info@fcdekampioenen.com

Boeken

Voor wie eens geen zin heeft in een stripalbum over de Kampioenen zijn er ook leesboeken en fanboeken over de ploeg. Ideaal om enkele uurtjes te ontspannen en alle zorgen te vergeten. De leesboeken zijn geschreven door Bas Dhondt en zijn ideaal voor kinderen.

Leesboeken

Buitenaardse Boma:

Wat is er aan de hand met Balthazar Boma? Plots draagt hij stijlvolle kostuums, is hij vergeten wat een tourneé générale is en noemt hij zijn copains ‘buddies’. De Kampioenen staan voor een groot raadsel. Tot Mark een verband legt met enkele andere vreemde gebeurtenissen die hij ’s nachts op het voetbalveld heeft zien gebeuren.

Publicatiedatum: Juni 2010
Pagina’s: 134
Auteur: Bas Dhondt

De ark van Mark:

Wanneer waarzegster Madame Marbella het pad van de Kampioenen kruist, gaan de poppen aan het dansen. Elke voorspelling die zij doet, komt uit! Helaas voor onze vrienden zijn het niet de leukste voorspellingen. En waarom bouwt Mark een ark om alle dieren in op te vangen? En waarom helpt Fernand hem zo graag?

Publicatiedatum : Juni 2010
Pagina’s: 135
Auteur: Bas Dhondt

Carmen op de catwalk:

Carmen zit niet goed in haar vel. Ze denkt dat Xavier haar oud en lelijk vindt. Tot ze de mysterieuze Signore Armada tegenkomt, een modeontwerper die in haar het perfecte model voor zijn collectie ziet. Carmen gedraagt zich al vlug als een echte diva en werkt daarmee al de andere Kampioenen op de zenuwen. Het hek is helemaal van de dam als ze een modeshow in Milaan mag lopen. Maar al snel blijkt dat Armada in Carmen niet alleen de ideale fashion girl ziet…

Publicatiedatum : Februari 2011
Pagina’s: 148
Auteur: Bas Dhondt

Fernand op Facebook:

Fernand is het beu om alleen te zijn. Hoe vindt hij eindelijk de juiste vrouw? Bieke raadt hem aan op Facebook in te loggen, zodat hij met andere mensen in contact komt. Fernand raakt zo bevriend met Francine, een vrouw waar hij nog mee op school heeft gezeten. Tot ongeloof van de Kampioenen groeien Fernand en Francine helemaal naar elkaar toe. Maar of Facebook alle problemen van Fernand oplost, dat moet natuurlijk nog blijken!

Publicatiedatum :September 2011
Pagina’s :128
Auteur: Bas Dhondt

3x leesplezier:

Beste copains, er bereikt ons goed nieuws van het Kampioenenfront. Want Markske, Boma en Carmen bundelen hun krachten in dit dubbeldikke leesboek met elk een eigen verhaal. Markske begint met de bouw van een eigen ark als hij verneemt dat de wereld weldra zal vergaan en Boma verandert in een buitenaards wezen na bezoek van een vliegende schotel. En dat Carmen een echte modediva wordt die gaat optreden in Milaan is misschien al even ‘onaards’. Maar de realiteit zit vaak ingewikkelder in elkaar dan op het eerste gezicht lijkt, zeker bij F.C. De Kampioenen!

Publicatiedatum: maart 2012

Boeken van de film

1. Kampioen zijn blijft plezant

Bijna drie jaar na het stopzetten van de tv-reeks blijft FC De Kampioenen megapopulair. De herhalingen scoren nog altijd vlot meer dan een miljoen tv-kijkers en met de lang verwachte bioscoopfilm blijven de Kampioenen volop in de belangstelling. Dit boek vertelt het verhaal van de film. De tocht van de Kampioenen naar de Provence, met alle perikelen en avonturen die daarbij horen. Maar dit rijkelijk geïllustreerde boek is zoveel méér dan het filmverhaal. De talrijke leuke extraatjes vormen de kers op de taart.

Hoe zag de huwelijksuitnodiging van Pol en Doortje eruit? Wat kregen de Kampioenen op het trouwfeest te eten? Welke liedjes draaide Mark op het avondfeest? Wat schreef Bieke in haar dagboek? Wie was Coletje echt? Welke route legden de verschillende Kampioenen af tot aan hun eindbestemming? Welke ansichtkaart stuurde Boma vanuit de Provence naar jou, de lezer van dit boek?

Publicatiedatum: December 2013

Pagina’s: 176

Auteurs: An Swartenboekx, Bart Cooreman, Hec Leemans, Johan Gevers

2. Jubilee General

Eind oktober 2015 komt de nieuwe film van FC De Kampioenen in de zalen. En alles laat uitschijnen dat Jubilee General een nog grotere kaskraker wordt dan ‘Kampioen zijn blijft plezant’ uit 2013. Alleen al de grote terugkeer van DDT en Oscar zal heel veel mensen een groot plezier doen.

Dit boek-van-de-film is zoveel meer dan het verhaal van de film, want er zitten heel veel leuke extraatjes in, in woord én beeld! En in een apart hoofdstuk vertellen An – Bieke – Swartenbroekx en haar co-auteurs over hoe de film tot stand kwam, met unieke info en foto’s van behind the screens. Mijn gedacht!

Publicatiedatum: Oktober 2015

Pagina’s: 191

Auteurs: An Swartenboekx, Bart Cooreman, Hec Leemans, Johan Gevers

Boeken Mark Vertongen

Vraag het aan Mark 1

‘Kan je een plantje laten groeien in je oor?’
‘Kan iedereen een topmodel worden?’
‘Wat was er eerst: de kip of het ei?’
‘Hoe zet men de bordjes met “niet op het gras lopen” in de grasperken?’

Kinderen stellen soms de meest onmogelijke vragen aan Mark Vertongen, hun grote idool uit FC De Kampioenen. En wonderwel weet hij daar altijd een antwoord op te geven. Niet altijd wetenschappelijk correct, maar wel honderd procent Marksiaans.

Publicatiedatum: 27/09/2012

Vraag het aan Mark 2

De vraag of je frietjes kan bakken in kaarsvet heeft reeds een afdoend antwoord gekregen. Omdat Mark nog steeds letterlijk bedolven werd onder de gekste vragen, besloot hij om orde op zaken te stellen. Met zijn antwoordkarretje ging hij dagelijks op vragenronde bij jou in de buurt. Je betaalt met een moeilijke of simpele vraag en krijgt een geestig antwoord in de plaats. Het boek verzamelt de leukste vragen van het afgelopen jaar. Wat te denken van ‘Hoe kan ik de groeten doen aan president Obama?’ Of ‘Waar komen de kinderen nu echt vandaan?’. De antwoorden zijn als steeds 100% Marksiaans: knotsgek, niet altijd even wetenschappelijk correct, maar wel verhelderend en to the point. Ook Bart De Wever en Herman Van Rompuy werkten mee aan het boek. Geloof het of niet! Hoog tijd voor een nieuwe dosis Mark!

Publicatiedatum: 15/10/2014

Pagina’s: 96

Auteurs: Herman Verbruggen, Petra de Pauw

Mark Vertongen: mijn plakboek

In dit rijkelijk geïllustreerde boek voor jong en oud geeft Markske commentaar bij de meest memorabele momenten uit zijn kleurrijke leven, met zijn twaalf stielen en nog veel meer ongelukken. We zien hem uiteraard als de spits die nooit scoort (tenzij in eigen doel), maar ook als student geneeskunde, reporter van Radio Hallo, postbode, oppasser in de Antwerpse Zoo en uiteindelijk klusjesman bij de gemeente. Maar naast de gekende hoogtepunten krijg je ook exclusief inzage in het fantastische privéarchief van Markske, het geheime recept van zijn spaghetti championaise, exclusieve anekdotes, nooit verschenen foto’s en ‘marksiaanse’ vondsten en bedenkingen. En het is nog meer lachen met de grappige commentaren bij elk beeld door Markske himself.

Publicatiedatum: 29/09/2011

Pagina’s: 120

Auteurs: Herman Verbruggen, Petra de Pauw

Overige boeken

Dagschotel

Iedereen kent Johny natuurlijk als Xavier Waterslaeghers in FC De Kampioenen waar hij steevast in elke aflevering vraagt om z’n dagschotel.

In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld.

Publicatiedatum: september 2018

Auteur: Johny Voners

De man met de pet

Al meer dan 25 jaar is Jacques Vermeire niet van het televisiescherm weg te slaan: van De Drie Wijzen tot FC De Kampioenen, van
Verschoten & Zoon tot Sterren op de Dansvloer. Voeg daarbij zijn zaalshows en zijn werk voor films, musicals en CD’s: Vermeire is always there where the
fun is. En hij is populairder dan ooit (zelfs DDT is terug)! Maar Vermeires wereld is nog veel breder dan men denkt te weten. In dit
boek leidt hij ons rond in zijn wereld: doorheen zijn fantastische verzamelingen, zijn privé fotoarchief, zijn verrassende passies, zijn trofeen, zijn persknipsels…
Jacques Vermeire zoals u hem nog niet kende!

Publicatiedatum: oktober 2015

Auteur: Jacques Vermeire

F.C. De Kampioenen 25 jaar: het jubileum boek

Alle hoogtepunten van F.C. De Kampioenen in de historie van 25 jaar gebundeld in een dik boek! Een echte aanrader voor elke F.C. De Kampioenen fan!

Publicatiedatum: 07/10/2015

Pagina’s: 160

Auteurs: An Swartenbroekx, Bart Cooreman, Hec Leemans, Johan Gevers

Kampioen zijn is plezant

Jarenlang telde de slechtst presterende cafévoetbalploeg van het land (de Kampioenenploeg uiteraard) ontelbare supporters en scoorde de dolkomische televisiereeks hoge kijkcijfers boven één miljoen.

Een speciaal huldeboek, met de toepasselijke titel Kampioen zijn is plezant!, verschijnt naar aanleiding van het allerlaatste seizoen en kwam tot stand in samenwerking met de openbare omroep. Een uniek boek over een uniek programma, want met meer dan 270 afleveringen is FC De Kampioenen de langstlopende fictiereeks die Vlaanderen ooit gekend heeft.

Terugblikkend op meer dan twintig jaar FC De Kampioenen passeren alle hoofdpersonages uitgebreid de revue, komt uiteraard ook de succesvolle strip aan bod en krijgt de lezer veel verrassende anekdotes, ontelbare nooit eerder gepubliceerde foto’s en een exclusieve blik achter de schermen. Een onvergetelijke en blijvende herinnering aan het lievelingsprogramma van vele, vele kijkers over alle generaties heen.

Rik Stallaerts, de auteur van het boek, is producer bij de VRT en tekende voor De jaren van verstand, Daar is de deur!, Groot licht en 50 jaar TV. Sinds 2004 is hij producer bij FC De Kampioenen. Als goed geplaatste insider kent hij alle betrokkenen, heeft hij toegang tot een schat aan informatie en weet hij alle aspecten van FC De Kampioenen boeiend te vertellen. Samen met Robbe De Hert schreef hij ook het boek Binnenkort in deze zaal, een kroniek van 100 jaar Belgische filmaffiches.

Uitgave: 10 november 2010
Aantal: 160 pagina’s

Levend decor

1995. Rudy Nuyens, de auteur van Levend decor, toneelamateur zonder ambitie, tuimelt in een verhaal dat zijn leven zal beïnvloeden. Hij wordt lid van de meest stuntelige, maar bekendste voetbalploeg van Vlaanderen. En zoals een bal dat kan, rolt hij van ‘bekend in de buurt’ naar een ‘Vlaamse’ en zelfs ‘Nederlandse bekendheid’. “Je moet absoluut geen gave hebben om bekend te zijn”, relativeert hij. “In tegendeel zelfs!” Zijn jongste dochter plaats hem met beide voeten op de grond wanneer ze aan de juf vertelt dat het beroep van papa ‘levend decor bij de Kampioenen’ is. Een titel was al geboren.  Vanaf dat er beslist werd om met de populaire reeks te gaan stoppen kreeg Rudy de behoefte om zijn verhaal neer te schrijven. De goede relatie met de acteurs en de technische ploeg. Die prima sfeer maakte waarschijnlijk ook dat het zo lang kon duren. Maar het was ook al wel eens niet plezant om Kampioen te zijn. Er vielen al eens woorden.

Publicatiedatum: december 2011

Auteur: Rudy Nuyens

Mijn Gedacht

‘Als ik aan mijn vader denk, is het altijd in een golf van warmte die snel afkoelt. Als een hete kom soep buiten, op een vriesdag.’

‘Als de dagen donker zijn en de lucht laag boven de weiden en velden hangt, denk ik wel eens aan mijn vader. Aan de tijd dat hij er was, maar vooral aan de jaren zonder hem. Aan de sterke knie waarop ik mocht zitten als hij met de vrachtwagen uitreed. Aan de eenzaamheid waarin ik opgroeide, hoewel ik omringd werd door mensen die me graag zagen. Er is veel dat ik hem zou willen zeggen.’
Zo begint Marijn Devalck aan het verhaal over zijn leven. Over zijn jeugd, die getekend werd door huiselijk geweld. Over zijn zoektocht naar zijn vader, die een bastaard was. Over zijn opa, die hij nu pas leerde kennen.
Hij vertelt hoe hij op zijn twaalfde een tienerster werd en als Marino Falco de meisjes ontdekte. Hoe diep het sneed toen zijn succes keerde. Hij beschrijft de toppen, maar ook de struikelpunten. Zijn dwalen langs straten. Zijn echtscheiding, zijn zoeken naar liefde en geluk. Zijn ontmoeting met de dood. En hoe een worstenfabrikant hem maakte tot wie hij vandaag is: voorzitter van Vlaanderens meest populaire flutelftal. Zanger, acteur en presentator. Vader en grootvader. Hartstochtelijke man en minnaar. Maar vooral: een mens met een hart. Die met vallen en opstaan eindelijk zichzelf heeft gevonden…

Publicatiedatum: april 2009

Auteur: Marijn Devalck

Expoboek: De Carmen

Het decor van F.C. De Kampioenen verhuisde voor even naar Oostende. Ze werden voor de laatste keer tentoongesteld op de expo F.C. De Kampioenen aan zee. Bij een bezoek aan de expo kon je het magazine van Carmen kopen voor 5 euro (tijdschrift uit S21 E10: De Carmen). Daarin schrijft Carmen over alle Kampioenen en onthult ze enkele pittige geheimen.

F.C. De Kampioenen Megaboek

Dit magazine was een eenmalige uitgave van Voetbal Magazine. Het verscheen in 1992. In het boek vind je meer informatie over de personages en meerdere interviews.

Publicatiedatum: 1992

Auteurs: Voetbal Magazine

F.C. De Kampioenen

Wel en wee in een modern Vlaams dorp. Het gaat vooral over de lotgevallen van de amateurvoetbalclub (vandaar de titel) en over de gezelligheid inclusief de plannenmakerijen, dagdromerijen en achterklap in het café. De plaatselijke fabriek en de huiskamers van de hoofdpersonen vormen ook het decor van een aantal scènes. Af en toe beleeft men een avontuur elders, maar dat is nog altijd heel dichtbij. Het gaat hier om de bewerking van een televisiefeuilleton uitgezonden door de BRT. De auteur heeft zich de moeite gegeven van de scenario’s een echte leestekst te maken. Er staat een flink aantal foto’s (zwart-wit) uit de serie door het boek verspreid. Kleine druk.
(Biblion recensie, B. van der Wusten-de Graaf.)

Verschijningsdatum: onbekend

Auteur: Anton Klee

Aantal pagina’s: 242 pagina’s