Nieuwe afleveringen F.C. De Kampioenen uitgesteld

Vlaanderen was verheugd toen de VRT afgelopen oktober nieuwe afleveringen van zijn populairste sitcom FC De Kampioenen aankondigde. Helaas worden die plannen nu eventjes on hold gezet. Johny Voners (74), alias Xavier Waterslaeghers, vecht momenteel tegen kanker en wil zich volop op zijn behandeling focussen.

Het was bij de aankondiging ook al de onzekere factor in het verhaal. Johny Voners had net bekendgemaakt dat hij tegen kanker vocht en had zich daarom teruggetrokken uit de musical La cage aux folles. Zou hij dan wel kunnen meewerken aan de acht nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen? “De opnames zullen pas plaatsvinden in de zomer van volgend jaar”, zei scenariste An ‘Bieke’ Swartenbroekx daar toen over. “We hopen dat hij tegen dan ten volle hersteld zal zijn.”

“Alles is even stilgelegd tot we meer zekerheid hebben over Johny’s behandeling”

VRT

Nu heeft Eén beslist om de voorbereidingen van de aangekondigde nieuwe FC De Kampioenen-reeks ‘on hold’ te zetten. Ook de geplande voorstellingen van Voners’ concerttournee Et alors…en dan…Voners! worden geannuleerd. De acteur wil zich volop op zijn behandeling concentreren.

“Momenteel werd er druk aan de nieuwe scenario’s geschreven en werden opnames gepland. Alles is even stilgelegd tot we meer zekerheid hebben over Johny’s behandeling”, klinkt het bij de VRT. “Of dat betekent dat de opnames pas later zullen plaatsvinden of dat de afleveringen later zullen worden uitgezonden, weten we nog niet.” Afwachten dus.