2 zomerhit gewonnen met de hit: Skwon Meiske.

Een dikke proficiat!

10/08/2017: Fan van Augustus


En de eerste fan in de spotlights is ‘Niconar’.

Hij maakte het voetbalteam van De Kampioenen na op de voetbalgame PES 2017. Het resultaat kan je hieronder bewonderen. Geslaagd! Niet?

  

 

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: Niconar

 

09/08/2017: Stel je kandidaat voor ‘fan van de maand’


Wil jij volgende maand Fan van de maand worden? Schrijf je dan hier in!

[contact-form]

 

09/08/2017: Nieuwsbericht


Hallo fans van F.C. De Kampioenen,

Ik heb jullie wat nieuws mee te delen. We gaan beginnen met ons nieuwe logo. Sinds deze week zijn we aan het werken aan een nieuw logo voor deze website. Jullie mogen het nieuwe logo verwachten tegen eind augustus.

Ten tweede: ik heb besloten elke maand een fan in de kijker te zetten. De eerste maanden hebben wij enkele fans uitgekozen. Nadien mogen jullie je kandidaat stellen.

Morgen verschijnt ‘De fan van augustus’!

Groeten,

De webmaster

Tekst: fcdekampioenen.com / foto’s: VRT

 

9/08/2017: Maurice de zwijger vanaf vandaag te koop


Maurice gedraagt zich vreemd. Pascale weet niet waar hij mee bezig is.
Hij verdwijnt soms voor uren naar de zolder. Wat is er aan de hand?
Niemand die het weet en Pascale maakt zich zorgen.
Burgemeester Freddy Van Overloop heeft grote plannen voor een ringweg rond zijn stad en hij brengt Balthazar Boma op de hoogte. De plannen hebben echter grote gevolgen voor de Kampioenen.
De ringweg zou over hun veld lopen…
Bieke ontdekt dat Maurice een pop heeft gekocht in een poppenwinkel. Ze begint aan de geestelijke gezondheid van Maurice te twijfelen. Maar Maurice zwijgt.
Dit splinternieuw album ligt vanaf vandaag in de rekken!

 

 

24/07/2017: Leestip Jacques Vermeire De man met de pet  


Leestip van de week: DE MAN MET DE PET.

Het boek is geschreven door Jacques Vermeire alias ‘DDT’ en gaat over het leven van Jacques. Een echte aanrader!

Meer info op http://www.jacquesvermeire.be/

Tekst: fcdekampioenen.com

 

21/07/2017: Première Forever


De wereldpremière van F.C. De Kampioenen 3 Forever is voorzien op 12 december 2017 in Antwerpen.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

08/07/2017: De opnames zitten erop


De opnames zitten erop. Het waren zware weken voor de acteurs. Nu kan de monteur alles samenzetten. En wij ……. kijken al uit naar de première! 

 

Tekst: fcdekampioenen.com

07/07/2017: Dag 4 op Stayen


Vandaag werd de allerlaatste scène van de nieuwe film ingeblikt! En ook ik was er weer van de partij. Normaalgezien is dit ook de allerlaatste film van De Kampioenen. Nu is het uitkijken naar de première in december!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

06/07/2017: Dag 3 op Stayen


Vandaag vond de voorlaatste opnamedag plaats van F.C. De Kampioenen Forever.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

05/07/2017: Dag 2 op Stayen


De opnames op Stayen gaan verder…..

Tekst: fcdekampioenen.com

 

04/07/2017: Dag 1 op Stayen


Vandaag vonden de eerste opnames op Stayen plaats. Wij waren ook aanwezig als figuranten. Het was een geweldige ervaring! Wij laten jullie enkele foto’s zien. Maar willen jullie heel wat dingen zelf laten ontdekken in de bioscoop 😉

  

Tekst: fcdekampioenen.com

 

03/07/2017: Kampioenen gaan laatste opname week in


Vanaf morgen worden er 4 dagen gefilmd op Stayen. Het stadion van Sint-Truiden. Wij houden jullie verder op de hoogte.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

30/06/2017: Eerste trailer derde film vrijgegeven


Copains,

Geweldig nieuws! De eerste trailer van de derde film kan je nu bekijken op deze pagina! De film is in de zalen vanaf 20 december 2017!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

29/06/2017: F.C. De Kampioenen fandagen


Op 1, 2, 8 en 9 juli vinden de F.C. De Kampioenen fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Op welke attractie wil jij gaan?

Info en tickets: https://goo.gl/4x7ZZ9.

Tekst: Plopsaland De Panne

 

24/06/2017: Herhalingen starten weer


Nu dat Thuis weer afgelopen is zijn de Kampioenen weer te zien op één! Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 20.10 uur kan je kijken naar herhalingen te beginnen met reeks 11.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

13/06/2017: Johan Boskamp gaat dan toch niet meespelen in de nieuwe film


Johan Boskamp gaat dan toch niet meedoen in de derde Kampioenenfilm. Nochtans had die toegezegd, maar op het laatste haakte hij af. Wie er dan wel zal opduiken als trainer van de voetbalploeg, die het tegen De Kampioenen moet opnemen, blijft een geheim. De opnames vinden de komende dagen plaats.

Tekst: Het Belang van Limburg

 

10/06/2017: Fcdekampioenen.com start met Instagram pagina


Hoera! Onze website is sinds vandaag gestart met een fanpagina over De Kampioenen op Instagram! Voor alle foto’s van de opnames van de derde film kan je terecht op fcdekampioenen.fanpagina op Instagram!

Klik hier

Tekst: fcdekampioenen.com

 

10/05/2017: De opnames zijn nu echt begonnen


De opnames van de derde film zijn nu begonnen! Tot eind mij wordt er in Afrika gefilmd en in juni In België. Locaties zoals Aalst, Eeklo en Sint-Truiden.

Hoe de opnames lopen en foto’s kan je vinden op deze pagina! fcdekampioenen.com/bioscoopfilm/3-for-ever/

Klik hier.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

07/05/2017: De Kampioenen zijn aangekomen


De Kampioenen vertrekken naar Zuid-Afrika en Mumandmelist mag exclusief mee voor ‘De Madammen’. Je kan hun filmavonturen vanaf morgen volgen op Radio 2.

Marijn Devalck vertelde aan De Beiaard dat er onder meer opnames zijn in het Golden Gate National Park. De opnames in Afrika zullen tot 2 juni duren. Achteraf filmen de acteurs nog een maand in België. Hij wist ook te vertellen dat we DDT, Doortje en Goedele niet in Afrika moeten verwachten.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

07/05/2017: De kampioenen gaan naar Afrika


Vandaag nemen de acteurs het vliegtuig richting Johannesburg! Van daaruit vertrekken ze in de namiddag naar de locatie waar de komende maand een deel van de derde film wordt opgenomen.

Het resultaat van hun avonturen zie je vanaf 20 december in de bioscoop!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

28/04/2017: Johan Boskamp gaat meespelen in de derde film


Johan Boskamp gaat meespelen in ‘F.C. De Kampioenen Forever’. In de derde langspeelfilm kruipt het 68-jarige woelwater in de huid van trainer. De Nederlander krijgt de leiding over de ploeg van DDT.

Vanaf 20 december in de bioscoop

Tekst: fcdekampioenen.com

 

18/04/2017: Figureren in Forever


Voor de opnames van hun derde filmavontuur trekken de Kampioenen begin mei samen met regisseur Jan Verheyen naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. En ze zoeken nog figuranten! Zie jij je als supporter of als ober rondlopen? Dit is je kans!

Schrijf je nu in!

 

10/04/2017: Budget Derde film


Met een budget van 3 500 000 euro is de derde kampioenenfilm alvast veelbelovend!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

09/04/2017: F.C. De Kampioenen naar Stayen


Jan Verheyen draait begin juli met de volledige crew vier dagen lang de finale van de derde ‘FC De Kampioenen’-film op het veld van STVV. “Wij filmen er onder meer een spectaculaire stunt en zullen dan graag een beroep doen op ettelijke honderden figuranten.” zegt Jan Verheyen in het Belang van Limburg.

Tekst: Het Belang Van Limburg

 

01/04/2017: Weetje over de film


Jacques Vermeire (DDT) en Machteld Timmermans (Goedele) gaan niet mee naar Zuid-Afrika. Ze komen namelijk niet voor in deze verhaallijn. Ze hebben enkel opnames in België.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

31/03/2017: Marijn Devalck liever niet mee naar Afrika


Voor de derde Kampioenenfilm trekt de cast naar Zuid-Afrika. Daar is Marijn Devalck, Balthazar Boma in F.C. De Kampioenen, minder blij mee.

Hij heeft geen goede herinneringen aan de opnames van de eerste film “Kampioen zijn blijft plezant!”. Toen werd hij tijdens de opnames gestoken door een insect. Door de insectenbeet is hij nog steeds niet de oude.

Gelukkig slaagde de VRT er toch in om hem op andere gedachten te brengen!

 

23/03/2017: F.C. De Kampioenen fandagen


Op 1, 2, 8 en 9 juli 2017 vinden er opnieuw fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Ben jij ook van de partij?

Info en tickets: https://goo.gl/qIPkqn

Tekst: fcdekampioenen.com

 

20/03/2017: Het scenario is af


Het scenario is af! Wij kunnen alvast niet wachten!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

11/01/2017: Opnames in Afrika


Jan Verheyen vertrekt vrijdag naar Johannesburg om er locaties te kiezen voor de derde Kampioenenfilm. “De helft van de film draaien we in Zuid-Afrika. Het wordt een serieuze onderneming, want er reizen twaalf acteurs mee.” vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Tekst: Gazet Van Antwerpen

 

05/01/2017: Einde Warmste week


Eén en producent Skyline Entertainment gaven enkele gastrollen weg in de derde Kampioenenfilm die geregisseerd wordt door Jan Verheyen. Wie een sms’je stuurde kon hierop kans maken. Er werd 4.744 euro ingezameld voor Kom op tegen kanker.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

04/01/2017: F.C. De Kampioenen 3 Forever


De nieuwe werktitel van de derde Kampioenenfilm wordt ‘F.C. De Kampioenen 3: For Ever’.

Vanaf 20 december 2017 in de bioscoop.

Tekst: fcdekampioenen.com

 

03/01/2017: De Kampioenen doen mee aan De Warmste week


Regisseur Jan Verheyen staat opnieuw aan het roer van de nieuwe F.C. De kampioenen-film. Speciaal voor De Warmste Week geeft hij samen met Eén 5 mensen de kans om samen met Boma, Marcske en co. op de set te staan. En jij kan daar bij zijn.

Wat moet je doen?
Stuur tot en met zondag 18 december een sms met de boodschap “FC De Kampioenen” naar 4342*. Uit de verschillende inzendingen worden er 5 gelukkige winnaars getrokken die samen met de tofste ploeg van het land mag schitteren in hun nieuwe film.

*Een sms kost €1 en gaat integraal naar Kom op tegen kanker.

Tekst: Music for life

 

02/01/2017: Meer details bekend over de derde Kampioenenfilm


DDT is er in geslaagd om zijn garage uit te bouwen tot de grootste van de streek. Door enkele sponsorperikelen slaagt DDT er echter in om de functie van sponsor en voorzitter op zich te nemen, wat uiteraard de nodige gevolgen met zich meeneemt. Hij stelt een ander team samen waardoor de vaste spelers op de bank komen te zitten. DDT wil De Kampioenen echter nog een kans geven maar dan moeten ze zijn jonge ploeg verslaan. Pol krijgt het schitterende idee om zelf nieuwe spelers te zoeken… in Afrika!

Tekst: fcdekampioenen.com

 

01/01/2017: De Kampioenenfansite wenst u een prachtig 2017


2016 Heeft ons uitgezwaaid. 2017 Is binnengekomen, het wordt weer een jaar om van te smullen! Met o.a. de derde film van F.C. De Kampioenen en natuurlijk weer een lading nieuwe strips!

Een geweldig jaar toegewenst!!

Tekst: fcdekampioenen.com | Foto: Jubilee General