info@fcdekampioenen.com

2.Jubilee general

Filmvoorstel 4 (2014-2015) Jubilee General:

 

 

Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingfraude. Op dat moment zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen.

Wanneer Xavier en Markske dan ook nog eens beslissen om oud trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest… gaan de poppen pas echt aan het dansen.

 

 

Verhaal

De Kampioenen bereiden een groots feest voor om het 25-jarig bestaan van de voetbalploeg te vieren, met een wederopstanding van het zangkwartet The Championettes (Carmen, Doortje, Pascale en Bieke) als hoofdact. Marc en Xavier hebben in het geheim de kers op de taart voorbereid en bevinden zich in Thailand, waar ze hun originele trainer Oscar trachten te overtuigen om na meer dan twintig jaar zijn sekteleven weer op te geven. Oscar gaat uiteindelijk akkoord, maar zijn terugkeer in België rijt oude wonden open. Zowel Maurice als Pol merken dat hij hun plaats probeert in te nemen, en samen met zijn dochter en ex-vrouw belandt Oscar weer als vanouds in een spiraal van ouderlijk geruzie. Het grootste tumult ontstaat echter na zijn confrontatie met Goedele en Ronaldinho.

Intussen wordt oervijand DDT na een jarenlange gevangenisstraf vrijgelaten. Wanneer hij Boma tegen het lijf loopt in diens favoriete nachtclub, de Pussycat, slaagt hij er tijdens een rondje poker in om Boma’s Cadillac, het café en het veld van de Kampioenen in zijn bezit te krijgen. Boma wil verhinderen dat DDT het jubileum verpest en huurt Fernand in om hem uit te schakelen. Doortje begeeft zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, waardoor zij uiteindelijk samen met DDT in een container Bomaworst belandt die per boot naar Afrika wordt gevoerd. Na een hels avontuur raken de twee weer heelhuids thuis en zint DDT op wraak. Hij trekt meteen met enkele bulldozers richting het voetbalterrein om er plaats te ruimen voor de bouw van zijn nieuwe garage. Het is dus nog maar de vraag of het jubileumfeest zonder slag of stoot zal kunnen verlopen.

Details

Scenaristen: Hec Leemans, An Swartenbroekx, Johan Gevers, Bart Cooreman

Regisseur: Jan Verheyen

Opnameperiode: mei 2015 – juli 2015

Première: 20 oktober 2015

Aantal bezoekers: 678.000

Prijzen: Gouden K voor beste film van 2015 (Ketnet)

Productieproces

Eerste ontwikkelingen

Bij een setbezoek tijdens de laatste opnamedagen van de eerste film lieten verschillende acteurs verstaan dat er mits voldoende succes een tweede film inzit, op voorwaarde dat de hele groep weer meewerkt en het scenario goed zit. Marijn Devalck gaf echter aan met acteren te stoppen en noemde de kans op een tweede film onbestaande. In een interview enkele weken voor de release van de film had ook An Swartenbroekx het over een definitief einde. Ook Danni Heylen zei dat dit het einde van de Kampioenen zou betekenen. In augustus 2014 werd duidelijk dat men toch bezig was met een verhaal voor de tweede film. De scenaristen van de eerste film schrijven opnieuw het verhaal. Producer Erik Wirix zei dat Er plannen op tafel liggen voor een tweede Kampioenen-film maar dat de bal in het kamp van de VRT ligt. Begin september gaf de VRT uiteindelijk groen licht voor de tweede film en dat de opnames in de zomer van 2015 zouden starten.

Verdere ontwikkelingen

In oktober werd gezegd dat voormalige hoofdpersonages Oscar en DDT zouden terugkeren. Jacques Vermeire toonde snel interesse om terug te keren, ook Carry Goossens maakte in oktober bekend dat hij zou terugkeren. Begin oktober werd bevestigd dat Jan Verheyen deze film zou regisseren. Daarmee wou de productie mikken op een sterke nieuwe prent en niet op een simpele sequel. Daarnaast zouden er opnames in Sri Lanka plaatsvinden en zou de meidengroep The Championettes terugkeren voor deze film. Uiteindelijk werd om logistieke redenen beslist om in Thailand te filmen.

Opnames

Op 10 mei 2015 zijn de opnames gestart in Thailand. Acteurs Herman Verbruggen, Johny Voners en Carry Goossens draaiden een week opnames. Vanaf 1 juni 2015 werden er opnames gedraaid in België. Er werd onder andere gedraaid in Reet in een zelfopgebouwde kantine, in de AED Studios te Lint, in Vollezele, in de Broederschool in Sint-Niklaas, in Overmere en in Ellezelles. De opnames werden op 17 juli 2015 afgerond, er werd wel nog één dag gedraaid op 11 augustus 2015.

Foto’s

Opnames in Thailand (mei 2015)

Er werd in mei 2015 gefilmd in Thailand met Oscar, Xavier en Marc.

Café nagebouwd:

Het café werd ter gelegenheid van de tweede Kampioenenfilm nagebouwd in Reet, naast het café ligt ook het voetbalplein. Dit zijn de foto’s tijdens de werken.

Opnames in het café:

In juni werd er in Reet gefilmd, daar is het café nagebouwd.

Opnames op het veld en in de feesttent:

In Reet waar het café gebouwd was, is er ook het veld. Daar vonden ook enkele opnames plaats. Zoals de trainingen en de match tegen de Belgian Red Flames (voor die match deden ze beroep op honderden figuranten om te supporteren voor hun helden). Naast het veld is er ook een tent opgezet, daar vonden de opnames van het feest plaats naar aanleiding van het 25 jarige bestaan van F.C. De Kampioenen.

Opnames in het Thais restaurant:

Er werd gefilmd in een Thais restaurant. Bieke, Pascale en Oscar gaan daar eten.

Opnames in Koekelare:

Voor de tweede film lag de Pussycat in Koekelare. Daar vonden de binnenopnames plaats.

Opnames in de Ardennen:

Er werd ook gefilmd in de Ardennen.

Opnames in een school in Sint-Niklaas:

De school diende als decor voor de school van Pol maar ook als de gevangenis waarin DDT verbleef.

Opnames in Overmere:

Hier vonden de opnames plaats voor de Boma Vleesindustrie NV.

Opnames in Vollezelle:

Hier vonden de buitenopnames van de Pussycat plaats. Opmerkelijk: dit was het kinderlijke huis van Boma.

Opnames in Overmere:

Ook in Overmere werd er in een villa gefilmd. Deze villa diende als het huis van Boma.

Opnames in een Green-key studio:

In een Green-key studio vinden er opnames plaats die moeilijk op te nemen zijn in het echt.

Opnames in de haven van Antwerpen:

Er werd gefilmd in de haven van Antwerpen met Boma en Fernand.

Laatste draaidag: