info@fcdekampioenen.com

3.Forever

Filmvoorstel 5 (2016-2017): Forever

Sinds hun Jubilée Général is er veel veranderd in de wereld van de Kampioenen, maar de grootste verandering is ongetwijfeld de herboren DDT. Wanneer de Kampioenen in de problemen komen is DDT meteen bereid om de ploeg uit de nood te helpen…

De vreugde is echter van korte duur, want de eerste daad van de kersverse voorzitter is…heel de ploeg en de trainer op straat te smijten. DDT stelt een nieuwe, jonge ploeg samen, maar wil de oude Kampioenen toch nog een kans geven. Als ze zijn ploeg kunnen verslaan, krijgen ze hun club terug. Onbegonnen werk, maar dan krijgt Pol het geweldige idee om zelf ook nieuwe spelers te gaan scouten… in Afrika. Hij weet precies waar ze moeten zijn en dus trekt een hele bende, Boma incluis naar Afrika op zoek naar enkele zwarte parels. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. En terwijl Goedele en Doortje in pure Mission Impossible stijl proberen Boma’s onschuld te bewijzen en DDT te ontmaskeren, blijkt Pol lang niet de enige die een heel bijzondere band heeft met het zwarte continent.

 

Details

Scenaristen: An Swartenbroekx, Johan Gevers, Bart Cooreman, Steve De Wilde, Bart Vaessen

Regisseur: Jan Verheyen

Budget: € 3.500.000

Opnameperiode: mei 2017 tot juli 2017

Première: 20 december 2017

Aantal bezoekers: 596.000

Prijzen: Gouden K voor beste film van 2017 (Ketnet)

Verhaal

DDT heeft aan zijn ongeval op het einde van Jubilee General een grote smak geld overgehouden en is opnieuw een garage begonnen. De aartsvijand van De Kampioenen lijkt zijn leven te hebben gebeterd en stelt behalve Fernand ook Doortje en Carmen tewerk. Terwijl Marc en Bieke bij DDT Oké Cars een reportage draaien voor de inmiddels opgerichte tv-zender Hallo Teevee, wordt Boma in zijn worstenfabriek gearresteerd op verdenking van een zware inbreuk tegen de voedselveiligheid. De klacht lijkt gegrond en drijft Boma ertoe F.C. De Kampioenen aan DDT te verkopen, om zo zijn borgsom te kunnen betalen en voorwaardelijk vrij te komen.

Al snel blijkt DDT zijn oude streken nog niet te zijn verleerd. Hij wreekt zich op De Kampioenen door de hele ploeg te ontslaan en te vervangen door sterke, jonge spelers. Ze slagen er wel in om het met hem op een akkoord te gooien: als De Kampioenen een match kunnen winnen van DDT’s nieuwe team, dan mogen ze hun ploegnaam behouden. Hierop oppert Pol het idee om naar Afrika te trekken en er nog sterkere spelers te gaan scouten. De reis wordt een groots avontuur, niet in het minst voor Xavier die oog in oog komt te staan met een krokodil, en voor Oscar die er opnieuw de liefde vindt en uiteindelijk zal besluiten om niet meer naar België terug te keren. Pascale verneemt intussen van de dorpelingen dat Maurice er vroeger nog als missionaris is actief geweest en eigenlijk nooit is uitgetreden, wat hun huwelijk onwettig maakt… een fout die zonder veel erg ter plekke wordt rechtgezet.

De Kampioenen keren tot hun spijt van een kale reis terug – de jonge talenten die Pol zich uit zijn Afrikaanse periode herinnerde, zijn allemaal al naar internationale topploegen verkast – en beginnen met knikkende knieën aan de galawedstrijd tegen het team van DDT. Ze dreigen genadeloos ten onder te gaan, totdat Bieke op een accidentele video-opname uit DDT’s garage stoot waaruit blijkt dat hij en Fernand achter de vergiftiging in Boma’s fabriek zitten. De spelers van DDT zijn verbolgen en geven forfait, waardoor De Kampioenen alsnog de wedstrijd winnen en kunnen blijven bestaan.

In een epiloog is tot slot te zien hoe het De Kampioenen vele jaren later vergaat. Terwijl een verouderde Ronaldinho een groep jeugdige spelers traint die verdacht veel gelijkenissen vertoont met de vertrouwde Kampioenen, supportert de inmiddels hoogbejaarde oude garde aan de zijlijn. Paulien is een volwassen vrouw geworden en baat het clublokaal uit, DDT en Fernand slijten de rest van hun dagen in de gevangenis en Oscar leeft nog steeds een gelukkig bestaan aan de andere kant van de wereld.

Productieproces

Ontwikkeling

Enkele weken nadat F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General in de bioscoop werd uitgebracht, werd beslist dat er een derde film gebaseerd op F.C. De Kampioenen moest komen, die eind 2017 in de bioscoop te zien moet zijn. Tevens werd bekend gemaakt dat ook de nieuwe film zou geregisseerd worden door Jan Verheyen en acteurs Carry Goossens en Jacques Vermeire ook in de derde Kampioenen-film te zien zouden zijn.

In het najaar van 2016 vertelde actrice en scenarist An Swartenbroekx in een interview dat het scenario bijna rond was en de derde film zich grotendeels in Zuid-Afrika zal afspelen.

Eind maart 2017 maakte productiehuis Skyline Entertainment de titel van de film bekend.

Opnames & première

->Updates

18/01/2018

Hoera! De derde Kampioenenfilm is al door 500.000 mensen in de bioscoop bekeken! De film loopt nog steeds in alle Vlaamse bioscopen.

06/01/2018

Proficiat aan de cast en crew van de derde Kampioenenfilm. De film lokte al 400.000 bezoekers naar de bioscopen! Tournee general!

01/01/2018

In minder dan 2 weken kon de derde Kampioenenfilm al meer 300.000 bezoekers naar de bioscoop lokken. De film speelt nog steeds in de zalen.

20/12/2017

Vanaf vandaag in de bioscoop: F.C. De Kampioenen 3 Forever!

 

12/12/2017

Vandaag vond de grote première van de nieuwste Kampoenenfilm plaats in Antwerpen.

11/12/2017

Exclusieve video uitgegeven door sponser van de derde film: AG Insurance.

01/12/2017

AG Insurance, een partner van de derde Kampioenenfilm heeft vandaag een wedstrijd gelanceerd voor tickets te winnen voor de première van de derde film. Wil jij graag winnen? Speel dan zeker mee: https://www.aginsurance.be/Retail/nl/gezin/Paginas/win-4-tickets-voor-de-avant-premiere-van-fc-de-kampioenen.aspx

25/11/2017

Een échte film. Echte cinema. Groots, spectaculair, met romantische scènes, met humor en met Kampioenen-onzin. Zo omschrijven de acteurs van ‘FC De Kampioenen’ en hun regisseur Jan Verheyen hun nieuwste film ’FC De Kampioenen – Forever- die ze zopas in absolute première mochten zien. .

DDT is ‘back in bu-zi-nes’ en dat zal en mag Vlaanderen vanaf woensdag 20 december geweten hebben. Die woensdag gaat ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ in première voor het grote publiek. Er zijn vanaf woensdag 13 december wel al massaal ‘avant premières’ doorheen Vlaanderen. De hoofdrolspelers mochten echter nu al in absolute wereldpremière naar het resultaat gaan kijken van de acteerprestaties die ze de voorbije maanden op de set in Vlaanderen en in Zuid-Afrika hadden neergezet.

Ruim honderd minuten na de allereerste beelden, vanuit de fonkelnieuwe showroom van garage DDT, zagen we niks dan lachende en stralende gezichten van o.a. slechteriken van dienst Jacques Vermeire en Jaak Van Assche, van scenariste An Swartenbroekx en van good old Kampioenen als Loes Van Den heuvel, Johny Voners, Ann Tuts, Herman Verbruggen, Danni Heylen en Carry Goossens.

 

12/11/2017

Vandaag, nog exact 1 maand tot de première van de derde Kampioenenfilm in Antwerpen! Het aftellen kan beginnen!

10/11/2017

Gisteren kwam Kathleen Aerts vertellen in Vangils & gasten op één vertellen over haar nieuw nummer: Afrika. Dit nummer zal te horen zijn als eindgreniek van de film. Ook Regi werkte mee aan het lied. Je kan al een stukje beluisteren via deze link: https://lnk.to/Afrika  

07/11/2017

Mixage van FCDK3, de bijna laatste etappe. Met sound designer Pedro Van der Eecken in Studio L’Equipe.

Foto: Instagram Jan Verheyen

01/11/2017

Hoera! Groot nieuws! Jan Verheyen bevestigde gisteren dat Niels een nummer heeft geschreven voor de derde film. Ook Regi en Kathleen Aerts maken een nummer dat te horen zal zijn tijdens de eindcredits van de film. Begin december zal er dan ook een CD verschijnen.

30/10/2017

Vandaag werd er gewerkt aan de eindcredits van de film …

23/10/2017

Steve Williaert werkt momenteel aan de score van de film. Het komt steeds dichter bij! Ze zoeken nog enkele mensen voor klankopnames.

15/10/2017

Wist je dat de montage van de derde Kampioenenfilm ongeveer 2 maanden duurt? De visual effects bijna 3 maanden? En de color grading bijna 3 weken?

Het resultaat kan je vanaf december in alle Vlaamse bioscopen bewonderen

11/10/2017

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de film en worden de laatste correcties uitgevoerd. Het resultaat kan je vanaf december in de Vlaamse bioscopen zien!

07/10/2017

Op 5 december 2017 verschijnt er naar aanleiding van de derde Kampioenenfilm een nieuw album in de gelijknamige stripreeks. Dit album zal ‘Allemaal cinema’ heten. Ga jij deze strip kopen?

 

04/10/2017

Zal ‘t gaan, ja? Naar aanleiding van de derde film kan je binnenkort deze t-shirt kopen van DDT Oké Cars.
Vanaf vrijdag te koop in alle winkels van ZEB.

04/10/2017

In deze nieuwe film van onze helden zal er gebruik gemaakt worden van drones. Dutch Drone Team neemt ons mee achter de schermen. Wij kregen enkele exclusieve foto’s doorgestuurd.

25/09/2017

Er wordt al 25 jaar veel over gesproken in F.C. De Kampioenen, maar hoe smaakt een Boma-worst nu echt? Binnenkort kan je het zelf ontdekken bij een frituur in de buurt. Snackfabrikant Vanreusel lanceert in samenwerking met Eén 2 unieke F.C. de Kampioenen-snacks waar vele fans al lang op wachten: Boma Cervela Pikant en Marks favoriete Kampioenenballetjes (met of zonder tomatensaus).
Kampioenen-fans moeten nog even op hun honger blijven zitten. Beide producten zijn vanaf begin december verkrijgbaar, net voor de release van de derde F.C. de Kampioenen film.

24/09/2017

Heb jij je tickets al voor de avant-premières van ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ in aanwezigheid van de volledige cast? Er zijn nieuwe zalen geopend, dus wees er snel bij! Bestel je tickets via deze link: https://goo.gl/Y3c7AE

15/09/2017

Vanaf vandaag kan je de trailer van F.C. De Kampioenen Forever  bekijken! Je kan vanaf nu ook tickets kopen voor de première. Maar wees snel want alles is al bijna uitverkocht!

In de Kampioenenfilm gaan jullie ook heel wat gastrollen ontdekken:

-Trainer F.C. DDT: Jean-Marie Dedecker

-Jan Vertonghen

En nog veel meer!

13/09/2017

fcdekampioenen.com

Eerste informatie over de première bekend:

De Kampioenen komen naar Kinepolis om de film persoonlijk in avant-première voor te stellen ! 

  • Dinsdag 12/12 – Antwerpen (Première)
  • Woensdag 13/12 – Hasselt
  • Donderdag 14/12 – Brugge
  • Vrijdag 15/12 – Kortrijk
  • Zondag 17/12 – Antwerpen
  • Maandag 18/12 – Leuven (In Leuven zal helaas niet de volledige cast aanwezig kunnen zijn)
  • Dinsdag 19/12 – Gent

 

12/09/2017

Vandaag namen De Kampioenen een spotje op voor de nieuwe film.

09/09/2017

Enkele nieuwtjes over de film:

-> De trailer komt deze maand uit

-> Dit is hoogstwaarschijnlijk de laatste film

-> De première is op 12 december 2017

-> De film duurt 100 minuten

18/08/2017

De filmposter van de derde Kampioenenfilm is vandaag bekend gemaakt. Geslaagd?

21/07/2017

F.C. DDT VS F.C. De Kampioenen Wie wint de strijd? Vanaf 20 december in de bioscoop.

 

15/07/2017

De opnames zitten erop. Nu is het aan de monteur om de derde film helemaal af te werken en dan … volgt de première op 12 DECEMBER 2017 in ANTWERPEN.

Opnames:

Opnames in België

7/7/2017

Vandaag vond de allerlaatste opnamedag plaats van de derde film. Ook ik was weer van de partij. Nu is het uitkijken naar de première in december.

6/7/2017

De opnames lopen verder …

5/7/2017

Dag 2 op Stayen.

4/7/2017

De eerste dag zit erop. Er waren ook honderden figuranten aanwezig. Waar ik zelf ook deel van uit maakte. Het was een geweldig ervaring. Enkele foto’s vind je hieronder, maar de rest kan je zelf ontdekken in de bioscoop 😉

  

3/07/2017

De Kampioenen gaat hun laatste opnameweek in. Vanaf morgen strijkt de filmcrew neer op Stayen.

1/07/2017

F.C. De Kampioenen fandagen in Plopsaland De Panne.

1/07/2017

Ma DDT wordt niet vergeten…..

30/06/2017

Regisseur Jan Verheyen en zijn crew filmden een volledige dag in de Broederschool, die werd omgedoopt tot een ‘huis van bewaring’.

Interview het Nieuwsblad:

Sint-Niklaas –

Op de laatste schooldag liepen niet alleen leerlingen rond in de Broederschool. Ook de cast van FC De Kampioenen palmde vrijdag de Broederschool in voor de opnames van de nieuwe film. Het was al de tweede keer dat regisseur Jan Verheyen voor de school koos. Opmerkelijk: ook de beide directeuren van de school kregen een rol.

De nieuwe langspeelfilm van FC De Kampioenen komt pas in december van dit jaar in de zalen, maar het personeel en de leerlingen van de Broederschool kregen gisteren al een voorsmaakje te zien. Bieke, Boma, DDT, Fernand en een hele reeks andere bekende Vlamingen waren naar de school afgezakt om een aantal scènes in te blikken. Speciaal daarvoor werden de Broeders ook voor één dag omgedoopt tot ‘huis van bewaring’.

“Twee jaar geleden kwamen we met onze cast ook al naar hier”, vertelt regisseur Jan Verheyen. “De schoolgebouwen vormden toen het decor van de gevangenis waarin DDT verbleef. Voor onze nieuwe film hadden we opnieuw een gevangenis nodig. Het leek ons leuk om daarvoor dezelfde locatie te nemen. De speelplaats deed dienst als binnenkoer en de monumentale ingang werd onze gevangenispoort.”

Figurantenrol als cipier

De crew bleef nog tot laat op de avond filmen in en rond het gebouw. Lode Corveleyn, samen met Stefan Van der Aa directeur in de Broederschool, ontving de set met open armen. “We verleenden zeer graag voor de tweede keer onze medewerking aan de opnames, ook al vielen die op een moeilijk moment”, zegt Corveleyn. “Het was vrijdag de laatste schooldag en een deel van ons gebouwencomplex is momenteel een werf. Maar alles is prima geregeld kunnen worden. Voor Jan Verheyen en zijn team was het ook een beetje thuiskomen bij ons.”

Ook Lode Corveleyn zelf en zijn collega-directeur zullen te zien zijn in de nieuwe film van FC De Kampioenen. Ze kregen van de regisseur een figurantenrol als cipier. “Een idee van Stefan Van der Aa”, lacht Corveleyn. “Hij stelde voor om te vragen of we tijdens de opnames niet een keer zouden mogen meespelen. Jan Verheyen vond het meteen een fantastisch idee. Ook voor de leerlingen is het leuk om ons eens in een andere rol te zien. Ze mogen van ons best een keer lachen met hun directeuren.”

Regisseur Jan Verheyen maakte van de opnames gebruik om even binnen te glippen in de kerk van de Broederschool. Die werd binnenin fraai verbouwd en kreeg hypermoderne klaslokalen. “Een zeer mooie plek”, was Verheyen vol bewondering. “Ik heb mijn indrukken van het interieur alvast goed opgeslagen. Wie weet wordt het ooit ook nog een locatie voor een andere filmset.”

30/06/2017

Vandaag werd de eerste trailer van de nieuwe film door één onthuld!

28/06/2017

Vandaag vonden er opnames plaats in Videohouse. Wat er werd gefilmd is een groot geheim!

23/06/2017

Opnames met DDT in zijn garage.

21/06/2017

De opnames zijn gestart in Eeklo, waar de garage van DDT gelegen is. De opnames zijn gestart met de opening van zijn nieuwe garage. Ook de politieagenten Tim en Dieter uit Thuis spelen een rolletje in de nieuwe film.

20/06/2017

Groot nieuws! De burgemeester zal ook in de derde film van F.C. De Kampioenen te zien zijn!

19/06/2017

Opnames in een laboratorium.

19/06/2017

Johan Boskamp gaat dan toch niet meespelen in de derde film van F.C. De Kampioenen. Wie het dan wel wordt blijft een groot geheim.

18/06/2017

Volgende week wordt er gefilmd in de nieuwe garage van DDT.

15/06/2017

Nog enkele foto’s van de opnames in de fabriek van Boma.

13/06/2017

De opnames lopen verder…..

12/06/2017

Enkele video verslagen over de opnames in Afrika en België.

12/06/2017

Vandaag vonden er opnames plaats in Aalst, op het voetbalveld van Stinne. Vandaag waren er ook opnames voor DDT. Enkele foto’s.

12/06/2017

Nog enkele foto’s van de opnames in Overmere.

11/06/2017

Voor de derde film starten Bieke en Marc met Hallo Teevee! Wat gaat dat geven?

11/06/2017

Enkele foto’s van de opnames in Overmere.

11/06/2017

Goed nieuws! Binnenkort zullen voor de film ook opnames gebeuren in de woning die vroeger al voor die van Boma werd gebruikt.

10/06/2017

Vandaag wordt er gefilmd in Overmere. Het oude melkberdijf bedrijf Baeten NV wordt (net zoals in de vorige film) omgedoopt tot de Boma Vleesindustrie NV. Bij deze opnames kwam er veel kijken. Zo werd de straat afgesloten, was de politie, civiele bescherming en de voedselinspectie aanwezig. En er zijn ook nachtopnames. De reden: er werden giftige stoffen gevonden in de worsten van Boma.

9/06/2017

Vandaag zijn de opnames gestart in België!

24/05/2017

Mijn gedacht! Voor een keer staan De Stinneboys hun heilig gras af aan regisseur Jan Verheyen. Hij koos het veld aan café Stinne om in juni opnames te maken voor zijn nieuwe film ‘F.C. De Kampioenen 3′.
Lees het volledige artikel via deze link: https://m.hln.be/regio/aalst/fc-de-kampioenen-cast-houdt-halt-bij-stinne~af36b674/

 

Nieuwe gadgets:

Opnames in Afrika

De opnames zitten er op in Afrika, de acteurs keren nu terug naar België. Volgende week starten de opnames in België.

Sfeerfoto’s:

Laatste draaidag in Zuid-Afrika: we sluiten af met een volksfeest en een nachtopname.

Voor spectaculaire scènes wordt er een stand-in gebruikt. Herken jij de echte?

Er wordt gefilmd in de grootste rivier van de provincie, Natuurparken, voetbalveldje en op een plein rond de luchthaven:

Wat spookt Fernand uit in Afrika?

 

De kampioenen filmen op een vliegtuig:

Je kan de avonturen volgen op Radio 2 tijdens De Madammen.

 

9/05/2017

De Kampioenen zijn vertrokken naar Zuid-Afrika! Het avontuur begint nu!

27/04/2017

Johan Boskamp gaat meespelen in de nieuwe film van F.C. De Kampioenen. In de derde langspeelfilm kruipt het 68-jarige woelwater in de huid van trainer. De Nederlander krijgt de leiding over de ploeg van DDT.

27/04/2017

Voor de derde film zoekt de productie nog figuranten, wil jij heel graag eens figureren in F.C. De Kampioenen? Schrijf je nu hier in!