info@fcdekampioenen.com

Muziek

De Kampioenen hebben naast voetballen nog een talent… zingen! Hieronder kan je het clublied vinden maar ook liedjes gemaakt door acteurs uit de serie. Denk maar aan de meidengroep uit de jaren ’90 ‘De Championettes’. Niels Destadsbader (Ronaldinho) won o.a. al de ‘Radio 2 zomerhit’.

Clublied

Bij het begin van de serie werd er ook een clublied ingezongen. De melodie werd gedurende 21 seizoenen ook gebruikt bij de intro’s.

The Championettes

The Championettes werden opgericht in de beginjaren van De Kampioenen. De naam komt uit de tweede aflevering van reeks 4 genaamd The Championettes, waarin de vrouwen een vrouwenploeg oprichten. De producers van The Championettes zijn Jan Leyers en Jean Blaute.  Ze brachten enkele platen en cd’s uit. Hun eerste single was Be my baby Medley. Daarop volgden enkele liedjes die voor heel wat mensen bekend in de oren klinken. Denk maar aan ‘Elke keer opnieuw’ en ‘Go Latin’. Naar aanleiding van hun album toerden ze heel Vlaanderen rond. Even later beslisten de acteurs de band op te doeken.

 

Maar in 2015 werd een grootse comeback ingepland voor The Championettes. In de 2de Kampioenenfilm brachten ze het nieuwe nummer ‘De Kampioenenjubilee’.

Niels De Stadsbader

Niels Destadsbader (Ronaldinho) brengt zelf ook nummers uit. Speciaal naar aanleiding van de tweede film schreef hij het liedje ‘Hey Pa’. In 2017 won Niels ‘De Radio 2 Zomerhit’ met zijn lied : ‘Skwon meiske’! ‘Tranen met tuiten’ schreef hij voor de derde film.

 

 

Marijn Devalck

Hij begon zijn zangcarrière onder de naam Marino Falco samen met Johny Kafkot. Hij brak door in 1966 met de hits Ma première cigarette en Je n’ai plus mon papa. Later bracht hij enkele liedjes uit onder zijn naam uit F.C. De Kampioenen. Zoals santé santé in 2015, naar aanleiding van de tweede Kampioenenfilm.

 

F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 3 – Forever

Op 20 december komt de 3de Kampioenenfilm, ‘Forever’ in de zalen! CD 1 is een heuse FC De Kampioenen Afrika Partymix, aan elkaar gemixed door DJ Marcske van Radio Hallo. CD 2 bevat oa. de nieuwe single van Niels Destadsbader: Tranen met tuiten en van Kathleen Aerts (ex-K3): Afrika, aangevuld met de favoriete voetbalanthems van FC De Kampioenen!

Uitgave: 01 december 2017

Jubilee General

CD 1 bevat een feel-good ambiance mix-cd met allemaal alleen maar party-tracks, aan elkaar gemixed door
DJ Marcske van Radio Hallo, en met een heuse EDM-dance remix van Het Kampioenenlied.
CD 2 bevat oa. de nieuwe single van Niels Destadsbader. Terwijl de eindaftiteling loopt, zingt Niels “Hey Pa”,
een song die verwijst naar een verhaallijn in Jubilée Général.
Maar ook The Championettes worden weer tot leven geroepen : Danni Heylen (Pascalleke), Ann Tuts
(Doortje), An Swartenbroeckx (Bieke) en Loes Van den Heuvel (Carmen) namen een nummer geschreven door
Jan Leyers op, getiteld “Kampioenenjubilee”. Ook dit nummer komt op single uit.
Er staat een nieuwe versie op “Olé, olé olé olé”, gezongen door Marijn de Valck (Boma!), en ook het nummer
“Vrienden voor het leven” van De Romeo’s komt hierop ! En uiteraard het originele Kampioenenlied !
En tot slot kiezen hier alle 15 vaste Kampioenen-personages hun favoriete track !

Uitgave: 30 oktober 2015

Feest hits

Carmen, Boma, Pascalleke, DDT, Xavier en de rest van De Kampioenen verzamelden nu voor hun vele fans ook al hun favoriete feestliedjes op de gloednieuwe 3CD “FC DE KAMPIOENEN FEESTHITS”! 3 CD’s lang de grootste ambiancenummers en meezingers uit Vlaanderen én van het voetbalveld! Exclusief op de CD vindt u uiteraard het overbekende themanummer van FC De Kampioenen, maar ook een nagelnieuw nummer van Carmen! En alsof dat niet genoeg is, wordt de CD doorspekt met de bekendste en ondertussen ook legendarische oneliners uit de Kampioenen-reeks. Wie kent (en gebruikt) er immers niet “Mijn Gedacht!”, “Zal’t gaan ja!” of “Pascalleke, voor mij nen dagschotel!

Uitgave: 01 september 2011 

De favoriete nummers

Deze CD verscheen in de zevende reeks van F.C. De Kampioenen. Het was een speciale uitgave bij de Dag Allemaal.

Tracklist:

1 F.C. De Kampioenen De Originele Tune Van F.C. De Kampioenen
2 Middle Of The Road Soley Soley (Markske)
3 Dolly Parton Jolene (Pascale)
4 Meatloaf* Paradise By The Dashboard Light (Doortje)
5 Digno Garcia La Felicidad (Carmen)
6 Eurythmics Sweet Dreams (Pol)
7 Middle Of The Road Sacramento (Bieke)
8 Haddaway What Is Love (DDT)
9 The Cousins Kili Watch (Boma)
10 Jose Feliciano Light My Fire (Xavier)

Uitgave: 1997