info@fcdekampioenen.com

3.Forever

  

DDT heeft aan zijn ongeval op het einde van Jubilee General een grote smak geld overgehouden en is opnieuw een garage begonnen. De aartsvijand van De Kampioenen lijkt zijn leven te hebben gebeterd en stelt behalve Fernand ook Doortje en Carmen tewerk. Terwijl Marc en Bieke bij DDT Oké Cars een reportage draaien voor de inmiddels opgerichte tv-zender Hallo Teevee, wordt Boma in zijn worstenfabriek gearresteerd op verdenking van een zware inbreuk tegen de voedselveiligheid. De klacht lijkt gegrond en drijft Boma ertoe F.C. De Kampioenen aan DDT te verkopen, om zo zijn borgsom te kunnen betalen en voorwaardelijk vrij te komen.

Al snel blijkt DDT zijn oude streken nog niet te zijn verleerd. Hij wreekt zich op De Kampioenen door de hele ploeg te ontslaan en te vervangen door sterke, jonge spelers. Ze slagen er wel in om het met hem op een akkoord te gooien: als De Kampioenen een match kunnen winnen van DDT’s nieuwe team, dan mogen ze hun ploegnaam behouden. Hierop oppert Pol het idee om naar Afrika te trekken en er nog sterkere spelers te gaan scouten. De reis wordt een groots avontuur, niet in het minst voor Xavier die oog in oog komt te staan met een krokodil, en voor Oscar die er opnieuw de liefde vindt en uiteindelijk zal besluiten om niet meer naar België terug te keren. Pascale verneemt intussen van de dorpelingen dat Maurice er vroeger nog als missionaris is actief geweest en eigenlijk nooit is uitgetreden, wat hun huwelijk onwettig maakt… een fout die zonder veel erg ter plekke wordt rechtgezet.

De Kampioenen keren tot hun spijt van een kale reis terug – de jonge talenten die Pol zich uit zijn Afrikaanse periode herinnerde, zijn allemaal al naar internationale topploegen verkast – en beginnen met knikkende knieën aan de galawedstrijd tegen het team van DDT. Ze dreigen genadeloos ten onder te gaan, totdat Bieke op een accidentele video-opname uit DDT’s garage stoot waaruit blijkt dat hij en Fernand achter de vergiftiging in Boma’s fabriek zitten. De spelers van DDT zijn verbolgen en geven forfait, waardoor De Kampioenen alsnog de wedstrijd winnen en kunnen blijven bestaan.

In een epiloog is tot slot te zien hoe het De Kampioenen vele jaren later vergaat. Terwijl een verouderde Ronaldinho een groep jeugdige spelers traint die verdacht veel gelijkenissen vertoont met de vertrouwde Kampioenen, supportert de inmiddels hoogbejaarde oude garde aan de zijlijn. Paulien is een volwassen vrouw geworden en baat het clublokaal uit, DDT en Fernand slijten de rest van hun dagen in de gevangenis en Oscar leeft nog steeds een gelukkig bestaan aan de andere kant van de wereld.

Ontwikkeling

Enkele weken nadat F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General in de bioscoop werd uitgebracht, werd beslist dat er een derde film gebaseerd op F.C. De Kampioenen moest komen, die eind 2017 in de bioscoop te zien moet zijn. Tevens werd bekend gemaakt dat ook de nieuwe film zou geregisseerd worden door Jan Verheyen en acteurs Carry Goossens en Jacques Vermeire ook in de derde Kampioenen-film te zien zouden zijn.

In het najaar van 2016 vertelde actrice en scenarist An Swartenbroekx in een interview dat het scenario bijna rond was en de derde film zich grotendeels in Zuid-Afrika zal afspelen.

Eind maart 2017 maakte productiehuis Skyline Entertainment de titel van de film bekend.

Opnamen

Op 9 mei 2017 trok de productie voor een maand naar Zuid-Afrika, waar de opnamen plaatsvonden van het Afrikaanse luik van het scenario.

In juni 2017 gingen de opnamen in Vlaanderen van start. De productie hield o.a. halt aan de oude melkerij in Overmere, die opnieuw dienst doet als de fabriek van Boma. Een voormalige Ford-garage te Eeklo werd omgebouwd tot de nieuwe garage van DDT. Eind juni 2017 hield de productie halt in de Broederschool te Sint-Niklaas, die ook in de derde Kampioenenfilm dienst doet als gevangenis. Een oud café in Meldert deed dienst als kantine.

Begin juli 2017 vonden de laatste opnamen plaats in het stadion van STVV.

Promotie

Eind juni 2017 gaf de productie een teaser van de film vrij. De trailer van de film werd op 15 september 2017 vrijgegeven. Op 12 december ging de grote première door in Kinepolis Antwerpen. Daarnaast zijn de Kampioenen op tour gegaan, om hun nieuwste film voor te stellen in de Vlaamse bioscopen. Op 20 april 2018 is de film uitgekomen op dvd en blu-ray. De blu-rays werden echter teruggeroepen, wegens een technische probleem met de schijfjes, waardoor na ca. 30 minuten de klank wegviel.

18/01/2018

Hoera! De derde Kampioenenfilm is al door 500.000 mensen in de bioscoop bekeken! De film loopt nog steeds in alle Vlaamse bioscopen.

12/12/2017

Vandaag vond de grote première van de nieuwste Kampoenenfilm plaats in Antwerpen.

01/12/2017

AG Insurance, een partner van de derde Kampioenenfilm heeft vandaag een wedstrijd gelanceerd voor tickets te winnen voor de première van de derde film. Wil jij graag winnen? Speel dan zeker mee: https://www.aginsurance.be/Retail/nl/gezin/Paginas/win-4-tickets-voor-de-avant-premiere-van-fc-de-kampioenen.aspx

25/11/2017

Een échte film. Echte cinema. Groots, spectaculair, met romantische scènes, met humor en met Kampioenen-onzin. Zo omschrijven de acteurs van ‘FC De Kampioenen’ en hun regisseur Jan Verheyen hun nieuwste film ’FC De Kampioenen – Forever- die ze zopas in absolute première mochten zien. .

DDT is ‘back in bu-zi-nes’ en dat zal en mag Vlaanderen vanaf woensdag 20 december geweten hebben. Die woensdag gaat ‘FC De Kampioenen 3 – Forever’ in première voor het grote publiek. Er zijn vanaf woensdag 13 december wel al massaal ‘avant premières’ doorheen Vlaanderen. De hoofdrolspelers mochten echter nu al in absolute wereldpremière naar het resultaat gaan kijken van de acteerprestaties die ze de voorbije maanden op de set in Vlaanderen en in Zuid-Afrika hadden neergezet.

Ruim honderd minuten na de allereerste beelden, vanuit de fonkelnieuwe showroom van garage DDT, zagen we niks dan lachende en stralende gezichten van o.a. slechteriken van dienst Jacques Vermeire en Jaak Van Assche, van scenariste An Swartenbroekx en van good old Kampioenen als Loes Van Den heuvel, Johny Voners, Ann Tuts, Herman Verbruggen, Danni Heylen en Carry Goossens.

07/11/2017

Mixage van FCDK3, de bijna laatste etappe. Met sound designer Pedro Van der Eecken in Studio L’Equipe.

Foto: Instagram Jan Verheyen

01/11/2017

Hoera! Groot nieuws! Jan Verheyen bevestigde gisteren dat Niels een nummer heeft geschreven voor de derde film. Ook Regi en Kathleen Aerts maken een nummer dat te horen zal zijn tijdens de eindcredits van de film. Begin december zal er dan ook een CD verschijnen.

30/10/2017

Vandaag werd er gewerkt aan de eindcredits van de film …

23/10/2017

Steve Williaert werkt momenteel aan de score van de film. Het komt steeds dichter bij! Ze zoeken nog enkele mensen voor klankopnames.

15/10/2017

Wist je dat de montage van de derde Kampioenenfilm ongeveer 2 maanden duurt? De visual effects bijna 3 maanden? En de color grading bijna 3 weken?

Het resultaat kan je vanaf december in alle Vlaamse bioscopen bewonderen

11/10/2017

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de film en worden de laatste correcties uitgevoerd. Het resultaat kan je vanaf december in de Vlaamse bioscopen zien!

07/10/2017

In deze nieuwe film van onze helden zal er gebruik gemaakt worden van drones. Dutch Drone Team neemt ons mee achter de schermen. Wij kregen enkele exclusieve foto’s doorgestuurd.

24/09/2017

Heb jij je tickets al voor de avant-premières van ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ in aanwezigheid van de volledige cast? Er zijn nieuwe zalen geopend, dus wees er snel bij! Bestel je tickets via deze link: https://goo.gl/Y3c7AE

13/09/2017

fcdekampioenen.com

Eerste informatie over de première bekend:

De Kampioenen komen naar Kinepolis om de film persoonlijk in avant-première voor te stellen ! 

  • Dinsdag 12/12 – Antwerpen (Première)

  • Woensdag 13/12 – Hasselt

  • Donderdag 14/12 – Brugge

  • Vrijdag 15/12 – Kortrijk

  • Zondag 17/12 – Antwerpen

  • Maandag 18/12 – Leuven (In Leuven zal helaas niet de volledige cast aanwezig kunnen zijn)

  • Dinsdag 19/12 – Gent

12/09/2017

Vandaag namen De Kampioenen een spotje op voor de nieuwe film.

09/09/2017

Enkele nieuwtjes over de film:

-> De trailer komt deze maand uit

-> Dit is hoogstwaarschijnlijk de laatste film

-> De première is op 12 december 2017

-> De film duurt 100 minuten

18/08/2017

De filmposter van de derde Kampioenenfilm is vandaag bekend gemaakt. Geslaagd?

21/07/2017

F.C. DDT VS F.C. De Kampioenen Wie wint de strijd? Vanaf 20 december in de bioscoop.

 

7/7/2017

Vandaag vond de allerlaatste opnamedag plaats van de derde film. Nu is het uitkijken naar de première in december.

6/7/2017

De opnames lopen verder …

5/7/2017

Dag 2 op Stayen.

4/7/2017

De eerste dag zit erop in het stadion va STVV. Er waren ook honderden figuranten aanwezig.

  

3/07/2017

De Kampioenen gaat hun laatste opnameweek in. Vanaf morgen strijkt de filmcrew neer op Stayen.

1/07/2017

Ma DDT wordt niet vergeten…..

30/06/2017

Regisseur Jan Verheyen en zijn crew filmden een volledige dag in de Broederschool, die werd omgedoopt tot een ‘huis van bewaring’.

28/06/2017

Vandaag vonden er opnames plaats in Videohouse. Wat er werd gefilmd is een groot geheim!

23/06/2017

Opnames met DDT in zijn garage.

21/06/2017

De opnames zijn gestart in Eeklo, waar de garage van DDT gelegen is. De opnames zijn gestart met de opening van zijn nieuwe garage. Ook de politieagenten Tim en Dieter uit Thuis spelen een rolletje in de nieuwe film.

20/06/2017

Groot nieuws! De burgemeester zal ook in de derde film van F.C. De Kampioenen te zien zijn!

19/06/2017

Opnames in een laboratorium.

19/06/2017

Johan Boskamp gaat dan toch niet meespelen in de derde film van F.C. De Kampioenen. Wie het dan wel wordt blijft een groot geheim.

18/06/2017

Volgende week wordt er gefilmd in de nieuwe garage van DDT.

15/06/2017

Nog enkele foto’s van de opnames in de fabriek van Boma.

13/06/2017

De opnames lopen verder…..

12/06/2017

Enkele video verslagen over de opnames in Afrika en België.

12/06/2017

Vandaag vonden er opnames plaats in Aalst, op het voetbalveld van Stinne. Vandaag waren er ook opnames voor DDT. Enkele foto’s.

12/06/2017

Nog enkele foto’s van de opnames in Overmere.

11/06/2017

Voor de derde film starten Bieke en Marc met Hallo Teevee! Wat gaat dat geven?

11/06/2017

Enkele foto’s van de opnames in Overmere.

11/06/2017

Goed nieuws! Binnenkort zullen voor de film ook opnames gebeuren in de woning die vroeger al voor die van Boma werd gebruikt.

10/06/2017

Vandaag wordt er gefilmd in Overmere. Het oude melkberdijf bedrijf Baeten NV wordt (net zoals in de vorige film) omgedoopt tot de Boma Vleesindustrie NV. Bij deze opnames kwam er veel kijken. Zo werd de straat afgesloten, was de politie, civiele bescherming en de voedselinspectie aanwezig. En er zijn ook nachtopnames. De reden: er werden giftige stoffen gevonden in de worsten van Boma.

9/06/2017

Vandaag zijn de opnames gestart in België!

24/05/2017

Mijn gedacht! Voor een keer staan De Stinneboys hun heilig gras af aan regisseur Jan Verheyen. Hij koos het veld aan café Stinne om in juni opnames te maken voor zijn nieuwe film ‘F.C. De Kampioenen 3′.
Lees het volledige artikel via deze link: https://m.hln.be/regio/aalst/fc-de-kampioenen-cast-houdt-halt-bij-stinne~af36b674/

Opnames in Afrika

De opnames zitten er op in Afrika, de acteurs keren nu terug naar België. Volgende week starten de opnames in België.

Sfeerfoto’s:

Laatste draaidag in Zuid-Afrika: we sluiten af met een volksfeest en een nachtopname.

Voor spectaculaire scènes wordt er een stand-in gebruikt. Herken jij de echte?

Er wordt gefilmd in de grootste rivier van de provincie, Natuurparken, voetbalveldje en op een plein rond de luchthaven:

Wat spookt Fernand uit in Afrika?

De kampioenen filmen op een vliegtuig:

Je kan de avonturen volgen op Radio 2 tijdens De Madammen.

9/05/2017

De Kampioenen zijn vertrokken naar Zuid-Afrika! Het avontuur begint nu!

27/04/2017

Johan Boskamp gaat meespelen in de nieuwe film van F.C. De Kampioenen. In de derde langspeelfilm kruipt het 68-jarige woelwater in de huid van trainer. De Nederlander krijgt de leiding over de ploeg van DDT.